Plötsligt händer det!


Mitt i den egna hötidsstunden, under täcket i soffan, med favvoserien på Tv... somnade jag i en reklampaus och vaknade när det var dags för nästa!!! F..n. Tur att man har kollegor som kan uppdatera mig på den missade kvarten imorgon... men jag hann se en sexig man, en massa grisar, romantik och lite blod. Tänk om livet var lite mer som en tvserie ;-)

Tur att magin kom tillbaka. Jag var rädd att den var borta......


Nu tar jag min i-sömnen-pratande tomte och går och lägger mig. Jag vet att jag är svag och att jag vill ha honom hos mig mer än han behöver mig.. men ikväll är det så. Jag kommer vakna av varenda ord han säger...

godnatt kära

Korta dagar...


Dagarna går fort när det är mycket som händer... eller när man somnar 20.55! Igår var jag hemma från vernissage (succévernissage!) på jobbet 20.15, låg i sängen 20.45, läste lite och släckte lampan några minuter senare. Gud så skönt det är att sova länge ibland! Trots det höll jag nästan på att slockna när Simon och jag intog varsinn soffa på rasten...

Idag var det multisportdag. Innebandy för mig tillsammans med 34 killar... 33 små och en stor. Det var riktigt roligt och väldigt lyckat. Inte en tår, sår eller svordom. Fina barn!

Hämtade Axel som var sist på dagis och kom hem till ett halvt skinande hem.. När Henrik städar så städar han grundligt och fantastiskt! Tomatsoppa och plättar till middag och fram till nu har jag försökt att få andra halvan att skina medan Axel badat och tittat på Karlsson. Det går sådär för mig... men tanke på att jag sitter här :-)

Imorgon... jobb och sen lite mer jobb med kvällsmöte. Fredag... jobb och sen FEST på jobbet. Lördag... träffa Einis med barnen. Söndag... brunch med finaste arbetskamraterna och sen kanske lite adventsfika.

Jag önskar mig en julskiva... längtar efter julmusik. Längtar efter en massa andra saker också....

Ikväll är det Grey´s. Jippie!
Kom igen nu.. en timmes städning till...

puss

Fotbollströjan


Till dig Pernilla...
Fin som attan va?!




När julen kommer...


Fortsättningen till Axels "När nötterna blir långa" går så här...

"Och mamma mus är flitig, hon hämtar en bit kol
och städar tak och väggar i sitt lilla snippahål.
Där nere uti snippan har mössen sitt krypin
där städar barnen snippan sin med snippan sin.
Hejsan hoppsan fallerallera, när julen kommer ska varenda snippa vara glad!.."

Det är en fas. Det är en fas. Det är en fas.

God jul och glad snippa på er!

Hej nya veckan...

Ny vecka. Kall vecka. Det brukar vara kallt på jobbet... idag var det ännu kallare. Nu sitter jag och knaprar pepparkakor och värmer mig med tjock kofta och te....

Helgen har jag som vanligt fyllt med människor jag tycker om!
Kusinbesök i fredags. Jättegod mat och trevlig kväll. Önskar som varje gång vi ses att vi bodde lite närmare varandra.

Sysslingarna mumsar glass...


Lång lördagsfrukost och sen en misslyckad shoppingrunda med familjen. Misslyckad för att uppdraget var skor till Axel och vi kom hem med skor till Henrik och inte en endaste liten sak till mig ;-) Familjeshopping - inget för oss.
Fix inför kvällens 30årspartaj och sen hem till Nicke och Lissan för fördrink. Tillsammans på fest utan barn blev det annars ganska så vuxna kompisgänget som ett härligt flamsande, asgarvande fjortisgäng. SKRATTADE oss igenom kvällen, åt god mat hos födelsedagsbarnet och åkte hem i vuxen tid....

De här två tillsammans.... say no more


Vansinnigt suddiga tjejer... en av tre kom precis hem från semestern.. gissa vem?


Födelsedags-Fabbe
¨

Fina Lissan


Hella och Fabian


Brun och snygg Kajsa

På söndagmorgon var en av två bakis (not me!) och när Henrik precis pallrat sig upp i soffan (där han ändå tillbringade natten.. hi hi) så ringde Crille och Linda och meddelade att de kom på spontanbesök med tårta om 30 min.
Så det blev tårta, kaffe, promenad med Linda, Tilde, Jocke och Kajsa, pizzapaus och en massa prat. Mys.




Senare åkte jag hem till Pernilla för att glöggfika och för att än en gång se hennes fina klädpresentation. Jag köpte inget!!! JAG köpte INGET! ;-)
Hemma igen var det lönslöst att se på film. Innan 22 sov jag med en hostande snorig Axelsson tätt intill mig...

Den här veckan är fylld av jobbkvällsaktiviteter... Mycket vitaminer och kärlek så ska jag nog klara det.



Helgfeelings...


Känner mig pigg, lättad, glad, lycklig... helgkänslorna kom krypande så här efter träning, bad och annat jag behövde.
Jag älskar fredagar! Älskar! Det är härligt att jobba fredagar, härligt att komma hem på fredagar...
Önskar att den där torsdagsstädningen orkats med ikväll bara men jag har röjt lite och det får räcka.

Träningen är galet bra. Känner mig stark.


Någon behöver mig....

Godnatt.

Överläggning...


Träning vs varmt bad √
 √ Träning vs torsdagsstädning
√ Träffa Einis på träningen vs lägga en övertrött Axel
 √ Träning vs skippa fredagsfika

..ok. Träning.



"I care about you!!"


Vilket avsnitt det var ikväll! Där fick jag för att jag satt och sa förra torsdagen att Grey´s hade tappat det där magiska. Men idag... svart linne, tappad njure, kärlek och så lite blod.... härligt.

Det har varit en hektisk onsdag. Kanske spände jag mig inför mötet. Kanske var det för att jag fick en gitarr i huvudet. Kanske tömde jag väggarna för snabbt. Hur som helst så var jag heeeeelt färdig när klockan blev 17. Men jag tog mig ändå till Hemtex för att lämna tillbaka ett par gardiner...

julklapp till Emma √ :-)

Imorse fick jag köra famljens finbil. Den förvandlades till en bastu innan jag kört halvvägs till jobbet och på hemvägen när Johanna ringde lyckades jag inte sänka radion. Fick sätta på P1 för att höra vad Johanna sa. Tjejigt? Kanske.

Mag-MMS duger inte... jag vill klämma på den in real life. Längtar efter dig Johannispäron!

Vi är många som ser framemot idrottsdagen nästa onsdag. Vissa mer än andra....  ;-)

Fikaribban höjs på jobbet. Idag bjöd Erik på muffins med marshmallowsfluff och rosa strössel! Vet inte vem som ska slå det. Imorgon skulle vi nog behöva lite mer muffins.. fullproppade med kärlek åt någon som behöver det. Synd och lite ledsamt...

Jag borde sova. I natt var en bättre natt för den bestod mest av helt vanliga mardrömmar. Imorgon ska Axel till Desse... jag är avis!!

Godnatt alla fina.
I care about you!


Nattskräck?


"Vid detta tillstånd beter sig barnet som om det var vaket, fast det i själva verket fortfarande sover djupt. Barnet sätter sig upp i sängen och stirrar med konstig blick. Det kan prata, smacka, dunka, klappa, går ofta upp ur sängen och det värjer sig mot närmanden. Barnet beter sig förvirrat.

Ibland ser barnet alldeles skräckslaget ut och kan skrika hysteriskt. Det är då man kallar det nattskräck, som alltså är en variant av de vanligare enkla förvirringstillstånden.

Attackerna brukar spontant upphöra efter tre till tio minuter men kan vara både kortare och längre än så. Plötsligt ser sig barnet omkring på ett normalt sätt (Nämen där är ju Zlatan!) och har då ingen aning om vad som hänt. Sedan somnar barnet oftast mycket snabbt.

Förvirringstillstånd och nattskräck förekommer nästan enbart under förskoleåren.

Förvirringstillstånd och nattskräcksattacker är helt ofarliga. Även om barnet verkar skräckslaget upplever det ingen rädsla. Det upplever ingenting. De delar av hjärnan där upplevelser bildas är nämligen inte i funktion. De delarna sover fortfarande djupsömn till skillnad från andra delar av hjärnan.

Det bästa man kan göra som förälder är att just inte göra någonting. Framför allt inte låta sig dragas med i någon rädsla. Det är lätt att smittas av andras rädsla men här måste förnuftet tala. Det är inte alls synd om barnet, det behöver inte tröstas.

Tvärtom beter sig barnet oftast ännu värre när man försöker trösta det och ge kroppskontakt. Likaså om man försöker väcka det. Sitt alltså bara lugnt bredvid barnet och se till att det inte skadar sig.

När barnet så småningom spontant vaknar till och hela hjärnan plötsligt börjar fungera normalt igen, lägger man bara barnet ned. Det är onödigt att prata med barnet - det minns ändå ingenting och vill helst sova."

Info hämtat från www.eckerberg.se


Är det ett monster i skåpet..?


Om natten till i går var sådär med kiss och mardrömmar var den här natten bedrövlig. När började alla barnprogram handla om häxor och spöken??? Är inte Halloween över sen typ 3 veckor?? Varför läser de "Monstret i skåpet" årets mörkaste månad?? Axel började redan på kvällen att vrida sig, gråta, ropa, prata i sömnen... Vid niotiden satt han och grät med uppspärrade ögon, totalt okontaktbar... Jag tog upp honom i soffan och kramade, lugnade när han plötsligt blinkar till och säger:

"Nämen! Där är ju Zlatan! Ska vi äta mina muffins nu?"

En sekund senare sov han igen... Och Zlatan var verkligen påTVn. Skumma unge.
Sen har hela natten bestått av gråt, prat i sömnen och snurr i sängen.
Jag är dödstrött idag och Axel han somnade 17.51 i soffan.

Min bror ringde precis. Vi drar till fjällen vecka 13... hoppas jag får semester. Härligt!
Fick en glad överrasking till. Kusin vitamin med familj kommer hit på fredag! Jösses va mysigt!
Det blir en helg helt full med trevligheter... men först ska vi ta oss igenom veckan. Men efter tisdag blir det bara bättre och bättre.

Nu ska jag bada och längta lite.... kanske vågar jag läsa lite i den nya Stieg Larsson... det finns väl inga monster i badrumsskåpen??

Längtar...



Vi bakar!


Andra omgången muffins är inne i ugnen!

Axel: "Pappa. Kan vi inte baka muffins?"
Henrik: "Jo jag hörde att du och mamma skulle göra det sen."
Jag: "???????"

Tack. Så muffins blev det. Både med choklad och med äpple och kanel (..eftersom inte Axel äter choklad..)
De lär inte bli i närheten av Maries mumsiga Bailysdrömmar eller Pernillas smarriga kladdisar men ändå...
Frågan är om den lille bagaren är vaken när de kommer ur ugnen?

Köpte en klänning idag. Redo för Nobelfest? Nyårsfest? 30årsfest? Fackligt möte? Rastvakt? (med gul väst över blir den kanon!) Whenever! Och nu vet jag var Silvia och de andra köper sina klänningar... Ubbhult ;-)

Det var ingen trevlig natt. Elaka drömmar och en nerkissad dubbelsäng. Två halvsovande föräldrar som irrar runt och byter lakan och en ledsen mardrömsskrämd Axel. Hoppas på skönare sömn i natt.

Fotbollsgala ikväll... ett år satt jag och Karin i Scandinavium, gravida och tittade på alla snyggingar som åt och drack. I år blir det muffins, te och en fotbollssvettig (!?) man i soffan.

Muffinsen...


..bagaren..


..och klänningen!


Undra om jag ska ta med några till jobbet..? Fika hör till varje arbetsdag just nu...

Nu: röja köket och koka te.

puss.

Piggaste stunden på veckan...


Söndagkväll och min piggaste stund på hela veckan. Lite molande söndagsångest i magen men framförallt är jag pigg! Det beror såklart på att jag ska upp 05.45 imorgon...

Det blev ingen promenad i blåsten. Det blev filmmys med Axel i soffan innan träningen som var riktigt rolig! Henrik och Robban har monterat fina spotlights i våra altaner idag. Duktiga tidsoptimister!

Undra vad den här veckan bjuder på....
Jag önskar mig lugn. Det är nog det enda jag önskar mig. Och då menar jag lugna känslor. Energifokus...

Mer än halva november har gått... jag vill att tiden ska gå långsamt men att den här månaden ska vara över.

Vi har en 30årsdag att planera. Och kanske en nyår. Och en jul. Det är inte alltid helt självklart vad man vill.

Nästa månad står ett besök hos frisören överst på min prioriteringslista. Man kan tro att jag satsar på att vara lucia i år... Tror faktiskt aldrig att jag varit så här långhårig. Kanske 1994....

Se på film eller läsa ut min bok??? Sova känns inte som ett alternativ.

Ha en skön start på veckan!




Söndagslazy...


Jag älskar att söndagsslöa! Jag älskar att jag älskar det nu för tiden. Klockan är över ett och jag går i mysbyxor och linne och njuter av att inte göra någonting. Lyssnar på låtar från förr som väcker minnen och löser små vardagsbekymmer...

Anna och Robban var här till 3 i natt och vi hade en jättetrevlig kväll som vanligt när vi ses. Om vi någonsin blir bjudna på middag hos dem återstår att se ;-) Henrik fixade nämligen fyra-rätters från jobbet så vi mumsade hummersoppa, pilgrimsmusslor, tupp, potatiskaka, rödvinssås, creme brulé och njöt goda viner till. En helt vanlig lördagkväll hos oss.... eller inte. Det hoppas vi att våra vänner förstod också. 

Imorse försökte vi med allt för att Axel skulle låta oss vara men efter en och en halv timme så insåg jag att jag blev tröttare och tröttare för varje gång jag väcktes av honom så då gick jag upp och gjorde honom sällskap i soffan. Han är som en snoozeknapp... som inte går att stänga av.

Vid halv 11 lagade vi brunch och sen pratade jag med Johanna länge i telefon. Längtar efter dig......
Nu är Henrik, Axel och Robban iväg och letar altanbelysning. Små angenäma problem vi har med vårt hem!
I love you lägenhet!!! ;-)

Vi får se hur den här dagen artar sig. Träning vid 17. Kanske en promenad... men risken är att man blåser bort. Jag börjar med att klä på mig och ta en kopp kaffe till. Va skönt allt är för stunden.


Nyfikna morsor...


Det var första men lär inte vara sista gången... Idag stog jag utanför Axels dörr och kikade in genom nyckelhålet. ALDRIG tidigare har våra små hjärtan varit så tysta så länge i vaket tillstånd... och eftersom vi visste att de lekte doktor var nyfikenheten självklar. När dessutom Saga kommer ut med finurlig min och Axel kommer ut med knallröda kinder höll vi på att fnissa sönder oss.

"Var har du ont någonstans? I rumpan eller?"
"OJ! Stäng dörren. Annars hör dom oss."

Vi kan säga att vi tog dem på bar gärning med byxorna nere och sen höll vi en kärleksfull föreläsning på 2 minuter om att man inte får stoppa in något... Inte i näsan, örat eller...  rumpan. Men det är helt okej att leka doktor om man är rädda om varandra...

Hur som helst gav oss den här leken mig och Karin en lååååång mysig pratstund i soffan :-)

Lördagen har annars bestått av 100 sidor Stieg och en skogspromenad. Henrik är på jobbet några timmar och jag och Axel ska snart bege oss till affären. Ikväll kommer våra mysiga grannar hit på middag.

Julklapp till Nellie √
Julklapp till Christine

Jag är SÅÅÅÅÅ nöjd med mig själv! Hur många har du köpt Pernilla???

På promenad


Njut lördagen!


Finfina fredag!


Fredagen blev ungefär som jag spådde... finfin.
Nu sitter jag nytränad och nyduschad och njuter av att det är helg. Henrik och Axel är nere och bastar. Ibland är mammor och fruar inte välkomna i deras gemenskap... fast det var jag men tackade nej. Kinderna hettade och jag var inte alls sugen på den sortens värme. Dessutom är jag utsvulten....... men den som väntar på något gott...

Det är nästan så att det tar emot men mitt i allt det eländiga så har jag fortfarande ibland världens bästa jobb... men det beror på människorna som finns omkring mig. Tycker så mycket om dem! Allt annat är inte värt att lägga energi på....

SKÖNT att träna på fredagseftermiddagen. Känner mig piggare och sny.. gladare än när jag åkte från jobbet. 

Augusti 2004.
10 månader senare och 16 kg senare
väntade jag världens finaste son...


... idag när jag kom hem brottades vi och han var "Den onde Spiderman"...
Vad hände?
SJÄLVKLART förklarade jag för honom att Spiderman inte kan vara ond... det ville han inte acceptera alls.
"Jag har sett att han slåss mamma"
Igen.... vad hände? När blev min tjocka Axelsson "Den onde Spiderman"??

Nu ska jag tända tusen ljus och dansa lite i vardagsrummet. Invänta bastubadarna, mat, Idol och sömnen som antagligen kommer redan i soffan...

Ha en underbar helg!

Kan Maj få mig att svettas?


Sitter träningsklädd och ska snart möta Karin för att träna. Vår vanliga torsdagsinstruktör är ledig och ersätts av Maj! Karin har dömt ut henne på förtid på grund av namnet men vi ger henne en ärlig chans att få oss att svettas.

Jag har jobbat bra idag. Jag säger inte att det var bra på jobbet men jag är nöjd med mig själv. Dagens enda svordom kom när jag skulle ägna min sista planeringsstund åt att kopiera och ALLT papper var slut. På vilken skola med typ en miljon barn och nästan lika många vuxna tar kopieringspapperet helt slut? Min skola.

Imorgon finns det hur mycket som helst att vara glad för...

Pernilla är tillbaka.
Det är fredag!
Fredags betyder fredagsfika..
.. och inte potatisbullar till lunch...
...och kollegor på fredagshumör...
..och fredagsfilm...

...för att på hemmaplan fortsätta med..
(förhoppningsvis) fredagsträning, fredagsvin, fredagsmiddag och fredagsmys.....

Ett liiiiiiitet litet moln skymmer fredagshimmelen och det är att jag ska besiktiga bilen imorgon bitti och därför måste jobba till 17. Men jag planerar för ett stopp på McDonalds för kaffe och bagel innan jag sätter mig i kön till besiktningen och då blir det genast lite mysigt.

Jag blir lycklig när barnen sjunger "Mössens julafton". Axel sjunger "När nötterna blir långa..."

GRATTIS till två fina kollegor som fick en liten dotter i morse. J chockade oss med beskedet att hon vägde 5600 g... vilket visade sig vara 3800 g!!? Hon är inte matteläraren i det förhållandet. Längtar efter att se den lilla!

Vår helg är alldeles oplanerad.... ni vet att det får mig att kallsvettas ;-) Henrik har inte jobbat helg på snart 2 månader! Nu vet vi att det finns en period då det är lugnt på hans jobb. De bästa månaderna på hela året... oktober och november. Från den 28 november till den 23 december ser jag inte honom alls... så tillhör han alla julbordsglufsare.

Nej... Karin och Maj väntar. Hoppas på träningsvärk.

Kärlek.

Happy and glowy people...


Dagens happy & glowy...

♥att Marie bjöd på underbart smarriga cupcakes med Bailey´s och Dumle i på 9.20 rasten...
♥att göra någon glad med smörgåstårta
 ♥blåa tossor och roliga uttryck...
♥att fina svärmor och Janne väntade hemma med Axel...
♥Henriks röst när han frågade hur jag mådde...
♥att min son beställer specialpizza med kebab, annanas och skinka.. alldeles själv
♥mina gummistövlar från Köpenhamn - höstens bästa köp!

Dagens not happy & glowy...
Jag mår lite illa...




Varmt vatten & kalla kårar


Typiskt... låg i det varma sköna vattnet och badade bort ett svårt emetofobianfall och tråkiga tankar, läste Stieg Larsson och lyssnade på regnet som smattrade. "Jag åker och handlar och tittar förbi hos Crille en stund.." och sen slog dörren igen. På nästa sida i overkligheten hade någon gjort inbrott i Mikael Blomqvist hus och jag började fundera på om Henrik låste dörren när han gick... sen frös och rös jag i badet och var tvungen att gå upp. Men Axel har somnat och mina händer höll ändå på att förvandlas till rosa russin så det var väl dags.

Nu tänker jag kura ihop mig i soffan och se på något oläskigt på TV. Får fortsätta läsa när Henrik är hemma igen....
Samtidigt ska jag förtränga att jag och Pernilla kramades idag och inte tänka på att magen gör ont.

"Vad är det som är bra med tisdag?
Att det är Grey´s imorgon."

Så kan man tänka. Vad är det som är dåligt med onsdag? Att jag jobbar till 19.30.... om jag är frisk.

Sorry

Snälla tomten..


Om tomten skulle bestämma sig för att komma tidigt i år så önskar jag mig detta...

att jag kunde följa med Helena och Marie till Stockholm i helgen ;-)
att Anna & Victor kunde komma hit NU!
att Anderstorp flyttade och hamnade ungefär där Borås ligger
att någon jag håller av med hela mitt hjärta kunde få det hon önskar
att jag fick världens bästa jobb tillbaka

... DET och finfint julpynt av näver skulle definitivt göra min dag...varje dag!


Make my day!


Jag vill inte gnälla men jag är fast i en ledsamhet på jobbet som inte vill släppa. Kanske består den känslan av 100 kg besvikelse för att jag verkligen tyckt om mitt jobb, uppskattat att det är mitt och inte tillhört dem som gnäller över det. Jag är besviken för att jag mådde som jag mådde när jag gick dit i morse och att klumpen i halsen kom och gick hela dagen. Men bara jag kan bestämma mig för att fokusera på det som är bra... göra något åt det verkar hopplöst. Men ledsamheten är min... och inte en inställningsfråga.

Whatever.

Idag blir det en specialare från 1995 till middag - tunnbrödsrulle! Det har jag INTE vare sig gjort eller ätit sen jag stod i Peddas gatukök i Landvetter. Jag tror att Axel kommer att älska det!


Jag längtar inte efter julen men gissa vem som redan har fixat 8 julklappar??! Jag! Nu har jag bara typ 17 kvar att köpa. Vi är en julklappscrazy familj!!!

Min farmor var här förra helgen. Har fått höra vad hon sa om vår lägenhet...
"De bor i ett glashus. De har bara en vägg. I köket."  Hon är så rolig!

Nu ska jag göra mos till tunnbrödsrullen och tända lite ljus i mitt glashus.

Make my day... please!


Natti natti...


Ska snart krypa ner mellan svala lakan och läsa... Ja, jag är fast. Äntligen. Det har varit en skön söndag. Mamma och pappa kom hit till en nystädad lägenhet. Min bror och Maria kom med "storkusinerna". Axel och Alva lekte. Elin satt vid datorn och var så uttråkad som bara en 8åring på familjefika kan vara. Nu har jag slötittat på en film med Sarah JP där hon är snyggare än vad hon är i SATC... men filmen är löjligt tramsig och förutsägbar och jag ska snart ställa min klocka på 05.50.... så jag hoppar över slutet.

Omotiverad. Less. Förvirrad... och lite orolig över mig själv faktiskt. Ska kramas med fina kollegor och ta en dag i taget så får vi se vad jag ska ta mig för....

Hoppas att ni haft en bra helg!
Natti natti.

Alla pappors dag


Fars dag och städdag för mig! Har tagit en paus i fejandet och samlar nya krafter för att ta tag i badrummet snart...
Det är en skön söndag. I morse satt Axel och målade teckningar till sin pappa innan vi väckte honom med kaffe på sängen, paket och fina teckningar. Efter den fina väckningen gick Henrik från 0 till 100 på 2 sekunder och jag har fortfarande inte lämnat startområdet.... Men jag städar, lyssnar på reprisen av Idol på TVn i bakgrunden, myser...
Mina killar har åkt till Henriks jobb för att ta hand om gäddor lika stora som små grisar... urk.
I eftermiddag ska jag baka äppelpaj till min fina pappa...

Jag älskar dig underbaraste pappa!


Ses!

Alive


Jag är uppe.. påklädd.. sminkad..med rufsigt hår men ändå uppe. Klockan är 12.44. Oooops. Jag har inte mått så bra de senaste timmarna. Nu pratar vi inte mer om det.

Trots tillståndet så var det fantastiskt skönt att ligga i min säng i en lägenhet som var så tyst att det nästan värkte i öronen, läsa min bok, slumra till ibland för att vakna igen och bara tillåta mig själv att ligga kvar. Tack älskade svärmor.
Storfiskarn är på sjön och lillprins är kvar hos sin farmor och Janne.

Men nu är jag på gång. Inte på topp men på gång. Farsdagspresent måste inhandlas så det får bli Allum efter att jag hämtat Axel. Sen -  handla lördagsmiddag och pruttlera! ALLT handlar om pruttlera. Axel fick 50 kronor av gammelfaster Marianne häromdagen och frågade direkt hur många pruttleror han får för 50 kronor. "Inte en enda" tänkte jag ljuga men sa "du får säkert 2 burkar".


Ha en härlig lördag!

Pacad!


F..n! Stavade typ 100 gånger fel på första ordet på det här inlägget vilket borde ge mig en liiiiiten hint om att jag kanske borde gå och sova ist'llet för att skriva inlägg mitt i natten..? Pacad? Japp. Haft roligt. Japp. Jag har skrattar mig hel igen efter en trasig vecka. Jösses vad jag har skrattat! Skrattat åt pandor och åt ultimate fighting. Åt vår galna vardag och åt den Vicke som är min darling!  Kanske ångrar vi oss imorgon men ikväll var det värt det. Jösses vad jag mår illa.....
Tänker sitta uppe tills jag mår bra igen.

Jag är ensam hemma och det är inte ens jobbigt. Va skönt att jag blev vuxen.

Jag är lite förtvivlad över mitt jobb............................................... 

Vicke tar guldmedaljen i social kompetens.... ultimate fighting.. allvarligt. 

Jag har blivit utmanad av Lissan att avslöja 7 saker om mig själv. Ett lysande tillfälle att göra det nu tycker jag..

♥Jag är otroligt mörkrädd och nätterna jag sovit ensam i hela mitt liv går att räkna på två händer...

♥Jag åkte fast för snatteri när jag var 15 år gammal.

♥När jag var liten ljög ibland jag för mina kompisar. Bla sa jag när jag var på semester i Italien att jag var drillflicka på Liseberg och när jag kom hem sa jag att jag hade fått en pojkvän som hette Fredrik.

♥Jag fick min första riktiga kyss på min fasters 40års fest.

♥Att föda barn och vara bebisförälder är det svåraste jag någonsin gjort...

♥Jag har aldrig smakat på leverpastej.

♥Jag är inte ett dugg sugen på att åka till Thailand.. Europe is my thing.

Så där ja.... 7 sanningar, hemligheter, nyheter.. eller inte.

Jag mår liiiiiiiiiite bättre nu. Jag ska lägga mig och läsa..

Love youuuuuuu!


En liten kärleksförklaring till liten Karin



Vardagen hade sett anorlunda ut utan henne. Om inte vi funnit varandra på Humanisten för snart 8 år sedan. Om vi inte funnit varandra ännu mer över många glas vin någon vecka senare. Idag när hon stod på andra sidan träningssalen och svettades så såg hon ut precis som då. Då känns det så overkligt och fantastiskt att vi faktiskt pluggat färdigt, åkt 200 mil  och broderade korsstygn, fött barn med 11 dagars mellanrum, delat varandras bröllop, vallat barnvagn i Mölndal, fått familjer som håller av varandra lika mycket som vi håller av varandra och idag står och svettas tillsammans som om det var den mest självklara saken i världen. Och det är det ju. Jag hoppas hon vet hur glad jag är att det är så.

Om inte annat så vet du det nu.. :-)
kram


Skrova - 7 år sedan!!!
 




jösses...
;-)






Veckans näst bästa arbetsdag..


Torsdagar är så sköna. Kaffe, planering och Pernilla är en perfekt kombination. Dessutom är det snart fredag. Det kan inte bli mycket bättre. 9.20 - 9-50 är också en väldigt mysig stund på arbetsdagen. Vi har fått ett nytt personalrum... i mitt klassrum. Mysigt!

Nu sitter jag bara och väntar på att klockan ska bli 19. Ska träna med Karin kvart över och om jag är där för tidigt börjar jag gäspa och kanske ångrar mig och åker hem... No limit.. kom igen.

Undrar vem som vann matchen ikväll...? Ledsen Marie att jag inte förstod dig... ;-)

Henrik och Axel är ute och åker lastbil... ett helt vanligt torsdagsnöje.

Dagens skit-också: jag missar Axels luciafirande.

Imorgon ska jag på afterwork! Med Vicke! Hon och jag har inte ungåtts själva utan barn på ungefär 200 år. Ska bli jätteroligt!

Nu åker jag. No limit Karin, no limit.

puss



Är det så???


Någonting säger mig att det är Champions Leauge ikväll 20.45!!! Är det så? Säg att det var igår!! Undra om vi hinner köpa en TV till sovrummet innan 20.45???

Fy mig!


Jag är så hungrig så att jag är arg. Argare för att jag är så dålig för att laga mat. Varför kan jag inte bara koka potatis som alla andra? Varför tror jag hela tiden att halvfabrikat är grejen för att lyckas? Varför tänker jag elaka tankar när jag är hungrig och arg? Fy mig.


En annan dag


Godnatt den här dagen. Den är idiotiska dagen.
Jag går och jobbar imorgon. Jag kunde inte hitta nog med skäl att ta morgondagen hemma. Henkan är hemma först... 
Axel har inte kräks något mer men vaknade en liten stund. Sa att när man är sjuk måste man äta många glassar, åt 2 stycken Nicke Nyfiken, grät över att han har jätteont ont i huvudet och somnade igen...
Läskigt. Småbarnsmigrän? Finns det?

Imorgon ska jag akta mig för flygande plankor och göra det absolut bästa av tisdagen.

Love you.

Bad-everything-day!


Det finns dagar som är alldeles alldeles underbara... så ibland måste det väl komma en sådan här dag! En dag när man får en 1 meter lång drivvedsplanka i huvudet, får bula och nackspärr, när man är så upprörd att man nästan gråter inför sina chefer och dagar när ens barn kräks på hallgolvet. Today is that day.
Jag är rödögd, emetofobisk och j***ligt less idag! Oroa er nu inte kära.... det går över. Kanske måste jag ha nackkrage ikväll och antagligen sover jag inte en blund i natt och KANSKE KANSKE så kräks jag men det går över. Det finns det saker som inte gör... 
  Tack snälla kollegor för lite massage, kramar och omsorg!

Jag ville berätta om helgen... Om hur galet översociala jag och Henrik är ibland men vilken guldkant det sätter på tillvaron att se många ansikten man tycker om.
I lördags var det ju som sagt fika och besök x 2 på dagen. På kvällen var vi bjudna till Pernilla och Magnus. Bjöds på underbar italiensk mat och ljuvlig glass som Magnus gjort själv. Axel och Olivia lekte oavbrutet och jättebra hela kvällen tills vi begav oss vid 12tiden. Fina vänner och härliga ungar!

 

Eehh.. Axel har lite att lära av grimasprinsessan..




I söndags var utsikten från vår lägenhet oförskämt underbar och vi åt lååååång söndagsfrukost. Sen åkte vi till Vicke med familj för att umgås och.... fika.

Axel har hämtat morgontidningen


 



På hemvägen ringde Hella och vi bjöd in på spontanmiddag som jag lagade... men inte hann äta för Karin och jag skulle träna. Fick äta när jag kom hem istället och då åt jag desto mer :-)
Dessutom kom våra fina grannar över på en liten kvälls...fika med Henriks nybakade muffins...han ska ge f..n i mina paradnummer! ;-)

För att summera helgen... lite tjockare men mycket glad!

Undra vem som VABar imorgon? De kommer tro att jag skolkar... men visst känns det lite mer ok att kanske ta den här vabdagen än vad det brukar göra... det erkänner jag. Jag tog garanterat inga pluspoäng idag. Så är det ibland.

Nu ligger mitt lilla kräk med röda kinder och alvedon i kroppen och sover i soffan. Ännu ingen mer kräkning... Hoppas att det bara var av feber och gråt.

Detta går över.








Godnatt helgen!

Godnatt...
Jag är inte det minsta trött och om 7 och en halv timma ska jag vara på jobbet.
Jag vill inte jobba... på riktigt.

Helgen har varit übersocial och härlig.

Berättar med imorgon.
Jag har en date med Stieg. Hoppas den blir kortvarig...

Vill inte.

Godnatt!

Fika + fika = sant


Vi har en fikalördag! Efter morgonmys med Axel i soffan och frukost kom Johanna och Johan hit. Pratade och fikade... Promenerade bort och sa hej till Byggare Bob som kämpar på bra. Huset kommer bli fantastiskt. När de åkt blev det en promenad för mig och fiske för mina grabbar innan det var dags för besök nr 2. Mamma och pappa tog med sig min farmor och min faster och kom på besök. Fika... såklart. Mysigt!

Nu ska jag strax göra mig i ordning. Ikväll ska vi hem till Pernilla & Magnus! Axel är lite bekymrad för att inte vi ska klä ut oss. Själv tänker han gå på middag som riddare...

Lördagskramar!

Tavlorna har kommit.
Svårt att se hur fina de är på bild men jag är jättenöjd!

 


RSS 2.0