Tidig fredag...


Alla mina grabbar sover. Två i soffan och en i sängen och jag tror faktiskt att den här familjen behöver det. En riktigt tidig fredag.

Vi har hängt på altanen sen vi kom hem. Med Linda och Viggo, med grannarna. Pratat och bara haft det bra. Jag har premiärcyklat tillsammans med Axel och Vilmer en liten sväng.

Körde i panik hem från jobbet då dagis ringt och sagt att Vilmer var full av blossande utslag och blåsor på överkroppen, nacken och halsen. Såg framför mig en kväll på akuten och någon form av allergichock..... När jag kom inrusande på dagis satt där en svettig men glad kille i bar överkropp och mumsade mellanmål. Nästa gång termometern står på 20 grader kanske de inte tar på min son t-shirt, luvtröja och skaljacka!!!!!!

Valborg kom tätt inpå påsken... märkligt. Vi är olpanerade... kors i taket! ;-)

gonatt


Me and my bike!


Jag blev med cykel idag! På bästa vis...det var ett sjukt bra pris och det krävdes en kämparinsats. En sådan där liv och död rusning in i en stooooooooor sportbutik med massvis av reaerbjudanden. Alla cyklarna var slut på ungefär 4 minuter och jag var en av de lyckliga! Trots att en pensionär slet den första jag greppade ur händerna på mig. Men nu äger jag äntligen en cykel igen och oj vad jag ska cykla med Ville där bak i sommar!
Dessutom tog jag sen en runda i affären och ledde med mig min cykel (det gick ABSOLUT inte att släppa den för en sekund) och lyckades roffa åt mig en bra sovsäck, ett par snygga skor till Henkan, och ett par träningstights till mig. NÖJD NÖJDARE NÖJDAST!

Dessutom har jag haft ännu en strålande eftermiddag i världens bästa bostadsområde. Hämtade smutsiga soldoftande barn, hängde på gatan med ett gäng föräldrar och drack kaffe när barnen lekte innan grann-Anna gräddade pannkakor till mig och mina barn som vi åt på en solig altan med sjöutsikt som vi ibland glömmer att njuta av. Som om inte det var nog orkade jag röja och ta hand om all tvätt innan barnen slocknade så nu är kvällen min så länge jag orkar. Väntar på Henrik som är ute och fiskar... men han borde väl komma så snart fiskarna gått och lagt sig.

Imorgon är det fredag och vi ska odla och städa och äta ekologiskt på jobbet. Sen ska jag hämta mina barn så snabbt jag bara kan för att njuta av eftermiddagen. Så snart Henkan kommer från jobbet ska jag nog ut och cykla!

Ett enda litet moln på min himmel idag.... jag missar den engelska bröllopsyran på tv.





Natti!


Bästa tiden...


Mitt lov var så härligt fullspäckat med fart, vänner, mat, vin, sol och andra härliga saker så det går knappt att beskriva!

Stockholm var toppen. Ditresan var en tågresa för bra för att vara sann. Ville sov mellan Alingsås och Stockholm. Axel satt i sätet framför och när han inte spelade DS eller såg på film så pratade han med kvinnan brevid... Hon tackade för sällskapet när vi kom till Stockholm, jag tackade för tålamodet.... Själv läste jag skvallertidning och drack 4 koppar kaffe. Det är de små stunderna....
Väl framme blev det inte mycket ro med fyra sprallkorvar och två vänner som mellan alla matningar, trotsattacker och blöjbyten försökte hitta lite prattid. Men det vet vi att vi får när vi ses nästa gång... ;-)
Vi hängde i solen. På altanen, på Skansen, på lekplatser.... Grillade, drack vin och somnade tidigt.
Hem resan blev låååååååååååång. SJ visade sig inte från sin bästaste sida men hanterade det ändå bra. Tågresan kunde slutat i ett mammabryt men min snälla man körde och räddade mig i Vårgårda precis när bullarna tagit slut och Ville slängt en plastleopard på en farbror på tåget.




Småttingarna

 

 

 

Kompisar!


Skansen på våren var härligt!



Hemma på långfredagen ganska många timmar försent åkte vi vidare till Henriks syster men familj. Mer grill, sol, vin, godis och en mysig mysig sleepover på loftet.

Kusinmys på morgonen
 

På påskafton hade haren kommit och Villen gjorde godispremiär. Vi påskklädde och sminkade våra små kärringar och gubbar och åkte förbi Henriks mamma.













Vidare hem och packa picnickkorgen innan vi mötte Karin, Nicke och barnen för att se på en påskbrasa... som nästan hade brunnit ut men vi fick en urmysig solskensstund vid Delsjön. På kvällen blev det påskmiddag hemma hos oss. Satt ute länge, letade semesterhus, tog fram Diskussionskort för föräldrar men upptäckte att vi var för lika för att det skulle vara spännande... På natten tog de två av tre barn och promenerade hem. Saga sov över i Axels rum.

Vid Delsjön




...och lite äggmålning!
 

Påskdagen var stora förrådsstädningsdagen. Urk. På kvällen..........grillade vi! Crille och Linda kom och gjorde oss sällskap.

På Annandagen andades jag djupt och försökte förtränga att lovet var över......

Förfase er inte över tempot. I love it... även om jag inte direkt var jättepigg när veckan var över. Däremot fullladdad av gladenergi!

Nu njuter vi vidare. Går inte in förrän vi måste. Bästa tiden har precis börjat!

 

 

 


Härliga lov...


Vi har det så bra, så bra. Tid tillsammans och desutom tillsammans i det ljuvligaste av väder! I söndags åkte vi till min fina fina mormor. Bara min  90-åriga stålmormor bygger rutschkana av madrasser i trappan och sparkar badboll i hallen. Hon är en makalös kvinna och mina barn älskar henne precis som jag gör!

Idag har vi haft en fantastisk dag ute vid havet med Karin och barnen. Grillad korv, solsken, lek och fika. Tog en tur till en outlet sen och köpte lätta vårdojjor till Axel och Ville. Nu är ryggsäkcen packad för imorgon åker jag och killarna till Stockholm och underbara Anna med familj. Ska bli toppen! Jag packar ner ilte extra tålamod och lite extra glad morsa... det kan behövas när man åker själv med barnen!










So proud of YOU!








Jag älskar dig skatten!


Stort ögonblick


Som jag längtat och hoppats på det här synen!! :-)
Axel är medlem i sin första fotbollsklubb och jag är äntligen fotbollsmorsa!







Inget vettigt...


Jag har inte direkt något vettigt att skriva. Det händer för lite och jag är lite tom på tankar. Men nästa vecka när solen ska stråla på mig och jag ochg pojkarna ska ha påsklov kanske orken, orden, lusten är tillbaka...?

Jag kan skriva igen hur bra jag tycker det är att handla begagnat! Trodde aldrig jag skulle säga det men jag slår ett hårt slag för mer sånnt! Även om jag ikväll skäms lite för att jag tror att jag köpt ett par begagnade GRÄSfotbollsskor till Axel när det var GRUS jag skulle köpa.... ooops. Men senaste tiden har jag fyndat fina Nova Star kläder till barnen, bra skaljackor, kvalitetsskor,  inlines och spel på loppis, vagn på Blocket och det ger mig nånn sorts tillfredställelse... härligt. Tradera.... I love you! :-)

Nu ska jag krama Axel och se på Sveriges Mästerkock.
Imorgon ska jag ut och käka med mina älskade kollegor (och Marie förstås..) och på fredag är det personalfest med påsktema. Dessutom... lov! Lovely!!!

Vårkänslor








Det går upp och ner...


Febern alltså. Ena stunden känns han frisk och vill leka i vårsolen men nästa stund yrar han efter mamma och somnar klockan fem... Fjärde dagen med feber. Stackars liten. Och stackars mig lite... Natten var ett enda långt mammaropande trots att han låg så nära att han lika gärna kunde legat inne i min mage igen.

Igår hade Henkan bjudit in oss och ett gäng andra till Jockes och Kajsas underbara nya hus för grillning... Det blev jag och Axel som fick gå. När Villen somnat kom Henrik och gjorde oss sällskap. Jag vet att jag sagt det många gånger men jag måste få säga det igen. Livet hade inte varit detsamma utan våra vänner så nära! Jag älskar att det är opretantiöst. Bubbligt. Enkelt. Spontant. Avslappnat. Jag älskar att se våra små bekväma och nöjda tillsammans. Det är en lycka att ha er i vårt liv så nära!


Idag blev tyvärr ingenting som vi hoppats. Johanna och Elis kunde förstås inte komma och det känns supertrist.
För mig blev det träning med Linda och sen en sväng till familjedag i Arken med kaffe i solen och loppis. Köpte ett par rollerblades till Axel för 40 kronor, några spel och en hel påse med plastmat till Villens nya kök.
Fyndigt!

Nu är Henkan och Axel på blåvitt och Vilmer har som sagt somnat redan!! Jag har ätit grekisk sallad och tagit ett glas vitt vin och nu ska jag röja inför veckan som kommer...

Jag ser framemot en ny semestervecka med det här gänget...




VAB


Är hemma och vårdar. En med lite feber och en med prickar på tungan. Får väl erkänna att jag önskat mig en annan sorts fredag... Det känns som att det kan bli en lång dag. När Henrik kommer i eftermiddag ska jag ge mig ut på presentjakt. Till en 1-åring, en 2-åring, en 5-åring och en 7-åring... jösses.

Jag gläder mig åt att det är fint i hemmet och åt att jag hinner tvätta när jag är hemma. Och att Ville somnade om till ljudet av knattrande tangenter.... Håller tummarna att det här bara är en liten lätt febersläng så att helgen kan bli som jag hoppats. Inflyttningsmiddag, kalas, fotboll och besök av Johannispäron och söta Elis på söndag!

Vi får se...

Fredagskram ♥

Go kväll!

Vad hände med vårsolen? Igår drack vi kaffe på altanen och hängde med grannarna. Idag regnar vi nästan bort. Båda mina älskade ungar sover gott och jag dricker te och slösurfar. Traderar. Läser bloggar. Tänker på att det är 2011 som vi verkligen borde åka till Legoland... Härja runt bland droider och ninjor. Vi får väl se.

Har köpt en sulky på Blocket ikväll också. Begagnat är mitt nya sätt att shoppa... och rea förstås! Så nu kommer det stora testet... att göra sig av med barnvagnen eller inte. Att ta ställning till sådana saker är som att bestämma sig. Två eller tre? Nä vi ska inte ha en bebis till. Vi är otroligt nöjda med våra barn och mer nöjd lär jag nog dessutom bli när livet börjar bli så där bekvämt igen. Herregud det var ju inte ens självklart att det skulle bli två vilket känns helt fruktansvärt att tänka idag. Hur kunde jag ens för en tiondels sekund tveka? Jag kunde missat Vilmer!!! Så.... bäst att inte tänka på vem man missar och istället sälja vagnen... och skulle livet vilja anorlunda så finns ju alltid Blocket fullproppat med gamla vagnar ;-)

Idag tog de kort på Vilmer på dagis.... Han hade somnat med huvudet rätt ner i en knäckemacka! Min mamma undrade lite oroligt om det hänt förr... han kanske har Narkolepsi? Ingen risk. Ha ha...

Om två veckor och barnen och jag till Stockholm med våra finfina tågbiljetter, en extremt liten packning och längtan efter Anna och hennes familj! Inga dumheter i världen ska få stoppa mig...




Sveriges bästa film


Godmorgon söndag!

Klockan är fem över nio och sängarna är bäddade, några av tänderna är borstade och jag dricker min andra kopp kaffe. Mysig morgon... Vågar nästan inte säga det högt men Villen sover så mycket bättre just nu. Behövde bara vakna en gång i natt när han ropade "Mamma! Apan? Mannen?" Men när han fått allt han bad om... mamma, apan och nappen så sov han gott resten av natten. Och jag med.

Igår såg Axel och jag äntigen hela Ronja efter att ha läst ut boken på kvällarna. Han är inte så tuff när det gäller tv och film men nu besegrade vi både helvetetgapet, grådvärgar och vildvittror och nu sitter han och ser den igen. Jag tror att det kan vara den bästa svenska film som någonsin gjorts men bättre än filmen är ändå boken!! Jösses! Jag läste nästan varje kväll med en gråtklump i halsen eftersom boken är så fullproppad med kärlek. Det såg man ju förstås inte som 6åring 1983.... Lika genial nu som då... Love it!



Idag är Henrik ute på vårens premiärfiske. Axel ska på kalas och jag och lillebror får snällt hänga med eftersom Axel inte känner så många på Olivias kalas.

Härlig söndag på er!


Hej lördag!


Här lördagsmyser vi på klassiskt vis med alldeles för mycket godis och dålig tv... Igår blev ett spontant glas vin på eftermiddagen med en granne flera glas och sedan urtrevlig middag hos dem för mig och barnen. Henkan jobbade. Fick hjälp att bära hem barnen tvärs över gatan strax efter midnatt.
Idag var jag och Anna på barnmarknad och svettades med andra secondhandshoppingsugna morsor. Hur tänker man när man släpar med sina ledsna barn till sådana ställen?? Fyndade vårskor, jeansjacka, dunväst till Villen och lite helt nya tröjor till Axel. Sen gjorde familjen Backaplan... usch. Axel gnällde som en uttråkad tonåring och Ville tyckte livet var toppen.

Nu är det sömnigt. Alldeles för sömnigt... men en är pigg!


RSS 2.0