Vårbarn?


Nu vet jag varför många önskar sig vårbarn!
Då behöver man inte vara gravid på sommaren!!!!!

Idag har trots alla mer eller mindre fysiska bekymmer varit en fantastisk dag...
och nu har jag dessutom 2 stjärnor i PIMbeviset :-)

puss i värmen!



Jönköping i bilder


En marängswiss i Gränna hamn


Mysigt fik på Visingsö


  

Tjock, hurtig och glad!


 

Middag på piren




  





Så här njuter man också av en helg hemifrån...


Fina Anna!







Välkommen sista jobbveckan!


Känns helt overkligt! Några dagars jobb kvar innan lång semester och lång föräldraledighet... svårt att förstå. Det mesta är svårt att förstå efter nattens 3 timmars sömn. Somna var hopplöst i värmen. Min fina man hjälpte mig tillslut med massage och ett platsbyte i sängen för att jag skulle komma närmare fönstret. På köpet fick han en naken 4åring som klängde sig fast som en chimpansunge på hans rygg. Undra om han byter i natt också ;-)

Helgen var UNDERBAR! Anna är den finaste man kan tänka sig och jag är så glad att vi ser till att ses själva då och då. Har tid att ta igen allt vi missar eftersom vi bor på olika sidor av landet. Jönköping får absolut godkänt. Gränna ch Visingsö får mer än godkänt! Vi åt mer och mindre lyckade middagar på piren i Jönköping (utlandskänsla!), satt på bryggan och drack kaffe, shoppade, låg på hotellrummet och tittade på tjejfilmer, handlade polkagrisar, cyklade Vísingsö runt, åt rökt fisk på bryggan och PRATADE! Kvalitet! På både tid och vänskap! TACK för en toppenhelg vännen! Tack för de fina byxorna (på redan idag!) och tacka Gurra för goda middagar ;-) Vi ses snart på Kolmården!

Bilder kommer senare....

Igår kväll kom min bror med sin fina familj. Vi badade (jag också!!!) och grillade hamburgare. Mina tjejer gör mig lycklig!
Nu är jag på jobbet, dock utan barn ännu. Veckan kommer gå fort... och jag ska njuta av varje dag. Jag VET att det kommer dagar när jag kommer sakna mitt jobb. Nu ska jag ringa dagis. Axel får en extra ledig baddag med sin pappa!

Hoppas er vecka startar bra!



Trevlig helg!


Nu packar jag in mig, magen, bikinin och det allra bästa humöret i bilen!
En latte, bra musik och Marabous Sommarchoklad gör att bara bilresan ska bli en njutning!

Önskar er en skön sommarhelg!


Sötisar på Vrångö igår




Innan middagen häromdan (i reafyndad klänning och skor)


Äntligen vecka 30+
Oh no! I can´t see my feet!






Het!


Det är GREKLAND i mitt sovrum och en BRASKAMIN i min mage. Jag gnäller inte... inte alls... bara överväger att sova i en solstol på altanen??? Eller kanske naken på stenplattorna i hallen??? Eller i den stora mysiga kylen på Henkans jobb??? Där finns ju dessutom massor av frukost när jag vaknar imorgon...

Om jag hoppas på värmebölja heeeeela sommaren??? Absolut! :-)

Het natt på er!

Minisemester imorgon...


Jag hade en massa planer för den här kvällen.... Inga roliga men ändå ganska så nödvändiga. Tvätta, städa, packa, PIMma.... Istället sitter jag och försöker hålla mina ögon öppna längre än Axel. Vet inte om det beror på all den ljuvliga havsluften och härliga solen jag fått idag när jag äntligen kan utse mitt jobb till världens bästa igen, eller om det beror på något annat (typ mitt välsignade tillstånd................................). Jag verkar ha klarat mig från dropp ännu en vecka iallafall! Skönt!

Och imorgon åker jag på minisemester med min älskade Anna!!!
2007 - julshopping och SPA i Norrköping.
2008 - SHOPPING och lite öl i Köpenhamn.
2009 - Vätterns strand och polkagrisar i..... ta da! JÖNKÖPING! Ska bli så mysigt!!!!
Känns som en tradition vi aldrig någonsin ska lägga ner!


Köpenhamn förra året
  

Igår bjöd mina fina kollegor mig på middag på stan! Supertrevligt och mysigt. Satt på uteservering till sent och frös inte det minsta. Underbart! TACK för middag och fin present! Jag kommer att sakna er MYCKET!

Nu tar jag tag i det jag måste...
Puss så länge



Gissa trycket?

Jag reashoppade en t-shirt till Henkan...

Nu undrar jag:

1. Är jag nästan blind?
X. Är jag ovanligt tjock och skojfrisk?
2. Är jag världens snällaste fru?




Ser ni trycket?
Det gjorde INTE jag men jag skrattade vansinnigt när Henrik förvånad men nöjd upptäckte vad jag ovetandes köpt.... NAKET!



Ha ha ha!

Utröstad?


Axel efter att jag försökt få honom att leka själv mitt i eftermiddagströttheten:
"Mamma! Om du är så där sur, då får du inte vara med i vår familj längre."

Faan. Jag hänger löst!!!! Det gäller att skärpa till sig!

Ikväll har vi grillat, gått kvällspromenad till en sjö där Axel badade och nu ser vi på BRA fotboll.
Jag är lite småkär i hela U21 laget.... några är ju ändå närmare 23 ;-)

En blottare i skogen...








Imorgon blir en bra dag. Det känner jag på mig!
Ska ut och äta på kvällen med mina fantastiska kollegor som ska "fira" av mig. Och ja, jag kommer sakna dem!!!!
Innan dess - jobba och besöka MVC för nya blodprover. Håller tummarna för en uppåttrend!

Idag kanske jag löste bikiniproblemet. Klickade hem en för att slippa provrummet just nu.... Hoppas att den passar även på en seriefigurskropp.... 

Solen ska skina imorgon också och jag mår riktigt bra!

Gårdagens fiskefångst


Kram på er!

Midsommarhelgen...


Snart slut på midsommarhelgen! Hade trots regn och rusk en jättemysig midsommar tillsammans med Vicke, Calle och barnen. Vi plockade regnvåta blommor, åt GOD lunch, insåg plötsligt att sista dansen vid Gunnebo slott var om en halvtimma och kastade in oss i en bil och åkte dit. Där öppnade sig himmelen och det blev den blötaste midsommardansen någonsin. Jag såg EN vitklädd, torr, SNYGG människa där med STORA solglasögon. Sötaste PB dansade med paraply... Det gäller att alltid hålla stilen ;-)
Hem igen där vissa värmde sig med bastu och öl. På kvällen grillade vi och fick besök av Kajsa, Jocke och deras fina alldeles nya son!! Mysigt! Vid 22 somnade tre barn inom tre minuter och vi fick iallafall några timmars vuxenprattid!

Jag var EXTREMT dålig med kameran så det här är allt jag har att bjuda på från midsommar 2009....






Axel och Julia ansvarade helt för tårtan...


På midsommardagen slog Axel sovrekord (sov till 10.05) och någon timma senare satt vi på bussen in till centralen. Åkte vidare med tåget mot "Korvköping" där mamma och pappa mötte oss. Hade en helt ljuvlig dag hos min moster! De bor i ett underbart hus med en ännu underbarare trädgård på landet. Axel sprang som om han aldrig fått springa i hela sitt liv. Min barfotaunge tog inte på sig skorna förrän vi skulle åka hem idag. Kubb, fotboll, en massa god mat och en mycket frisk luft gjorde oss gott båda två. Idag har jag tyvärr kännt av blodbristen ordentligt och varit yr och mått illa.... men vi hann med ett besök hos farmor iallafall innan vi åkte hem med mamma och pappa. Både Axel och jag sov oss igenom hemresan. En av oss kommer ha svårt att somna ikväll........

Två veckors halvtidsarbete kvar innan semester. Känns inte som någonting faktiskt... Om nu bara mammagrisen kan bli kavat 4åring igen kanske vi alla kan må lite bättre?! Jag försöker och försöker att bara ge honom det han behöver nu men det är svårt när man inte räcker till.... och jag blir så ledsen av det.
Att man kan längta så mycket till Jönköping!?!  ;-)

Är så ledsen att inte kameran åkte med till Skara.... hade kunnat ha fina bilder i massor! Allt jag har är några suddiga tågbilder ;-)

 



Kram!

Brist...


Ja det råder brist på en hel del just nu.... Lägger inte ner min lilla energi på att älta det just nu.
Istället ser jag framemot att fira midsommar här hemma, att på midsommardagen ta tåget till släkten som jag inte sett på länge, att jag bara om lite mer än en vecka får vara med älskade Anna på ett nytt spännande resmål i Sverige (hi hi), att det snart är semester då allt kommer blir bra igen.... Dessutom har jag ju det bästa att längta efter... (dig, dig, dig!!!!)

Glädjs över och sänder varma grattistankar till Jocke och Kajsa som fått en liten pojke! GRATTIS!

Ikväll har jag fastnat alldeles för länge vid datorn... nu: kvällsmat och sängen!



Nere...


Ledsen, orolig och känslig. 
Går med halvslutna ögon och huvudvärk.
Bråkar med min son och känner mig usel.
Så får det vara ibland... och så är det.

Jag hoppas och tror att du mår bra min Längtan.



Godnatt...


Det blir inte alltid som man tänkt sig men väldigt mysigt ändå... Pernilla kom med tjejerna. Axel började med att vara ganska så otrevlig och osugen på lek, sen matvägrade han, grät ett hundratal gånger innan han somnade med lätt febriga ögon... Tror tyvärr att han är dålig men jag håller ändå tummarna att han bara behöver semester lika mycket som alla andra just nu och att det bara är övertrötthet. Det lär vi få se!
Men vi andra åt mat, försökte vinna 75 000 på sommarkrysset och såg läskiga Sjätte sinnet. Mysigt!

Igår blev inte heller fredagskvällen som jag trott men väldigt trevlig. Efter att jag hämtat en regnvåt och kall son så kröp vi ner i badet och började fredagsmyset med saft och chips. Henrik och Robban gick ner och bastade och jag och Axel blev inbjudna till Anna och Julia... och där blev vi kvar. Vi slog ihop våra tänkta middagar och fixade både förrätt och varmrätt. Sen mös vi med film i soffan när barnen slocknat. Härligt med spontana goda grannar!

Häromdagen kom gullig post både till mig och Axel. Jag fick ett värmande kort  och Axel fick 2 nya Spiderman-tröjor. Skulle inte outat min skräck för Spiderman tröjor... nu fyller mina älskade vänner hans garderob ;-) Men jag har en väldigt lycklig son! Skulle Dunder-Karlsson visa sig vara en tjej kommer jag drabbas av Prinsess-skräck!
TACK finaste Anna! Längtar efter dig!


En lycklig son på väg till dagis...


...och en tjock mage!


Axel pratar i sömnen. Nu behåller jag honom tätt intill mig resten av natten.

Natti natti!

Lördag...


Skön helg och det behövs.... Mår inget vidare,... varesig på papperet eller i kroppen på riktigt. Mina blodvärden sjunker trots jordgubbsfrosseri, blutsaft, tabletter, spenat och liiiite blodpudding. Kändes tungt att höra och aldrig roligt att inte allt är bra. Nu undersöks bloddepån (????) för vidare beslut vad de ska göra med bleka mig. Doktorn på tisdag...
Jag känner mest av en komalik trötthet, huvudvärk och yrsel.... Så länge Dunder-Karlsson tar vad h*n behöver så är jag lugn.

Efter en småtraumatisk morgon när Axel brände sig på kaminen har jag softat i Vickes soffa medans barnen lekte. Nu kommer snart Pernilla hit med sina tjejer och vi ska laga middag.

Hoppas ni har en fin lördag!

Tillbaka till 2008...


Jag tröttnade på fotbollen och fastnade i min egen blogg.. för ett år sedan!
Konsterade att jag var bra mycket snyggare då, junivädret var precis lika illa och att den semestern kan bli svår att slå! Massor av härliga minnen från förra sommaren! Lyckliga jag! 

Nu: GREY`S och jordgubbssmoothie!!!


Den blomstertid...


Skolavslutning är ändå skolavslutning. Oavsett om man måste stå i sin Mölndals Stad regnjacka ovanpå klänningen i ösande juniregn och se finklädda nior gråta och spända 7 åringar sjunga... Det är ändå speciellt och härligt!
Framträdandet i klassrummet blev succé! Underbara ungar dansade pingvindansen till Blame it on the boogie och  efteråt åt vi jordgubbstårta som föräldrarna bjöd på. Jag grät bara lite när jag skulle tacktala och krama vissa barn och föräldrar som betytt lite extra det här året.....
Fick ett fantastiskt fint halsband av klassen.


Hämtade Axel och har haft en mysig eftermiddag tillsammans. Det behövdes efter gårdagen....
Nu är det strax laga-middag-dags! Lite pasta och köttfärssås och en massa jordgubbar till efterrätt.
Ikväll... först fotboll och sen säsongsavslutning (ja just det Marie!!!!!!!!) av Grey´s!!! Kan bli mycket tårar har jag förstått.....

Lite bilder från den senaste veckan...

Gårdsfest med nyklippt nationaldagsfirare!



Fika efteråt...
  

Nicke och Olivia kom och tittade.


Pernilla och Ronny på personalfesten..


Finaste kockarna grillade på festen!








Två av gästerna på 60årsfirandet - Nellie och Christine...


... sen var det 8 sådana här gäster också.


Axel fotade morsan i morse innan skolavslutningen..





Usch!


Sitter i ett svart sovrum med juniregnet smattrande... USCH! Jag är INTE stolt över mig själv nu! Om det fanns ett föräldrakörkort och en föräldrapolis så hade blivit av med mitt körkort ikväll!! Så opedagogisk att jag blir skraj!
Skäms! För att lätta samvetet har jag viskat "Jag älskar dig" 1000 gånger trots att han sover och upprepat mantrat "Han är bara fyra..." lika många gånger. Nej jag har inte slagit min älskade skatt. Bara haft orimliga krav på honom IGEN.... Fick plötsligt en LIseberg-dejavú.... scary!

Har iallafall varit på bio med Karin ikväll och sett fantastiska Slumdog Millionaire. Gud så bra! Gå och se om du har missat den.

Imorgon är det skolavslutning. I helgen var det personalfest och 60årskalas. Imorgon andas jag ut efter en späckad vecka. Antagligen kommer jag gråta en del också. Det hör till på skolavslutningar och att jag dessutom brottas med gravidhormoner som sprutar ur öronen gör inte det lättare att hålla leendet på plats. 
Jag impulsköpte en klänning på rea som jag tänkte ha men insåg igen att jag är 15 cm för kort och bara några kilo för tung för långa klänningar. Tur att jag alltid har en reservplan när det gäller kläder ;-)

Nu ska jag duscha och krypa ihop i soffan och ömka mig själv lite... önskar att jag hade sällskap.

God natt!





Djupa andetag...


...för det är mycket som ska hinnas med just nu. Jag andas och längtar till lugnet efter skolavslutning, personalfest, gårdsfest, 60årskalas..... osv. Roliga saker kan tyvärr tyvärr stressa de också. Vårt arbetslag håller i morgondagens personalfest och eftermiddagen ägnades åt maten. Jag och Pernilla arbetade på som två köksmaskiner innan jag stressade iväg för att hämta min trötta son. Även han känner av att det är mycket nu....

Efter jobbet.. innan festen... tänker jag susa hem för att gå på Axels gårdsfest på förskolan. Missade lucia och tänker inte missa sång på balkongen en gång till!!! Vädret.... det tänker vi inte på.

Jag tror jag laddar nu med lite glass..... tjockis ;-)

Förra personalfesten var sista ordentliga partyt innan jag blev gravid.... Då såg det ut så här på förmingel hemma hos Pernilla.



1a juni kväll...


Axel somnade strax före åtta och nu tänker jag sätta mig på altenen, äta chokladglass och läsa chiclit! Det är 8 arbetsdagar kvar till skolavslutning, 23 dagar arbetsdagar kvar innan jag går på semester och sen föräldraledighet... galet.

Njut av en vacker junikväll....

Min vardagsLYX!


Jag vet att jag sagt det tusentals gånger men jag ÄLSKAR vårt hem!!
Idag när jag hämtat Axel gick vi hem, packade vatten och jordgubbar och var på 2 minuter nere på stranden.
Där var ett helt gäng dagiskompisar och tillvaron var bara helt PERFEKT!
"Det blir en hel del sand inne just nu" sa en granne... dagens LYXproblem! :-)
Jag och Henrik kommer bo här till pensionen!
Finns det hjärterum så...............
ryms man på 90 kvadrat ;-)







Morsdag och en kalasdag!


Eftersom gårdagens inlägg aldrig gick att publicera kommer det idag.....

"Mamma du ska ligga kvar i sängen. Det är din dag i dag"
sa Axel yrvaket när jag vaknat och gått upp före honom... De orden och en teckning med en bil som flyger luftballong räcker fint som uppvaktning för den här lyckliga mamman....

För även idag handlade det faktiskt mest om honom. Första riktiga barnkalaset blev toppen! Axel började med att öppna alla fina paket innan 9 barn trängdes på 8 kvadratmeter för att gå loss på Axels leksaker. Mat på altanen som på Axels önskan blev spett med köttbullar och korv och pommesfrites. Sen skattjakt som gick ända ner till sjön och tillbaka innan skatten med godispåsar grävdes upp ur sandlådan. Glassbuffé på altanen och lite mer lek innan föräldrar kom för att hämta sina barn efter 2 jättebra men lite svettiga timmar. Gömde det långa svärdet 4 gånger men klarade mig annars utan några arga frökenutbrott ;-)

Eftermiddagen har softats bort.... alltså precis som det ska vara. Nu har 4åringen somnat in, Henrik har gått ner till sjön för att fiska i lugn och ro och jag tänker sätta mig i soffan och se någon insamlingsgala.... 

Livet är så bra............... 

En massa bilder från helgen....



Tröja med AXEL 4 på ryggen...


Liseberg på fredagskvällen
  

Älskar dig!!!!!!!


 

Kalas med familjen!


   

  

Barnkalasförberedelser...
  



Skattjakt...
  

...och sen glassbuffé!


Vår SKATT!






RSS 2.0