Mora Träsk 07.23...


Jag och Villen sitter och diggar med till Mora Träsk på DVD.... Vi har lekt på golvet sen 06.19 och snytit oss 200 gånger och nu orkade inte den här morsan mer. På med Mora Träsk och han sitter som fastlimmad i golvet men gungar sin söta rumpa i takt och klappar med.

Vi är förkylda som attan. Jag tror att om bara solen ville komma tillbaka så skulle vi nog bli bra igen...

Lilla Linné med Pernilla var precis lika perfekt som vanligt. Mat, prat och rosé i 6 timmar. Underbart medans regner öste ner på gatorna.

 

Igår kom Fredrik och Lotta med tvillingbrorsorna på middag. Alltid lika trevligt att träffas och grabbarna klickar fint.

Idag får vi nog ladda för en lugn innedag för att friska till oss. Tänk om jag skulle kunna få Henrik att acceptera lite målning i hallen?

Idag fyller vår älskade Lotta på Bråkmakargatan år! GRATTIS goa unge!



Ha en mysig lördag alla!


Åka buss innan man ska ut är också egentid...

dsc00644 (MMS)

Åka buss innan man ska ut är också egentid att utnyttja!


10 kg perfektion och kärlek...


Det är min son det. 10 kg perfektion ligger brevid mig och sover medan jag ligger i sängen och lyssnar på dagens "Sommar" med Andreas Lundstedt. Mysigt....

Här följer han med spänning Scandinavian Master häromdagen...



Go natt!


Jag vill inte att sommaren ska ta slut!


Jag älskar semestern! Vi har haft en ljuvlig dag på (i?) Marstrand med vår andrafamilj Crille, Linda och barnen. Badat, slappat, ätit glass... På semesterna kan Axel vara ute och bygga koja med sin dagiskompis Tilda trots att klockan är halv nio. På semestern kan jag ta ett glas vin för femtielfte dagen i rad utan att få dåligt samvete. På semestern har Henrik tid att gå ut och dricka öl med grabbarna... eller gubbarna. På semestern är det till och med roligt att tvätta och städa... iallafall lite.

Men jag peppar mig hårt. Det ska bli kul att jobba och det är sanning. Ny utmaning. Stor utmaning. Men det ska bli spännande och roligt. Kanske inte lika roligt som semester...

Imorgon ska jag gå ut på Lilla Linné med Pernilla! Det kan man göra även när det inte är semester... men med färre glas vin på en torsdag ;-)

Nu ska jag ropa Kolikok och se om min son kommer fram ur skogen. Den minste parveln har somnat efter en hård utflykt. Han går som en galning med sin vagn här hemma nu. Henkan satsar på att han går den 8 augusti. Jag tror den 2a september.

Kan inte SMHI bara ha lite mer fel... låt solen skina imorgon också!!! Snääääälla.








Igår var det Axel som fixade förrätt hemma.
Det blev grillat bröd med grillkrydda, basilika och morötter. Han är en talang min son!













Att komma ikapp...


Med tvätt. Med ordning. Med rutiner. Med bloggande.... Idag orkar jag ingenting alls nästan. Tänkte städa ett av alla hundra skåp som skulle behöva rensas här hemma men orken räcker inte till och solen skiner lite för mycket. Axel och Saga leker på rummet men det är en väldigt pojkig pojk och en väldigt tjejig tjej som kämpar där inne just nu för att hitta sin balans som de alltid haft... sorgligt.

Villen härjar runt på golvet och reser sig mot ALLT. Det kommer bli många blåmärken den närmsta tiden. Igår ordnade vi en win-win med Crille och Linda. På förmiddagen var grabbarna ute och fiskade och vi hade barnen. På eftermiddagen åkte Linda och jag till Haga och strosade, drack kaffe och tittade på folk. Kom hem med en groda i betong, två t-shirtar och två presenter till två fina flickor. Jag borde kommit hem med en liten liten rolig kock....
Hemma hade våra män lagat middag och tagit hand om vilddjuren.

Vill berätta om vår semester men det var så bra och så mycket så jag vet inte hur jag ska börja. Gotland var magiskt. Raukarna var vackra, vädret var bättre än på 30 år, huset var ofattbart pefekt och vännerna toppen!
Det får bli en berättelse i en mängd bilder...

Vi hade en underbar pool där det badades och poolpartades...


  

Stranden låg nära och var lång, trång och härlig...


  





Visby var vackert och varmt...


  





  

En dag ägnades åt lek på Kneippbyn...




  

Efter vår tjejkväll konstaterade Lindas inbjudna kompis Johanna att hennes singelkompisar ligger i lä... det är småbarnsmorsor man ska festa med!


  

Klart man måste se raukar och ta 1000 kort på sin vackra familj...
















Alltså en vecka att MINNAS!

Från Gotland fortsatte vi till Stockholm där vi hann turista och få några mysiga dagar med Anna och hennes familj. Bad, prat, god mat, bebisgos och älskade vänner.









Efter Stockholm åkte vi vidare till sommarstugan där hela familjen hängde...
och spelade lite minigolf, körde gocart, jag kramade mina tjejer....

 





Phu.....

De här två gossarna har varit lika lyckliga som jag hittills den här semestern... och som jag älskar dem!






Imorgon ska vi på utflykt!

Natti Natti!







Hemma!


Så var vi hemma igen. Hemma är härligt men semester för mig och min familj är BORTA! Vi får se hur länge vi landar hemma.

Hörs senare...




Nu ska vi ut i Stockholms skärgård!

dsc00626 (MMS)

Nu ska vi ut i Stockholms skärgård!


Ett snabbt hej...


Kikar in lite snabbt för att säga hej medan Axel försöker somna i gärstsängen brevid mig... Vår härliga semester har fortsatt från Öland till kära vännerna Anna och Gustaf i Stockholm. Vi kom hit i lördags. Vädret är lika strålande som på Gotland. Lördagen tillbringade vi i myskläder i soffan framför tvn utan att vara det minsta sociala alls med varesig varandra eller någon annan eftersom Anna med familj inte hade kommit hem från sin charter. Söndagen turistades det på hög nivå. Vi släpade våra söner runt i Stockholm i 5 timmar. Åkte t-bana, såg slottet, åt lunch i Gamla stan, tog en glass på Stureplan... Supermysigt. På kvällen välkomnade vi våra vänner i sitt eget hem med middag och nu när strax alla barnen sover ska vi dricka vin i kvällssolen.

Puss!


Min utsikt... hela härliga dagarna. Och li...

dsc00623 (MMS)

Min utsikt... hela härliga dagarna. Och lite raukar och annat. Idag är huvudet lite tungt efter tjejkväll med schlagertema...


God natt! Vi har det oförskämt bra. Imorgo...

dsc00614 (MMS)

God natt! Vi har det oförskämt bra. Imorgon blir det Kneippbyn, mer sol och bad. Låt inte veckan ta slut!


På stranden!

dsc00608 (MMS)

På stranden!


Vi har precis semesterhandlat...

dsc00600 (MMS)

Vi har precis semesterhandlat...


Framme vid vackra Fredensborg...

dsc00599 (MMS)

Framme vid vackra Fredensborg...


Bye!


Happy happy! Istället för att åka mot Östkusten i ottan imorgon åker vi redan idag för en övernattning med familjen här. Imorgon klockan 11 går båten till Gotland där vi är en vecka med Crille, Linda, Jocke, Kajsa och barnen! Efter det väntar Stockholm till Anna och Gustaf och sedan vidare till sommarstugan. Vår packning är kolosal!

Kanske uppdaterar semesterna med en mobilblogg.... om inte annat NJUT SOMMAREN Det ska jag göra!




Usch...


Villen är sjuk. Han och jag kom hem från A-torp efter ett mysigt besök hos Johanna, Johan och Elis och nu har han feber. Tyckte att han inte riktigt var sig lik idag. Nu ligger han i bara blöjan som en varm jäst bulldeg brevid mig i soffan. Jag och Axel kollar Allsång och laddar för match med saft och rödvin. Varför ska det skojas så mycket i Allsång nu för tiden?? Känner mig fobisk och lite arg.

Men imorgon är det en ny dag och jag längtar som en tok till lördag då vi åker till Gotland. Imorgon ska jag njuta av en dag med mina fina små tjejer, barnens fina kusiner... Hoppas vi är friska.

Har du nånn att älska så spring dit...

Feberkille som somnat hos sin mamma...



...och en storebror som leker Ninja Turtels


Havet x 2


Har haft alldeles underbara dagar vid havet. I fredags njöt jag och Linda av en overkligt lyxig dag alldeles själva på klipporna. Klippbad har liksom inte varit aktuellt de senaste åren. Med lätt packning åkte vi till Ganlet där vi sen låg hela dagen. Pratade, läste, pratade.... Underbart lyxigt och härligt! Under tiden hade Henriks nya brödraskap Bakeoff här hemma :-)

 




På kvällen grillade vi hemma hos Crille och Linda. Nakna barn i vattenspridaren och altaninvigning!

Igår blev det havet men i annan tappning. Barnvänliga bukten på Amundön där tre familjer byggde ett camp, jagade krypande små sandmonster, fiskade krabbor och hade vattenkrig. Det var också alldeles underbart... fast på ett annat sätt ;-)

Igår kväll blev det god grillad fisk och altanhäng med grannarna. Life is more than good....

Idag dominerar molnen ännu när jag kravlat mig upp efter lång sovmorgon så nu är det dags att få lite ordning på hemmet!

Sommarkramar!


  






Njutning


Sommar är njutning. Vi har landat hemma efter vår första tur den här semestern. Vi brukar leva i kappsäck på somrarna... Idag packades första berget med tvätt upp. Jag är verkligen helt usel på att packa...

Vi har njutit av sen första riktiga sommarveckan. Vi har njutit av kära vänner. Kära barn. Midsommar i sommarstugan var så nära sommaridyll man kan komma. Efter några dagar där åkte vi söderut för några dagar i Karin och Nickes sommarstuga. Mer mat, prat, lek... Ljuvligt.

Idag kom vi hem lagom till min klipptid och lagom till Henriks fiske... Egentid är också viktigt på semester.
Jag är slingad och klippt. Jag har packat upp och röjt. Mina lillprinsar sussar äntligen och det ska trots allt bli skönt att sova i sin egen säng.

Många bilder... på barnen. Men man tar ju på det finaste man har!

Sommarbarn



 

Älskade midsommarkille!




Ömsesidig kompiskärlek


Jag och mina pojkar


Familjen




Fina ni!


  







Villen njuter också av sommaren...


Bad i småland




Våra älskade ungar! (och då saknas en...)


Att han är MIN!?!




RSS 2.0