Just nu...

...ligger den här prinsen i vår säng.
Jag packar lite och väntar på att Henrik ska komma hem. Ett glas champagne för att fira, eller vågar man det innan några papper är påskrivna...? Fast ett glas champagne är ju gott ändå ;-)
Imorgon ska jag och Henrik till Kisa på bröllop. Ska bli mysigt. Önskar jag haft tid att köpa ny klänning men eftersom jag köpte fyra nya till förra sommarens alla bröllop får jag väl nöja mig med en av dem. Har provat alla ikväll och tror att jag har bestämt mig. Vet vilket smycke jag vill ha så det får avgöra vilken klänning det blir.....
Ska bli mysigt att komma iväg och sova borta. Ska bli mysigt att se Ellen och Daniel.
Lillprins ska vara hos mamma och pappa.

image136

Halvår...

Igår var det ett halvår sen min älskade farbror lämnade oss.....

Igår fanns alla mina tankar hos min fina faster K, min kära pappa och mina
kusiner som jag håller av så att hjärtat värker.

Ett halvt år är en evighet för de som saknar...
men ingen evighet kan sudda ut minnen.

kram på er




image133

Semester!

För 51 minuter sen gick jag på semester... och den här dagen har inte varit annat än riktigt riktigt bra än så länge!
Vi har sålt vår lägenhet (inga papper skrivna än men snart....), vi fick veta att vi får flytta in i det nya palatset det datumet vi räknat med iallafall. Det hjälper att gråta till mäklare ibland... ;-) Så himla skönt!
Och idag fick jag säkert 3 timmar på jobbet att packa upp i mitt nya klassrum. Nice.....
Lillprins är hos sin farmor fortfarande och jag har inlett semestern med att tvätta. Önskar att Henrik var hemma ikväll för att fira lgh + semester men han jobbar...... Ska snart hämta min lilleman. Får fira med honom i bubbelvatten och salta pinnar!

Resten av helgen...

...tillbringade jag och min lillprins hos släkten i Skara. Henrik jobbade så jag och Axel åkte till moster och Erling på landet. Åhh vad det var mysigt!!! Mamma, pappa och min mormor var också där, och på lördag em kom min kusin med familj. Axels syssling Simon, som är bara en månad äldre, var med. Bara njöt av att regnet upphört och av att vi kunde vara ute och umgås hela dagen. Njöt av deras hus som ligger så vackert och njöt av min glada glada son.
På söndag åkte vi till min faster och åt lunch och umgicks. Så mysigt och skönt att träffa henne! Otur att mina kusiner var upptagna. Längtar efter dem också. Axel fick mer skoj när han och morfar tittade på flera hundra grisar!
En riktig toppenhelg men alltid skönt att komma hem till Henrik igen... och imorse ckockade Axel oss med att sova till 9.15!!! Händer aldrig annars. Jag som började 9.50 höll på att försova mig.....

image127
Axel på upptäcksfärd

image128
Skatten och jag

image129
Överlycklig i Erlings traktor

image130
Axel, Simon och mormor Lisa (86 år!)

image131
Mamma, Axel och faster Kerstin

image132
Axel vattnar, å vattnat, å vattnar...

Midsommar...

...höll på att regna bort, men vi hade det jättemysigt! Sillunch, lite traditionellt firande i regnet och grillning på kvällen med goda vänner. Jag och Karin gkorde jättefina kransar till våra jättefina barn... Axel totalvägrade sin.
Tyvärr ramlade Axel och slog munnen i parketten senare på kvällen vilket gjorde vår middag till ett gråtande kaos... stackars honom.. och stackars oss ;-) 

image124

image125

image126
                                                                                                                                                                                                                                       

Trevlig midsommar!

Idag tjuvstartade jag midsommarfirandet på jobbet med både midsommarstång och sill. Kort dag på jobbet och resten av dagen med min lilla familj. Ikväll har vi bara varit ute, blåst såpbubblor och matat fåglar... mys.
Åkte till MAXI för att handla bara och det var som vanligt kaos kaos kaos en sånn här dag. Men nu är jordgubbarna, sillen och färskpotatisen inhandlad och imorgon blir det firande med Karin, Nicke och Saga.
Antagligen i regn men vad gör det.Ska klä Axel i vattentätt och jordgubbesäkert..... Vad sägs om röd galondräkt??

Jag har fuskat lite.... köpt blommor till kransar imorgon.

MIDSOMMARKRAMAR!

                                                    image121
                                                                                 Midsommarafton 2006

6 points...

Spelade in den filmen igår och förösker se den nu... skum och ganska dålig. Jag har jobbat vid soffbordet ändå sen Axel somnade och nu hoppas jag att kanske Henrik kan bli tidig (?) hem... Blev akuthungrig också så medan tevattnet kokar tar jag en bloggpaus i filmen.
Karin, Saga och Olle har varit här idag. Axel och Saga hör ihop. De tjafsar som ett (väldigt kort) gift par där mannen (Axel) inte lyssnar utan bara säger emot för sakens skull och där kvinnan (Saga) alltid vill ha sista ordet... Men i nästa sekund vill de pussas och toka sig igen... De är för fina! Det är underbart att lyssna på deras små samtal. 2 år och så mycket att säga...... Älskar er busfrön.

En smörgås, lte te så ger jag den där filmen en ärlig chans till.... snart muidsommar. Tjoho!

Min smarta son

Jag veeeeeeet att alla mammor och pappor tror att de fött en ny Einstein, men någon måste ju faktiskt på riktigt göra det ;-)

Tre tecken på att vår son är Mini-Einstein:

1. Einsteins mamma: "Titta vad många träd vi åker förbi"
    Einstein: "Inte träd mamma, granar."

2. Han kan räkna till 5 på engelska (självlärt från ett mycket pedagogiskt barnprogram. Användbarheten av just detta kan ifrågasättas...)

3. På väg i full fart mot lekplatsen, sätter sig i gräset och utbrister "Mamma, titta smörblommorna"

image120

Ingen vidare dag...

Startade med sovmorgon och tungt tungt hjärta. Sörjer med en av mina bästa vänner.
Vill dig allt gott mitt hjärta och önskar att allt blir som du önskar....
Gick till jobbet med hennes sorg i bröstet och möttes av krångliga kollegor och stökiga barn. Några stackars små fick tillslut ta ett utbrott som hette duga. Inte riktigt förtjänt men ibland brister man... Får kolla av läget med tjejerna imorgon. Åkte och hämtade min son hos svärmor och han lös som vanligt upp min dag. Lite god kycklingpasta och en kopp kaffe senare kändes allt lite enklare.
Pratat länge med Johanna ikväll... 12,5 mil babe! 20 år och bara 12,5 mil ;-) Love you !  

Har inte gjort så mycket vettigt ikväll annars....

gonatt


Helgbilder

Helgen förevigad...

       
           
     

Helgblogg

Så var näst sista arbetsveckan igång! Stök och bök och flytt på jobbet... nystart i nytt klassrum med nya godingar den 20 augusti! Ska bli spännande, men först: SEMESTER!

Nu: helgrapport...
Fredagen blev oväntad date med Johanna som kom hit efter jobbet. Några glas vin i solen på ballkongen, en pizza och film...mysigt!

Lördag morgon klockan 06.42 satt jag och Axel på tåget mot Norrköping. Lillprins skötte sig exemplariskt! Han pratade i och för sig konstant den första halvtimmen och efter 25 minuter bytte en kille i 25-årsåldern plats till en annan vagn. När vi sen bytte tåg inför den sista biten straffade jag killen med att sätta mig bakom honom och låta Axel lyssna på "Hjulen på bussen snurrar runt runt runt......" Hi hi hi...
Anna och Victor (1 år) mötte oss på centralen i Norrköping och vi begav oss mot Kolmården i bil. Underbart att se dem båda!!! Victor är ljuvlig, liksom sin mamma. Jag har saknat henne sååååå!

Kolmården var toppen efter att vi köat på tok för länge för två vildungar... Var i Bamses värld (där Axel nog kunde stannat hela dagen), såg delfinshow, promenerade bland djuren, åt glass...... bara hade det bra. Varken Axel eller Victor ville sova på hela dagen men de sken ikapp med solen ändå.
Två aströtta morsor och två tokspeedade barn åkte vid 17-tiden tillbaka till Norrköping och hittade vårt hotell som visade sig vara jätte jätte fint! Fräscht och toppmordernt! Väl på rummet kom grabbarna igång tillsammans och Axel jagade Victor krypandes runt i rummet. Vi avancerade till en barnvänlig restaurang ett kvarter bort där vi fick varsinn välförtjänt öl och god mat. Axel sprang mellan lekrummet och bordet och Victor matmutades i 1 och en halv timme... Nöjda och glada tillbaka till hotellet där tillslut båda guldgossarna somnade och jag och Anna fick en stund själva med ett glas vin och lite prat..... men de sköna hotellsängarna lockade tidigt... Jag och Axel bredde ut oss i en 2,20 säng. Underbart!

På söndagen ösregnade det i Norrköping och efter lite lek och mys på rummet, hotellfrukost och utcheckning åkte vi  tillbaka till Kolmården och besökte Aquariumet. Fick träffa ljuvliga små apor, se stora hajar, ormar och fina fiskar. Axel tyckte det var toppen. Lite lunch i Norrköping innan tåget hem väntade. Även hemresan gick hur bra som helst! Han är bäst, min son! När han började tröttna när vi närmade oss Skövde kom 3 snälla 10åringar och räddade mig. De busade med honom ända till Alingsås och sen var vi nästan hemma hos pappa som väntade på stationen. Axel tjöt av glädje då med! Inatt har han sovit 12 timmar........ det var längesen.

Så fantastiskt mysigt att bara få se honom så glad hela tiden.... Älskar dig min skatt!  

Kulmården!

En fantastiskt mysig helg...

...men 2dagarsutflykt med två aktiva smågrabbar är ingen semester så ikväll är jag trööööööött!

Bäst med Kolmården-helgen (enligt mig)
1. Vara med Anna
2. Att se Axel toklycklig i 36 timmar
3. Det jättesnygga hotellet med 2,20 säng

Bäst med Kolmården-helgen (enligt Axel)
1. Hajarna, delfinerna och aporna
2. Leka krypjage med Vikctor
3. Åka tåg

Berättar mer om helgen imorgon...

gonattpussar

image105
Lyckliga vi!


Kalla vindar...

Var tog värmen vägen? Idag har det blåst kallt kallt.... Nu har ju inte jag märkt mycket av det eftersom jag har suttit och reviderat kursplaner heeeeeeela dagen, men ändå...

Efter jobbet mötte jag min man och svärmor kom med Axel. Kalasdags hos Madelene som fyllt år. Trevligt, fast Axel uppförde sig som en gangster hela kvällen.

Åkte till BK för en hamburgare på hemvägen och fick vänta i 32 minuter på vår beställning. Kunden innan mig (allergiker) fick fel hamburgare 4 (!!!) gånger och den misslyckade hamburgevikarien i köket blev tillslut så frustrerad att hon slängde burgare så salladen flög innan hon rusade därifrån och skrek "Jag klarar inte det här". HELT HYSTERISKT! Första kvarten ville jag fnissa, men sen svettades jag ikapp med tjejen i kassan som uräktade sig om och om och om igen.... Varför jag inte gick? Stackarn hade tagit emot min beställning och jag ville visa min goda vilja och hålla masken... Antar att de gjorde så gott de kunde, men bara inte gjorde det så bra....
Helt optimistiskt trodde jag och Henrik att Axel snällt skulle äta gröt medan vi mumsade hamburgare..... såklart inte! Han mumsade på mitt kött och jag åt Whopper utan själva hamburgaren. Gangster.......

I helgen ska jag och Hamburge -gangstern till Kolmården. Åka tåg, dela hotelrum med min bästa vän och hennes 1åring...... Kan bli ett alldeles underbart äventyr!

puss på er

                                                                           image103
                                                                                         Slow food anyone?

The beach!

Vi har fått en strand vid vår nya lägenhet! Helt oväntat har det fraktats dit fin fin sand och hux flux har vi en strand 150 meter från vårt nya hem. Lyckliga lyckliga jag! Igår kväll var jag, Henrik, Axel och Johanna där och drack kaffe. Henrik är minst lika lycklig för han fick småfisk från klipporna brevid! Beach 2008 - here we come!

                                                image102
                                                                  Ungefär så här fast lite bättre....

Den blomstertid nu kommer...

Jag älskar skolavslutningar! Å det trots att min anställning ännu inte ger mig sommarlov utan helt vanlig semester... men finklädda små barn som sjunger, sminkade tonårstjejer som med tårar i ögonen läser dramatiska dikter till sina kompisar som nu ska splittras på olika gymnasieskolor, personal avtackas och alla mumsar jordgubbstårta.... Så underbart! Grät en skvätt när två nior sjöng "Ett långsamt farväl" på skolgården.....

Satt och pysslade medaljer till mina fina barn sent igår kväll så idag måste jag somna tidigt. Ska sitta på matteprojet mellan 8-16 imorgon.... jääääääääääsp.

Axel har varit en riktig gullunge ikväll och jag har haft tid att städa hela katastrofskåpet i köket. Slängde nästan en hel svart sopsäck full med saker. Blir glad av att rensa! Snart dags för visning av lägenheten... den ligger ute idag! KUL OCH SPÄNNANDE!

Jag älskar dig!

                       image101

Sköna söndag...

På söndagen var jag på fötter igen och förmiddagen tillbringades med att strippa vår lägenhet inför mäklarfotografering. Stuvade undan allt som man helst vill slippa se och det blev riktigt fint.... på ytan. Åkte och köpte en ny pool till Axel innan han släpptes av hos mamma och pappa. Överraskade Henrik på vår 10årsdag med ett spabesök i Varberg. Vi hade det så bra! Champagne på rummet, några timmar på spat innan det blev middag på uteserveringen. Gick en promenad längs vattnet med Varbergs trevligaste invånare - Henriks lillasyster med pojkvän. Sååååå mysigt! Sov gott på vårt fina rum och hann med lite mer spa innan Henrik körde mig till jobbet vid 12-tiden. Kan man ha det bättre?

                                               

Lördagslat...

Började som sagt med en kropp i katastrof men jag bet ihop och kom igen. Klipptid för Henrik och vi åkte till stan. Där mötte vi Nicke, Lissan och Olivia för lite skön vila i skuggan i Trädgårdföreningen. Inställd Italiensk afton gjorde att vi istället snabbt bjöd in oss på grillkväll hos mamma och pappa. Bror med familj och min farfar med fru gjorde oss också sällskap. Mysigt värre.......

         

Fredagsfest!

Oj så skoj! Det var tokigt längesen jag dansade mig svettig långt in på natten. Är egentligen ingen som älskar att gå ut utan nöjer mig allra bäst med sällskap på hemmaplan, men vi hade verkligen hur kul som helst!!
Underbart väder, grillning och massa Sangria hos P och sedan utgång på Tranquilo. Där dracks smarriga drinkar och dansades och dansades.... Tänkte att jag skulle sluta på topp och dricka en massa vatten för att rädda lördagen men ack ack, det hjälptes inte.... på lördag morgon när Axel glatt snackade igång var jag mer död än levande.... men det var det värt!

               image91
                                                                                            Salsababes!

Helgförväntningar...

Det bästa med att jobba är fredagar! Alla är glada, man får fika redan 09.20 och jag och Pernilla bryter ihop av trötthet och fniss innan lunch. Dessutom serverades kycklingsallad till lunch idag. Inte poppis bland 7åringar men fröknarna mumsade glatt. Dessutom så slutar jag oförskämt tidigt men som vanligt rusar min tid....
Har varit på Apoteket, Systemet, Åhlens och Vero Moda och uträttat en miljon ärenden. Kom hem med 2 dm längre armar (tungt!) eftersom jag och Pernilla bestämt oss för att bjuda arbetskamraterna på Sangria ikväll. Ska på arbetslagsfest ikväll och det ska bli väldigt kul!

Har mer kul att se framemot....... Imorgon kommer Fjellman till oss på Italiens afton. På deras bröllop för snart ett år sedan fick vi i uppdrag att väcka minnen från deras bröllopsresa till liv... Nu var ju inte jag och Henrik med på den men vi misstänker att den innhöll en hel del Parmaskinka, mozzarella, rött vin, citroner och risotto. Ska bli mysigt!

På söndag blir det mer äventyr... men det kan jag inte berätta om nu eftersom min man inte får känna till mina planer... 10 år älsking! 10 år!!  ♥♥♥ 

Sommarens första bad!

Inte för mig såklart, men för Axel...
När vår lägenhet framåt eftermiddagen höll på att förvandlas till en ångbastu
så åkte jag och Axel upp till nya lägenheten för att kolla läget.
Vårt kök håller på att komma på plats!!! Dessutom hade vi fått snygga plattor utanför dörren. Yeeyeee!

Ringde familjen E för att se om vi fick titta förbi men blev istället medbjudna på kvällspicnic! Jättemysigt! Axel och Saga badade och härjade som vanligt... gullungar.

Imorgon är det jag som springer till jobbet! Yeeyeee!

                  image90

Skitgris!

När vi kom hem var Axel smutsigare än någonsin så det blev skumbad på ballkongen! MYSIGT!

image89

Amundön

image85
Axel och Linda (med Mini i magen) stuffar boll

image86
Nicke, Lissan och Olivia

image87
Älskar jordgubbar!

image88
Badar fötterna


Sommar!

Vad skönt med riktig härlig sommarvärme!
Nationaldagen tillbringades först med Axel vid Sisjön där han sysselsatte sig sjäv fint i sanden. Åkte och shoppade viktiga saker: kylväska, jordgubbar, och några tröjor till Axel. Han betar av tröja för tröja med nya härliga jordgubbsfläckar.... Åkte hem, fixade picnic, mötte Henrik (som jobbat några timmar) och åkte ut till ett inte alls folktomt Amundön och mötte upp vänner. Vi picnicade, killarna fiskade... underbart slappt och skönt. Solen höll sig bakom molnen det mesta vilket jag kände mig rätt nöjd med. Behövde inte oro mig för att Axel skulle bränna sig.

På eftermiddagen åkte Henrik, Axel och jag till Johan och Johanna på en fika. På deras innergård luktade det grekrestaurang och luften stod stilla..... (längtar till Cypern!) Vi åt glass och pratade, Axel sparkade badboll och körde som vanligt med våra vänner.

Försökte se fotboll med somnade gott någon gång efter 4-5 målet.............

Idag har jag sprungit skolvarv med mina barn. Jag vann inte ;-) Fick hjälpa en liten som trillat med näsan i leran så jag gick halva varvet. Men heder åt mig,... de flesta fröknar stod vid sidan och tittade på!

Axel sover i soffan. Jag vill pussa på honom!


Mäklarvånda...

Att det skulle vara så svårt att välja mäklare! Hög tid att sälja lägeheten och 2 olika mäklare har varit här och kikat. Det skiljer mycket på deras önskade utgångspris! Skumt... Vad gör vi då? Hmmmmm....

Livet kan förändras snabbt...

...och en dag som denna påminns jag igen om det.
Jag känner dem inte, mitt liv förändras inte, bara några arbetsdagar av mitt liv....
men ändå river det upp känslor min familj gick igenom i december.
Jag vet hur det känns för en familj när en olycka sliter sönder livet... och därför gör det ont.
Hoppas allt vad jag har att det går bra för killarna.....


Helgbilder

image77
Axel och min fina pappa

image78
Axel och Emma fredagsmyser

image79
Träff med Bocken Bruse

image80
Mina glassiga killar

image81
Goding!

image82
Trivs bland tjejerna

image83
Bebismys!

image84
Axel och kusin Alva leker

En kalasdag med dyster kväll.....

Ljuvligt väder, äntligen!!!!!!

Idag kom bästa kompisar (till både mig och Axel) hit och firade honom. Helt opretentiöst grillade vi korv och åt glass på gården. Mysigt! Axel överöstes av fler fina presenter och njöt bland sina 2 favorittjejer - Julia och Saga.
Lyckades på något sätt bjuda in mig själv och Axel på middag ikväll till min bror med familj. TACK! Ni är toppen!

JAG ÄR SÅ TRÖTT! Förstår inte vad den här veckan gjort med mig......

Johanna ska flytta till Småland!!!!.........
vet inte vad jag ska göra utan henne här?
Blev inkallad på krismöte på jobbet imorgon 7.00.......
två elever allvarligt skadade i mopedolycka.
Obehagligt och sorgligt. Känns som en lite tung kväll faktiskt.

Säger som Björkman...... imorgon är en annan dag.

gonatt

Sköna helg!

Slutade tidigt igår, efter en dag som fylldes av spöktema med ganska så rädda 7åringar. Bäst var när de trodde att jag höll på att förvandlas till en varulv eftersom min hand färgats grön av karamellfärg på morgonen...tihi!
Axels farmor ville gärna behålla honom och jag fick en sånn där oplanerad stund av barnfri tid över.......... Vad göra? Städa, sova, läsa bok...? Bestämde mig för att fånga tillfället så jag tog moppen in till stan och gick där helt själv och bara njöt. Shoppade 3 sommarklänningar, ett par byxor och en top... Sen köpte jag en tidning, satte mig och drack latte på Condecco och bara tittade på folk....... Njutning!

Handlade mat på vägen hem för det var kalasdags igen! Christer, Madde och Emma kom och vi hade en trevlig kväll med hemlagad pizza, vin och glada barn. Axel fick en boll med hälsning från Glenn Strömberg! Jag slocknade som en sten vid 23....

Idag har vi (H, A och jag) haft en underbar dag i Slottskogen! Först lite möbelkoll och barnklädes shopping i Linné och sen lunch, lek och glass i Slottskogen. En get stångade Axel på Barnens Zoo. Jag var nära att nita den!
Axel kallade alla getterna för Bockarna Bruse. "Stora, mellan, lilla och snälla (!!!) bocken Bruse".... Bilder kommer.

Nu är det nerviga minuter kvar i fotbollen.....

kram!


Lördagsshopping...

Att man kan bli så lycklig över lite kläder!
Dagens inköp till Axel gjordes i barndomsvännen Kajsas helt fantastiska barnklädesaffär.
Axel föll för hennes 6 månader yngre dotter och jag föll för de här plaggen.....

Kolla in nätbutiken www.freshmilk.se

                                                     
                                                                             (Bilder från www.freshmilk.se)

                                                                        

RSS 2.0