I love you!







Solen...


Solen håller mig ifrån datorn och tur är väl det... men eftersom min lilla sommarlovsfirare tyckte det var dags att gå upp 05.45 imorse så har jag lite tid över....

Vi bara njuter. Av vädret när det är som bäst. Av ledigeheten även när vädret inte är med oss. Av varandra. Av långa dagar och alla stunder.

Midsommarhelgen var jättemysig. Lite mörka moln hängde över oss nästan hela helgen men vi fick inget regn och kunde vara ute tillsammans hela dagen. Dagen bjöd på allt en midssommar ska... vi plockade blommor, lekte, åt sill och drack nubbe, dansade, mumsade jordgubbar, grillade.... Våra fyra barn är nästan som syskon när de umgås och de är ljuvligast av de ljuvligaste.

Massa bilder... mest på det ljuvligaste vi vet förstås!

Mys på torsdagskvällen...







Blomsterplockning på midsommaraftonsmorgon


Lekplatsen...






Midsommarlunch





















Idag svider våra axlar efter en helskön dag i Varberg med ett jättegäng! Idag blir det mer bad och kanske lite mindre sol men ändå en dag ute i sommaren!

Ses!




Bye bye dagis...


Efter nästan tre år, ett antal frökenbyten och många många kompisar rikare säger Axel hejdå till dagis!
Bye bye dagisplutt - hej hej skolkille!!
Vädret var med oss och vi fick en mysig picnic med brännboll och fotboll på ängen. Hemma tog jag på mig MBTskorna och Axel cykelhjälmen, satte Ville i vagnen i hopp om att han skulle sova. Två timmar senare och  efter nattningen from hell var jag ingen trevlig mamma... eller fru för den delen heller när Henkan kom hem efter fotboll och midsommarhandling.

Snart kommer min bror hit på spontan sushilunch! Happy! Det kan jag behöva idag!


Tappra pedagoger



Som ni säkert sett på bilder är Axels nya favoritfärg rosa...
är så glad att det äntligen finns lite glada färger även till stora killar!
Här matchar han med lite kladdkaka runt munnen....


Villen skulle behöva ett besök hos frisören....


TREVLIG MIDSOMMAR!


Hemmadag


Kikar bara in och säger hej! Vi tog en hemmadag och växlar mellan tända ljus då mörka moln drar in och vattenkrig utanför när solen strålar för då är det riktigt varmt. Mamma tog med sig Alva och Elin och kom hit och vi har bara myst. Spelat fotboll på ängen och pratat...

Igår var jag och Villen hos Anna och Maja hela dagen. Fick som vanligt god lunch och tog en lååång promenad.
Ikväll är det brännboll och picnic med Axels dagis. Imorgon åker vi till Värmland för midsommarfirande.... önskar så att solen kunde lysa över Fryken!

Midsommar för ett år sedan...






Hemma igen...


Tillbaka till verkligheten... som inte är ett dugg sämre men definitivt anorlunda. Den här gången flydde Anna och jag barn, män och vänner på hemmaplan och fick två dagars kvalitetstid i hennes hemstad. Den här gången var helgen dessutom en födelsedagspresent som jag tacksamt tog emot med blossande kinder... Flyg, boende på Hotel Nobis, god mat och vin. Världens kanske mest bortskämda 34åring.... och världens kanske mest generösa vän! LOVE YOU!!! Och jag hoppas hon ser och vet hur mycket jag uppskattar det...

Flög tidigt på lördagmorgon, lite shopping, långlunch med bubbel, lite mer strosande på stan, massa prat, slappande på det ljuvliga hotelrummet och en middagslur. Ett glas vin i hotellloungen innan vi hoppade i morgonrockar, öppnade champagnen, målade naglarna, gjorde oss något snyggare och bara fnisspratade.... Middag, vin och iallafall en drink på stan innan prasslande täcken och kuddar lockade för mycket strax efter midnatt.









 





 

På söndag morgon sov vi länge och vaknade till en regnig huvudstad... Åt hotellfrukost länge och läste varenda del i DN innan vi begav oss ut till Valdermars udde och Lars Wallins utställning. Hade hoppats på lite mer kungliga tjusigheter men häftigt var det... Sen mös vi inne och lunchade och fikade och pratade lite till innan det var dags att åka till flygplatsen...





LOVELY WEEKEND! TACK IGEN HJÄRTAT!

Hemma fick jag veta att mamma och pappa ville behålla barnen en natt till vilket förlängde egentidlyxandet. Hyrde film, köpte godis och fick en söndagsmysig kväll med Henrik och ytterligare en natts ostörd sömn!
Såg HÄMDEN av Susann Bier... Om du inte sett den - SE DEN! Herregud vilken film. Vilken Persbrandt och vilken underbar dansk film. Grät så jag ulkade och fick lite dödsångest men ändå... se!

Nu ska jag strax åka till mamma för att hämta mina älsklingar. Fy sjutton vad bra jag har det!


Njuter i Stockholm med Anna...

img_2906 (MMS)

Njuter i Stockholm med Anna...


Hemlis...


Gråtklumpen från igår irriterade tårkanalerna imorse också av någon anledning. Bråkade på min son innan han gick till fotbollen och jag är inte stolt över mig själv...

Idag tar jag med mig Villen och åker en sväng till Liseberg. Äter en glass, åker Kaninresan och bara myser en stund. Han får mycket tid men sällan egen kvalitetstid. Kanske får det bli vår hemlis....

Ha en fin dag...


Lipsill


Jag vet att jag är bra på att måla faan på väggen. Jag vet att jag ofta reagerar irrationellt med känslorna utanpå. Men någonting har gått fel i min relation med dagis. Är det för att jag själv arbetar inom omsorg? Vad är det med dagis som skapar sånn ångest i mig?

I augusti byter Villen förskola. Idag var jag på föräldramöte där. Fantastiska lokaler med två engagerade pedagoger som utstrålade säkerhet, erfarenhet och ömhet. Ändå stog jag där med en gråtklump stor som en jordglob i halsen och kunde inte säga ett ord. Jag orkar inte igen!! Jag säger inte att det kommer att bli samma upplevelse för Vilmer eller för mig för den delen, men eftersom jag är jag så var det enda som snurrade i mitt huvud att det KAN bli samma sak...igen. Jag orkar inte det.
Tiden från dagisstarten i januari till nu för någon månad sen när det har gått riktigt bra har slitit så hårt på mig och mitt hjärta och nu är jag så rädd att vi ska börja om....

Jag orkar inte.
 Men jag har inget val.


Hur ljuvligt det är...


...att vakna före barnen ibland. Jag tassade upp 06.30 när Henrik gick och ännu sover de små lammen. Idag startar semestern på riktigt. Det känns overkligt bra. Igår fixade jag lite, gick för att lämna blod men dög inte, lunchade med Pernilla och Helena, fick ett glatt svar och kunde fira mig själv och tillvaron med ett glas skumpa på kvällen. Tre nya Green Gate koppar fick bli den sommarpresent jag så väl förtjänar ;-)
Köpte frökenpresenter och gick på Vilmers avslutningsdrop-in.... Det kändes faktiskt lite det med.... konstigt nog. Hoppas med allt jag har att det blir bra på nästa ställe........

Axel har gått två av fyra dagar på fotbollsskolan och älskar det! Till frukost får jag hit min extrason och mellan 9-15 spelar de fotboll, leker, busar, äter i BAMBA (stort!) tillsammans med söta små finniga tonårsledare. Kan det vara härligare!

Vad jag och Villen ska ta oss för idag på vår första lediga dag vet jag inte....... men bra blir det. Hej sommarlov... du är såååååå välkommen!


Tålamod...


Har legat i 35 minuter och brottats med en liten som inte vill sova. Han upprepade sitt totala ordförråd sisådär 20-30 gånger och testade olika kast med litet gosedjur. Varje gång jag lämnade honom grät han så att grannarna antagligen undrade och när jag kom tillbaka log han och sa "Av jooooo.... O natt!" (Love you...god natt).
Under tiden vi kämpade somnade den andra killen som jag hade tänkt att ge lite uppmärksamhet...

Jag har jobbat färdigt för den här terminen! Galet men alldeles underbart!! Nu har vi bara en liiiiiten liten besvärlig detalj till som ska ordna sig så är det SOMMARLOV på riktigt. Axel hade avslutning på dagis idag. Jag var inte beredd på att det skulle skapa gråtklump i halsen men oj vad det kändes... Åren har gått så fort. All denna dagisångest jag lidit mig igenom med honom som sen har blivit så bra och nu står han där och ska vidare till skolan.

Älskade Axel....



...Vilmer


...och pappa!


Lyckliga Villen som har fått sin mors vackra (!!!) profil... ;-)




Lördagens kväll på stan var toppen! Bästa sällskapet i underbart väder....




Och lite gamla bilder...

När jag överraskade min man med frukost vid sjön...






Frukost... om vi får sitta på samma stol!


Liseberg...




Dags för semester!


Godmorgon lördag!


Väcktes 06.50 av ett solskensbarn. Han är faktiskt oftast det nu för tiden... mellan sina utbrott över stort och smått är han en glädje att vara med! Det sprutar nya ord hela tiden ur hans mun och han sätter i ihop små vackra tokiga meningar. KÄRLEK!!!

Jag vaknade konstigt nog också som ett ganska förkylt solsken och fick oväntad lust att städa! Men dammsuga innan hela familjen är vaken känns inte riktigt sunt så jag har fått nöja mig med att städa lite i köket, rensa utanför entrén och fixa lite i badrummet.

Igår hade vi en underbart mysig kväll vid sjön ordnat av en intresseförening som finns i området... Massa kul för barnen och massa nöjda vuxna med ett glas i handen på en samling filtar. Vi bröt ändå upp tidigt och fick barnen och oss själva i säng ganska snart.

Idag är schemat fullt! Avslutning på fotbollsträningen om två timmar med fikakorg och match mit barnen. Sen ska vi träffa vår ekonomiska rådgivare och hans fru en stund (min pappa och mamma!!) innan jag fixar mig för fest med finaste brudarna på stan!


Det kommer bli en fin lördag!

Att prioritera


Jag väljer solen framför datorn. Tur. Därav den glesa bloggningen....
Långhelgen var magisk. Full av sol, bad, slappande, grill, rosévin, vänner, Lisebergsbesök, lite shopping och mycket mys. Det kändes som sommarlov... Barnen var strålande glada och FRISKA!

Idag var det skolavslutning. Skolavslutningar är också magiska. Alla finklädda barn, killar med för mycket vax i håret och tjejer i små vuxenskor som är fula på barn. Gråtmilda föräldrar och massvis med tårta. Jag hade bävat och peppat mig själv att hålla gråten på en lagom nivå. Sådär vacker gråt och inte snorig hulkning. Det gick sådär. Jag kortade ner mitt oplanerade sommartal att det var så kort att det knappast räknas som ett tal för att stoppa gråten. Sen blev det snyftningar varje gång en förälder med tårar i ögonen vill kramas eller när de barnen som kommer sist av alla och kramar fröken kom och kramades... de som ligger mig varmast om hjärtat. Som jag skulle kunna ta hem och adoptera vilken dag som helst. Älskade ungar vad jag önskar dem allt gott i hela världen! Nästa skolavslutning hoppas jag att jag står där och bara glatt önskar glad sommar och vinkar hej-då-vi-ses-i-augusti! Nästa klass släpper jag förhoppningsvis inte efter ett år....

Jag har världens bästa jobb. Tjänar uselt men ändå.... I love it!

Imorse... fotad ur grodperspektiv av min son...



Bara tre dagars jobb kvar... sen ska jag njuta av en hel sommar tillsammans med de här två galningarna...


...och Henrik förstås när det blir dags för hans semester.


Off....


Njuter av att vara ledig! Så ljuvligt efter en hektisk jobbmånad och annat. Familjen full-planerade bestämde sig för att avboka planerna att åka till sommarstugan och försöka bara vara...... Det kommer såklart inte innebära att vi inte gör något men vi har klarat oss en hel förmiddag nu ;-)

Så skönt.... Jag och Axel har spelar Uno Extreme och fnissat och nu är det kompisar här till storkillen. Lill-Vonk springer fortfarande i blöja och verkar väldigt mycket piggare och friskare nu! Om några timmar ska vi på 18års kalas till Henriks kusin och nu väntar vi bara på solen.....

På picnic med jobbet häromdagen...






RSS 2.0