Må bra!


Nu ska jag hoppa in i duschen och försöka göra mig lite snygg!
Ikväll ska jag på "Må-bra-kväll"
här.


One of those days...


Det är en sånn dag idag. När det är en mamma som är less.
När bebisen gnäller över tänder på väg eller livet i allmänhet. När barntv har stått på sedan 07.20.
När den egenlagade barnmaten ratas och makaronerna trängs på golvet mer än i magen.

Suck.

Nu går vi ut och cyklar.

Men okej... de är rätt söta på morgonen.














I väntan...


Jag väntar på semester. Jag väntar på Karin och Nickes bebis. Två sköna saker att vänta på!

Just nu sover Ville och de andra i familjen har precis påbörjat en Fifamatch. Jag är trött och jag skyller på regnet... Den här veckan har Ville fått andats lite shoppingluft. Viktigt med tanke på att de närmaste 8 månaderna med pappa kommer tillbringas i naturen, i båt, i skog.. och så lite surdegsbak på det då ;-) 
Allum i måndags med Karin då soldräkter till båda och t-shirtar till Axel inhandlades. Jag chansade och köpte en rosa piké till Axel och befarade att den skulle åka tillbaka då han trist nog oftast konstaterar att "han inte gillar rosa färg". Istället sa han... "Åh jag fick en rosa. Då kan jag se ut som det rosa laget i körslaget!" Hmmmmmm...... ok Garbriel Fors.

I tisdags åkte jag och Linda till stan, åt lunch och mös.
Idag blev det lite måsten här hemma och en prommis i regnet...

Vilmer har sovit som en dröm sedan i lördags. HOPPAS att det håller i sig!



Godmorgon!


Vi har sovit gott inatt! Jag sov som en stock mellan mina två miniprinsar och Vilmer vaknade inte förrän halv fem av kurrande mage. Sen somnade vi om och sov till strax efter 7...

Jag är så glad att det är söndag. Att luften är fri från aska. Att Henrik kommer hem inatt. Att vi ska åka till Vicke och barnen och fika.

Imorgon börjar min sista föräldralediga vecka. De två som kommer sen är semester som vi fyra ska njuta av varje sekund!

Glad!



 





 


Piece of cake...


Vi är hemma igen och ÄNTLIGEN sover mina små troll. Jag är trött. Dödstrött. Att resa, oavsett hur kort men reser, med två små är ingen barnlek. Men vi har haft det toppenbra och jag har fått träffa vackraste lilla Elsa och hennes vackraste mamma...

På tåget upp fick Axel en ny bästis. Hon var professor och omkring 50 år... Idag mötte vi henne igen i cafévagnen och jag fick chansen att tacka henne för hennes tålamod och snälla leende. Idag på hemresan bytte vårt nya resesällskap, en man i 35års åldern, plats i närheten av Skövde. Mina änglar ger ingen människa lugn och ro..... Det hinner bli några bajsblöjor och svettattacker på 6 timmars tågresa T&R....

I Stockholm tyckte Axel att han kommit till lekparadiset och jag sover som alltid som en prinsessa på hotel Wiklund. Vi besökte Junibacken som var trångt men härligt och idag hängde vi i Mulle Meck-parken. Snart blir det barnfritt.... Köpenhamn till hösten?

Snälla Karin hämtade oss vid tåget. Tur...för den här morsan är trött.

Sen vi kom hem har vi kramats i soffan, pratat med Henrik som är i Norge och tittat på Körslaget. Axel hoppas att han blir längre än Calle Moreus. Det hoppas jag med.

HOPPAS vi sover gott i natt.




Sthlm


Nu drar vi till Stockholm! :-)


Sen kväll...


Jag fastnade i Traderaträsket ikväll... men som tur var försöker jag sälja istället för att köpa. Kommer att vakna med svår laptop-nacke imorgon.

Ny vecka och jag ser framemor torsdag då jag och barnen åker till Stockholm. Ska snusa bebisnacke och träffa älskade Anna. Anna har hyrt en bil till oss.... hon är oslagbart härlig! :-)

Helgen var finfin! På fredag suckade jag tungt och sa till Henrik "Fy vi har ingenting planerat ALLS i helgen..."
På söndag frågade han mig om jag överlevt en oplanerad helg...

Lördag bjöd på utflykt till Världskulturmuseét med Nicke, Lissan och Olivia. Vi fikade, kikade och pysslade på familjelördagen. Efteråt åt vi god lunch hemma hos dem. På kvällen kom Jocke, Kajsa och Svante spontant över på lite vin... jag har sagt det förr men jag är så GLAD att ha vänner nära!
På söndag gick Henkan på Blåvitt medan jag och barnen åkte på familjedag i Miljöarken. Axel fick ta med sig egna pengar till marknaden och fyndade ett paraply och en jättestor robot som inte funkade (till min stora glädje...). Jag fyndade 2 marackas till Vilmer. Min bror, Maria och Alva gjorde oss sällskap och följde med hem på fika.
På eftermiddagen startade vi ett förrådsprojekt som jag övergav för fika på stan med Karin. Prat i flera timmar på kafé... nice.

Kom hem till sovande barn, te och underbara Livet på Lärkvej. Ni som missat denna SUVERÄNA serie - SE DEN!!!
Idag har jag tränat, fortsatt med förrådet och druckit kaffe med Linda.

Om en månad är jag antagligen helt färdig efter min första jobbdag på 10 månader. Jag både längtar och fasar...

Mina pojkar provade kepsar inför sommaren...


På världskultur museét


 








Lyxiga paket!


Igår fick Axel ett paket på posten från Bamse! Vi längtar!!!
Bara den där vulkanen nu lugnar ner sig....



Jag besök av finaste Pernilla som gav mig precis vad jag saknar - lite LYX! En underbar sjal, ett Victoria Secret lipgloss som smakar mums och en DKNY plånbok/väska!!! Allt nyshoppat i New York! TACK sötaste du! Jag har klämt på mina presenter hela dagen!!!




Härlig vårdag!


Japp. Jag njuter av våren. Igår åt jag, barnen och mamma lunch på härliga Långedrags Värdshus innan vi åkte till Slottskogen för lek och glass. Idag bakade jag pizzabullar och bjöd Linda och barnen på picnic på altenen. Härliga vår vad vi har längtat efter dig!

Nu sover äntligen mina prinsar och jag ska äta kvällsmat och hålla mig uppe till Cougar Town.

Imorgon blir det utflykt till Anderstorp! Längtar!

Känner ni igen den här korthåriga killen?





Inte sova...


Så här såg det ut i spälsängen för en stund sedan...









DU ÄR EN SKATT!




Å så svajar mamma...


Jag tog ett bad med mina småkillar... När jag gått upp och står och torkar mig tittar Axel på mig och säger:

"Dina tuttar svajjar mamma."
"Du kan väl säga bröst..."
"Ja men dina tuttar svajar. Och din rumpa svajar också. Och köttet på armarna."

Beach 2010 - here I come.... och jag svajar!!!


TGIM


Thank God it´s MONDAY! Söndag var en första klassens skitdag till skillnad från lördagen som var alldeles toppen och då pratar jag inte väder....

Lördag startade jag och grabbarna med en tur till Kållered där vi klippte Axel. Jag gillar min son långhårig och tycker alltid det är lite jobbigt att säga farväl till hans trollkalufs men nu var det verkligen en hårkris. Efteråt såg han ut att vara 2 år äldre och 5 kg lättare. FIN såklart men ändå....

Efteråt var vi på kalas för världens finaste Alva som fyllt 6 år innan vi fick besök av Karin, Nicke och barnen. Vi åt och när de flesta barnen slocknat och El classico börjat så fick jag och Karin timmar av prat. Mysigt. LÄNGTAR efter nästa lilla/e i vår storfamilj ;-)

Ny vecka! Bara tre veckor kvar att jobba för Henrik. Sen semester tillsammans två veckor innan det är dags för mig. Ska bli nyttigt och skönt att använda huvudet till något annat än att hålla ordning på grötportioner, nappar, middagsplanering och dagishämtningar. Det enda som känns i hjärtat är att något är över...

Idag ska Ville äntligen få sin 6månaderskontroll och sen ska jag och barnen ta med mamma på en tur till havet!

Ha en fin dag!


Friday!


Fredagar är HÄRLIGA trots att man är ledig alla dagar! Vi har haft en alldeles underbar dag tillsammans med Karin, Saga och Olle. Nu tar Ville en alldeles för sen kvällsnap och jag tänker lägga mig i badet med ett glas vin, en lermask, en sprillans ny Family Living och samtidigt försöka fräsha till den här halvsunkiga morsan!

Fredagskärlek till er!


Till havs!


Några bilder från gårdagens utflykt...










7 månader av kärlek


Vad vore tillvaron utan dig...???
Jag älskar dig omåttligt!











Tv-piraterna...


Det känns som om någon eller något kapat min tv.... nämligen FOTBOLL! Hur kan det vara en väldigt viktig och spännande match VARJE kväll. Jag älskade fotboll förut.... nu vet jag inte längre  ;-)

Vi gjorde en utflykt och åkte till havet i kväll. Grillade korv, åt bullar, några i familjen fiskade. Mysigt.. och jag fick en förnimmelse av en ljuvlig sommar som väntar.

Kram


Efter en påskhelg...


Det har varit dåligt med bloggande i påskhelgen... En påskhelg som varit trevlig och ganska så soft...

På Skärtorsdagen missade jag en läkartid för ANDRA GÅNGEN!!! Jag skäms som en hund och hoppas BVC förlåter mig.. På Långfredagen tyckte Axel att vi skulle vara ledsna för att Jesus dog men vi var inte alls speciellt ledsna. Jo,... lite för att våra grillplaner med vännerna försvann med en magsjuka men det blev en bra dag ändå. Hängde med grannarna och på kvällen gick vi till Jocke och Kajsa där vi grillade och spelade Buzz.

Lördag och söndag var det jag och barnen eftersom Henkan serverade påskmat till andra. Påskafton mötte vi mamma och pappa i solskenet vid Bertilssons stuga där påskelden brann. Underbara underbara vårsol!!! Efter brasan åkte vi hem till mamma och pappa. Jag gick en prommis med Johanna medans Axel och mamma påskpysslade. Åt lamm och mumsade godis....
Påskdagen tillbringades med världens bästa bror med familj!!

Igår lekte Axel hos en kompis nästan hela dagen och jag fick ett brinnande behov av stadsluft så på kvällen blev det Pizza Hut-middag med Karin, Nicke och barnen. MYSIGT!

Annars...?? Påskharen glömde visst att komma med ägg till mig, Ville gjorde godisdebut ungefär ett år för tidigt då han lyckades få tag i Axels godishalsband när vi inte såg och Henrik fick 160 tvkanaler i sitt ägg. Dessutom glömde Axel bort att sörja Jesus när han upptäckte att tecknade Star Wars fanns på en av de nya kanalerna! GLAD PÅSK! 

Nu sover lillpajas, storpajas är på dagis, Henkan är och handlar och jag skruttar runt i pyjamasbyxor. Skönt! 











 


RSS 2.0