Oväntat besök!

Översociala jag blir så himla glad när det är folk hemma när jag kommer hem! Idag var Nicke, Lissan och Olivia här när jag kom susandes hem från ännu en oglammig (men bra!) arbetsdag. Ta hand om b....s är INTE glammigt! Ta hand om barn är ändå roligt! 

Henrik och Nicke hade lagat god middag och vi hade en mysig eftermiddag. Axel stilar sig oavbrutet för Olivia och får sötnosens totala uppmärksamhet. Smidde semesterplaner...

Sen skulle jag och Henrik packa lite.... LITE! Det här kommer bli 2 röriga veckor. Fastnade i ett roligt möbleringsprogram från Boconcept istället. Funderar på matsalsbord + stolar där ifrån....

1-1 Elfsborg - Valencia och ösregn i Borås. Undrar om det är påväg hitåt?

gonatt.

Bad och bus

Kände att jag behövde lite kvalitetstid med Axel eftersom jag så fort jag är hemma har 1000 saker att göra och inte alls verkar kunna slappna av längre... så jag och min son tog en prommis bort till badhuset där det blev en timmes bad och bus och lång dusch innan vi promenerade hem igen. MYSIGT!
Att går dit tar kanske knappt en halvtimme och jag lovar.... han var inte tyst en minut.... glädjespridaren!

Nu har vi druckit smoothie och ska snart gå och lägga oss båda två. Eftersom Axel sov mellan 14-16 idag finns det inte en chans i hela världen att han somnar innan mig.
Jag kan dessutom behöva sova istället för att försöka göra tusen och en saker på en och samma gång....

image241
Babysim när Axel var ett halvår

Min opersonliga bankman!

Varför måste jag idiotförklaras av ALLA som jobbar på bank för att jag saknar intresse för ekonomi!? Tänk om jag skulle idiotföklara alla som inte älskar att jobba med andras barn???

Jag och Henrik hade möte på banken. Dags att låna pengar tyckte vi. Behöver lite hjälp tänkte vi. Men väl där fick vi INGENTING. Eller jo.... vi får låna pengarna såklart men INGEN guidning eller vägledning. Jag och Henrik satt där som två skamsna hundar för att vi inte visste hur vi ville binda våra lån eller vilket bolåneskydd vi ville ha. HALLÅ! Det var därför vi kom!!! Höll på att drabbas av världshistoriens fnissattack när Henriks mobil ringer mitt i en krystad tystnad.... med ringsignar hämtat från Fares film Cops......svordomar och pistolskott! Sparade skrattet tills vi kommit ut levande från bankkontoret.

Nästa måndag ska min PB (!!!) ringa mig så vi kan meddela vad vi bestämt..... Längtar redan!

Efter mötet åkte Henrik till jobbet och jag och Axel gick och shoppade 2 jeans och 3 tröjor till Axel. Sen fikade vi innan vi promenerade hem....

"Är du ledig pappa?"

Axel har längtat efter sin pappa hela dagen men nu protesterar han vilt där inne mot att det är Henrik som lägger honom ikväll. Tvärtemotmannen!
Har haft en lika lat söndag som lördag men hos familjen G den här gången. Jag och Vicke har suttit på altanen, druckit kaffe, ätit kladdkaka, gosat med Gustav och tittat på två fina barn som tokleker.

image238

Den här killen luktade jag en hel del på!
image237


Imorgon är det skolfotografering.Så här såg jag ut på min första...

image240
Karin 1984

Hoppas ni har en skön söndagkväll!

Bästa väckarklockan!

"God morgon mamma! Jag älskar dig."
image235
...behöver jag säga att det är ömsesidigt!

Robyn!

Robyn är på Sommarkrysset. Dåligt program men måste ses!

Den här bilden tog jag när hon var på Liseberg -03. Känns som om hon och jag är bästisar ;-)

image232

Snygg och såååå bra!
image233


Festlig fredag och lat lördag!

Det är inte roligt alls att vara bakis men idag var det värt det... Hade så vansinnigt roligt igår kväll!

En skön dag på jobbet som avslutades med ett mindre roligt städkalas på en av toaletterna! Det finns barn som inte riktigt kan hantera våra fantastiska miljötoaletter!!! Gode gud vad otäckt det är men vad gör man...? Jag och J delade tappert på arbetet, jag med Torky som munskydd och plasthandskar. J filmade kalaset så nu finns den snart på arbetskamraternas telefoner... Dusch och piffning på jobbet innan jag blev upplockad för utekväll med arbetskamraterna. Först Sangria och tapas, sen många glas rosévin på en uteservering innan vi hamnade på favoritstället med livsfarligt goda drinkar och DANS! Hade sååååååå roligt! Sprang såklart på två mammor till våra elever... som tur var lika festliga de. Tog en taxi hem och somnade med ett leende....

... och vaknade kl 7 med en rätt så sliten partypinglas kropp. Men men.... kul var det. Tack snälla snälla svärmor som tog Axel över natten! Tyvärr inga bilder som dokumenterade vår kanonkväll!

Henrik körde mig till familjen E och Karin körde vidare mig till svärmor där jag plockade upp min lyckliga son som haft det toppenbra. Sen har vi haft en lat, mysig dag med Karin, Saga och Olle.

Nu har Axel och jag ätit middag och det ser ut att bli lördagsmys i repris. Idag blir det Shrek 2 och glass... bara jag och lillprins. Min stackars älskade Henrik jobbar för typ miljonte dagen i rad idag.......

puss på er på lördagskvällen

Heta diskussioner...

...kan det bli på nästa middag med vänner när jag plockar
fram de här korten som jag beställde idag på nätet.
SKOJ!


image231

(bild från www.barndesign.se)

Just nu: popcorn och fotboll på TV

Har precis nattat mitt gråtande barn. "Det är pappas tuuuuuuuur att lägga mig!!!" Hmmmm? Tror det handlar om att elaka mamma från och med idag FÖRBJUDER gosande i ansiktet. Har fungerat snuttefilt länge nog nu! Lätt att säga...svårt att fullfölja.

Det går i full fart på jobbet. Jag har barn i klassen som gråter för allt och ingenting.... 

"Om fem minuter svälter jag ihjääääl!" (pojke 6 år)

... men de är riktiga godingar ändå.

Har sprungit två dagar i rad och gick till jobbet i måndags! Heja mig!
Men nu som sagt: popcorn och fotboll med Henrik i soffan. Det känns som helg när vi har en kväll ihop!

Heja Sverige!


Barnboktips!

Älskar nästan alla böcker av Stina och Carin Wirsén men den här är bara så bäst! Passar barn från 1,5 till 3 år, så pedagogisk och en fröjd att läsa. Längtar efter uppföljaren, "Var är liten skär och alla små brokiga", som snart kommer på posten till Axel!

image230

Många färger och många siffror. Var för sig och tillsammans. Vad blir det?
Räkna så får du se. Det blir tokigt och brokigt och många små prickar.

18:57 och 2 minuters nattning

Tjoohoo! Ljuvliga tider väntar när Axel slutar sova middag. Idag har han inte sovit och med mycket möda och stort besvär lyckades jag både hålla hans humör uppe och få i honom middag innan han stupade, och på mindre än 2 minuter sov han! Helt underbart! Men han är verkligen inte redo för att sluta sova middag ännu... Hans eftermiddag har varit tuff!

Varför han inte sovit idag? Av rent mamma-egoistiska skäl.... Karin kommer hit om en stund, utan Axel bästa kompis Saga.... Och med bara lill-Olle som sällskap kanske vi två kan få lite vuxenprat tid... MYSIGT!

Farmor och mamma

image229

Mor + son = sant!

image228

"Kaffe light", Bridge Blandning och ett gömt glas vin vid sängen...

...gjorde min helg hos världens snällaste farmor till en fnissorgie. Min farmor är så rolig!

Farmor: "Ja dricker sånnt bra kaffe förstår du på kvällen. Kaffe light! Inte är det gött men man blir inte pigg av det."
Jag: "Jaha, är det koffeinfritt då?"
Farmor: "När, gött är det inte".

Kaffe light visar sig vara pulver-Café Au lait - alltså en riktig sockerkick före sänggående! Hihi haha

Jag och mamma bröt också ihop när vi insåg att farmor gömt ett glas vitt vin vid sängen för att "söva gött", vilket inte alls hade varit lustigt om min farmor drack vin ofta. Men nu ville hon passa på... hi hi hi.

Sen att vi hittade ägg som gick ut -05 och Festis som gick ut -03 i kylen är inget vi skrattar ihjäl oss åt...... vi är glada att vi kom hem med magarna i hyfsad form och att Axel inte blev förgiftad.....;-)

image227
Axel och farmor Mai

  

Just nu: Fredagsmys med lillprins!

Sitter vid datorn med ett glas vin. Axel står i duschen (galet att han älskar att duscha själv...) efter vår spagetti och köttfärssås middag. Om 10 min börjar Shrek och då ska jag och lillprins fredagsmysa med glass i soffan....
Idag känns livet rätt så ljuvligt. Igår kväll, inte alls lika bra....

När jag kom hem mötte jag Crille och Linda i dörren! De var här och lånade vår Baby Björn. Henrik gick til jobbet och de stannade för en pratstund så jag fick lite bebisgos. Tilde äger även hon en liten bit av mitt hjärta.... Fina lilla tjej!









Onsdagsmys...

Seeeeeeeeg arbetsdag som förgylldes med supergod sushilunch tillsammans med Åsa! Kom hem till lediga familjen och pussades lite. Efter en stund kom Anna! Har verkligen längtat efter henne i sommar...
Vi lagade mat och åt med Axel och Henrik innan vi åkte vidare,... först till lägenheten för att kika och sen till stan för en stor kopp te och lååååång pratstund. MYSIGT!

image224
I love you!


Tack Johanna...

...för det du sa på telefon igår. Inte stort för er kanske men det har värmt mitt hjärta hela dagen...
Du är en skatt och  viktig för mig! Pussa på din fina blivande man från mig och H.




10000 saker att göra...

... men inte mycket blir gjort! Förstår inte hur alla hinner med sin vardag, när det alltid alltid känns som jag och Henrik släpar efter.

Kom hem vid 16.30 från jobbet till ett tokigt kaos. Axel kom 30 sekunder senare, hemskjutsat av snälla svärmor. Lagade middag, försökte ge mig på kräftdisken samtidigt men då vill Axel diska! Säger bestämt NEJ varpå han får ett mindre raseriutbrott. Får hjärtat i halsgropen och ont i magen när jag inser att handpenningen till vår nya lägenhet ska betalas idag. Trycker desperat på Byggare Bob-DVDn för att kunna ringa telefonbanken och lösa pengarna. Äter middag (säger till Axel att det är kassler i Ketchup, för då äter han). Kommer på att vi måste parkera om bilen och ger oss iväg till Plantagen för att köpa blommor till jobbet, men Plantagen har stängt så vi åker hem till Byggare Bob igen. Ringer mamma och Axel varvar ner i soffan. Han verkar jättetrött så vi lägger oss, jag sjunger hela Ellens sångbok OCH läser boken Valpar. Efter lite "du får inte gosa med mammas ansikte diskussion" ger han upp och försöker sova. Tror att jag slumrar till och vaknar av att Axel sover som en stock med lejonet Olle. Vacklar sömnig ut i vardagsrummet som fortfarande ser ut som målarstuga/flyttkaos. Funderar på att ta mig en kopp te för att vakna till och få något gjort igen.... men nu är jag så trött.

Saker jag skulle behöva göra:
- börja packa
- städa hallbyrån
- börja packa
- städa skrivbordet
- börka packa
- städa kökslådorna
- börja packa
- framkalla bilder!!!

Den här bilden är från 3 september 2006!!! ... och det är där jag måste börja framkalla....

image222


Så! Nu har jag gnällt klart. Blev faktiskt lite pigg!....

Just nu - kräftor till kvällsmat

Har precis lagt Axel (ikväll utan att han gosade med mitt ansikte! ) och snart ska jag och Henrik äta gratinerade havskräftor till kvällsmat... helt normalt för en kockhustru ;-)

Söndag på Liseberg

Vaknade till perfekt Lisebergsväder och det blev en heldag med familjen G. Min stubin var ovanligt kort i morse men när vi väl kom iväg så blev allt bra...

Axel och Julia åkte en massa. Axel tyckte det var lite läskigt att sitta längst bak i Cirkusexpressen men läskigast var kaninerna. Trots att han upprepade "Kaninerna är jättesnälla. Vi är kompisar." högt för sig själv så ville han inte närma sig dem. Kaffekoppen (som jag tycker snurrar jättefort) var bäst! Bästa föräldraögonblicket var när gullungarna själva skulle åka de små radiobilarna. Julia (3 och ett halvt) lyckades precis manövrera bilen och Axel satt beundrande och lite chockad brevid. MYSIG DAG!

Nu har lillskrutt precis somnat och jag tror att 19.55 är sommarens rekord! JAAAA för att snart komma in i bra rutiner igen. Nog för att vi gillar hans sällskap men lite egentid tack!

Lite bilder från dagen...

image217
Min nyaste kärlek!

image218
Sagoslottett var över för fort

image219
Djupt koncentrerade underbara barn!

image220
Full snurr!

Finaste killen i finaste kläderna!

Kolla in finingen klädd för Liseberg i (mammas iallafall...) favvooutfit!

image221

Keps från KIK KID, tröja NOVA STAR (båda köpta hos Kajsa på www.freshmilk.se)
,byxor ME&I och skor från Converse.


Just nu - målarstuga!

Har två killar i kalsonger på golvet just nu i målartagen. Henrik målar Axels målarstafli vitt och Axel målar på spännpapper på golvet med sina nya vattenfärger. Det börjar spåra ur för den ene.... hihi!
Jag dricker öl och tittar roat på. Ska snart laga middag och mysa med en BRA film....

image213

Förkylt!

Var det kvällsdoppet igår? Eller var det bacillchock när jag träffade alla barn igen? Har haft sååå ont i mitt huvud idag eftersom det verkar som jag inte kan bli förkyld utan att få bihåleinflamation längre.... surt. Fick middag hos svärmor och sen var vi och kikade på lägeheten. Nu händer det grejer! Kaklat och fint, köket nästan på plats. Axel hittade ett par sunkiga arbetshandskar och lekte Byggare Bob i röran. Kaffe och kvälldopp (för vissa) nere på sandstranden. Jag längtar...

image211

Sommarens vackraste!

image210
Vår skatt!

Välkommen Tilde!

Den 31 juli kom hon!
Mini var en Tilde och du är så välkommen lilla hjärtat!
Ser framemot alla dagar med dig!

    






Sommaren som gick

Håll i er! Här kommer en snabbrepris av min SOMMAR! Klicka på bilderna så får ni se dem större....

Efter senaste bloggandet då det var utflykt till Borås så var H tvungen att jobba så jag och Axel åkte till Småland där vi fick hälsa på familjen E som åkt till sina hemtrakter i vackra skogarna. Fick några riktigt mysiga dagar i underbart fint hus. Goda vänner, god mat och lyckan av att se två bästisar stortrivas ihop.

   

Hemma igen så fyllde jag på väskan med kläder och så bodde vi några dagar i svärmors hus. Passade på att bjuda snart smålänningarna Johan och Johanna (kommer sakna er sååååå) en kväll och Nicke, Lissan och Oliven nästa. Mat, vin och tunnbad med sköna vännerna!

     

Sen var det vår BRÖLLOPSDAG! 3 år! Firade den med att ha barnvakt och gå i möbelaffärer och kika till vårt nya hem. Sen blev det lunch på Sjömagasinet. Älskar dig!



På kvällen åkte vi till Varberg och bodde hos Henriks syster med pojkvän. Hade en mysig kväll med grillad mat och champagne. Dagen efter plockades jag upp av tre fnissiga arbetskamrater för en tjejtripp till Båstad! Den här dagen sken solen på oss och vi hade hur kul som helst. Ja,.. det var lite mycket 21åringar på Pepes men OJ vad jag skrattade. Sköna tjejer och goooooda Strawberry Daquaries!

  

Tog tåget (med johan Glans) dagen efter tillbaka till Varberg där Axel kört slut på faster och vi åkte vidare (bara fyllde på väskorna lite) till underbara Bohuslän. Var några roliga dagar hos familjen L. Axel och tvillingarna fann varandra, vi åt nyfiskad maakrill och jag shoppade (såklart!) på en outlet. Axel trillade i från bryggan när vi fiskade krabbor! Dålig koll morsan!

     

Sen var det dags för sommarstugan och Värmland! Möttes av brorsan med ljuvliga barnen och hade en supermysig lördag ihop. Gick på campingpub och drack vin på altanen långt in på natten.
Och Elin och Alva.... mitt hjärta svämmar över för mina älsklingar!

   

När de åkt hem så kom familjen E på besök i några dagar. Besökte Karlstad, shoppade, fiskade, fick sol, fick regn, spelade fyrmannavist och drack vin sent in på natten och hade JÄTTEmysigt!

    

När de åkt blev jag, Henrik och Axel själva några dagar. Latade oss mest och njöt av semesterna sista andetag. Sista helgen kom mamma och pappa upp med hopp och sol och bad men det blev mest av det som sommaren bestått av tidigare.... mat, vin och hoppfulla blickar mot molnen.

Ok. Jag lyckades inte undvika vädret. Är nöjs med min semester ändå och det var faktiskt riktigt kul att komma tillbaka till jobbet igår.... å jag menar det.

Tillbaka i verkligheten

..och i bloggen. Men nu kurrar min mage och sängen kallar för det tog lite på krafterna att gå upp 05.29 imorse för första arbetsdagen. Berättar mer imorgon om semestern då vi återigen bodde i en resväska, vackra bebisar och trevliga sommarkvällar i tjock tröja... och NEJ - jag kommer inte nämna vädret.

gonatt


RSS 2.0