No more Kråkan


Jag börjar känna höstmys. Jag tycker om att vara hemma. Älskar att bada.. helst varje kväll. Nu tänker jag motstå för jag känner att min kropp behöver sömn mer än ett bad.
Jag har precis betalat en miljon räkningar. Vad härligt det är när man får en löneförhöjning retroaktivt och i samma stund som de når kontot och jag börjar klura på vad jag ska unna mig för något fint så trillar räkningen på bilförsäkringen in... Jag skojar inte när jag säger att jag tror att de två sakerna gick precis jämt ut. MEN Mamma Mu hade såklart tänkt vilken TUUUUUUr att jag fick min löneförhöjning retoraktivt just den HÄÄÄÄÄR månaden! Me = Mamma Mu från och med nu! :-) Mitt gamla jag är Kråkan!

Idag pendlade vädret mellan vacker höstsol och svartaste regnmoln. Mitt humör var mycket stabilare!

Dagens finaste
: mitt nylagda köksgolv! Oj så fint utan repor!
Dagens tråkigaste bilkö: Mölndalsbro...
Dagens Idolkonstaterande: ostylat stylade män är sexigast ;-)
Dagens materiella vill-ha: en möbel till vardagsrummet som jag äntligen hittat och nytt badrumspiff
Dagens önskar att jag hade: magiska krafter att göra någon riktigt lycklig
Dagens helglängtan: Biokväll med Karin
Dagens onsdagslängtan: Grey´s och Me&I

Nu ska jag pussa min sovande son innan jag kryper ner i sängen.

Godnatt fina ni.





 


Nu: Blomkål och Idol


Jag äter blomkål och kikar på Idol. Blomkål är så himla gott! Jag och Axel spelade Laban-memory tidigare ikväll. Jag förlorade med 15 - 4... och jag gjorde mig inte till det minsta. Allvarligt. Vem av oss är det fel på?
Annars har jag bara kidnappat ett grannbarn och lagat carbonara.

Back to TVn...

Kusiner


Kolla in kusinerna...

Axel 3 månader


Nellie 2 månader

... de är ju jättelika! Eller är det bara jag som vill tro det? :-)

Sur? Jag?!


Jösses vilken dålig dag det här blev. Kände det på mig. Mycket var helt och hållet mitt fel eftersom stubinen var KORT, tolerensen LÅG och mammatalangen SÖG!!! Till det att jag enbart åt wokade morötter och palsternacka till lunch, att någon låste in några i kompostrummet, att jag fick en jätteledsen känsla i magen plus att Axel bestämde sig för att bråka med mig... receptet på en mindre bra dag alltså. Varsågod.

Nu har vi ätit rester Axel och jag och sen "bagade" vi faktiskt minimuffins och en nallekaka med hans nya fina "bagaresaker" som han fick av Johanna... och ja det höjde dagskvaliteten märkvärt! 

Igår däremot var en underbar dag! Lördagskvällen hade ju ägnats åt Sex and the city och en massa godis. Min finkänslige man sa knappt hej när han kom hem. Snällt smög han in i sovrummet och gömde sig där... han förstod att detta var ett girl moment vi hade väntat på. Filmen var rolig, härlig, kanske inte så sorglig som alla varnat mig för... 
Jag och mina tjejer... fantastiskt roligt att ses men knasigt att vi bland plockar fram våra sämsta sidor från tonåren. Vi borde vuxit ifrån det där ;-)

Söndag och återigen långfrukost. Sen tog Johanna och jag tag i något vi borde tagit tag i för 2 år sedan..... gaaahhhaa.
Senare åkte hon för att träffa familjen och jag tog min lilla familj och åkte in till stan. Middag och sen bio - Mamma Mu och Kråkan. Tänk va skönt att va lite mer som Mamma Mu... överpositiv och korkad :-) 

"Ryck mig i fjädern! Kor kan inte klättra!!!!"
"Jag vet! Det är ju därför jag vill lära mig Kråkan"


Innan bio hann vi dessutom med en god latte i solen på en lekplats. Söndagsnjutning... Efter filmen åkte vi till fina Christine, Johan och Nellie. Jag och Nellie gosade och killarna grillade korv i trädgården. Riktigt mysig kväll!
En sånn härlig dag måste förevigas med en maaaaassa bilder.. eller hur ;-)

Axelsson och jag


Hela familjen söndagsutflykt


Vänta på maten är tråkigt




Har jag sagt att jag älskar dig???



Popcorn och bio=sant

Korvgrillning

Grilla med idolen Johan är nice!

Två skönheter

We love you!

Menar ni att de här två är lika??


Jag hoppas på en fantastisk tisdag...
Bye for now.
 

Godmorgon måndag...


... eller iallafall morgon. Lite morgongnäll... Är SÅ trött idag. Vet knappt hur jag kom till jobbet. Jag var nära att köra på en hare. Kom till jobbet som var kolsvart och innan jag fått tänt EN lampa som faktiskt fungerade var jag klarvaken eftersom jag är sååå mörkrädd. Nu ringde dessutom Camilla och sa att vi har TRE personal borta... Vilken härlig dag!

Godmorgon

Godnatt


All dressed up in love...



Godnatt!

SATC it is!


Vi har en lat lördag! Gårdagskvällen ägnade vi åt middag och prat. Imorse åt vi långfrukost och mös av en oplanerad lördag. En timme försenade efter att ha handlat lite inflyttningspresenter till familjen G och lie kläder till Johanna landade vi i Vickes nya fina hus! Lunch, kaffe, promenad... barnen lekte och vi pratade. Gud va vi är bra på att prata!

Nu ligger Johanna och vilar, Axel äter popcorn och jag gör alltså INGENTING. Snart kommer Vicke hit och efter middag blir det äntligen Sex and the city!!! Inga drinkar. Inga höga klackar. Men bästa vänner och en efterlängtad film.

Om jag inte hade slarvat med kameran idag så kunde ni fått se ett fantastiskt hus och två galna pirater. En annan gång.
Vi mötte en gammal LA-kille på Vickes gata. Vicke hade berättat att han bodde där och att han är sig sååååå lik... Kanske var det dumt av mig att förvänta mig en kille med tonårsfjun, bomberjacka, Fila-skor och alldeles för stora jeans.... eftersom jag när jag såg honom chockad var tvungen att konstatera att han såg ut som en GUBBE! Eller en gubbe i 30årsåldern... Jag försökte se objektivt på mig själv och mina älskade tjejer och undrade ser vi så gamla ut? Är vi så gamla? F...n! Jag som trodde min 31årskris var över ;-)
Tror att det var tur att din tonårskärlek inte varade för evigt Anna! ;-)

Nu kom Vicke.

Lördagspuss

Fredag!

Jag lagar mat, tar ett glas vin och väntar på att Johannispäron ska ringa på dörren! Det ska bli mys att ha henne här i helgen!

Den här dagen kunde slutat som den den värsta mardröm men som tur är gick det bra. Chock, tårar och rädda vuxna och barn räckte..... läskigt!!!
Ändå fanns bra stunder idag, hade önskat ännu bättre stunder.

Dagens det-där-vill-jag-INTE-ha: skolans kålpudding!!
Dagens stora kram: till Pernilla (hoppas du får en bra kväll hjärtat)
Dagens mest pinsamma: Att jag blir generad och fnissig VARJE gång killen i fiskaffären flirtar med mig... även idag. Vad kan han vara... 22??!!!  Skärpning :-)
Dagens det-vet-jag-nu: Man behöver inte alltid ha så bråttom....

Nu ska jag laga färdigt maten. "Jag är kocken och du servitören" säger Axel... men det känns som om han behöver lite assistans i köket ändå.

Ha en underbar underbar helg!



Tokmyst!


Japp. Det är vad vi gjort idag. Tokmyst! Bara varit osams två gånger... en gång när tempen skulle tas igen och alldeles nyss när en galet pigg sjukling inte ville acceptera att sysselsätta sig själv den lilla stunden som är kvar tills vi kryper ner i sängen. Men nu sitter han nöjt och sjunger och läser böcker i vår säng.
Vi har sett på Laban och Alvin & gänget. Promenerat till affären (jag fick stackars Axel att åka sulky.. han såg väldigt för stor ut för att åka vagn!!). Lekt med Axels små hundar. Ätit fisksoppa och plättar. Sovit tätt ihop i soffan (plysch+skinnsoffa+febrig 3åring=SUPERvarmt!). Jag har duschat, Axel badat. Vi har skrattat en massa. Han är ett vansinnigt roligt barn... oftast. Febern har lagt sig något men han får vara hemma imorgon också, då med Henrik.

Idoljuryn... jag säger det igen... oh my god :-)

Jag är INTE sett SATCfilmen idag! Eftersom jag sov när Axel sov så har det inte riktigt varit läge... tror jag lyckas övertala Johanna att se den i helgen. 

Jag är förkyld.. varken mer eller mindre.
Imorgon är det lön och fredag. Goda förutsättningar för en bra dag... Längtar efter Johanna! Har inte sett henne på en halv evighet!

Axel och Johanna i spetember förra året

Natti natti

VAB


Idag VABbar jag. Jag är bortskämd med väldigt FÅ sådana dagar (totalt 3 dagar 2008!!!) så jag klagar inte. Igår kändes det nämligen som om jag skulle behöva stanna hemma för att kurera mig själv men det vet jag ju med säkerhet att det hade jag inte gjort... feber eller kräkningar krävs för att jag ska stanna hemma :-) ... eller som sagt ett sjukt barn. Axel vaknade orolig och HET som en solvarm klippa i natt. Han var ledsen och kunde inte ligga på sin kudde för att det låg en massa pinnar där (??) så vi bytte och jag fick snällt ligga i mitten. Plötsligt lägger han sina små stekheta händer runt halsen på mig och DRAR och DRAR samtidigt som han  högt snyftar Jag kommer inte framåt i rutchkanan!!! Jag behövde inte ta tempen på honom innan jag ringde jobbet. Däremot envisades jag att göra det när han vaknade en stund senare. Det krävdes en glass, en doktorsväska och en saga om en varg för att det inte skulle likna ett övergrepp. Örontermometer kanske?

En het brandman nerbäddad i soffan

Nu är klockan halv 10 och vi har redan sett Madicken och en hög andra barnprogram. Jag har druckit te och läst GP och snytit mig en miljard gånger. Jag har lovat Alvin och gänget idag. Den största utmaningen för mig idag är hur jag ska kunna stå emot att se den film som en söt kollega lånat ut till mig.................. SATC. Kan man se den utan sällskap och klädd i mysplysch??? Det känns SÅ fel men ändå så rätt på något vis. Någon som kan komma och hålla mig sällskap?

Nu: smoothie till mig och Axelsson.

Hörs senare!

Friskvård?


Sitter av lite tid på jobbet. Mår inget vidare alls. Önskar att jag var någon annanstans... precis som jag gjort hela dagen. Det känns som om ögonen aldrig öppnade sig den här dagen. Botade huvudvärk med tabletter tidigare.
Nu har jag en timmes friskvård på schemat... och nä Pernilla det är inte ditt fel att jag inte är ute och promenixar just nu...
Sådär mycket friskvård att sitta framför datorn och längta någon annanstans...

Hoppas på att inte bli sämre. Vill inte stanna hemma. Inte alls. Jag måste i säng i tid ikväll. Jag måste sluta gnälla. Nu ska jag gå och prata med någon trevlig kollega... DET är friskvård :-)

ynkliga pussar

Härliga underbara höstdag!


Klart att jag älskar hösten... dagar som denna. Underbart!

Vaknade och kände mig ganska så förkylningsrisig så det blev snarare gå än jogga på varvet idag. Släpade lite barn med mig, inväntade kissepauser, torkade tårar och borstade bort smuts från knän så jag kan inte säga att det var direkt ansträngade. Hur som helst så blev jag toktäppt när jag kom in...

Skön eftermiddag i solen! Det var nästan så frökenfilten kom fram...
IRRITERAD och FRUSTRERAD... men inte samtidigt...

När jag hämtat Axel hämtade jag HMpaket på posten. Förtjänade inte det igentligen efter helgens shoppingorgie men det är ju så attans lång leverenstid nu på hösten. Axel fick en jättefin svart dunväst och jag fick en jätteskön svart plyschmys. Den kommer jag bo i många höstmysiga kvällar i soffan...
När vi kom hem fick Axel syn på grannkillen och frågade om han ville komma och leka. Jag bjöd hans mamma på kaffe på en solig altan. Supertrevligt! Trevliga grannar är en lyxig bonus!

GRATTIS till världens skönaste grannar Anna och Robban som fick en tjej i lördags!!!

Soppa och plättar och ett bad fick avsluta kvällen för mig och Axel. Sedan han somnade har jag myst i plysch med en kopp kaffe och Idol. Undra när jag somnar inatt????


Jag har fått ett "paket är på väg-mail" från ett företag där jag inte beställt något.... vad jag vet. Skumt.... och lite spännande.

Almenackan börjar fyllas i oktober... tandläkarbesök, dop, öppethus, inskolning, kalas, biobesök...
Jag tror att jag behöver en hyfsat full almenacka för att helhjärtat kunna säga Hej hej höst! Eller så får man helt enkelt säga som Axel: "Snälla mamma. Kan vi inte mysa framför brasan med varm choklad och hallongrottor??"
? nr 1: Hur vet han vad Hallongrottor är?
? nr 2: Sen när tycker han om choklad?
Förstod snart att meningen ordagrannt knyckts från ett dataspel han har :-)

Idag fyller min fina svägerska 26 år.
Grattis Christine!



Onsdag redan imorgon... ibland känns det som om tiden rusar ifrån mig. I helgen får jag besök från A-torp... jag längtar. Bokmässan? Tidigare ett måste... nu inte lika viktigt men ganska så mysigt. SATC? Är det ok att se den hemma? Vi får väl se...

Nu: duscha, ta hand om tvätt och disk och försöka varva ner....

Vi ses.







Köpenhamn


Helgens härligheter i bilder!

Vi tog seden dit vi kom och började med öl och Gammeldansk....


2 affärer - 2 timmar... och vi hade inte ens kommit till Ströget


Lunch i Nyhavn - I like!!


Smörrebrö, öl och snaps


Nyhavn


Fnissbryt när fötterna svullnat två storlekar!


Nöjd!


VACKRA Anna!


...och jag!


Robin Hoods tog rullstol till hotellet pga ONDA fötter!!


Turist 1


Turist 2


Sen blev det solglasögon och kaffe resten av dagen...


Tack Anna för en helt fantastisk helg! Ser framemot alla resor vi har framför oss...

Vardagsbubbla...


Måndagen stack ganska så snabbt hål på min rosaskimrande bubbla av wienerbröd, shoppingfynd och stora kalla öl men som tur är gillar jag ju min vardag en hel del också...

Idag var en ganska så vanlig måndag...
Var på jobbet vansinnigt tidigt och gick hem ganska så härligt tidigt. Kommer drömma mardrömmar inatt om borttappade barn!!!

I bilen hem från storhandling på Maxi pratade jag i telefon och grät så att vägen blev alldeles suddig. Livet är bra orättvist ibland. Jag önskar det fanns något jag kunde göra........

Hemma fanns kramar och tårarna torkades. Henrik lagade husmanskost, jag bakade bröd och Axel åt sockerärtor till förrätt. Ikväll har vi haft svärmor och Janne här på te. Vi såg på Outsiders och skrattade... allvarligt.. nakenyoga eller nakengolf???? Svårt val...

Imorgon skulle det tydligen joggas på jobbet. Undra om Jonny vill byta sin plats på mållinjen med mig?.... Jag är för snörvlig för att ens jogga 3 km....

Godnattkram




Shop until you drop...


Det var Anna som sa det när vi satt i taxin till flygplatsen... "Shop til you drop har verkligen fått en helt ny innebörd!"
Vi var svettiga, fullpackade, smått illamående, med de mest värkande fötterna MEN lyckligast efter den BÄSTA helgen
Vi shoppade tills vi droppade.. på rikigt. Dessutom hann vi med många uteserveringar, en hel del öl, några snapsar, vinkade till hela familjen Kronprins, gick vilse på Ströget flera gånger, träffade en liiiiiten liiiiiten havsfru och självklart en massa massa mysiga stunder med prat. I LOVE YOU!!!!

Solen sken på oss i Köpenhamn i helgen och jag skiner som en sol av välmående efter den här helgen.

Berättar mer med bilder senare.

Nu: kaffe på jobbet... inte ett barn i sikte :-)

puss


Resfeberbigtime.se


Jag har resfeber... inte för att jag ska ut och resa igentligen utan mer för att det kan hända att jag inte ska ut och resa. Det är en del av min hypokondri. Min resfeber kommer släppa imorgon när jag lämnat Axel och vet att han är frisk, jag är frisk och att jag snart sitter på planet... I know... I´m crazy..
Längesen jag såg fram så mycket emot någonting!

Idag var en något fullspäckad dag... men nu är den faktiskt slut. Nästan framme vid jobbet så ringer Henrik: "VÄND!" Jag hade åkt hemifrån med hans nycklar, han stod redo att lämna Axel för att sen åka iväg på sin grabbhelg och var inte helt nöjd med mig. Jag fick vända och blev SEN till jobbet. Försenad, lite arg men ändå varm och glad..........

Skoldag. Sju föräldrasamtal!!! (jösses va trevliga föräldrar) Hämta Axel. Hämta nya linser. Fixa fika. Me&I träff. Pernilla var hur bra som helst! Duktiga duktiga du! Jag hade svårt att välja som vanligt. Köp inga tröjor sa Henrik. Okej sa jag.

Det här beställde jag:





(bilder från meandi.se)

Axel var i sjunde himlen med sina två favvotjejer Julia och Saga. Jag fick äntligen träffa Ebba och se vår Nellie som jag inte sett på jättelänge. Mysig kväll!
Efter att jag fått Axel att varva ner och somna har jag packat både till honom och till mig. Imorgon blir det att panikhandla stövlar och sluta lite tidigare. Ser inte framemot dagislämning 07.10 imorgon bitti!!! Det är aldrig bra att börja en dag med mammatårar...

Jag är redo för fredag! Lyckliga jag!

Massvis med kärlek och danska wienerbröd


Vaken...


Sitter nyduchad och glittrar inte ens i håret längre... "Du är nog vaken när jag kommer ikväll.."  Försöker att se det som en utmaning men jag har ju aldrig varit någon tävlingsmänniska (...vissa andra skulle säga något annat).

Idol var sjukt roligt. Till och med Axel skrattade lite hånfullt. Om en 3åring hör hur illa de sjunger då sjunger de verkligen illa. Jag är förälskad i den nya juryn...

Mitt bröd luktar helt fantastiskt men ser ut som en sockerkaka. Synd att det är nötter i annars hade jag bjudit kollegorna på mellis imorgon. Jag borde ta med mig lunch... det blir sötfesapa (köttfärssoppa) i skolan.

Två i familjen ska till Danmark och vi har bara en kamera. Jag tänker inte vika mig! Funderar på om jag ska köra fult och helt enkelt ta med mig den till jobbet imorgon bitti eller ta diskussionen...? Mitt starkaste argument är att jag brukar knäppa ungefär 10000 fler bilder på 2 dagar än vad Henrik gör på 10 år. Henriks senaste skidresa är dokumenterad med typ 8 bilder... Kameran är min i helgen!

Nu kommer han och jag är faktiskt vaken... jippie.

Godnatt!

Järn i elden - bröd i ugnen


Jag bakar bröd... Det händer mer sällan än det är julafton. Dessutom ett bröd jag aldrig bakat. Spännande att se det resultatet. Tänkte bjuda på det när bästaste Pernilla kommer och visar barnkläder hos mig imorgon.

Dagens sanningar:
Ibland är det svårt att släppa taget....
Jag gillar inte när andra har hemligheter!
Jag gillar när jag får bära på hemligheter...
Mopeder är helt perfekt att ha när de startar som de ska!!
Sex stycken föräldrasamtal i rad är för många föräldrasamtal!
Det är svårt att bli varm igen när man väl börjar frysa...

Och älskade Johannispäron... du kan inte förstå allt jag skriver här. Ibland blir det dagbok mellan raderna..... Men för dig har jag inga hemligheter alls! ;-)

Måste hänga tvätt, lägga Axel... och om 5 börjar Idol. Hur ska det gå ihop? Tror att han får mysa med mig i soffan en stund till. Tvätten kan vänta. Måste bada. Jag glittrar fortfarande men mest i håret. Inte så mycket i ögonen idag. Trött!!!

Imorgon åker Henrik till Danmark. Undra när han tänker packa??? Ha ha ha... Här har jag chansen att vara världens bästa fru. Vi får se om jag tar den.

Nu: Idol.

Vi ses.



Misslyckad kvällsshopping...


...blev det ikväll. Stackars min son...

Kl 19.02
Jag: Orkar du åka med mig till Allum och byta ett par skor Axel?
Axel : JAAAAAAA!


Det är nästan så jag skäms... men bara nästan. Vi kom dit 19.18. Skoaffären stängde 19.00. F..n! De 42 minuterna som var kvar tills Allum stängde tillbringade vi med att leta mössa till mig och med att titta i leksaksaffären. Lite tröst för tapper shoppingson...

Det här var annars en ovanligt glittrig dag!!! Jag är happy happy happy!!!

Igår blev det spontanfika med favvogrannarna. Måste säga det igen och igen... är så GLAD att vi fick världens bästa grannar! Igår var bebisen planerad. Ännu ingen bebis. Imorgon har jag jour när Robban jobbar natt ;-)

3 dagar kvar till Köpenhamn. 3 glittriga dagar... och sen äntligen wienerbröd och snaps.... eller?  

Idag var det superkallt och jag är INTE höstrustad. Imorgon ska vi till skogen där det inte heller lär vara någon sommarvärme. Dessutom måste jag åka MOPPE imorgon. Brrrrrrrrr..... Värm mig snälla!!

Nix.. nu ska jag bada. Henrik spelar badminton med Nicke och Axel sover som den sötaste grisen. Morgondagens date är inställd. Synd... men jag har en hel del att fixa med.

Happy happy happy!


Go kväll!


Om jag fick önska skulle den här helgen bestå av en dag till... jag är inte riktigt helgmätt.

Idag sken solen och vi spenderade hela dagen ute tillsammans med bror med familj. Det fick bli repris på gårdagen - Miljöarken, kaffe i termos och bullar. Mysigt! Axel cyklade LÅNGT! På hemvägen stannade vi och åt pizza. Hemma bakade jag och Axel paj och sen kom massa vänner på fika. Tydligen skulle grabbarnas helg i Danmark planeras...
Jag, Lissan och Linda tog barnen och gick ut för lite kvällslek.

Det var min söndag....

Kusiner med kaniner
  

JÄTTEskoj för alla i miljöarken! ;-)


Jag, bror och Maria


Min älskade lilla "tonåring"


Det här trollet var den enda som fick fotas ikväll


Veckan som kommer...
♥ Träffa fru Fjellis
♥ Me&I party hos mig
♥ Köpenhamn!

Utöver det står solsken, höstluft, nya stövlar, glada människor och en förkylningsfri kropp på önskelistan... men jag vet ju att inte få allt man önskar sig ;-)

Kärlek.

Ok... jag ger mig..


... det ÄR höst. Jag har rensat garderoben. Ingen munter syn när färgglada tunna klänningar försvinner ner i lådor och det som packas in och är kvar allt ryms i färgskalan vitt-grått-svart. Färger är inget för mig under höst och vinterhalvåret. På sin höjd kan något rosa eller grönt smita in men annars... nope. Black it is. Slängde en hög med skor och som vanligt en hel påse med kläder. Så okej... hösten är här men jag lovar inte att jag tänker ta på mig strumporna ännu!

Bye bye summer...


Vi har verkligen haft en supersoft dag Axel och jag. Efter film och fika så gick vi ut igen. Hängde i fantastiska Miljöarken som finns nära där vi bor. Promenerade till vackra Säteriet och insåg ännu mer att hösten är här när vi såg att löven redan samlats i hög under vissa träd. Plockade fickorna fulla av ekollon och tittade på hästar. Väl hemma igen var vi liiiiiite väl hungriga både två men fixade middag snabbt innan det utbröt ett blodsockerfallskaos! Två sorters pasta lagade vi... en med bacon (det BÄSTA Axel vet) och en med rökt lax. Inte uttalat vilken pasta som var till vem... för det är väl inte så att jag lagar egen mat till Axel??? När jag ser hur mycket han kan äta så oroar jag mig allvarligt för matkontot  år 2019! Och tänk om vi får fler hungriga grabbar! Tror jag får öppna ett sparkonto...

I natt drömde jag att jag fick tvillingar. Om man bortser från att det var två bebisar var det helt perfekt. Jag hade inte märkt att jag varit gravid och det kändes ingenting när jag födde dem :-) Sen kom rektorn på min skola (!!!!)

Klättrar....


...å klättrar..


...å gungar...


...å hoppar längdhopp!


Den här skönheten är MIN!


...fast ett besök hos frisören skulle inte skada...


Höst...


Ikväll blir det godis och film i soffan.... 

Pratade med Anna förut. Mindre än en vecka tills jag får krama henne... I KÖPENHAMN om någon missat det ;-)
LÄNGTAR efter henne! 

Anna och jag i maj...


Anna: Visste du att Linköping är större än Norrköping?
Jag: Eehhh.. nä.
Anna: Jag tänkte eftersom Norrköping lite är VÅR stad så borde vi veta det....

Känns bra att vi avancerar. Snart är Köpenhamn VÅR stad. Undra om Anna kommer erkänna att Köpenhamn är Nordens vackraste huvudstad? Antagligen inte... LOVE YOU!

Lördagspussar!
 

Johanna & the chipmunks


Jag och Axel har myslördag. Fast besluten om att INTE bränna några pengar (Köpenhamn=shopping!), INTE bli rastlös... och det är ändå lunchtid nu och jag stormyser. I morse vaknade jag med en jätteförkylning och tröttare än tröttast trots att jag och Henrik somnade pinsamt tidigt igår... Försök förklara sovmorgon för en aspigg 3åring!! Frukost innan Henrik åkte till jobbet, Axel lekte lite ute, hjälpte mig att sortera tvätt och sen gav vi oss ut på prommis/cykeltur. HÄRLIGA väder!!! Lovely! Köpte bullar och nu har vi kommit hem och eftersom jag har lovat Axel att han ska få se filmen han hyrde igår, Alvin och gänget, en gång till så får vi trotsa vädret och stanna inne en stund. Fika med saft, kaffe, färska frallor och kanelbullar! Jag har dessutom köpte en skvallertidning. Alvin blir extra rolig sen Johanna berättat att hennes bonusdotter tycker att Johanna låter som chipmunk! Jaaa.. kanske när du går upp i falsett och blir lite exalterad hjärtat! :-)

Igår tog studiedagen nästan knäcken på mig. Dåliga föreläsare borde inte få föreläsa. Punkt. Dagens goda gärning gjorde jag när jag stoppade två snattare i närmaste Ica-butiken. De var pyttesmå och först fick jag dem att lägga tillbaka chokladkakorna de hade innanför tröjorna och sen skrämde jag halvt ihjäl dem med mina egna erfarenheter. Hoppas att de inte hamnar där igen......

Nu: Johanna and the chipmunks

Ses senare!

Godnatt


Har haft en jättemysig kväll med Karin. Fick det girltalk jag längtat efter hela veckan ;-) Våra barn stjäl ofta vår tid och det är skönt att ses själva. Känns helt otroligt att vi känt varandra i hela sju år redan! Hon fick med sig några klänningar också inför helgens bröllop.

Dagen var bra om man bortser från att jag som den hungrigaste lejoninnan på savannen höll på att ha ihjäl ett barn på Axels dagis. Eller var det hans mamma jag borde gett mig på. Lejoninnans instinkt säger "hugg barnet!" som precis knuffade din son på en cykel ner för en backe så han flög in med huvudet i staketet. Lejoninnans lite förnuftiga sida säger "attackera mamman!" som inte hade vett att läxa upp sitt barn som beter sig som en idiot. Jag gjorde det lite åt henne kan jag säga... Oh my god vilken moderinstinkt jag ändå besitter ;-)

Över middagen bearbetade både mor och unge dagens traumatiska dagishämtning. Han med ett lass med köttbullar och jag med en supergod soppa som inte passerat bäst före datum...

Sen kom dagens vuxen/tant-poäng... jag tränade till en träningsvideo! Axel drog på sig shortsen och tränade han med och det var faktiskt över förväntan ett helt ok pass men gud vad fel jag kände mig. Nöden har ingen lag... jag måste röra på mig... HEMMA.  

Lite nattningsosams som vanligt men han sov enligt planerna och jag hann koka te och plocka fram ost och kex. Karin och jag såg på Idol och suckade lite förälskat åt delar av den nya juryn. Skumt men ändå?...
Sen pratade vi en hel del också... som vanligt.

Nu ska jag gå och lägga mig trots att jag känner mig pigg och full av gladenergi. Imorgon är det studiedag... Hoppas på en givande dag med god lunch. Fredag.. äntligen!!!

Natti natti

Sällskap på väg

Snart kommer Karin hit för att dricka te, se på Idol och prova klänningar. Mysigt!!!!

Återkommer...

My day..


06.40 Vaknar med värsta sortens nackvärk
06.42 Någon saknar mig i sängen och sätter sig på vardagsrumsgolvet och vrålar (..nej inte Henrik)
07.30 På jobbet - ont i nacken
....jobbar, skrattar, har ont i nacken, jobbar....
15.20 - 17.00 Inskolningssamtal.....
17.22 Köper macka på Statoil
17.30 APT....zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.......... pinnar eller inte, skor eller inte....
19.32 Åker hem!
20.02 Halvsovande son levereras av världens bästa svärmor.
20.10 Helsovande son ligger brevid mig i soffan och jag ser på IDOL.

Nu: dricker jag te och myser i tjock kofta. Det är dags att börja elda här hemma...

Hittade precis den här middagen i kylen och fnissade lite sorgset...


Vi ses så sällan att Henrik märker maten med bäst före datum!!! Rart men lite sorgligt... Henriks arbetstider är ju verkligen inget nytt och visst är jag van men i perioder så ledsnar jag och just nu är en sådan period. Man kan vara ensam och man kan vara ensam. Just nu delar vi en vardag men aldrig samtidigt. Jag vet inte hur det känns att leva med någon som arbetar dagtid. Jag är bortskämd med någon som sköter en massa saker här hemma på dagarna. Jag är lycklig över att Henrik och Axel alltid fått så mycket dagtid ihop. Det finns fördelar... Bäst före 15 september. Undra om vi ses innan dess? ;-) Sparar soppan tills imorgon kväll... när jag är ensam... igen. 

Axel sover utan blöja. Det kan sluta hur som helst. Han var lovad ett Lisebergs-besök när han inte kissade i blöjan på natten längre. Förra veckan gick Henrik och Axel på Liseberg ändå. Sedan dess VÄGRAR han ta på sig blöja på natten. "Jag har ju varit på Liseberg nu mamma. Då har jag ingen blöja mer"  Eeehhhh???... nä nä... whatever.
Ibland smyger vi på en framåt natten. Då blir han förtvivlad på morgonen. Ibland nattkissar vi honom. Ibland klarar han sig. Ibland inte.

9 dagar till Köpenhamn!

Nix. Dags att sova snart. Ska snart till jobbet igen trots att jag precis kom därifrån. Vore oförskämt av mig att gnälla... Jag har så många som gör mig lycklig där...

Kärlekspussar




Snart: Tea time

Jag fryser och fryser... hoppas att jag inte håller på att bli sjuk. En ledsen Axel har äntligen somnat... hoppas inte han håller på att bli sjuk. Jag har pratat med Johannispäron och saknar henne. Snart kommer Henrik hem och vi ska dricka te och uppdatera varandra. Behövs när man inte ser varandra mycket under veckan. Oj.. nu kommer han redan.

Hoppas att ni har en skön  tisdagskväll!


Tisdag?

Är det verkligen bara tisdag idag? Varför känns veckan så lååååååång?

Hämtade Axelsson för en och en halv timme sen. Jag sov som en prinsessa i natt... vad skönt att jag också blev vuxen till slut. Lämna Axel gick toppenbra! Var inställd på en scen som hade passat på Dramatens stora scen men det gick som sagt hur bra som helst.

Nu har vi ätit middag som idag blev Keldas tomatsoppa... min med mozzarella och Axels med små bitar av salta pinnar (!!!)  Det blir ännu godare då mamma... Med tanke på hans pappas yrke så hade jag inte hjärta att bromsa hans kreativitet för kombon var faktiskt inte så fel.

Nu ska jag ge plats åt min son som längtar efter att spela Kalas med Rut & Knut. Jag ska ta tag i köket, tvätten och mig själv.

Ses senare....

Gladare av gala!


Blev något gladare när jag upptäckte att det är gala på TV. Jag gillar galor! Pajen gav mig lite ökat självförtroende också. En av de få saker i matväg jag faktiskt behärskar ;-)
Axel hostar läskigt men han gav mig en skön kärleksförklaring innan han somnade i soffan.
Men ja... fortfarande låg och ledsen.

När magiska stenen gick runt idag och barnen berättade vad de gjort i helgen sa en tjej glatt: Jag har haft pippor!
Pippor!!!??? tänkte jag. Lever hennes mamma och pappa i en Astrid-saga eller vad?? Jahaaaa du har haft löss du sa jag
Mmm.. och en massa ägg! svarar hon lika glatt.
Jag har också haft löss i helgen säger en pojke. Det var därför jag fick klippa mig jättekort.

Gissa HUR mycket det kliat på mig idag? Jag som inte varit så här långhårig sen 1993. Tänk om de bosätter sig i min kalufs! Hur kort behöver jag klippa mig då...?
F...n.. nu kliar det igen.

Hoppas P kommer till jobbet imorgon. Saknar henne där.

Nu blir det TVgala innan jag pluggar i nattampan...

Sköna drömmar... ja tack!

Paj med tomater, oliver och parmensan



Off...


Känner mig helt off idag. Trött, låg, lite ledsen... Ska försöka baka en paj av partyresterna här nu. Kanske piggar det upp.
Hade också behövt en lång promenad och ett skönt girltalk men ikväll finns inte sådana möjligheter. Inte någon annan kväll heller den här veckan. Ibland hatar jag Henriks jobb. I fredags älskade jag det.

Jag vet fortfarande inte vad jag vill. Väntar på happy news. Allra helst flera stycken. Om 11 dagar åker jag till Köpenhamn. Jösses vad underbart.

Nu gör jag en paj. Kollegor som inte vill ha fisk Bourdolaise (eller liknande) imorgon kanske kan få luncha med mig.

X så länge...

Kvällsmat någon?


Kom hem för en stund sedan. Har bara bäddat ner min son i dubbelsängen (hemlis... så gör jag alltid när Henrik inte är hemma...) och tagit en dusch. Hemma luktade det härlig förfest och på bordet stod massa smaskig plockmat. Restaurangfolk är tydligen inte hungriga... Så nu sitter jag här och äter små grillade pitabröd fyllda med parmensan och oliver. Någon som är sugen på kvällsmat?

En riktigt soft dag som började med sovmorgon och sen kaffe i sängen. Henrik städade som om kungen skulle komma på fest men vad vet jag.. Henrik kanske också har världens bästa kollegor. Klart man vill ha fint hemma då!

Sen åkte vi till Freeport och shoppade  innan jag lämnade av Henrik hemma och åkte vidare till mamma och pappa. Så fort jag kommer "hem" så går all energi ur mig. Vet inte vad det är men allt jag vill är att ligga i soffan och läsa. Mamma fick ändå med mig till en lekplats med Axel innan vi åt mat och läste hälften av alla mina gamla Pixieböcker.

Axel i min gamla lekstuga


Igår var jag bakis. Ville helst av allt äta godis och mysa under en filt hela dagen med istället åkte vi till Fiskens dag nere i hamnen. Axel och Saga skalade räkor, klappade fiskar, åkte karusell och fiskade i fiskdamm. Köpte med oss en massa räkor hem och på kvällen blev det spontan middag och fotbollskväll med Karin & Nicke, Crille & Linda. Supermysigt! Är så glad och tacksam för mina vänner!









Tydligen går det inte lägga in några bilder just nu så de kommer en annan gång. Nu är det dags att sluta småäta och krypa ner i sängen. Måndagsöppning...
En rätt så blank vecka. Någon ska till Stockhom och gå på lyxkrog. Någon ska sova själv. Suck.

Godnattpussar!
 

Fredagsbilder

Bilder från Pernilla

Lyx i vacker miljö


Många glas blev det...


Härlig!


Jag och Lisa


Stefan och Pernilla


Fler fina kollegor


Love you!





I mitt gamla rum...

Sitter i mitt gamla flickrum hos mamma och pappa. Rummet som var mitt från 5års ålder tills jag flyttade hemifrån 15 år senare... Henrik har fest för sina arbetskamrater idag så jag och Axel har flytt hemmet och strax ska vi äta middag här!

Ses senare.

Regn...


Ok. Idag var INTE 6.00 min bästa tid längre. Axel som blivit enormt morgonpigg efter semestern fick på något sätt med sin något slitna mamma till soffan klockan 06.20. Där låg vi sen ihopklibbade i många timmar....

Igår var en helt fantastisk mysig och rolig kväll! Jag och Pernilla var ute på Hällsnäs vid 18tiden och började nersjunkna i de härliga skinnfåtöljerna med ett glas champagne. Sen serverades vi massvis med goda rätter med massvis med goda viner till. P fick träffa killarna som hon hoppats på och lyckades undvika att säga Va stora ni har blivit. Istället satt hon med tårar i ögonen och bara tittade på de fina 13åringarna. Mycket vin blev det som sagt och när vi tillslut satt i en taxi in till stan var vi mätta, nöjda och fnissiga. Mötte upp fler kollegor på Respekt. Inget ställe i min smak men en drink och trevligt sällskap! Klokt nog avslutade vi kvällen i tid och jag tog en taxi hem till en varm skön säng.... där jag alltså inte sov så många timmar :-)

Idag myser jag inne. Saga är här och leker med Axel. Henrik är och fixar något på jobbet. Jag småstädar och njuter av minnena från gårdagen.

Vet inte vad som händer mer idag... Fiskens dag? Kräftor? Fotboll? Vi får se........ Nu ska jag iallafall se på dokumentär om ADHD.

pussar

Fredagslyx

Det här är lyx. Jag lyssnar på musik och tar ett glas vin. Ska snart duscha och fixa mig. Min fina familj är på Liseberg. Ikväll ska jag och min bästa Pernilla gå och njuta av god mat på Henriks VACKRA jobb. Pernilla fick det i present av mig innan sommaren och ikväll är det dags! Är glad att inte hennes förkylning stoppar oss....
Senare kanske det blir utgång med fler sköna kollegor... vem vet?!

Idag lukatde det kräftskiva i mitt klassrum. BLÄ. Dessutom hade någon lagt en stinkbomb i skolan. BLÄ. Fick fokusera och tänka på goda dofter för att inte skulle bli en uppföljare på min film...

Min klass är supermysig och jag känner mig stark och nöjd med mig själv! Idag fegade jag inte när jag var tvungen att ta obehagligheter med en förälder. Heja mig.

Imorse påmindes jag om varför jag aldrig snoozar. 6.00 - klar i tanken och huvudet. 6.45 - grus i ögonen och sprängade huvudvärk. Runt 6 är min bästa tid... det är bara att inse. Jag borde vara världens bästa spädbarnsförälder.

Jag hoppas att ni har en fantastisk fredag!

Puss och Kram

@work

På jobbet. Det är lite läskigt för jag är rädd att jag är ensam kvar... Startade min dag på bussen kl 06.20 och nu väntar jag å Henrik för att få åka hem efter ett väldigt lyckat föräldramöte.

Läskigt. Det susar här inne. Måste rusa.
Hellre ösregn och blåst i 20 minuter än sitta i den här spökskolan.

Kram

"Hur var din dag älskling?"


"Vad gjorde ni på dagis idag Axel?"
"Vi åt och åt och åt och åt. Vi gick ut och in och ut och in och ut och in. Vi lekte och lekte och lekte och lekt..."

Bra. Då vet jag.

Min dag var bra. Fick gjort det jag skulle varken mer eller mindre. Känner mig lite orolig. Ibland är det små saker som avgör hur allting blir... ibland orkar man bara inte bestämma sig. Längtar men ändå inte...

Ikväll har vi kollat Bolibompa och badat jag och Axelsson. Nu sover han och jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Väljer mellan att fastna här, sortera tvätt, ringa någon eller bara se på TV.... Ivkäll är det för ovanlighetens skull en kväll när jag inte tycker det är skönt att vara ensam. Vill ha sällskap! NU!

Kanske ska skicka in bilder för framkallning... september 2006 senast i album. Ehhhh.. samma månad som jag började jobba alltså. Hittade ett ställe som framkallar upp till 500 bilder för 59 öre styck och mellan 501-999 bilder för 0,01 öre styck. Det betyder att jag kan framkalla 1000 bilder för 295 kr! Crazy. Kanske är det mer crazy att jag har 1000 bilder jag vill framkalla... Helt säkert är det att albumen jag behöver köpa INTE kommer kosta 295 kr.... skit också. 
 
Kolla här va fort tiden går när man har roligt...........................................


September 2006 - gosiga lår på upptäckfärd

Januari 2007


April 2007 - skidresa... I  like!!!

Maj 2007 - Bolibompadraken och jag på min 30årsdag

Juni 2007 - en helt vanlig dag på jobbet


Juli 2007 - underbara Grundsund


Oktober 2007 - IFK svenska mästare

December 2007 - bak med Johannispäron


Mars 2008 - Anna och jag i Stockholm


Maj 2008 - THE wedding


Maj 2008 - Cypern


Juni 2008 - P och jag i Halmstad


Juli 2008 - KÄRLEK!


Så då var det bara 987 kvar att välja ut...
Nu ska jag äta flingor och gosa mig lite i soffan.


Å du Helena.. om jag inte hörde rätt fotbollsresultat igår så var det för att det tjöt så i öronen efter alla höga ljud från en katt som ylade hela kvällen... eller var det din mage??

Onsdag = föräldramöte.

puss








3-0


Åh nej.
3-0.
Kanske inte blir te och tända ljus ändå.
Vem vill dricka te med en besviken suris...??  


Måndag = min dag!


Min lillkille ligger och sover invirad i mitt duntäcke... Hämtade upp honom på Ullevi där han somnat i Henriks famn mitt under matchen med en stor popcorn i knät. Han tittade upp sömnigt och sa bara "Jag gillade inte när de ropade JAAAAAA"...

Ny vecka. Vakande tidigt i morse av att Henriks säng var tom och trodde att han slocknat i någon svit på Gothia men jag hittade honom i soffan. Det var hans tur att ha en sömnlös natt.. stackarn.

Bra dag på jobbet. Hämtade Axel och gick till centrum för att fixa lite ärenden. Axel var ett totalt värdelöst shoppingsällskap idag.. vi två har hängt för mycket i helgen. Suck.
Åkte till min och Henriks gudson för att uppmärksamma hans dopdag som är idag. Presenten lär han väl uppskatta om sådär 20 år... ;-)


Orrefors Merlot


Finaste Olle och jag på Cypern

Kvällen har jag tillbringat hos min fina kollega Marie tillsammans med Pernilla och Helena. Marie bjöd på GODA pajer och mys! Vi kikade lite på barnkläder men mest skvallrade vi och skrattade. Inte en bild tänker jag bjuda på men Helena kanske tog någon fin ;-) Kan inte sägas FÖR många gånger... jag har världens bästa kollegor!!! Svårt att byta jobb när man har vänner som förgyller arbetsdagen! Puss på er.

Jag känner mig inte så trött så Helena fick väl rätt om det där kaffet... ska koka lite te och vänta på Henrik.
Det är någonting med måndagar - I like. Galen? Kanske.


RSS 2.0