Jag tänkte...


Jag tänkte passa på att städa en garderob... eller kanske ett skåp i badrummet. Eller kanske ta hand om de miljarder spelpjäser som Villen vält ut... men det var ju så skönt att bara sitta lite. Axel är hos Alva, Vilmer sover, Henrik jobbar.... Helg är ljuvligt när man jobbar. Alldeles alldeles överljuvligt.

Jobbveckan har varit jättebra. Små sötisar. Familjen är i harmini just nu och jag njuter av vår vardag som börjar toppenbra denna hösten. Hoppas hoppas hoppas känslan varar.

Kanske hörs sen.

Jättetrött...


Har bara lyckats få isäng en av mina gossar och klockan är halv nio. Det verkar som om semesteromställningen är svår i år.... för oss alla. Idag tog jag emot 22 stycken 7åringar på deras första skoldag. Stort. Jag bjöd på glass, log, plåstrade om en blödande hand och lugnade oron över att man måste kunna läsa allra första skoldagen. Det ska bli kul känner jag nu... förra veckan var TUNG.

Nu väntar jag på att min skolpojk ska slockna där inne så att jag vågar prassla med Daimpåsen. Är grymt nöjd med mig själv. Springer varannan dag och älskar det.

Tänk att Axel har börjar förskoleklass idag... Min älskade enastående kille. Ingen är som han. Perfekt.

Igår skrev vi hans sommarbok som han skulle ha med sig till skolan....
Jag: "Vad var det nu du skulle sätta i slutet av meningen?"
Axel: En straffpunkt!!!!

Lovely....

Den andre galningen klarar sig galant på dagis! Sjunger varje vaken stund... Bä bä vita lamm, Oh my god, We´re not gonna take it, Djingis Kahn..... Han äter bättre, är glad och blir mer och mer lik sin sociala bror dock med väldigt mycket mer temperament, vilja och kan själv.

Håller ett öga på dammsugaren.... dammsög precis upp en stor spindel... gahh.

Back to work...


Jag ska inte sucka och stöna. Jag har njutit mina nio veckor och jag gillar mitt jobb. Men det är tungt.... att lämna mina små, att rivstarta, att vara effektiv utan att få ont i magen. Jag tror det blir bra på måndag när 23 nya små sjuåringar lämnas i min omsorg och mitt ansvar. DÅ kör jag....

Helgen som avslutade semestern blev alldeles fantastisk. Torsdagkväll blev en skrattfest av den bästa sorten när jag, Helena, Marie och Pernilla drack drinkar och pratade och skrattade oss sönder och samman. LOVE YOU!
På fredagen var det stora kräftfiskeaftonen som blev precis så perfekt som min man hoppats. Picnic, glada barn och 12 kilo kräftor!!!!!!!! 12 kilo!!!!!!!!!!!!!!! Såklart blev det därför en rejäl efterföljande kräftskiva på lördagen. En sådan med kräftlyktor, hattar, snapsvisor och ett riktigt frossande i kräftor.

Nu sover mina småkillar i sina sängar och min man har slocknat framför fotbollsmatchen på tv. Imorgon väntar första riktiga dagis- och fritidslämningen strax efter 7.... gaaahhh!

















Klokt


Har lyssnat på två och en halv timmas klokhet från den här mannen ikväll... En fantastisk föreläsning som gav samvetet en knäpp men framförallt fyllde mig med både skratt, lite tårar och som sagt mycket kloka ord och tankar. Jag tar till mig det han sa och funderar på vem jag kan bjuda in i min bukett... 

"Det Goda mötet kräver en god självkännedom.

Det goda mötet förutsätter att jag är beredd att ifrågasätta min bild av vem det är jag tror jag möter. En relation är bara levande så länge jag ställer frågor utan att tro mig veta svaret, men en relation där man ställer frågor och redan tror sig veta svaret är inte levande.

  Det goda mötet sker när jag möter någon som ser något hos mig själv som jag tidigare inte sett, och som hjälper mig att upptäcka nya dimensioner av min personlighet.

  Det goda mötet bygger på självkännedom, ju bättre jag känner mig själv desto mer kan jag välja vem jag skall bli i mötet med dig, har jag inte mött mig själv kommer jag inte heller att möta någon annan."

citat från www.rommedahl.nu


Plötsligt händer det...


Plötsligt händer det. Jag torkade en geggig kind, sa "Mamma kommer sen", hörde tårarna men såg att han tog en stor hand och traskade in för att ta av regnvåta kläder. Jag åkte hem. Var rastlös och lite orolig. Åt lunch, drack kaffe, ringde Pernilla. Satte mig i bilen och då ringde de... "Din prins sover så gott.... bla bla bla" Underbara varma rediga mormorspedagoger som kramar min lilla när han behöver det, som kallar honom prins och som framförallt ringer för att lugna en orolig mamma.

Jag är trött. Precis som om jag redan börjat jobba. I regnet finns inte ens lusten att suga ur det sista ur semstern. Det ska bli skönt med rutiner. Jag har tränat varannan dag senaste veckan. Ett par grymma skor och en playlist var allt som behövdes för att jag skulle njuta av att springa igen. "Ta dina mått" sa Henrik. Jag vågar inte.... Det har varit en fluffig rosésommar med mycket njutning.
Som sig bör...

Nu ska jag se på Sverige - Ukraina. Imorgon ska jag träffa några jag längtat efter! Men först hoppas vi på ännu en fantastisk dagis- och fritidsdag.




Blue...


Sitter med morgonkaffet medan barnen kryper genom en madrass på golvet... Ledsen för världshistoriens tristaste semesterrapport men eftersom bloggen är ett minnesdokument för mig med superdåligt minne så var det ett måste. Dessutom måste den fortsätta en dag när jag orkar...

Jag dricker kaffe och känner det som om livet är slut. Nä jag sommardeppar inte... bara vardagsdeppar. Eller igentligen inte det heller för jag gillar ju det mesta i vår vardag. Mitt jobb, våra vänner, vårt hem. Men igår började inskolningen för ett av mina hjärtan.  Idag börjar nästa inskolning. Idag ska en stor kille som kan knyta skorna och har tappat en tand gå med magen full äv fjärilar till sitt fritids på sin skola. Sen ska jag och en liten kille full av vilja och mattrots gå till sitt nya dagis där han inte ens förstår att inom kort skall lämnas själv.....

Jag suger på att hantera mina barns oro. Den växer nämligen till oändlighet i min mage. Suck suck suck.

Sommarlovet lider...


Vi lämnade ju Gotland... men sommaren fortsatte verkligen på bästa sätt. Precis som förra året åkte vi direkt till Stockholm och fick några fina dagar med finaste Anna och hennes familj. Gästvänliga som få och ljuvliga att hänga med.





Efter Stockholm vidare till sommarstugan där min bror med familj redan var. Fick sköna sköna dagar. Ingenstans trivs barnen bättre än tillsammans med Jonas, Maria, Elin och Alva. Axel och Alva är som katten och svansen som Elin sa och Villen har ständigt någon som busar och leker med honom...

















♥♥♥


RSS 2.0