God jul 2009


Julaftonen är över. Vi myser inne vi fyra. Bygger riddarborgar, njuter av bebisskratt, lyssnar på Hits for Kids och bara är tacksamma över att vi alla mår bra och att julen 2009 blev en fin vit jul även om den regnar bort nu....

Julen kunde sett anorlunda ut om vi inte haft en liten vaktande ängel häromdagen men nu gick allt bra. Dan före dopparedagen inhandlades därför julklappar och åktes pulka innan vi mös på Liseberg med Crille och Linda.
Julafton firades hos Christine och Johan med allt som hör julen till. Är så glad över ledigheten som väntar nu... vi behöver den.

Bilder och mer en annan dag....

God Jul alla fina!

En brownie och en marsipanbebis på äventyr...



Vi är lyckligt hemma. Hela, oskadda men på lite skakiga ben.... Tur till Onsala i värsta snöovädret höll på att gå galet... TVÅ gånger. Jag kanske borde önska mig en halkkörning i julklapp??? Men lilla Maja och hennes mamma var väl värda besväret!

Igår fick jag för mig att tona håret. Brukar få för mig att jag passar som brunett när jag känner mig som allra risigast..... men som vanligt är det inte riktigt min färg. Att jag aldrig lär mig?

Idag håller vi tummarna att Henrik kommer hem och klär granen med oss!






Fjärde advent!


"Det är nära nu!" sa Axel i morse och det är det ju faktiskt! Jag har klappar kvar att köpa, en gran att klä, en skinka att köpa men tar det med ro ändå. Jag dricker något så julinspirerat som lingonsmoothie och tar det så lugnt jag kan den här söndagsmorgonen. Helgen är snart slut! Jippie ;-) Men om man befarar det värsta så brukar det bli väldigt mycket bättre.

I fredags tog jag mig äntligen till jobbet. Såklart kändes det som om det bara gått en sekund sedan jag var där. Någon längtan tillbaka infann sig inte men inte heller motsatsen! Vilmer fick FINA kläder i present och jag fick en skinkmacka. MYSIGT att se kollegor jag tycker väldigt mycket om!
På eftermiddagen kom Karin och barnen hit. Glögg och lek och prat....

Kvällen blev totalt hopplös. Mitt huvud höll på att sprängas av huvudvärk, av Axels tempo och Vilmer förkylningsgråt. Ett desperat sms fick min älskade att ordna med några timmars ledigt på lördagen och det räddade både kvällen och resten av den här helgen!

Morgonmys med kaffe och lussekatt i sängen. Promenad tillsammans med grannarna i det HÄRLIGA vintervädret. Fika med samma mysiga grannar och graninköp.... och batterierna kändes fullt laddade!
Till lördagsmyset ville dessutom mamma och pappa göra oss sällskap så det blev en skön lördagskväll med dansband och fläskfilé! :-)

Nu tar Ville dagens andra tupplur och Axel bygger lego. Funderar på att klä på oss och ta en tur ner till centrum och kanske köpa en julklapp eller två. Senare blev vi bjudna till Linda och Crille för lite julbak! 

Jag är allt annat än ensam! ♥

Mina killar tittade på morgontv tidigt i morse


Ha en mysig fjärde advent!
 


Snöig kväll...


Jag ska ingenstans... Jag är där jag ska vara och dagarna går ju ändå. Mina chokladmaränger är sjukt goda! En sockerkick före läggdags är aldrig fel ;-) 

Jag och grabbarna har varit på Elins julspel i kyrkan. Vackert med skönsjungande vitklädda barn. Axel var lite trött och spänd inför den här Jesusteatern så i slutet började han gråta för att han inte sett själva Jesus....... Vad säger man? Överaskande pedagogisk tog jag med honom fram till altaret efter julspelet, visade altarbilderna och berättade den korta Jesusversionen. Han blev ganska så nöjd men fortfarande lite besviken att vi inte fått se Jesus gå på vattnet....

Helg....whatever. Men imorgon ska jag på lite julfrukost på jobbet! Ser framemot det!

Igår åkte vi pulka och kikade på snöflingor med stora ögon ♥


God natt!




Trött...


Jag äter en chokladmaräng till lunch och torkar tårarna. Sen kollar jag väderleksrapporten och funderar på var jag kan ta vägen.......


Godnatt tisdag!


Jag önskar att det var nästa tisdag... Jag längtar inte efter tomten. Jag längtar efter min man. Julbordsänkeriet har nått en ny nivå sen Ville kom och det är inte för att han är en besvärlig bebis. Han är en jättenöjd bebis som ligger och gnuggar munkfrisyren, pratar bebisgurgel och småkräks bredvid mig här i sängen just nu. Det handlar mer om att jag känner mig mer ensam, mindre flexibel men framför allt handlar det om hur härligt det är att vara alla fyra.... suck.

All I heard was bla bla bla......

Vi betade av viktiga svåra frågor vid middagen. Hur ska Axel och Vilmer ska hitta hem till oss om vi inte bor kvar här för alltid? Om Axel nu inte får bli Vilmers pappa vems pappa ska han då vara? 
Dessutom fick jag veta att Julia och Axel ska flytta till ett höghus i Bifrost när de har gift sig. OM de nu inte ska bo på hotell. Vilmer kan också få bo där om inte han vill bo hos oss längre. Om det blir för dyrt att bo på hotell så tar de bara ett flyplan till Spanien och lånar pengar av Zlatan. 

Känns skönt att ha koll på läget.... 

Nu ska jag snacka lite med min yngsta son. Han verkar nämligen ha lika mycket att säga han....

God natt och sov gott!

Födelsedagsmorgon


Födelsedagsmorgon utan själva födelsedagsbarnet... Henrik fyller år idag och firar med ett arbetspass på 14 timmar! Därför beordrade jag honom att komma hem igår så att jag och barnen fick fira honom. Middag och presenter innan Crille och Linda och barnen kom och åt tårta som Axel och jag bakat.



Av barnen fick pappan en kupévärmare...... Av mig fick han biljetter till Lemarc turnén 2010. Är så glad att jag av en tillfällighet fick syn på biljettsläppet den 1e december där biljetter försvunnit snabbt. Så nu blir det Lemarc i Malmö i SEPTEMBER 2010. Den som väntar på något gott... ;-)

Jag fick blommor igår!!! "För att jag är så glad att ha dig så nära..." Jösses vad det värmde! Tack söta Linda! ♥



Helgen var mysig... Lussevandringen i Borås Djurpark var trång men lika mysig som vanligt. Axel blev rädd för tomten och Vilmer tyckte det var värdelöst att ligga vaken i mörkret i vagnen. Men annars var det giraffer på nära håll, tusentals juleljus efter vägen och spännande troll som skrämde Vicke. Efteråt fick vi middag hos Vicke och Calle och med mig hem fick jag två säckar med barnkläder... 



 

I söndags stod det pepparkakshusbak på schemat. Redan på förmiddagen var vi uppe hos min bror som tillsammans med Henrik gav sig på avancerat husbygge. Barnen lekte och bakade. Jag och Maria pratade mest och drack glögg. Hade en dundermysig dag tillsammans och resultatet........

 

 

Vilmer mös med morbror




Imorse var lyckan total när det var vitt ute. Tyvärr ser det oroväckande blött ut på Villes vagn där ute.... men vi hann kasta lite snöboll på väg till dagis. Idag blir det stanna hemma och mysa. Den enda bilen med vinterdäck är på Henriks jobb men det känns rätt så skönt. Ska skriva lite julkort, beställa lite mat från Ica, dricka lite mer kaffe och bara njuta av min Ville.

Ha en fin 15e december





God morgon?


Nä inte alls. Sovit? Knappt något. Natthungrig bebis gör ingen glad... eller jo förstås den natthungriga bebisen.
Jag är dödstrött och hinkar i mig kaffe för att med lite positiv energi ta tag i dagen.
Julkorten ska skrivas, födelsdagspresent fixas, amaryllisarna ska vattnas.... ;-) Henrik undrade om jag blir sur om han önskar sig en storstädning av sin mamma i födelsedagspresent??? Kanske inte sur men väldigt skamsen och generad.

Jag återkommer med bilder från gårdagen som var den mysigaste dagen på länge!

puss och kram

Ensam tillsammans med andra...


Känner mig decemberledsen IGEN. Jag känner mig ensam trots att jag inte är det. Känner mig bortskämd och gnällig men kan inte hjälpa det. Jag gör mysiga saker men längtar efter att vara två om barnen samtidigt.
Jag BEUNDRAR alla ensamstående föräldrar... självvalt eller inte. Nu är ju inte jag ensam. Men med Henrik på jobbet 12-14 timmar om dygnet så känns det så... Men det kommer en jul snart och DÅ är vi lediga tillsammans.

Igår var det lussefirande på Axels förskola. Min tomte sjöng högst av alla. Tur att han har ärvt mammas tonsäkerhet ;-) Efteråt drack vi glögg på gården och hade det trevligt. 
Senare åkte jag och barnen hem till Karin och Nicke. Tacos, Idolfinal, glass och goda vänner var fantastiskt skönt!
Jag hejade lite mer på Calle men en seger för Erik kändes också bra. Dansande, gråtande flickvän på scen... inte bra.
 
Idag vaknade Axel inhumant tidigt och inte ens under hot kunde han somna om. Hotet var att ställa in dagens lussevandring i Borås (vilket så här i vaket tillstånd förstås bara var ett tomt hot....) men han har looooooovat att han ska orka gå runt. En 4åring håller väl alltid vad han lovat???

Nu måste jag rädda Ville som sover ute från att få fönsterputsvatten ner i vagnen.... Det är en firma här som putsar grannens fönster.

Ha en fin lördag!

Tuffa tomteposen...


...och den söta tomteposen!


Kusin Nellie kom och tittade





Uff... tuff natt


I natt var det trångt i sängen igen. Innan Henrik kommit hem vacktes Axel av Villes gråt och så låg vi där alla tre... för att sen bli fyra. Dessutom var minsting hungrig som en varg och åt OFTA. Idag är jag trött och har ont i kroppen. Sitter med en stor kopp kaffe och funderar över dagens att-göra-lista...

Slänga skräp
Baka tekakor
Lämna tillbaka en overall
Skicka ett paket
Hämta ett paket

Om jag fick välja skulle plånboken vara tjock så att jag dessutom kunde handla galet mycket julklappar till alla jag tycker om!

Ikväll kommer grannarna på glöggfika. Vi måste ta vara på de få stunder i december som är våra tillsammans...
Men helgen är förhandtippad som MYSIG! Imorgon - lussefirande på Axels dagis och senare Idolfinal hemma hos Karin och Nicke. På lördag lussevandring med Vicke och barnen kanske? Söndag - papparkakshusbak med bror och hans familj. HÄRLIGT!

Nu blev jag lite piggare ;-)

Ha en fin torsdag!


Min älskade

 

"Det finns bara ett vackert barn i världen,
och varje mor har det."
Engelskt ordspråk




Jag en julgris?


Herregud! Försvann min karaktär i samma stund som tjockmagen? Eller var det 9 månader tidigare??? Jag kommer likna något på julbordet om jag inte skärper mig... Köttbulle, prinskorv, julgris...whatever! För ingen har väl grissinis eller salta pinnar på julbordet??

Jag gjorde något sjukt klantigt för en stund sen. Ibland blir jag så arg på mig själv så att jag bara vill gråta! Jag har inte råd med sådana misstag just nu...

Båda mina gossar sover. En i soffan. En i sin säng. Madrassen i vårt rum har resluterat i något magiskt. Axel har sovit hela natten i SIN säng TVÅ nätter i rad! Det kanske är så att när alternativet är madrassen i vårt rum är inte den egna sängen så dum ändå???

Idag har jag och Henrik fikat på stan med en trött grinig bebis och Nicke, varit på utvecklingssamtal på dagis (= stolt mamma!), haft Linda och barnen här på fika och lek.... det har varit en bra dag.

Nu är jag lite småbesviken för att jag inte förstått att Grey´s är slut för säsongen... Det får bli kvällsmat och sen go natt brevid min ljuvligt doftande mjuka bebis. Fast 5an visar I hennes skor... mysig film.

Natti!




3D

Jag är med och tävlar hos Carolina om en kristallkub inkl lampa på batteri samt ev gravyr från 3D-kristall! Var med och tävla du också!


Ledig mammas längtan...


Jag tittar på Sommarpratarna. Att det kan vara så mysigt att se på när andra umgås på tv. Strax börjar Kattis & co... ännu ett äta-mat-prata-med-varandra-program som jag tycker om.

Jag längtar faktiskt för första gången sen Ville kom. Jag längtar efter att åka på spa med tjejkompisar. Jag längtar efter att gå på finkrog och dricka många olika viner med Henrik. Jag längtar efter att känna mig snygg, gå på fest och dansa till schlager. Jag längtar efter fikarast med kollegor. Men jag längtar faktiskt inte alls efter att vara utan Vilmer. Inte ens för en endaste liten stund. Konstigt...............

Grattis på 3månaders dagen min fina unge!

Första mötet för 3 månader sen idag

Tisdagslyx


Jag firar den här alldeles underbara tisdagen med kaffe och Marabou Vinter. Tisdagen är underbar utan större anledning. Vi mår bara bra och är glada tillsammans. Det räcker för att fira tycker jag....

Vi har varit på långpromenad jag och barnen. Vi skötte oss exemplariskt alla tre, därav mitt soliga vardagshumör ;-) Blev 650 kronor rikare och några mammaplagg fattigare - en utmärkt second-hand affär! Sen lunchade vi med pannkakor och kycklingspett innan vi tog bussen hem. Att promenera hem 3 km i uppförsbacke hade varit att riskera humöret. Nu alltså kaffe, choklad, lite dator och lite Jungel George. Om en stund ska Axel hem till en kompis och jag och Ville får mysa lite själva....

puss på er!


Måndagslåg...


Sitter äntligen med dagens första kaffekopp. Jag har ett öga ut på altanen där en nyvaccinerad Vilmer ligger och sover hårt. Nedanför på vägen ser jag ett gäng knattar i gula västar på väg hem från skogen. Min stora lille kille....

Igår hade vi dop och kalas för Vilmer. Idag är jag helt slut.
Gudstjänsten var varm, stimmig men fin. Ville skötte sig fint och bjöd till och med prästen på ett leende. Efter vatten på huvudet fick han nog. Skrek i högan sky ända till vi klämde i med Stilla Natt...
På kalaset sov han sen mest. Henrik hade ordnat ovanlig men underbart god kalasmat: köttbullar, potatispuré, rårörda lingon och gräddsås. Tårtor, kaffe, släktingar, spralliga barn och en massa fina presenter.

Har inte några egna kort. Fotograferandet står andra för en sådan här dag så jag återkommer med bilder.

Känner mig lite hängig... Hoppas att det bara är trötthet men december är som december är för oss. Längtar tills då Henrik släpper julbordet och är med oss.

Är småirriterad på Extrafilm som framkallat julkort åt mig och beskurit korten så att det står Henrik, Axel, Kari och Vilme. Morr..............

Min kärlek
 

Igår på dopkalaset






Dan före doparedagen


Jag och Ville ser på Robinson. Desutom så sockerbombar jag mig själv med Rocky Road-glass och julmust.
Imorgon är det dop. John Vilmer döps i kyrkan där jag och Henkan är döpta, konfirmerade, där vi gifte oss och där Axel döptes ett år efter bröllopet.

Prästen var här igår och drack kaffe. Jättetrevlig. Efteråt åkte vi till Östra där det återigen konstaterades att han saknar en kula. Hemma igen fick vi besök av Vicke och barnen. Axel och Julia planerade sitt bröllop.... inlåsta på toaletten!!!

Idag har jag dukat och fixat på Henkans jobb där dopkalaset blir. Fick middag hos mamma och pappa där Axel fick vara under dagen.

Nu.. mer glass!

lördagskram

Vacker lång vinterdag...


Det var skönt att lämna Axel på förskolan imorse... Skönt för arga morsan att inte vara med honom några timmar efter intensiva tighta dagar. Och vi fick faktiskt en fin eftermiddag efter att jag hämtat honom. Vi bakade muffins med choklad och banan, bjöd hit farmor/svärmor på fika, byggde en tomte i lego, spelade memory och lillbrorsan skötte sig exemplariskt. BÄSTA BEBIS vad vi älskar dig!
Han fick många Idominkletiga pussar av sin storebror ikväll...

Nu sussar båda mina gossar sött och jag ser lite smågenerat på Bonde söker fru medan jag väntar på Grey´s...

Frostiga förmiddagen tillbringade vi med mysig promenad med Kajsa och Svante och sen lite fika förstås!
Henrik jobbar från tidig morgon till sen kväll och jag längtar efter honom.

Typiskt... nu vaknar Vilmer. Vet att inte att Greystimmen är helig!!!

 







 

 


Godmorgon december!


Morgonkaffe den första december. Axel vaknade och skuttade som väntat upp för att få öppna sina adventkalendrar. Iår har vi inte gjort någon paketkalender. Istället har Axel fått en supersmart Legokalender av sin farmor. 24 stycken små legosaker att bygga ihop... helt perfekt och lagom.
Han verkar frisk och feberfri men det känns bra med en ledig dag till.

I söndags kom han plötsligt ut från leken med kompisen och sa "Jag orkar inte leka mamma". Hem skickad kompis och en termometer som visade 39,2. Sen sov han sig igenom hela dagen. Natten var den BÄSTA på LÄNGE. Vi bestämde oss för en madrass på golvet i vårt rum med plats för någon. Axel sov där, Vilmer sov i vaggen och sängen kändes BRED! Madrassen får vara kvar. Det gäller att underlätta... Inatt när Axel kom till oss la han sig där.

Så igår blev en lugn dag inne. Klockan åtta på kvällen stoppade jag ner Ville i vagnen och gick på promenad. Behövde luft och energi...

Idag ska vi på veckans första läkarbesök. Kolla nacken på Vilmer igen. Sen ska vi till mamma som fick agera personalshopper till mig igår. Dopkläder till stora och små var uppdraget. Klämma in en shoppingrunda mellan alla läkarbesök denna veckan då jag är julbordsänka känns omöjligt!

Idag firar vi att NOVEMBER är över!!! Jippie!


RSS 2.0