27 dresses

Har precis sett 27 dresses. Tur för Henrik att jag sparade den här riktigt tramsiga filmen till en kväll utan honom.  Enda anledningen att jag höll mig vaken filmen igenom var den här...



Skulle behöva en ordentlig nackmassage... min jitterbuggsnacke gör sig påmind i kväll och jag har
fått en dundrande huvudvärk. Hoppas att den släpper i natt.
Nu kryper jag ner brevid det finaste jag har som tröttnade väldigt tidigt på sin säng ikväll.

Godnatt!

MF = girls goes beaching and rea-shopping


Ja, behovet av egentid är minst lika stort i semestertider och idag hade som sagt Henrik, Nicke och Crille en fru- och barnfri dag. De har valt att tillbringa den med först fiske och sen fotboll. Henrik och Nicke är matchvärdar för varandra och ser först Öis - Jönköping och sen IFK - FC Basel. Det kommer betyda mycket skitsnack och en hel del öl. Hoppas de har en toppendag/kväll/natt!

Vi blev istället MF (mänfria) och tillsammans med Linda, Lissan och småliven var jag och Axel på stranden redan vid 10. Rörvik idag igen. Har haft en störtskön dag IGEN i solen! I LOVE! När vi fått nog åkte tre tappra morsor till Frölunda Torg för intensiv reashopping. Axel mutades med leksaksaffären efteråt medans småtjejerna var så sömniga så de inte behövde mutas. Jag fyndade ett par skor, en kjol och ett linne. Jag är sjukt bra på att reafynda! ;-)

Sen blev det leksaksaffären som även de hade rea. En kassaapparat och.....
MOLLY the milkshake maker! Dagens absoluta glädjespridare. Jag och Axel har druckit milkshake så det sprutar ur öronen... Mollys milkshake passar lika bra till sushi som till kalla Mamma Scans på spett! Och vet ni... hon råmar när hon vispar!

 

Nu sover Axel och jag ska njuta den sista kvällsolen ute på altanen med min bok och ett glas vitt...

Imorgon fyller en annan glädjespridare 1 år! GRATTIS Tilde!


Nu ringde precis Anna och hade bokningsförslag... Köpenhamn i september.. yeeehhhee!

pussar!

Om det börjar regna...

... kan man klappa händerna! Eller shoppa. Eller helt enkelt sitta och mysa under ett parasoll till solen kommer fram igen för det dröjer inte så länge.

Har njutit två underbara semesterdagar till! Igår åkte vi upp till en underbar liten sjö där jag, Henrik och Axel var först på plats. Senare fick vi sällskap av Johanna med familj och Crille, Linda och Tilde. SÅ lugnt och fridfullt. Det enda som ibland väsnades var flygplanen som skulle landa på en väldigt närliggande flygplats... hmmm. Men det är bara bonus för en 3-åring! Helt plötsligt kom regnet och åskan så vi packade ihop och tackade för oss. På kvällen kom samma gäng (minus Johannas mamma och pappa) på grillning. Grillade kebab (!) och hade det jättetrevligt!

   

Idag skulle det enligt planerna inte ätas långfrukost, inte joggas i skogen för vi skulle vara först vid havet.... Det gick sådär. Men vi kom ut i ganska bra tid lagom för att se de svarta molnen rulla in. Vi gjorde inte som många andra som kastade in handduken utan vi satte oss under vårt parasoll. Det visade sig vara helt rätt för 10 minuter senare sken solen från klarblå himmel! Testade ett nytt bad - Rörvik. Vi kan säga att vi nästan var vid Ganlet och solade topless..... ;-)
Rörvik fick rikitgt högt betyg! Gräs+sand+långgrunt+brygga+glasskiosk som sålde plåster för 1 kr+nästan inga getingar = bra betyg. Vi ses nog igen Rörvik!

Vi surar inte för lite regn!


  

Jag och Axel njuter


Sökes: trevlig flickvän till den här toppenkillen :-)

När vi skulle åka hem så skulle absolut Nicke och Henrik till en fiskebutik för att ladda inför deras barn- och frufria dag imorgon. Som tur var låg fiskebutiken vid Backaplan och jag och Lissan tog chansen att shoppa loss! En fnissig och svettig shoppingrunda senare mötte vi killarna och barnen på McDonalds. Köpte fyra klänningar och ett linne till mig och faktiskt en jacka till Henrik. Sååå nöjd.

Ikväll tar vi det lugnt. Axel somnade med en smörgås i handen när Allsång började. För oss blir det film....

Skön sommarkväll till er!

Som Blairwitch fast på dagen...

Eftersom semestern för det mesta går i slowmotion de här dagarna så har detta varit en väldigt händelserik dag!

Det började i morse när jag skulle ut och springa. Har haft lite svårt att hitta bra rundor så Henrik hade efter sin löprunda igår varit söt och skrivit ut en karta och markerat en finfin runda till mig. Med kartan i handen gav jag mig ut. Rundan VAR bra. Lite lång men bra. Men halvägs skulle jag vika in i skogen och fick plötsligt lätt panik. Sprang fortare och fortare på en liten liten stig. Långt hemifrån och mitt i skogen. Jag snorade och flåsade. Som Blairwitch project fast mitt på dagen! Vad jag var rädd för...????? Ingen aning. Älgar? Att springa vilse? Whatever!
Var så lättad (och svettig) när jag hittat hem så jag sprang raka vägen ner till sjön och badade i underkläderna.

Dagens badutflykt gick iallafall till Kåsjön där jag inte varit sen jag var liten. Mycket folk (såklart) men helt okej..... tills Axel fick ett getingstick på örat. Ett stort Batmanplåster hjälpte lite. Packade ihop oss och gick till bilen och hittade den INPARKERAD! Det var mer än EN svordom som kom ur min mun. Genom bilregistret hittade vi nummer till bilägaren som dessvärre inte svarade. Tillslut lyckades ett gäng starka killar flytta på en annan bil så att vi kom ut. Jag var GALET arg och svettig! Bilägaren ringde upp sen och bad om ursäkt...

Åkte till Partille och impulsköpte ett jättefint parasoll! Handlade mat och åkte hem för att grilla till svärmor med man.
Strax efter de kommit får Axel ett getingstick IGEN! Stackars liten skrutt!

Kvällsdopp, grillad kyckling, ceasarsallad, vitt vin, ganska många getingar och annanassplitglass. Mysig kväll!

Snart dags att sova... imorgon börjar sista semesterveckan.

Natti natti!


Semesterlista

Det är sorgligt men sant... bara en vecka kvar av semestern..... Hur går det med semesterlistan?...

75års kalas
Henrik kanske ska jobba extra i Bohus Malmön
(inställt)
Sex and the City kväll med Johanna och Vicke
30års fest
A-torp
Stockholm
Träffa bäste-kusinen med familj
Mer Värmland
Sälen med familjen E (inställt)

+
Träffa Pippi
Träffa nyaste Olausson/Andersson
Vara brunare än Henrik

Ja... det går ganska så fint tycker jag! :-)

Svettigt men alldeles underbart...

Har njutit två sköna sommardagar sen vi kom hem. Igår började jag dagen med löprunda och morgondopp innan frukost och sen slappade vi på altanen hela dagen. Nisse, Lisse och Oliven kom på lunch och bad. Mysigt!
På kvällen blev vi bjudna på grill och spel hos Jocke och Kajsa. Ljuvliga sommarkvällar!!!

  

 
 
Idag blev det faktiskt en liten joggingtur IGEN innan havet och Amundön. Axel och Olivia badade och lekte och vi solade och slappade.



Efteråt blev det snabbt presentstopp på Frölunda Torg innan vi fick träffa vår nya familjemedlem!!
Så liten och alldeles alldeles underbar!

"Jag är så lycklig för min bebis"
sa Axel i bilen dit.
"När blir bebisen stor?" sa han efter 15 minuters bekantskap.
"Varför ska Johan köra Chistines bebis i vagnen?" sa han efter någon timme..............
....men stolt är han över sin nya kusin!

Hmmm... undra vad vi ska göra imorgon.... BADA!

sommarpuss!

Borta bra och hemma också bra...

Är hemma igen efter 4 dagars total lyx och avkoppling på BÄSTA hotellet i Stockholm.. hemma hos Gustaf och Anna!

Åkte i måndags och stannade för en misslyckad lunch och lite polkagrisinköp i Gränna.

På tisdagen blev det Skansen för mig, Anna och småkillarna medan Gustaf och Henrik hämtade båten. Skansen var trångt men mysigt! På kvällen grillade vi och mös. Onsdag packade vi in oss i deras fina båt och gav oss ut i skärgården under BLÅ himmel och STRÅLANDE sol. Sååååååå härligt! Hamnade på Nåttarö där vi badade, rökte lax, drack vin och hade det oförskämt bra. Jag och Anna gick promenad och kikade på den läskiga tältstaden som finns på ön. Som en stugby med bara tält som ger mardrömmar... skumt.

Dagen efter åkte vi mer båt. Båda barnen sov och jag och Anna solade på däck... Hemma hos Anna och Gustaf igen tog vi bara en dusch innan vi åkte hemåt. Hade bokat bord i Linköping för att fira bröllopsdagen med middag. Hamnade brevid ett pratglatt par som också firade sin bröllopsdag... sin 54e!!!! De hade träffats när de var 15 och 17 år, hade idag 6 barn och 17 barnbarn. Fick veta att män aldrig blir vuxna, att barn ska busa och att pappa är bra men mamma är bäst....... Ok. Men underbara var de och lustigt att hamna just brevid några som faktiskt på dagen gifte sig 50 år innan oss!

En massa bilder förstås.....


Två koncentrerade bilförare på Skansen

  



  

Finaste Anna



Semester kan inte vara skönare


Båtgos


Trötta killar myser med film på kvällen


  

Fiske.. såklart!


Mitt hjärta!




  

25 knop och inte det minsta kyligt


Anna och lillprins


Mina killar!


Bröllopsdags- och dopdagsfirande i Linköping
  

Tack snälla Anna och Gustaf för underbara semesterdagar!








 


Bye bye...


... ses om några dagar när jag besökt både Skansen, Junibacken (nä.. då menar jag inte jobbet), kanske sett lite av Stockholms skärgård och njutit av sköna vinkvällar med Anna och Gustaf.

Idag är inte en av mina bästa dagar...
Har drabbats av tidig semesterångest eftersom jag sover till 9.30 varje morgon och bara inte kan se mig själv gå upp klockan 6 igen om två veckor och ikväll känner jag att jag inte alls kan komma till ro och sova. Har sett Hajen 4 precis... det säger väl en del om hur klarvaken jag är. Skitfilm! Tvåan och trean har jag dessutom aldrig sett så jag tjatade sönder Henrik med frågor om vad som hänt i de tidigare filmerna förutom att fisken ätit upp en massa familjemedlemmar.
 
Vi fick middag hos svärmor ikväll och Axel fick sig ett skumbad i bubbelpoolen...





Nej... nu måste jag sova. Har paxat att köra imorgon för den som kör får välja temperatur i bilen ;-) Innan Axel fanns fick man välja musik också.... Hoppas att jag drömmer om trevligare saker än vithajar.

puss och kram

Jag packar upp.. tvättar... och packar...



...och ibland så latar jag mig...

Borde inte sitta här eftersom jag jagat iväg man och son till typ ByggMax eller nått för att få röja ifred men jag blir helt svettig av allt packande och städande och tvättande så jag behövde en paus.

Annas fest var jättetrevlig igår! Vi satt i deras mysiga hus med öppen altandörr när regnet öste ner och pratade och skrattade. Axel skötte sig bättre än bäst och jag var så mallig hela kvällen för att han är MIN!!!

Regnet öser fortfarande här och jag LÄNGTAR efter en dag vid havet!!!

Imorgon åker vi till Stockholm för att göra huvudstan tillsammans med världens bästa stockholmare. Ska bli underbart mysigt och roligt! Vi får se när vi kommer tillbaka...
På torsdag är det namnsdag/bröllopsdag/dopdag... får väl se var de högtidsdagarna firas.

Så här vackert dukades det på bröllopet igår...



Nej... tvätten väntar. Missa inte Robyn som sommarpratare på P1 om en halvtimma. Kan bara bli bra! I LOVE!
 



Nu: 30års fest

Nu ska jag och Axel gå på 30årsfest och fira Anna. Henrik jobbar på ett bröllop idag.

Jag har haft muskelryckning i läppen hela dagen. Varför får man det? Kommer se ut som Elvis på festen. Dessutom kommer ALLA (förutom Anna) tro att jag är gravid eftersom jag kör ikväll... min klänning bidrar nog tyvärr till de spekulationerna :-) Jag får väl äta en blodig biff eller nått för att undvika allas blickar på min semestermage. Suck...

Ha en skön lördagkväll!






Hujedamig del 2

Småland blev en riktigt lyckad lillsemester som sagt...
Allt fungerade bra trots att vi inledde med en utspilld drickyogurt i baksätet.

Roligast för barnen:
Pippi och Karlsson-teatrarna, att leka i fotänen på lekplatsen och att klappa fästingkatten på gården där vi bodde.
Roligaste för oss vuxna: när Pippi flirtade med Calle, Mattis (okej.. roligast för oss tjejer) och Calles Hoppetossa-glass.
Modigast: Julia när hon gick emellan och försvarade Axel när han höll på att få en dansk skalle.
Snabbast: Calle på systemet i Vimmerby (3 min och 23 sek)
Godast: Linas moslunch!
Mest förälskad: Jag i Gustav!!!

Boendet på en gård mitt ute på landet var pefekt för oss där barnen stortrivdes och vi kunde få en vuxenkväll när alla somnat i varsitt rum. Som tur är finns inte mycket bildbevis från kvällen men nu vet vi iallafall att om man vill ha höga poäng på sitt utseende av sin vackra fru så ska man inte fundera högt över varför svärmors OCH svägerskans bröst är stora men inte frugans... ha ha. Mycket skratt hela dagen och kvällen.

Axel och Julia fixade flotten själva


 



Oj vilka stora möbler Nils Karlsson har!


Vackra Vicke!


 

Liiite läskig var Karlsson...


Axel och jag vid de fina små husen


Inte bara jag är förälskad i Gustav...


Ooops.. .vilken blick!


Tre vinsugna tjejer försöker öppna en vinflska...


Sommar 2008.... en nektarin när regnet öser ner.


På hemvägen stannade vi hos Johan och Johanna i A-torp för en mysig fika.

Mina fina tjejer





Hujedamig...

Hemma igen efter 2 dagar i Småland. Vi har träffat Karlsson, Pippi och Ronja. Åkt 75 mil med två pratglada men superduktiga barn i baksätet, bott mitt ute på landet, druckit en hel del vin, fått sol, fått regn och bara haft det jättebra.
Skriver mer senare. Henrik och Axel är nere och bastar vid sjön med några grannar medan jag har softat i soffan till Tori Spellings dokusåpa och nu tänker jag värma mig med ett bad istället för en bastu...

2 veckor kvar av semester... dags att uppdatera min lista :-)

75års kalas
Henrik kanske ska jobba extra i Bohus Malmön
(inställt)
Sex and the City kväll med Johanna och Vicke
30års fest
A-torp
Stockholm
Träffa bäste-kusinen med familj
Mer Värmland
Sälen med familjen E

+
Träffa Pippi

Tycker att det går ganska så bra med mina planer...

Ses sen!

En helt vanlig dag i höstrusket...

Vädret?! Say no more.

Idag bestämde vi oss för att kika på lite fotboll i stan. GOTHIA CUP... för 17 år sen - sommarens bästa vecka!
Kommer ihåg hur jag tonårsdramatiskt stängde in mig på rummet och grät när mamma och pappa planerat semester i stugan just under Gothia typ 1992. Fick till slut bo hos Vicke den veckan... Tyvärr spelade jag aldrig eftersom Landvetter inte hade råd att vara med så det var mest flirt, hångel och disco för min del.

Idag njöt vi av Kenya Pojkar Pyttesmå mot ett Filipinskt lag och sen lite blåvitt. Nicke mötte upp oss och jag gick en sväng på stan. Köpte ett nytt minneskort eftersom vårt i morse bara la av. Vad är fel när kortläsaren i datorn inte ens känner av kortet??

Gick hem till Nicke en stund innan jag gick tillbaka till stan, kikade i affärer och väntade på finaste Anna. Blev bjuden på god middag (min födelsedagspresent) på Linné och sen en kaffe på Paleys. Supermysigt! Imorgon fyller hon 30 år!
GRATTIS ÄLSKADE! Firar DIG på lördag!

 

Är det någon som sett en kamera, ett fiskespö eller en bilnyckel? Vad händer? Våra saker bara försvinner!

Nu ska jag lägga mig i sängen och mysa med två nya tidningar som kom idag... Amelia och Sköna hem.

Gonatt och dröm sött!

Sover kl 17.55!

Efter flera dagarns hårt kalasande somnade Axel vid matbordet ikväll... 17.55!!! Vad gör vi?? Står helt handfallna inför lång barnfri kväll!
Jag har såklart slösat bort lite vanlig tid vid datorn men nu ska jag lägga mig i badet. Middagen med Anna blev framflyttad till imorgon...

Ikväll har vi bokat en stuga i Hultsfred. Astrid Lindgrens värld med Vicke + familj och Vickes syster Karin med dotter. Mysigt... Axel kommer bli skiträdd för Karlsson....

puss

Grattis prinsen!


Grattis fina 1åring!



  

Bilder från lördagen

Pernilla och Magnus


Jag fick en roséstol!


Någon kunde inte unna mig den lyxen!!!;-)


Mys med film och sporflaska


Pernilla


"Vill du vara min bästiskollega?"


Trött busprinsessa somnade hos Henrik


Axel undrade varför det inte hans namn står på Magnus arm när Olivias gör det...



Björnar... nej tack.

Det blir inget Vemdalen efter mycket funderande... om det var de dyra tågbiljetterna eller om det var för att Henriks mamma sett en björn som jagade en älg säger jag inte ;-) Inga nattlampor i världen hjälper mot björnattacker...eller?
Så nu blir det en vecka hemma i växlande molnighet... allvarligt. Sommaren kan väl komma tillbaka. Sovsäck vid havet kanske skulle funka???
Idag har jag spenderat dagen med mamma och Axel, letat säng till friggeboden och köpt en ny brandmanspyjamas till Axel. För en stund sen så landade vi hemma hos Christine å Johan som är valpvakter och nu har vi mumsat i oss pizza.

Fiske i 5 timmar och inte ett hugg... hur fungerar man då om man fortfarande vill ut och fiska? :-)

Igår hade vi en toppenkväll med Pernilla, Magnus och Olivia. Barnen lekte helt fantastiskt hela kvällen och vi hade supermysigt. Tack för en trevlig kväll och tack för min (!)  fina Roséstol! 
Imorse vaknade jag före Axel och gick ut och sprang!!!  Heja mig.

Så... nu ska jag inte låta semesterpaniken ta över. En vecka hemma blir fiiiiint. Imorgon: 1års kalas och sen middag på stan med Anna! :-) Nu: övertala de andra att hyra film, köpa massa godis och skjuta en ofarlig bedövningspil i Axels lår...

Hero bet Henrik i örat! Han ser ut som om någon knivskurit honom... hi hi.

kram!

Svensk sommar

För en timma sen såg det ut som om det skulle bli middag på altanen...
nu tänder jag ljus och dukar inne. Hoppas att det går att grilla ändå :-)

Ljuvliga svenska sommar!

Berit 75 år

Och några kalasbilder...

Berit och Jan


Bästa kompisar!


  

Christine och jag


Far och son


 

 




Värmland i bilder

Eller rättare sagt:
Jag, barnen och en studsmattan...

Mina kamelfisar



  

Love you!


Morfar och Alva


  

Henrik och Jonas bygger








Nästan färdig!


Svårt att bestämma sig...

Så lång blev inte frukosten.. men vi har hunnit med en prommis (långcykeltur för Axel) till Henriks jobb för att hämta bilen efter gårdagens kalas. Axel cyklade tappert de 5 km och klarade ett antal vurpor och två blodiga knän utan att ge upp.
Nu är Henrik och handlar och jag har paus i städandet.. Ikväll kommer Pernilla och Magnus hit på middag!

Kom hem sent i torsdags efter ännu en sommardag i Värmland. Jag drog på mig målarjeansen och Henrik tog barnen med sig ut i blåbärsskogen. Så mycket gladare och lättare att vara mamma/faster efter en mysig kvalitetsstund med världens bästa bror (när vi målade förstås!) och en blåbärsmilkshake. Kom hem till en lägenhet som luktade nytt men ändå hemma... skönt.

Igår tog jag med mig en cyklande Axel på jogging/promenad i ösregn på morgonen innan långfrukost. Sen åkte jag och mötte Pernilla för att spana tapeter till deras kök. Jag ÄLSKAR tapeter! Hittade finfina alternativ innan vi åkte hem till henne och drack kaffe och fick en mysig pratstund. Sen åkte jag för att fixa present till dagens 75åring och lyckades såklart köpa en klänning som jag blev så förälskad i! Kände mig som Charlotte i SATC på kvällens kalas! Känns skönt att iallafall en fotograf också tyckte jag såg förtjusande ut ;-)

Köpte en spegel till hallen också och en brandmanspyjamas till Axel som han senare doppade i en fotogenlampa så den finns inte mer...

Kalaset på Hällsnäs blev superlyckat. Underbar mat och trevligt sällskap! Höll på att ta livet av Henriks gammelmoster när jag lät Axel leka med en leksaksorm... Satt och mös i skinnsofforna och bekantade mig med bebisen i Christines mage. Vår present till Berit var en inhyrd fotograf som tog bilder på barnbarnen och på henne.

Idag ägnas dagen annars åt att bestämma om vi ska ta tåget upp till Björnrike där Henriks mamma hyr ett hus... ibland är det så svårt att bestämma vad man vill. Jättesvårt...

Slut på städpaus! 

  

Godmorgon lördag!

Nyvaket här hemma efter gårdagen som var en riktigt må-bra-dag! Återkommer kanske efter långfrukost...

Njut av lördagen!

Bloggpaus i kvällssolen...

Knappt någon täckning på mobilen men pappsen har mobilt bredband! Tur för mig! ;-)  

Det har varit en skön dag men jag är lätt uttråkad... jag vet att jag är hopplös.

Solen har skinit över Fryken hela dagen och jag började dagen efter frukost med en promenad/joggingrunda ensam en timme. Sen var jag laddad för en heldag med godingarna. Vi har... lekt på lekplatsen, hoppat studsmatta, badat, lekt på lekplatsen, hoppat studsmatta, lekt på lekplatsen, spelat minigolf, ätit glass, hoppat studsmatta, badat, lekt lite på lekplatsen och badat lite till..... Till slut sa Axel "Nu är jag jättehungrig" och sen somnade han på filten vid badet.  Alla är hela, inte rena, hyfsat sams och jag känner mig nöjd med dagen! Vet inte vad byggmästarna gjort för det syns inget men det har säkert hänt en massa. De är sååå duktiga! För en stund sen satte jag på Bratz-filmen (tack Pernilla... eller Linneá) och nu fick Axel välja och då blev det Karlsson såklart. Jag tog en skvallerblaska och ett glas vitt och satte mig i solen. Nice....

Nu ska jag snart grilla hamburgare till oss alla.
Stannar imorgon också... På fredag måste vi hem för att fira en 75åring!

Jag tror att jag har sommarens andra fästing på innanlåret!!! Men isåfall är han skitliten! De små eländiga djuren älskar mig!

Jag jobbar hårt på att vara den coolaste fastern för Elin de här dagarna. Hon är min "Vi åker på spa-helg"- dotter om 10 år när jag fött tre pojkar! Ha ha ha!! Jag vet inte riktigt hur jag ligger till om jag ska vara ärlig men hon vill ha samma frisyr som mig ;-) 

Semesterplaner so far....
75års kalas
Henrik kanske ska jobba extra i Bohus Malmön
Sex and the City kväll med Johanna och Vicke?
30års fest
A-torp
Stockholm
Träffa bäste-kusinen med familj
Mer Värmland
Sälen med familjen E

Dessutom ser jag framemot dagar vid havet....
OCH att en ny Olausson/Andersson ska komma till världen. Henriks lillasyster och Johan: BF 31 juli! Längtar...

Hur jag ska hinna med allt??? INGA PROBLEM! ;-)

Det känns som om semestern ska vara en evighet. Faktiskt. Erkänner att jag under min morgonprommis ibland gled iväg på funderingar som rörde jobbet. Dumheter!!

Nix! Karlsson varar inte för alltid och jag måste börja grilla. 

Kärlek.

 

ACK Värmland du...


Godmorgon!

Solen skiner över sjön och jag småmyser med tre barn i soffan. Byggare Bob sover... Friggeboden är snart på plats och jag lever.. än så länge. Allvarligt... fokus på 3 barn man älskar av hela sitt hjärta är  jobbigare än 30 stycken andra barn på jobbet. Jag vet att jag inte vinner något pris de här dagarna som varken supermorsa, bästisfaster eller kokerska heller för den delen. men så länge stugan kommer på plats och alla barnen är relativt hela när vi åker hem så ska det nog bli bra... Men idag ska jag inte gnälla.. så mycket ;-) Det kan bli badplatsen HELA dagen. Det finns en hoppkudde på campingen! Lika kul som på Skara sommarland för 20 år sedan! Höll på att ge Elin en sträckning i ryggen igår.. Va? Jag som knappt väger nått ;-)  

Längtar efter sååååå mycket för stunden. 

NU: frukost till 7 hungriga.

solkyssar 

 

Fönstershopping fast på nätet...

Henrik tyckte att jag skulle rensa bland mina favoriter på datorn... jag tog inte bort så många men sorterade in hela 49 stycken webbshops i en mapp. Jag är galen i att bara surfa runt och fönstershoppa på nätet! Handlar inte så mycket som jag skulle önska men på något konstigt sätt mår jag bra av det... :-)

Några tips...
Bosieboo
Freshmilk

Formodesign
Vimsadekor

KyssJohanna

Borde...

Jag borde packa. Eller städa. Eller duscha. Men mitt schampo är slut så jag får åka till Värmland med halvsmutsigt hår.
Tänkte se Det sociala spelet på TV4 men en tennisfinal med envisa regnuppehåll hindrar mig. Eller så var det så att jag fastnade framför datorn...

Lite orolig inför det här stugbygget. Vet inte hur Andersson/Andersson/Olausson fungerar som arbetslag. Min uppgift är att hålla Henriks blodsockernivå uppe, hålla Elins "jag har inget att göra"-humör uppe, hålla isär Axel och Alva om de ryker ihop och hålla tempot uppe hos min något sävliga far. Min uppgift känns svårare än att montera ihop en friggebod.

Inte helt allvarlig men inte helt lugn heller.. ha ha

Jag har kanske fjäskat till mig ett stop på Bloms imorgon. Ska nosa upp Hunky Dory fynd på mindre än 15 minuter för det är nog vad jag får på mig ;-)

kram och godnatt


Plötsligt händer det...

Vi fick vänta 3 år och 1 månad... natten till igår sov Axel i sin säng ändå till morgonen! 
Kan det vara den nya sängen som hans pappa har byggt? 


(en utdragbar gästsäng finns bakom fronten på sängen...)
 

Söndagsångest... inte alls - semester!

Nu brukar jag ju inte lida av det annars heller eftersom jag är rätt så förtjust i mitt jobb men man kan ju låtsas för att njuta lite extra av att det är semester.

I fredags åkte vi till Liseberg i hettan! Varmt men perfekt med folk. Inga köer och Axel fick åka hur mycket som helst. Såg stolt på när han djupt koncentrerad rattade de små radiobilarna. Åkte TÅG hem... pinsam historia.

Lycklig!



    

Första pris i leksakshjulet


Igår var det en underbar varm och solig dag. Vi hamnade vid Delsjön med ett jättegäng stora soldyrkare och små sjöodjur! Härligt!
På kvällen var vi bjudna på middag hos svärfar med familj. Frossade i räkor och vin och trevligt sällskap. Axel somnade i mitt knä HALV 12!!!

    
Henrik och min fina brorsdotter

Svärfar


Axels älskade bus-Johan och Henriks älskade bus-svåger ;-) 

Så vacker och så höggravid!


Idag är det slapp söndag med väder bättre än väntat. Bästiskollegan Pernilla har varit här med sin Olivia idag och långfikat på altanen. De små höll på att ha ihjäl varandra ibland men det var supermysigt att ha dem här. Henrik kom precis hem från en beachvolleymatch och nu ska vi se vad vi gör av den här söndagen.

Imorgon åker vi till stugan för att bygga friggebod tillsammans med pappa, min bror och hans 2 tjejer. Jag packar sydvästen, skogsstövlarna och ett helt lass med tålamod för gissa om jag ska bygga eller ta hand om tre barn....? Gaaahhhhhh!

Ses när vi är hemma igen... eller tidigare om pappsen har med sig datorn :-)
semesterpussar


Me, I and a kackelacki!!!

Ni vet att jag är ett fan av Me&I och den här komiska incidenten kommer inte stoppa mig från framtida shoppingorgier...

Igår fick Vicke äntligen sin leverans som legat här hemma hos mig läääänge. En påse full med små påsar med fina kläder som hon beställde när jag hade party...
Och där, i en av småpåsarna, får hon syn på en liiiiiiiten liiiiiten svart krabat med sex ben och spröt. Instängd och KANSKE hitflugen från Portugal. Vi skojade om att den var totalt livsfarlig och säkert supergiftig innan hon släppte ut den på vår tomt!!!! Idag ringde Vicke anticimex och fick bekräftat att det med största sanorlikhet var en KACKERLACKA och att hon skulle frysa kläderna i tre timmar för säkerhetsskull... ha ha ha!

Men jag skrattar inte lika mycket om det lilla kräket har lagt 100 000 ägg vid vår altan...


Sommar...


Semestern har börjat på bästa sätt!

Igår när Axel vaknade kändes hela arbetsåret i kroppen på mig och jag kom bara inte ur sängen. Jag fick sovmorgon och sen nybakade scones med Philadelphia och marmelad i morgonsolen... ljuvligt.
Höll på att stressa iväg som jag vanligtvis gör (eller gjorde..) men bestämde oss istället för att fylla Axels pool och bara softa på altanen. Gick ner och tog mitt premiärdopp i våran sjö. På kvällen kom Vicke med familj hit och vi grillade PIZZA. Aldrig testat det förut men det var supergott! Efterrätt: grillad melon men daimyogurt... njaaaa. Inte heller det testat tidigare. Drack kaffe nere vid sjön och då kom Karin och Nicke förbi på barnfri kvällsprommis. De följde med oss upp och powerwalken byttes mot ett antal glas rödvin ;-) Spontant och jättetrevligt!

Idag hade vi lovat Axel två saker.. Saga och "beachen" så det blev stranden i Åsa med Karin och barnen. Sååå skönt, sandigt och varmt! Ikväll har jag och Axel tittat på Henrik när han och grabbsen spelat beachvolley i Slottskogen. Efteråt skulle Henrik ut med sina arbetskamrater så jag och Axel promenerade en bra stund, kikade på den nyfödda sälbebisen och hamnade sen på Villa Belparc där han åt pannkakor och jag drack islatte. Mys! Nu är klockan långt förbi läggdags för honom men han sov såklart hela vägen hem från Åsa så jag får nog sällskap en stund till...

Fin sommarpresent jag fick sista arbetsdagen från en nöjd mamma... värmer hjärtat!


Semesterfrukost


Områdets skrikigaste pool ;-)

Kvällsbad


Fina tjej!




Puss på dig mamma!


Vi gick jääättelångt men så länge man har en boll så går det fint...


Nu ska jag få min son i säng och njuta av den sista kvällssolen på altanen.
Fick sommarens första fästing idag förresten... blääääää!

puss så länge

Två glas rosé och en timmes allsång senare...



Först fnissade jag åt Peter Jöbacks glasögon JÄTTEmycket. Moderna? Kanske, men du vackra man de brillorna var inte till din fördel! Sen konstaterade jag allvarligt att om jag var 17 år skulle jag vara förälskad i Danny i EMD men sen blev jag snabbt 31 år igen och rodnade när jag trodde att de på riktigt plockade upp 3 snygga tjejer ur publiken. Lättat fnissade jag vidare när jag förstod att det var tre snygga DANStjejer. Sen kom Sanna Nielsen och sjöng så vacker att jag fick ont i hjärtat........

Nu ska jag runda av den här fantastiska dagen med att betala räkningar och vänta på min fisherman....

Ensam men (f..n) inte övergiven :-)

GODNATT PUSSAR!


Semesterfirare!

Okej... Axel har somnat gott i sin nya fina säng i sitt nystylade rum (bild kommer), Henrik är ute i solnedgången och fiskar med sin svåger.. Det är min första kväll innan semesterna börjar på riktigt...
Jag har suttit i solen på altanen med thaimat och ett glas vin, njutit av kvällsolen, stunden... Nu ska jag mysa mig i soffan med ett inspelat Allsång på Skansen. Jag har ingenting att klaga på! Eller jo (hihi) det skulle vara de mycket klena semesterplanerna (you know me...) men vi brukar vara bra på att fylla vår tid med kvalitet Henkan och jag... Dessutom har vi en semesterälskare på 3 år som kommer fylla all vår dyrbara semestertid med kärlek och solsken oavsett planer eller väder (oj oj oj vad jag tog i nu ;-) ). SOL OCH VÄRME - KOM OCH STANNA!

På jobbet idag fick jag ovanligt mycket gjort för att vara sommarlov. Har kopierat material som kommer räcka till halva höstterminen OCH städat både mitt klassrum och min arbetsplats. Yeeeahee för mig!

Okej, Allsång och romantik för mig nu då!

Kommer antagligen (och förhoppningsvis om ni frågar min man) bloggas lite mindre på semestern, men det beror helt på hur mycket han planerar för sin rastlösa fru! :-)

KÄRLEK!

Girls goes camping!

Det är en lyx att faktiskt få nya vänner genom jobbet och vänner som dessutom får mig att skratta och må hur bra som helst... Är jätteglad att jag fick chansen att hänga med på jobbtjejernas årliga camping! Förra året var jag med en natt i Båstad men  i år alltså... HALMSTAD.

Fullpackad bil och skön stämning från att vi satte oss i bilen. På en trevlig camping tog Pernilla emot oss som den supervärdinna hon är. Ljus, rosa drinkar och vi var välkomna till Halmstad. Jag drog nitlotten eller fick äran att sova i tält och det gick hur fint som helst på min TJOCKA madrass. Hade närmare till taket än golvet... Fredagkvällen tillbringades på uteserveringar i Halmstad. God mat, vin och en skön trubadur med lockigt hår som efteråt faktiskt tackade oss för att vi sjöng med så fint (!!!) hela kvällen. Det var liiiiiiiiiite kallt på natten, men oj så mysigt...

                              
                                 







Lördag och INGET strandväder så det blev shopping efter mysig frukost. Köpte en jacka, smycken och lite inredning. Åt lyxig lunch och skrattade åt Halmstads fulaste skyltfönster...


JÄTTEkort powernap i tältet innan vi gick till Tylösand för afterbeach. DÅ sken solen på oss i några timmar! Suveräna Du o Jag spelade och det var hur mycket folk som helst. Cider i solen och en smashad badboll ;-)

        


Resten av kvällen/natten var det FEST. Fick trevligt sällskap från olika håll på campingen och efter lång förfest lyckades vi lura oss in på en slutsålt Tylösand. Lite har jag lärt mig av dig, Johanna ;-). Dansade och skrattade till efter 4 på morgonen och slocknade i tältet någon timme senare.



                    

                   

Oh my god!
Behöver jag säga att jag varit något trött sen vi kom hem?... Men faktiskt också full av energi efter en sånn egohelg med guldkant! 

                        

"Se en släkting å sen.."

Herregud vad jag har skrattat i helgen! Idag har arbetsdagen varit komalik av trötthet men det var det värt...
Jag orkar inte berätta nu. Det får vänta tills imorgon. Imorgon = SISTA ARBETSDAGEN innan semestern!
Underbart!

Ikväll har Anna varit här och vi har gjort det vi gör allra bäst... pratat och druckit te. LOVE YOU!

Är tillbaka imorgon..

pussar

RSS 2.0