Fredagskväll

Alldeles nyss...

Jag: "Axel, vet du om att du är de finaste jag har?"
Axel: "Va!? Va konstigt!"

Just nu är det hans svar på allt möjligt... så tro inte att han blev förvånad. Jag sparar inte direkt på kärleksförklaringarna! Ikväll får vi två mysa själva när Henrik jobbar... Axel dricker saft med frysta hallon i och jag ett glas vin. Väntar på Let´s dance och låter honom se lite film innan det är jag som bestämmer över TVn.

Jag blev inte sjuk. Inte Axel heller. Nu pratar vi inte mer om det. Vicke tycker det är kul att känna någon som har en fobi, hon kände ingen tidigare. Kul att kunna glädja någon!

Veckan gick fort. ME&I-kärlek i tisdags hos Pernilla. Jag köpte inte precis det jag siktat in mig på men inte heller mindre. Vad är det med de kläderna? Jag blir lycklig!

I onsdags var jag på den absolut tråkigaste föreläsningen! Hade jag inte haft tre stycken Anton Bergh-ägg att smaska på så hade jag somnat precis som 3 av mina kollegor gjorde. Men det var ledan värt när jag upptäckte att underbaraste Anna också genomled föreläsningen och efteråt kunde vi gå och spontanfika!!! Vi hade så mycket att prata om och tiden räckte inte alls till. Åh vad jag bara önskar att ALLT kan gå hennes väg snart... för det var längesen. Love you!

Idag blev vi glada av nyförlovade kollegorna Simon och Lisa!
GRATTIS!

Vi var på JYSK idag för att inhandla piff till jobbet. Mitt kort bröts av i kortläsaren!!! Undra om alla har handlat gratis på JYSK i Frölunda idag? För mig blir det en billig helg.
Helgens planer är lugna och mysiga. Träna imorgon för att sen åka och fika hos Pernilla. Melodifestivalkväll hos mamma och pappa. Jag hejar olyssnat på Pirelli och Bengtzing! På söndag ska jag och Axel på innebandy.

fredagspussar









Nojjan fick ett namn idag..

Emetofobi...

Vet inte om jag är ledsen för att det faktiskt är en fobi jag lider av eller om jag är lättad för att det finns fler knäppskallar........... mest är jag ledsen.





Kärleksförklaring

Vad hände? Alldeles nyss låg han i min mage, kom ut och behövde mig SÅ mycket... Vad hände sen? När blev han en så egensinnig unik  fantastisk liten person som kan så mycket. Plötsligt kan han sånger inte jag har lärt honom. Plötsligt klarar han saker på egen hand jag inte trodde han kunde. Plötsligt behöver han inga blöjor, ingen napp...
Nu somnar han själv. Han lägger sig tappert tillrätta på kudden, kramar sitt lejon och somnar på mindre än 5 minuter. Vad hände med den lilla killen som inte kunde somna utan att gosa med sin mammas kind?
Jag är stolt över dig älskling....

Men fortfarande kommer han ilande till min famn när grannen borrar. Han gillar inte vrålapan på dataspelet, han tycker inte om när man gör raketen när man dansar och äter inte vaniljglass som är gul. Han tänker inte krama Lisebergskaninen förrän han blir lika stor som mormor och han kommer inte själv till vår säng på natten.
Så stor är han inte... ännu.

Jag älskar dig!

image461

image462



 


Hemma igen

Så var vi hemma igen. Axel ser på sin nya Pelle Svanslös film som han fick på MAX och jag ska snart laga middag. Allum var trångt och trevligt men det värkte i shoppingtarmen så jag höll på att gå sönder. Aldrig har jag velat ha så mycket och kunnat handla så lite... Önskelistan är lång och innehåller både vårkläder, skor, möbler och andra nödvändiga (??) prylar.... Fönstershoppa är INTE min grej! Tur att det snart är ME&I party hos Pernilla. Att shoppa loss färgglada kläder till Axel hjälper mot det mesta.

Men vi fick en kul söndagsstund med 2 mysiga stopp - först lunch på MAX och sen glass och kaffe på ett café. Axel åt inte sin vaniljglass för att den var gul av äkta vanilj och inte fuksvit som GBs Big Pack!!! Allvarligt....  

Det här ska jag handla på tisdag...

      
(Bilder från www.meandi.se)

Och det här önskar jag att vi hade råd att unna oss just nu.... men den som väntar på något gott ;-)

      

(Bilder från www.designonline.se, www.sodastream.se, www.mio,se, www.bratells.se, www.horredsmattan.se, www.isa.nu)

Men nu ska jag sluta gnälla för om 3 månader ligger vi vid en stor pool och solar och då saknar jag inte en enda av de där sakerna!!!

Nej... middag! 



 

Allum med tre gangsters...

...det blir dagens vågade utflykt! Väntar bara på att min son ska behaga bada färdigt efter gympan........... jag är färdig för längesen. Hamburgare på MAX med bästisarna och  ska man våga hoppas på lite shopping..... NIX jag tror inte det ! ,-)

Njut av dagen!

Ännu en kalasdag...

Landade halvt medvetslös i soffan igår kväll... Disco med över 100 barn i gymnastiksalen. Jag lyckades hålla mig ifrån att stå i kiosken bland de gamiga barnen hela kvällen. Höll mig på dansgolvet istället. Roligare än vad jag trodde att jobba på en fredagkväll!

Började lördagen med att ge Henrik lite sovmorgon och sen åka och träna efter frukost. Bara hem för att duscha och hämta Axel för nu var det kalasdags! Barnkalas! Har han funnits så länge i mitt liv att han redan blir bjuden på barnkalas?? Kompisen Isak fyllde 3 år och det firades med tårta, fiskdamm, skattjakt och en STOR HUND! Axel var skitskraj! Lämnade inte mitt knä så länge hunden var på besök. Undra hur rädd han blir när vi möter samma hund på Liseberg i sommar?? Det blev en extra stor dag för lillprins O idag... han åt godis!!! Mest slickade han på dem och gav dem till sin gottegris till mamma men det var INGEN som stoppade honom. Är ändå väldigt nöjd med godisfria 2 år och 9 månader! Men som Karin sa - det hade varit barnmisshandel att ta ifrån honom den godispåsen när alla de andra fick och jag slår inte barn. 

                                           

Hemma igen piffades det och doftade helt underbart. Min man kan laga mat!! Farfar med fru kom på middag. Fick sällskap av min bror med familj och min mamma och pappa. Åt perfekt mat och en chokladmoussegrej som chokladälskare skulle vara beredda att dö för..... min mamma nästan svimmade.
Kusinerna lekte så kinderna brann och vi småtittade på melodifestivalen. Varför är det SÅ dåligt? Vad var det med operatjejens ögon? Varför hade Patrik Isaksson en sånn ful kostym? Björn Gustafsson var bäst. Kan vi inte skicka honom?

Nu ska jag gå och lägga mig. Henrik tittar på någon konstig film...

Hoppas ni får en skön söndag!

Fyndat!

Äntligen har vi köpte en matta till vårt matbord! Vad tycks?
Nu måste det bara upp lite på väggarna också...

image438

Pappas pojk...

Så här såg det ut en stund innan jag kom hem idag...

image432

... pappas pojk vid spisen.


Fläskfilén smakade alldeles utmärkt.
Har haft en bra dag på jobbet. Efter jobbet -  ett jätteroligt danspass och en skön bastu med Karin.
Nu - kaffe och lite slappande i soffan. Imorgon är det fredag, jippie... ska jobba lång dag imorgon... inte jippie...

Dagens bästa nyhet: Bella kanske har bullar i ugnen. Myyyyyyyys med nya valpar!

   

Njut fredagen!

Bloggande på bästa tv-tid???

Borde inte jag sitta klistrad framför Grey´s nu...? 
Men efter en sen läggning och kvällsbesök av två fina tjejer så måste jag varva ner innan jag och
tekoppen sjunker ner i soffan och njuter... måste ju hänga med i diskussionerna imorgon... utan P dock... suck.
De fina tjejerna var Vicke och Julia som var här och fikade och busade. Julia och Axel slutade kvällen med att... ehhh... rulla boll... nakna!!! Det var iallafall vad de sa att de skulle göra innan de stängde dörren om sig ;-)
Påminn mig om att ta bort alla dörrar innan de två når tonåren...

Imorgon är det redan torsdag... skönt. Helgen är fullbokad med discojobb, kanske afterwork (afterdisco?), barnkalas, farfar på middag, bio med Elin....... och kanske lite sovmorgon.

Nu är jag redo för McDreamy.

"Sometimes change means everything..."

Natti natti


 


6åringar borde inte få ha lov...

...de glömmer nämligen allt skolvett de hittills lärt sig. Ljudnivån har gjort mig trött idag. Frågan är hur det känns klockan 20.05 på fredag efter discot för år 1-4??? 

Fick spontant besök av svärfar med familj ikväll!  Hoppas de inte saknade Henrik för mycket... Kaffe och prat och Axel fick busa med favorit-Emma till kinderna brann. Mysigt!

Har varit på Apoteket och köpt på mig en massa vitaminer idag. Något står inte rätt till i min kropp..... på olika sätt.

Nu väljer jag mellan sängen och jättebra bok eller inspelat avsnitt av Private Practice. Eller avsnittet inför seriestarten på torsdag rättare sagt... En Grey´s orgie enligt kollegorna.... Hmmmm svårt val! Tror det blir det senare alternativet.

Kärlek...

Eftermiddagsdate i solsken!

image428
Bästisarna har cykelpaus

image429
Fina tjej vad vi älskar dig!

image430
...och dig med! Min och Henriks vackra gudson!

image431
Min älskade skitgris!




I almenackan...

Jag vet att jag borde lära mig att leva mer i nuet men idag är det....

...mindre än 3 månader till Johan och Johannas bröllop
...bara lite mer än 3 månader till vi åker till Cypern
...bara 1 månad till jag och Henrik åker till Stockholm

...BARA 7 timmar och 40 minuter till jag börjar jobba!!!

Måste sova! Godnatt!


Nygammal kamerakärlek!

Äntligen har min snälla mamma släppt sin kamera till mig!

Samma modell som jag och Henrik köpte för säkert 6 år sedan. För 2 år sedan hamnade den i sanden på stranden i Åsa och blev sig aldrig lik igen. Vi impulsköpte en ny och den har aldrig vunnit mitt hjärta som den gamla kameran. Min mamma som tyckte att vi tog så mycket fina bilder fick en likadan av pappa något år senare och den är inte direkt utsliten kan man säga... så igår fick jag den!

Den kanske inte är så smidig, kanske inte har en massa vassa funktioner... men jag älskar den.
Hittade de här fina bilderna på mammas minneskort....

image423
Min bror och jag

image424
Sommaren 2006

image427
Hörde jag någon säga Tjockis?


Anderstorp äntligen!

Idag har vi hälsat på bästa vännen Johanna och hennes Johan på deras nya hemmaplan i Småland.
Känns skönt att äntligen ha en bild av deras vardag. Huset kommer blir helt fantastiskt!!
Ser framemot många soliga sommarkvällar där.....



Discofredag och kalaslördag

Har precis kommit hem från träning med Karin. Fick jättemycket energi och det är ju bra för snart ska mumsas tårta och schlagerchips! Om en stund väntar kalas hos min älskade älskade brorsdotter Elin som fyllt 8 år! GRATTIS MIN ÄLSKLINGSTJEJ! Vi ser framemot att träffa Felicia också.... Elins nya hamster! Det är så SKOJ när barn ger sina djur de finaste namnet de vet. VI har köpt en present till Felicia också... hihi.

Ikväll blir det mat, mys och schlager hos Nicke, Lissan och Olivia! TREVLIGT!

Igår tog sportlovsveckan slut.....buuuhuuu... önskar att det kunde få vara minst en veckas lov till. Vi har haft det SÅÅÅÅÅÅÅ bra. Lagom med barn och många mer eller mindre (mest mindre) vuxna har verkligen gjort en toppenvecka. Igår avslutade vi med disco mitt på soliga dagen. Men med nedrullade gardiner, discolampa, en massa godis och schlagermusik så BLIR det disco. Dansade mig varm och glad!!!

Efter att ha hämtat Axel, lekt lite i Karins trädgård så blev det fredagsritual  här hemma...... Vi lagade mat, drack lite vin och somnade till Let´s Dance.............................. snark..... men skönt ändå. 
 
Ni ska jag göra pannkakor innan kalaset!

Helgpussar!

Utmaning

Hittade den här utmaingen hos Annie...

Favorittidning:
För första gången... inredningstidningar!... och MAMA
Favoritplagg i garderoben just nu: Alla mina svarta tights och min svarta halsduks om jag fryser utan...
Byter gärna garderob med:
Vanligaste färgen på mina kläder: svart, grått......................
Modetips till allmänheten: Man ska aldrig säga aldrig när nya trender syker upp...
Min lägenhet/hus kan beskrivas som: Nytt och fräsch men inte färdigt!
Mig själv med tre ord: snäll, social, nöjd
Jag tränar: för lite
Jag ville bli när jag var liten: arkitekt eller sevitris

Nu vill jag bli: lycklig
Humör just nu: lite småbreusad av alla-hjärtans-dag-skumpa och lite trött
Är det nåt du absolut inte äter: leverpastej, kaviar, anklever, mögelost

Hur många kuddar sover du med: två men delar oftast den ena med Axel
Morgon- eller nattmänniska: morgon!!!

Sparare eller slösare: slösare

Bästa film: Bästa å bästa men jag älskar En officer och gentleman
Bio eller promenad: Som date? Promenad. Annars - bio.

Är du kittlig: Ja
Största svaghet: lite för snäll
Det här är jag bra på: att vara snäll  och bry mig om andra :-)
Chips, morötter eller godis: Chips!
Stökigt eller välstädat? Gärna välstädat men är väldigt stökig

Kaffe, te eller inget: Kaffe tveklöst!
Har du en besatthet: webbshops!!

Utmanar dig som läser att också svara...


Kärlek på jobbet och hemma

Alla hjärtans dag på jobbet med strålande sol, kärleksmusik, hjärtkakor... och lite Singstar. Jag klagar inte på mitt jobb just nu. Erik överraskade och förgyllde dagen med tulpaner till sina kollegor. TACK! 

Hemma väntade mer kärlek, mer blommor.... Nu ska vi ta vara på kvällen!

God natt!

image417
Ja barnen fick också sjunga...lite.
image418
Bästiskollegan!!

image419
Hjärtegoda kakor...

image421
Gulliga Erik!

image420
Tack hjärtat!



Till alla mina hjärtan...

oumbärliga vänner med sina fina barn, kära familj å släkt,
underbara kollegor, älskade H och till min ögonsten Axel som är det bästa jag någonsin gjort...

I love you!!!!
Happy Valentine´s!
♥♥♥


Bra dag

Vilken bra dag det blev...

Jag är på jobbet men det känns som semester! Jag ramlade inte en enda gång när vi åkte skridskor och solen värmde vårskönt när vi promenerade tillbaka till skolan.

Efter jobbet mötte jag nyklippta killar i stan. Axel hade charmat skjortan av varenda frisörtjej på salongen så både far och son var nöjda (mest far!). Han hade valt lila färg till sitt nysnaggade hår och var URSÖT... såklart ;-)
Sen gick vi på Pizza Hut och åt middag. Axel åt glass till förrätt!!!! Han var nämligen inställd på fika och försök få en 2 och ett halvt åring att ändr sig...... Supermysigt blev det iallafall. Kanske vågar vi satsa på finkrog imorgon på alla hjärtans dag när Axel äntligen verkar ha greppat restaurangvett... eller så äter vi hemma.

Axel fick gå före i toalettkön och när han kom ut sa han till de två damerna "Nu kan ni bajsa"....
Vad säger man???

Sen köpte vi kuddar (man kan aldrig få för många kuddar) innan vi åkte hem.
Efter en nattning och en dusch var det äntligen dags för Grey´s!!! Jag har längtat! Kaffe i soffan och en vänlig vädjan till Henrik att inte prata med mig på en timme..... längtar efter att diskutera med Pernilla och Marie imorgon.

Nu ska jag röja lite innan sängen väntar.
Alla hjärtans dag imorgon.....

Godnatt alla skatter!

image416
Nyfriserad kille!

Vårkänslor i februari!

Vilka ljuvliga solstrålar som lättade upp allting idag! Längtar galet mycket till våren.. som alla andra.
Har haft en skön skogsdag på jobbet. Grillade korvar som faktiskt blev grillade och inte bara fisvarma (BRA eldat Erik!!) och bakade pinnbröd över elden med 30 ivriga barn och 3 skogsnöjda fröknar... mysigt....
image405

image406

image407

image408

I lördags var det melodifestival... jag ÄLSKAR melodifestivalen... fast som vanligt var det skitdåliga låtar. Hade Crille, Linda och Tilde här på middag. Frossade i god mat och hade en toppentrevlig kväll.

image410
Axel fixar förätt och kladdar friskt med anklever (blääähhh!) och fikonmarmelad...

image411
Den här sötnosen älskar vi!

I söndags var jag på ett uselt humör. Vaknade och kände mig sur och var fast i surträsket hela dagen. Smittade nog av mig på Axel som gnällde hela dagen. Det blev många omtagningar för honom. Aldrig att jag går med på att gnäll är vardagsspråk hemma hos oss.... På kvällen bestämde vi oss för att gå på bio för att kanske bli lite gladare men vi blev kvar hos svärmor alla tre. Hittade ingen film vi ville se och kunde inte med att lämna vår sura son hos barnvakt. Men efter ett lass lasagne och en glass så var han glad igen.. men då var det för sent.

Dagen slutade trots allt väldigt väldigt överraskande och bra.
Kan inte skriva mer om det nu.... en hemlis.


Nu har jag precis nattat Axel och Henrik spelar fotboll. Snart Anna Pihl!
JÄTTEBRA serie men ännu bättre för att den här mannen är med....

image412
mmmmmmmmmmmm

Hoppas ni haft en fin dag full av vårkänslor ni med!
kram





Friday...

Kan inte bestämma mig vad som var roligast idag...

När jag och Pernilla prick 10.00 kollade in Me&Is vårkollektion och tjöt ikapp av iver...
eller
när vi fick schlagerfnatt på jobbet! Erik var hetare än Stenmark och jag och Pernilla sjöng bättre än Pirelli och Carola tillsammans!!! Simon ville mest bara dö. Barnen antingen kissade på sig av fniss eller tittade på oss som om vi var apor i bur....

Ni ska jag kolla på Let´s dance och försöka hålla mig vaken.

Friday......

Vad hände med veckan?

Den gick iallafall hur fort som helst... Var det inte alldeles nyss vi käkade sushi och somnade till Let´s Dance?
Men underbart är det att det alldeles snart är FREDAG!
Kom precis upp ur badet. Kan inte sluta läsa min bok! Så trots att jag ska vara på jobbet 06.30 imorgon så tror jag att jag ska lägga mig och läsa lite till.... Axel sover sen länge och Henrik har somnat i soffan till en fotbollsmatch.

Måste nog fjäska lite för Simon imorgon...liiiite dåligt samvete för Eriks och min (mest Eriks...  jag bara uppmuntrade lite!!!) busringning. Men kul var det!

Njut er fredag!

Gonatt


 


Mitt i veckan...

Mitt i veckan.. redan! Nästa vecka, precis nu, börjar Grey´s... längtar. Snart helg igen.
Helgen som gick var lugn och fin. Kanske inte så snällt att säga att Henrik överträffade sig själv IGEN i fredags men jag tror nästan att han är beredd att hålla med.... Mötte mina killar på fredagkvällen i japanska morgonrockar. Framför kaminen var det uppdukat med lågt bord och kuddar på golvet. Det var bara att svida om till likadan morgonrock och sjunka ner bland kuddarna med mina 2 favvokillar och njuta av sushi och bubbel. Henrik hade fixat en specialsushi till Axel som han mumsade i sig glatt med pinnarna. TACK mitt hjärta...

Bilder finns men just nu har kameran gömt sig någonstans bland mina IKEAfynd så det får vänta.

På lördagen var jag och Axel med Vicke och Julia på småknasig barnteater och korv med brödlunch. Mysigt. Innan dess så.....................................tränade................................JAG! Say no more. Sen kom Johanna hit. Vi pratade bröllop och fick lite tid ihop. På kvällen bjöd vi hit svärmor och Janne på grillad lax.

Söndag var städdag. Var på barngympa med Axel på morgonen och skrattade med min son som ibland borde få pris som världens gladaste barn. Sen skruttade vi runt hemma och städade medan Henrik jobbade. På kvällen var vi hos Karin m fam och fikade och lekte.

I måndags tog jag med mig mamsen och Axel och åkte till IKEA. Köpte en massa skoj och idag har jag svabbat badrummet och piffat med ny matta och handdukar! Så fint! Skulle behöva svabba vidare i sovrummet så kanske kameran dyker upp men nu tror jag att jag ska göra te och mysa i soffan... eller bada.
Lång dag i morgon.... men med lite Sötfessapa, mycket kaffe och bästa kollegorna så ska nog det gå det med.

Natti natti

På menyn

Idag severades det här på jobbet....

image403
.
.. alltså köttfärssoppa.
Var bara tvungen att låna bilden från Erik som tog den här bilden i klassrummet idag! Helt underbart!!  
Den söta fesapan smakade fint och vi fick oss sköna skratt.
Snart serveras det fiskpinnar och potatismos här hemma. Bloggar mer senare...
 

RSS 2.0