Åksjuk


Weekendväskan är packad och imorgon klipper vi navelsträngen. Mammamagen vill inte lämna lillebror men jag vet att så snart jag sitter på planet så känns det bra igen. Det ska bli härligt att sova, umgås, äta, dricka, mysa...

Ha en dejlig helg!









Syskonen nu ikväll...



Det kom två brev...


Det kom två brev igår. I det ena stod vilken skola Axel är placerad på från och med hösten 2011..... I det andra stod det att Ville INTE fått någon förskoleplats i januari. Gulp. Dubbelgulp. Av olika anledningar.
Brev nummer ett.... min kille snart skolbarn!!!!! Brev nummer två..... vad f..n gör vi?????????????????

Har jag sagt att jag ska åka till Köpenhamn i helgen?? Jag och Anna. Bara vi och Havsfrun, Ströget, Gemmeldansk, Smörrebröd och en hel del Polly. Fy sjutton va nice! Jag ÄLSKAR Köpenhamn och jag ÄLSKAR Anna. Då ska jag inte oroa mig för vad som händer i januari. Och inte för vad som händer i augusti heller för den delen. Inte oroa mig för att Villes tandkött är svullet eller fundera på om Axel verkligen kissade innan ha la sig....

Jag hade tänkt att jag skulle bada ikväll. Badande har minskat markant sen vi blev fyra i den här familjen. Då räknas inte bad i 36 grader och 20 cm djupt vatten med någon som gärna nyper en i brösten och plaskar så hela badrummet blir vattenfyllt. Nej jag menar långa sköna varma bad med en pocketbok eller skrynklig tidning. Men nu är klockan halv 10 och jag behöver snart sova. I natt var det en feberhet kille som höll oss vakna.


Jag bjuder på den..


Har precis genomlidit ett matkrig här hemma. Varje måltid med Vilmer är ett matkrig så länge det då inte serveras vindruvor eller välling mitt i natten. Idag var det köttbullar och mos som ratades som om det var bajs jag försökte få honom att äta! Såååå frusterande.

Helgen är snart slut fast den precis började. Snart ska vi iväg på middag hos mamma och pappa. Söndagsmysigt. Jag har varit med Axel på Sport Academy och Henkan klyver ved till bastun. Igår tillbringade vi eftermiddagen bjudana på middag hemma hos en arbetskamrat till Henrik.

I fredagskväll var det kräftskiva med jobbet. Färgtemat gjorde att jag först kände mig lite som en het spanjorska men färdigstylad tillsammans med arbetslaget såg jag mer ut som en sträng Pruseluska.... Det vilar ett hot om att den här bilden ska spridas så jag visar att jag inte är rädd och bjuder på festens enda bild.... Vill bara poängtera att jag INTE hetsäter snacks utan tävlar mot Johan i att äta salta pinnar och vissla. Med tanke på hur mycket glädje min vinst resulterat i här hemma så är det värt att visa den här bilden. Vinsten var en dansande och sjungande kräfta som Ville fullkomligt älskar!



Nu ska jag sanera efter kriget och ta på min besvärliga skrutt lite rena kläder.
Hoppas ni har en mysig söndag!

Morgonbus


11 kg matvägrare!!??


Tur för dig att du är så söt!


Jag borde sova..


Jag borde sova bort en förkylning som håller på att ta över... Jag hinner inte med tiden just nu. Tiden rusar på och jag kan inte säga att jag gillar det. Men allt är så bra. Jag älskar älskar älskar mitt jobb. När jag kommer hem till min fantastiska hemmaman är middagen klar och Ville är som ett jobbigt men mysigt litet plåster på mig ända till läggdags. Axel bara leker leker leker. Jag vill inte att tiden ska rusa.... allt är så bra som det är.

Jag har haft en date med Johannispäron på en kvarterskrogi veckan. Urmysigt! Annars bara varit... somnat för sent. Vaknat för tidigt men sover som en prinsessa i vårt nya sovrum! Imorgon blir det att peppa ett gäng 9åringar som kanske tagit sig vatten över huvudet i skolans 6 km-lopp... sen personalfest! Jag ignorerar förkylning. Sånnt bjäfs har jag inte tid med!

puss


En extra dag...


Usch. Den här helgen hade behövt en extra dag. Vår lilla grannkräftskiva höll på till klockan 3 i natt och idag är jag inte tuff... Ville sover förmiddag, Axel är på Sport Academy (eller Sporty Kids som han kallar det) och jag måste försöka få lite färg i mitt bleka ansikte. Men vilken rolig kväll vi hade!

Dessutom ska det röstas idag. På med söndagshatten så kör vi....



Man kan undra...


Man kan undra varför Lars Ohly är så glad i kvällens utfrågning?? Kanske för att han drömmer om en vapenfri värld...

Det har varit en toppendag på jobbet idag. Villen killen har blivit firad två dagar i rad. Jag klurar på hur jag ska få min man att bli hemmapappa i vår och samtidigt ha råd att åka till Thailand och alperna??? Jag säger som en viss Hollywoodfru: DYRT!

Redan torsdag imorgon. Vad händer? Det måste vara mitt roliga lågavlönade jobb som gör att veckorna rusar....

puss


Biggest loser...

Sitter och slötittar på Biggest loser.... båda barnen i säng och jag känner mig lite utpumpad. Måndag med rivstart.

Ettåringen firades med minidunder och brak i onsdags. Lyckades överraska honom med sång på morgonen och det var en happy happy kille med hela familjen och kanelbulle i sängen. På kvällen kalasades det lite med farmor, Janne, Christine och barnen och gammelmormor och gammelmorfar.


Triss i morgonfriss


Ingen vanlig dag...




Min fina fina...





Ett eget surdegsbröd...




Finaste minigästen i morbrors famn...


Kusinerna kollar in tårtan...


 




Helgen var lugn. Spontan vinkväll med grannar och Axel var i sjunde himmelen när han fick fredagsmysa med kompisen Liam. Lördag... väggbygge och Ikea, mycket lek för Axel och lördagsmiddag på hemmaplan innan vi sov som stockar i soffan. Söndag blev en arg mammadag som räddades något av Zumba med Karin och middag hos Crille och Linda... Det tar på krafterna att vara orolig och arg. Att försöka vara perfekt och rätt. Det är ett heltidsjobb att vara stolt över... min lilla skatt som är så stor.

I eftermiddag har en glad son låtit mig röja lite här hemma för imorgon väntar mer besök och firande av lillebror Bus.

Snart: sängen.


1 år...


Ett år kräver reflektion. Imorgon tänker jag bara äta tårta med händerna tillsammans med min yngsta son så därför reflekteras det idag istället

1-årsdagen kräver att man minns precis vad man gjorde ett år tidigare. Detta magiska, fruktansvärda, ljuvliga... Just nu för ett år sedan låg jag i soffan och tyckte att allt ändå inte kändes som vanligt. Vi hade fått tid för igångsättning kl 08.15 dagen efter eftersom vattnet gått. 08.14 den 8 september kom han utan igångsättningen. Då hade jag precis haft mina drömmars förlossning och var världens lyckligaste tvåbarnsmamma. Lyckoruset och symbiosen var ny för mig. Styrkan och självsäkerheten också. Jag minns första natten på BB när jag bara låg och tittade på honom, hög av endorfiner och kärlek, när plötsligt en nyförlöst rumskamrat rullades in i mörkret. Hon grät som ett barn när hennes man försökte säga hejdå i nattmörkret. Jag höll på att tända lysröret och erbjuda honom min säng, ta mitt barn och sitta i fikarummet resten av natten. Jag kände mig starkast i världen. Stark och lycklig. Bara när jag längtade hem till Axel blev jag vek. Jag brottades mellan känslan av att ta vara på stunden, lugnet, min nyfödde och känslan av att jag bara ville hem till Axel.

Nu har han funnits hos oss ett helt år och det är omöjligt att tänka sig hur vår familj var innan han blev en del av den. Han är min lillplutt som ska få bli stor. En morsgris utan dess like. Med vilja av stål och busig blick. Så lik sin bror men ändå så olik.

GRATTIS ÄLSKLING! Jag ser framemot varenda dag med dig!


På BB


1 månad


2 månader


3 månader


4 månader


5 månader


6 månader


7 månader


8 månader


9 månader


10 månader


11 månader


1 år









Söndagslugn...


Yes! Jag hade båda barnen i säng 19.30. Helgen har varit toppen även om sista för oss alla vakna halvtimmen höll på att sabba allt. En toktrött gnällig Ville, ett glas mjölk på ryamattan, ett rum som kunde tas för en soptipp och den här morsans humör dalade för första gången den här helgen. Men nu sover de och jag och Axel har bestämt två nya husregler....

1. Han ska städa sitt rum varje kväll kl 19 (jag lärde mig inte på 21 år....)
2. Han ska torka sin plats vid bordet OCH samla upp spagetti, ris bla bla... som ligger på golvet. (Man kan tro att han har problem med finmotoriken men han har bara bråttom...)

Vi får se hur det går med det.... Men han är snällast i världen. Igår på Liseberg visade han sitt bästa när han först fick två vattenpistoler i fiskdammen och på eget initiativ öppnade paketet och gav den ena till Tilde. En stund senare vann han tre smånallar och gav bort två av dem till Tilde och Viggo.... Snälla underbara unge! Han kan dela med sig han och jag är STOLT. Men så har han också en del snällgener i sig på gott och ont..... ;-)

Igår åkte jag och barnen hem till mamma och pappa. Vi mös. Axel och pappa spelade DS halva kvällen. Jag och mamma drack vin och pratade. Ville rev ner allt han såg. Det var toppen. Idag tog familjen Peugeot en tur till Råda där pappa blivit inbjuden som potentiell BMWkund och hade en riktigt härlig gratisdag. Vi fick god brunch, glass, kaffe, tipspromenad, ponnyridning, bilvisning.... Dessutom var det teater för barnen. Skräckfilmsteater. Vilmer grät efter 1 och en halv minut, Axel efter 4 och en halv. Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuu för Spöket på Råda.

I eftermiddag har Axel haft två kompisar här och jag har försökt göra fint för min mans hemkomst medan då Ville har varit surare än surast.

Nu är himlen vackraste rosa över sjön här och jag njuter av lugnet...

Hoppas er vecka startar på allra bästa sätt!

Mina kärlekar


Askul på BMWparty!


Min höstkille!


Snygga pappa och Ville






Ett år sedan...



Tänk att för precis ett år sedan såg jag ut såhär och den här skatten var inte en del i mitt liv ännu......Iallafall inte på det sättet han är idag. Nu får jag andnöd om jag tänker på att han inte skulle finnas hos mig! Kan inte förstå att han fyller 1 år på onsdag???

Jag älskar dig Villen min!




Ensam är stark... och cool.


Jag är fiskeänka och fishing-single-mum den här helgen. Min fina man njuter av fiske i Värmland med vänner och jag är hemma med mina troll. Och DET är bättre än vad man kan tro! Det är så bra att vara ensam med sina barn ibland! Det är inte det att vi inte vill ha hem Henrik imorgon kväll men oj va bra det är för alla att vara ifrån varandra. När jag blir själv hemma med barnen så blir jag världens coolaste mamma. Jag är inte trött klockan 05.29 när Vilmer sticker ett mulligt finger i näsan på mig. Jag blir inte stressad när Axel säger att han mår illa. Jag känner ingen stress att städa en garderob eller inget sug att jag absolut måste kika in på Tradera....
Jag bara är med mina barn...... och det är så skönt. Och sen vet jag ju att Henrik får göra något som han verkligen mår bra av...

Just nu är det också skönt förstås att en sover och en är ute och leker så jag kan sitta en stund vid datorn men om Vilmer vaknar... så känns det bara bra.

Nu förstås ju jag att jag kan känns så här för att jag har lyxen att dela föräldraskapet alltid annars men det är ändå en skön känsla.... att vara så här cool. ;-)

Idag har vi haft en kanondag på Liseberg tillsammans med Linda och barnen. Axel njöt trots att han var så nervös i morse att han inte kunde äta frukost. Vilmer kom liiiiite väl nära kaninerna och bröt ihop men njöt desto mer av sin karuselldebut. Axel vann ett långt rör med Center som den här moffamorsan definitivt inte behövde... Axel som inte ens äter choklad var lyckligast i stan över vinsten.

Nu ska jag ta en kopp kaffe i mitt hamoniska hem...

Njut helgen!

 

 

 


Kollar in kaninen...


Beavis & Butthead, Bill och Bull.....


Någon som har sprungit bort?


Vår lilla kräftskiva i onsdags...

 



 


Fyra dansar loss till Mora Träsk...






Godmorgon mitt i veckan!


Sitter och ger min man några minuters minisovmorgon till innan jag sticker till jobbet... Jag älskar att vara på jobbet lite tidigt. Ikväll är det sista måltiden innan vår ganska så rymliga trea blir en mindre rymlig fyra. Jag sörjer men tycker ändå att det ska bli roligt med lite nytt....

Ha en perfekt onsdag!


RSS 2.0