Ensamstående till den 22e...

Idag går min man in i julbordsdimman... ha det fint älskling, vi ses den 22e ;-)

Jag har varit ledig med min son idag. Skulle suttit på ett tåg till Stockholm klockan 10 men efter en 2 veckors velande så bestämde jag mig för att inte åka...trots att jag håller på att längta ihjäl mig efter Anna.
Orkar inte förklara varför... men jag är lite ynklig och inte riktigt mig lik.
Tror jag gjorde rätt...

Veckan började USELT! Henrik magsjuk - jag superhypokondrisk. Köpte handsprit och stängde in honom i Axels rum med utegångsförbud så länge vi var i huset. Än så länge verkar det gett resultat.

Jobbveckan helt okej... skrattar mycket och det ger energi.

Idag har vi bara myst runt, bråkat lite om att tvätta händerna, reta sina tjejkompisar, hoppa på eller kasta bollar på sin mamma när hon inte är beredd... men jag glömmer de där bråken när jag ser min vackra unge sova...

 Älskar dig så mitt hjärta går sönder...
image336

Börjar julmysa hemma. Så här mysigt lyser det i Axels rum...

image337

...fast stjärnan är röd....

Vicke med barnen kom och fikade med scones i förmiddags. Sen matade vi 2 änder med en hel påse bröd. Senare tittade Nicke, Lissan och Olivia in också. De hade kikat på tomt i närheten. Hoppas....

Nu ska jag och Axel njuta av helgen. Funderade på biopremiär för honom imorgon men han verkar tro att bio är något farligt så han säger att han inte vill gå.... tråkmåns.
Vi åt pizza till middag... väntade 40 minuter på den. Då hjälper det inte att pizzagubbarna bjuder Axel på klubba som jag grymt tar ifrån honom och glatt säger att den får han äta på julafton (!!!!???) Snacka om att trissa upp godisdebutet kolosalt.... opedagogiska morsa.

Hoppas Andreas åker ur IDOL.

Fredagsmys till er.

Liseberg

Missade fredagens Lisebergsbesök. Här är bilder från det... Istället serverades en del popcorn på mitt jobb!

image334

image335

Nu: Blåvitt-disco och återhämtning...

Jag och Axel dansar loss till Schytts Änglalåtar... (not my choice..) och jag suger ut de sista timmarna av den här fantastiska återhämtningshelgen.
Fredagens planerade utgång med Pernilla fick tyvärr bytas mot räkor, IDOL och sen natti natti i soffan.

Igår var nästan en unik dag för mig och Henrik. Ställde in även lördagens äventyr och bestämde oss för att inte göra NÅGONTING... något vi aldrig gör... Började morgonen med en promenad till en sjö i närheten där vi fikade med varm nyponsoppa. ´

  image332

image333

Hemma tände vi brasa och åt soppa till lunch innan Axel somnade och sov middag läääääänge. Jag och Henrik låg i varsinn soffa med en tidning och softade.... Henrik åkte och handlade mat medan jag och Axel lekte och målade med vattenfärg och sen låg jag i ett låååååååångt bad med ett glas vin och en tidning medan mina fina grabbar lagade middag. God mat av min egen kock! Perfekt hade väl varit att mysa i soffan med en film och godis men vi slockande... igen... men så får det vara. Imorse vaknade jag före Axel och Henrik hade redan åkt till jobbet... tar det som ett tecken på att mina krafter är påväg tillbaka.

Idag har vi besökt julmarknad med mamma och pappa och fikat här efteråt. Snart väntar middag hs svärmor och imorgon gäller positiva tankar. Den som säger vinterkräksjuka får stryk! Hypokondriska jag klarar inte en vecka till..... det enda positiva med det är att jag svälter mig själv utan att kräkas. Tror nämligen att det är en metod som funkar....  Kanske kan bli av med ett kilo eller två bara gemom att tänka på eländet ;-)

Nu ska jag leta julklappar på nätet!

Skön söndag till er....

I säng före 10.. japp!

Vet inte vad det är men jag är så vansinnigt trött... eller sjuk... eller bara sjukt hypokondrisk. Det härjar magsjuka på jobbet och jag får ALLTID det... inbillar jag mig. På riktigt har jag nog bara varit magsjuk en gång men den här gången ska jag ha bra tur om jag ska klara mig. Men tröttheten??? VAD ÄR DET?
En kollega påstod idag att om jag börjar jobba med öronproppar kommer jag ha energi att både damsuga och plocka ur diskmaskinen.... ehhh säkert.
Igår la vi oss hela familjen före 21 och sov till klockan 7 imorse. Idag är mitt mål att vara i säng före 22....

Söndagen var en helmysig dag med vännerna här. Idag var det multisportdag på jobbet och jag hade hand om 35 småtokiga fotbolls- och innebandygrabbar. Gick fint... utan öronproppar. Lång dag med APT på em.... hämtade Axel hos sin farmor och kom hem till en skinande fint hem. Tack hjärtat.... inte dumt med en man som har sin egentid mitt på dagen. Synd bara att hans fru inte orkar göra någonting när hon kommer hem :-)

Måste sova.... ursäkta gnällspiken.

Riktigt god söndagsmorgon!

Har precis druckit en kopp kaffe i soffan och tittat på Söndagsmorgon... inget Dora utforskaren,...inget "Jag vill åka till Liseberg, mamma.. med Julia",... inget "Ska vi brottas i sängen"... bara lugn och ro.
Var ute igår! En alldeles underbar helkväll som började med att möta upp Johanna, Johan, Vicke och Calle för en drink och sen musikal på Storan, Footloose. En lättsmält, jätteunderhållande 80tals musikal med Måns Zelmerlöv, Anna Sahlene och Peter Johansson. Skön musik och schyssta kläder. Glädjepiller! Efteråt blev det middag och goda drinkar på Tranquilo med halva kompisskaran. Den andra halvan var tyvärr tvungen att skynda hem och amma. Taxi hem vid 2 gjorde att vi faktiskt också fick en lång natts sömn med bara 2 i dubbelsängen :-)
TACK snälla vänner för en mycket uppskattad 30års present. (Inga bilder tyvärr.. jag är för kass med kameran....)

Igår tapetserades det här i världsrekordfart!
Ögat har inte riktigt vant sig vid resultatet men jag tror att det blir bra..... ;-)

Nu ska jag göra lite fint här hemma innan vi hämtar skatten hos sin farmor. Senare idag kommer Crille, Linda och Tilde hit på sen lunch... mysigt. Jag älskar söndagar!

puss

Natti natti...

...är allt det blir idag. Sömnigaste tjejen i stan somnade precis i soffan och nu har jag pallrat mig upp för att släcka lampor och datorn. TACK söta söta Karin som tog med sig Axel hem från dagis idag. Han verkar haft en riktig toppendag. Och tack för middagen som du bjöd på när jag kom för att hämta honom. Sådana vänner är värda allt!

Vi citerade inte en enda Strindberg under middagen... så det så Erik.... ;-)

Imorgon är det fredag. Jösses vad veckan gick fort. Då blir det vin och tapetsering... hmmm... låter inte som en fantastisk kombination.

Natti natti skatter!

Fars dag, dop och IKEA...

Helgen som gick var som vanligt lite kort men mysig. Fredagkväll - besök av Anna som skämde bort mig och lagade middag till mig här hemma... det är bara hon som gör så ;-) Vin, mat och som vanligt flera timmars prat.

Lördagen jobbade Henrik och jag och Axel tittade när min brorsdotter spelade tennis. Sen tog min bror med sig Axel hem till sig och jag åke till optikern. Fick veta att jag fortfarnde är halvblind men iallafall inte mer blind! Sen skulle hon skruva lite i mina glasögon och "bada" dem men råkade repa glaset så nu får jag nytt glas! Bra med småklumpig optiker... bra med nytt glas. Sen fikades det hos bror med familj.
Vid 16tiden kom jag på den finfina ideén att åka till IKEA så jag och Axel for iväg och jag trodde nog att det bara var jag som var trgisk nog att gå på IKEA klockan 17 på en lördag... så var det INTE! Axel somnade så jag kunde kika på TVbänkar och ramar och han vaknade lagom till en lördagsmiddag i restaurangen. Glammigt värre....
Gravad lax för mig och 10kroners pasta för min son. Sen ropade de ut i högtalarna att varuhuset stängde och ALLA gick till kassorna och jag kom sist..................... GAAHHHHAA! Axel fick fiska frottétofflor med en rulle presentpapper för att hållas på gott humör. Hemma somnade han i soffan med mig och jag såg på en sådärbra film och mös med ett glas vin...

Söndag var fars dag och Gustavs dopdag! Gudstjänst för stora och små var inte alls dumt för en sprallig 2åring. Förutom att Axel illvrålade av skräck när högtalarsystemet började tjuta så stortrivdes han i Guds hus. Han låg i kyrkgången och ritade med Julia.

Lattjo i kyrkan
image324

Smörgåstårta och kaffe senare hos nydöpta Gustav. MYSIGT!

Söta familjen (minus Julia) ...
image325

Älskade Johannispäron och jag
image326

På eftermiddagen åkte vi till Christine och Johan för att kika på deras nyinköpta hus. Jättefint och mysigt var det! Jag fick panik för att ALLT verkligen var färdigt hos dem... alla mattor, alla gardiner, varenda liten ljusstake matchade... så vad gjorde jag? Tog med mig familjen till IKEA! Men den här gången visade det sig vara en suverän idé. Såg äntligen en ny lösning på TVbänk som vi sen snickrade ihop på kvällen. Blev supernöjda och sparade ungefär 7000 kronor jämfört med den vi beställt tidigare.

Resultatet (fast det saknas en låda i mitten och en kabellist från TVn....)
image327


Å nu är det redan onsdag. Dagis går bra! Vi hade trevligt drop-in på jobbet idag. Jag håller tummarna hårt hårt att jag inte ska drabbas av kräksjukan!!! Ser framemot en lördag på stan med tjejerna med respektive. 30årspresent med middag och musikal... ska bli så kul.

Mina hjärtan - Vicke och Johanna
image328


Ikväll... dubbelavsnitt Grey´s, te, en filt, en sovande son och en jobbade man... kan det bli bättre? ;-)

Kramis

Sushi och ful i håret...

Ännu en föräldraledig dag med väldigt lite just föräldraskap... behövde bara ha full beredskap på mobilen för att ha koll på att min dagisprins hade det bra. Henrik lämnade och sen satt vi SJÄLVA och åt frukost hemma med tända ljus... konstigt men väldigt mysigt.
Sen åkte Henrik till jobbet och jag begav mig på egna äventyr. Tittade på mattor och köpte en vinterjacka åt Axel.

Sen var det dags att klippa håret som inte sett frisörsaxen sen innan sommaren och jag säger bara GAAAHHHHHAA! Jag avskyr att klippa mig! Vet ni varför??

1. Jag får blunda hela klippningen för att jag inte trivs med att titta på mig själv i skynke och lysrörsbelysning i en hel timme...
2. Jag längtar hela tiden hem för att få dra i håret, tvätta det och blåsa det själv.... (som om det hjälpte den här gången...)
3. Jag blir aldrig nöjd!

Påväg därifrån funderade jag på varför jag aldrig blir nöjd och det kan ju bara bero på några saker....
Fel frisör, fel önskemål, fel hår!! Så det är bara att gå med tofs i ett halvår till och tänka på att håret ändå växer 2 mm i veckan eller vad är det?! På min önskelista i år står mjukt, skandinaviskt hår.... hör du det tomten?! 

För att trösta mig själv efter att ha vrålat lite till Henrik i telefonen så åt jag underbar sushi till lunch innan jag hämtade min fina son tillsammans med en påse nerkissade kalsonger. Ingen bra gå-utan-blöja-dag....
Vi promenerade hem till Karin, Saga och Olle där vi fikade och de små lekte. Fröknarna på dagis var lite oroliga att Axel och Saga pussades på munnen.... tihi hihi säger jag och Karin... de där två har delat baciller sen de föddes. 

Nu har jag myst med McDreamy och de andra.... dags att skriva veckobrev, planera morgondagen, plocka fram kläder inför dagisfotografering och sen krypa till sängs.

God natt!

ps... jag kan lova att det inte kommer en bild på mitt hår....

Sömnsjukan...

... eller bara en släng av hösttrötthet? Jag vet inte, men jag är så trött på kvällarna. Därför är det snart dags att krypa ner i sängen men först en liten lägesrapport...

30årsfesten var trevlig och JO, jag fick gå på fest med min monsterfrisyr eftersom frisörer har ledigt på Alla helgons dag... men jag fick mysig ensamtid på stan. Shoppade lite men satt mest och drack kaffe...Lite synd att jag inte kunde hitta någon att dricka kaffe med när jag äntligen var barnfri på stan.... men alla jag kände var antingen INTE barnfria eller så bor de i småland..... (saknar dig Johannispäron).
På festen så gifte sig kompisarna Axel och Julia och levde rövare hela kvällen. Familjens barn somnade tryggt i min och Henriks famn men vår egen son han vägrade slappna av. Han var vaken till vi bestämde oss för att åka hem...

Nygifta

image320
Känslor i repris... älskar denna lilla killen!
image321

Dos med bebisgos...
image322Axel kl 23:15...
image323


Söndagmorgon var som vanligt en riktig mysmorgon... Det är något magiskt med morgonarna sen vi flyttade. Förr vaknade vi i vår stökiga 2a, åt frukost mellan lördagsmiddagens disk framför TVn och ville så snabbt som möjligt hitta på något för att komma ut.... nu för tiden.....HARMONI! Utsikten, braskaminen, matplatsen = 2 nöjda vuxna = en nöjd och glad son! MYSIGT! Vi gjorde en lista med vad var och en ville få ut av den lediga dagen med bara kalas hos svärfar inplanerat. På min lista började nästan alla punkter med KÖPA... (hmmmm). På Henriks lista började nätan alla punkter med FIXA, SÅGA eller BORRA.... PÅ Axels lista började nästan alla punkter med ÅKA TILL... (och fortsatte med Saga, Julia, Emma eller mormor). Vi var överrens om en punkt och det var TITTA PÅ INNEBANDY så det blev det. Tillsammans med Pernilla med familj såg vi Pixbo vinna över Endre. Kul och mysigt! 
På eftermiddagen blev det kalas med god mat och go familj! Jag kan säga att innebandyn var den enda punkten som kunde bockas av på MIN önskelista när dagen var slut... ;-)

Den här veckan har hittills bestått av en föräldraledig dag med dagisinskolning, långfrukost och lite shopping med mamma, en avbeställd inpulsköpt TV-bänk, lite helt vanlig mamma-barn-separations-kris, en lite febrig man, en biblioteksbesök med våra 6åringar, sexualkunskapsdiskussioner, Digestive-frosseri... och veckan har knappt börjat. Imorgon är jag föräldraledig igen - Yeeeey! 


Natti natti kära


 


Alla helgons dag...

Tänker extra mycket idag  på de jag önskar fortfarande fanns hos oss... 
speciellt på dig Kenth då ljusen på din grav brinner för första gången en allahelgonaafton... 
Tänder ett ljus för dig här hemma...


image319


 


Kvalitetstid med sin morfar

En bild från igår eftermiddag då min fina pappa kom hit för att träffa oss och Axel en stund. Axel fick sig en rejäl dos med kvalitetstid med sin morfar... och ändå längtade han efter honom bara någon timme efter han åkt hem. Henrik fick lite lugn och ro med snickrandet i sovrummet och jag kunde börja med fredagsmiddag... alla nöjda och glada inför en myskväll i soffan där vi tillslut somnade alla tre....

image318

Nu är Henrik på jobbet och tar hand om 60 kg gravad lax men han är snart hemma och då ska jag ta bussen till stan för lite skön egentid (tack älskling!) och förhoppningsvis hitta någon som har tid att klippa mig. Kan INTE gå på 30årsfest ikväll med den här kalufsen!

Hoppas ni får en fin lördag!

RSS 2.0