Ynklig...


Det är ingen vidare dag idag. Jag har ONT och det gör mig trött och ynklig. Vill tjuta som ett barn men istället så blir jag ett mammamonster som jag inte är stolt över och får dessutom brottas med ett dåligt samvete....
Axel har redan slocknat i soffan när vi tittade på Landet för längesen och om han inte drömmer mardrömmar om sin skällande mamma så hoppas jag atthan sover gott hela natten.
Det har varit INTENSIVA och roliga dagar för honom och för oss.

För att inte vara det minsta väderberoende åkte vi till Fredrikshamn med Vicke, Calle och barnen. Det blev två dagar fyllda av fartiga båtresor, en massa bad på badhotellet, mat, lek, dans och umgänge. Gjorde en utflykt till Skagen med god lunch nere i hamnen innan vi gav oss ut på Grenen för att hamna i det värsta ovädret.

Tyvärr visar min kropp idag att varken äventyrsbad, barndisco eller promenader är för mig just nu även om jag tydligen vägrar att inse det..... ONT!!! Men det var kul då.

Bad och bus i flera timmar...
  



DISCODAGS!


  



 

Behöver dig älskade!!!


Nu ska jag avsluta den här taskiga fredagen med film och godis...
7 pounds med Will Smith. Allvarlig gråtvarning utfärdad vilket kan bli alldeles fantastisk skönt ;-)

Puss från gnällfisen...



Snälla sommar...

..kom tillbaka!

Vi har varit hemma i tre dagar. Träffat Karin, Nicke och barnen som vi inte sett på en hel evighet. Varit på en misslyckad tv-jakt och haft en kul och sen kväll med våra kära grannar.

Österlen var härligt! Vi tog chansen och bara VAR. Vi latade oss på hotellrummet, promenerade i det fina landskapet, drev runt på marknad, åt sillamacka och drack cider i Kivik, njöt dinkelvåffla på något av alla miljoner trädgårdscaféer, åt god mat på kvällarna i Simrishamn och bara njöt av varandras sällskap och lugnet. Det kan dröja ett tag till nästa gång...

  

Hemma plockade vi upp en lycklig son som hade haft det toppen hos sin mormor och morfar innan vi åkte och firade världens FINASTE älsklings1åring!







Nu åker vi igen.... Det gäller att inte stanna hemma så länge att det hinner bli vardag! Imorgon bär det av på en mini-Danmarksresa med Vicke och hennes familj! Mysigt...

Ses snart igen!

Ses snart igen!


Nu vet vi med säkerhet att det är en vampyr i magen! Efter en natt då bara Axel sov ordentligt packar vi in oss i bilen och åker till Skåne. Mamma har precis hämtat Axel och den som klipper navelsträngen nästa gång måste klippa liiiiite bättre. Efter 4 år blir jag fortfarande fysiskt sjuk när jag ska vara ifrån honom på nätterna.
Den minste vampyren försökte både sparka och gnaga sig ut i natt men nu sover illbattingen, säkert nöjd över att få följa med mamma och pappa på kärleksweekend......

Puss så länge!

Restless body...


Krypet som kommer i mina fötter och ben varje kväll har spridit sig till hela kroppen! Borde äta men vill bara äta choklad och chips och eftersom vi varken har det eller mat hemma så dricker jag juice och hoppas att kroppen blir nöjd.
Det ösregnar och Henkan är ute och fiskar... oops :-)
Axel slocknade vansinnigt tidigt och jag orkar varken hänga tvätt eller packa... gör det imorgon.

Var hos en gullig barnmorska imorse. Hon sa att jag hade fin mage! (Hmm... undra varför jag tyckte hon var så gullig??) "Nätt men ändå välfylld."..... okej?! Hon kanske sa MÄTT och välfylld!!!

Sämre järnvärden, bra vikt, lågt tryck och magen hade vuxit som den skulle efter en liten växapaus. Efter sin frivolt natten till igår hade bebisen vänt sig rätt igen och ligger nu och kilar in sina storlek 10-fötter mellan mina revben så att jag mår illa. Luktade på min nya bebisfilt idag och längtade ihjäl mig!!! Men filten luktade förstås ny och inte alls bebis.....
Mindre än 7 veckor kvar tills det är tänkt att h*n ska vara här! Galet men underbart!

För fem år sedan planerades det med all säkerhet galet mycket just nu... Den 24 juli 2004 gifte vi oss och troligt är att den här bilden är tagen 2 dagar innan...



Men den 24/7 såg det ut såhär...







♥ ♥ ♥


Wash n´go!


Är hemma för ett kort tvätt och ompackningsstopp på semestern! Vi har bara varit borta en vecka men det känns som minst tre... både i sinnet, minnet och tvättpåsen.  Har haft det helt UNDERBART mysigt, roligt, trevligt på vår lilla roadtrip! Imorgon åker vi till Simrishamn för att fira vår 5åriga bröllopsdag. Axelsson får lite semester från oss och får bo hos mormor och morfar under tiden...

Massvis med bilder från en FIN semestervecka...

Började på Kolmården där vi mötte Anna, Gustaf och Victor. Lagom varmt, MYCKET folk, två överlyckliga små killar som fann varandra snabbt och fyra nöjda vuxna.


  



 

På tisdagen åkte Anna med familjen vidare till Öland. Vi åkte på biltur till Oxelösund och slappade på klipporna, promenixade och åt lunch...




  



Puss på mamma...


...och puss på bebismagen!


Love you!


På natten bodde vi på Wreta Gestgifveri utanför Jönåker (några mil öster om Norrköping).
ÅK DIT OCH BO om du vill tappa andan och uppleva något utöver det vanliga. Ljuvlig miljö och suverän mat!


  



  





Vidare till Kalmar där vi bodde på Scandic alá Autobahn hotel. Ingen höjdare, men jag och Linda fick lite shoppingtid i Kalmar, barnen badade i poolen och det var mysigt att träffa vännerna!

Solen sken över autobahn....


Torsdag morgon åkte vi vidare till Öland och mitt ute på landet överträffade Rosenborgs friluftspensionat förväntningarna ordentligt. Igen - åk dit! Toscana fast i Sverige!

Lite bad i Hagaparken bland alla surfare






  

 

Middag i Borgholm på kvällen tillsammans med Emma och Anders som också var på Öland
  



Nästa dag... sol och bad!


  

Fick träffa Anna, Gustaf och Victor igen!


På kvällen grillade vi på gården...


  

Sen ägnade vi en hel dag åt bilåkning för att komma upp till sommarstugan i Värmland där Jonas med familj väntade...

 

Maria, jag och barnen åkte till mysiga Mariebergsparken i Karlstad.
  

Höggravid? Jag?


 





Konstigt...

Konstiga saker händer... I natt skulle jag upp och stänga fönstret. Trött, yr och tjock. Plötsligt bara snubblar jag! Faller som en fura, som ett barn som precis lärt sig gå, som en gammal gammal tant.... Slår benen i en bänk och bara faller handlöst. Stackars Henkan vaknar av ett vrål och sen min gråt och ser absolut ingenting i mörkret. Undra vem som blev mest rädd??? Låg snyftande och väntade på att bebisen skulle visa att den var ok och när den väl gjort det insåg vi båda två att det inte gick att somna om. Så 3 på natten tände vi ljus och gjorde smörgåsar och satt invirade i täcken och pratade.... Tittade på en överlevnadsdokumentär innan vi somnade om vid halv 5. Rätt så mysigt trots allt...
Idag är jag bara lite blåslagen och trött ;-)

Idag fick jag en B&J glass via SMS! Gissa om jag blev lycklig! Tack gulliga Erik!

Regnet öser ner och nu ska Axel och jag mysa! Min mamma har fått magkatarr av allt regn... hon är på riktigt vädergalen! ;-)


Idag för ett år sedan. 75årsfirande på Hällsnäs. 
Då väntade vi på Nellie! Kolla in Jan ute i bildens kant :-)





 


Turnéplanen spikad!


Det var en ledsen jag som fick ett underbart avbrott på några timmar med Pernilla igår kväll! Satt på Lilla Linnea, åt en variant av svenska tapas och pratade ikapp oss! Saknar att se henne every day! Hur ska det gå till hösten???

Imorse spikades iallafall nästa veckas lilla semesterturné och ingen är gladare än jag! Om jag sen måste köras runt i skrinda på Kolmården det återstår att se....... Ska bo på fyra olika ställen! Jag älskar att bo på hotell!

På måndag möter vi Anna med familjen i Norrköping och går på Kolmården. Ska bo på Hotel President - en favorit i repris. Dagen efter åker jag, Henrik och Axel vidare till Wreta Gestgifveri i Jönåker för att mysa, äta och bara vara...
På onsdag möter vi Crille, Linda och Tilde i Kalmar och bor en natt på Scandic. Vidare till Öland för lite lantligare boende, mysiga utflykter och förhoppningsvis bad på fina stränder med Crille och Linda. Ska bli såååå mysigt!

Ikväll... läsa chicklit och somna tidigt!

Puss på er!



Pay back...


Den här bebisen kommer ha en del att gottgöra sin mamma för när den väl är här!!! Har varit hos barnmorskan....
Lågt blodtryck (ok), bättre järnvärden (toppen!), inte alls någon viktchock trots att det känns som om jag gått upp 110 kilo,...... men andra oangenäma bekymmer som jag absolut kan vara utan!!! Suck och kom ut till mig snart bebis... Du har definitivt gjort tillräckligt med dumheter den här senaste tiden ;- )
Antagligen kommer den kompensera med att komma ut som jordens vackraste, snällaste unge!

Dagens bästa känsla är att jag är så tillfreds med att bara vara.... Ingen semesterstress med tusen järn i elden eller ens det minsta tjurighet över att det regnar och det är så sköööööööönt! Idag ska jag fortsätta med lite fix hemma, baka muffins (110 eller 112 kg... whatever!) med Axel innan han ska till en kompis och ikväll ska jag träffa Pernilla på stan! Mysigt!

Igår fick jag en heldag med Johanna och Elis! Underbart!! Det är inte så att det går att flytta hela Anderstorp bara några mil nordväst??? 

Hej så länge!

Tvätt och vardagsrumsdans...


Lyssnar på Madonna och försöker spränga tvättBERGET som rest sig den senaste veckan! Någon ska ju på Madonna om en månad och det känns som om jag missat en del av 2000-talet med denna fantastiska kvinna! Dags att ändra på det! Längtar till konserten! Biljetterna är en födelsdagspresent från Anna!

Igår shoppade vi loss... till min man!!! Men jag blev NÄSTAN (men bara nästan) lika lycklig av det för han behövde det. Satte på mig skygglapparna och lovade att inte ens ägna en blick åt kläder till mig.... Det gick nästan... När vi nöjt skulle checka ut från Freeport lyckades jag hitta en jättefin klänning på stället utanför provrummen och den blev min ;-)
Sen lunchade vi i Kungsbacka.

Kvällen tillbringades hos svärmor. Jag och Axel skulle vara hemma med valparna en stund själva. När Axel precis somnat ser jag i ögonvrån vita tussar virvla förbi UTANFÖR hundgården!!! Offrade både mina fogar och mina vita byxor i vild valpjakt innan alla var infångade.... PHU! Husdjur??? Never! Isåfall en undulat... eller nymfparakit. Då kanske jag kan skissa av den, eller hur Pernilla ;-)

Nej... tvätta och dansa var det!










Riddare!


Det måste varit nästan lite overkligt för Axel när vi kläckte ur oss framåt förmiddagen att vi skulle åka och titta på riddarspel idag! Riktiga riddare på riktiga hästar med riktiga vapen och dessutom åka ånglok dit! En våt dröm för en 4årig kille som visade sig bli en supermysig utflykt för oss alla tre!

Det gamla ångtåget gick från Anten till Gräfsnäs slottsruin där vi åt glass, lekte på lekplatsen och såg RIKTIGA riddare! Riktigt välgjort och alldeles lagom spännande!

Vi kom hem lagom till Wimbeldonfinalen och efter pizza somnade jag i soffan. Nu är Axel och Henrik nere och spelar fotboll på ängen för att bränna lite energi eftersom han sov hela vägen från Gräfsnäs....



 





 













Lycklig och tacksam!


Ibland väller känslan av tacksamhet över allt som är fint i mitt liv över mig! Det senaste dygnet har varit en enda lång sådan stund. Jag har överöst Axel med pussar för att han är det finaste i mitt liv! Jag har som så många gånger tidigare konstaterat att jag är precis där jag vill vara med precis de jag vill vara med! Vi har varandra, ett hem vi älskar, fina vänner och behöver ingenting mer.... Man skulle nästan kunna tro att jag är bakissentimental men det är jag såklart inte ;-)

Igår fick jag morgonkaffe hos min söta mamma innan jag äntligen fick lite tid med Elis och Johanna. Elis och jag bondade hårt i skuggan hemma på min och Johannas gamla gata i LA. Framåt eftermiddagen stod afterwork snacksbuffén uppdukad hemma hos oss, grillen var tänd och vännerna trillade in. Henrik bjöd på grillat kött och suverän Ceasarsallad, barnen lekte och badade och allt var härligt! Efter maten gick vi ner och badade allihop innan vi återgick till altanen, först i kvällsolen och sen under de nyinköpta myggnätet med tända ljus..... Idyll?? Ja för mig! :-)

Johanna med lille Elis




Nellie och Johan


  

Älskade trollunge!


Julia och Axel


Tilde och Crille


Sötaste Byggare Bob


Emma och nyblivna föräldrarna Jocke och Kajsa


Sommarbarn!


Myggtält på kvällen...


Idag har vi varit och badat med Linda och Tilde hela dagen innan vi avlsutade med en glass på Råda Säteri... mysigt. Nu är det lördagsmys för Axel och mig. Henrik jobbar tyvärr.. Popcorn och klubba för Axel. Jag har flyttat in i ett korallfärgat tält för att hålla tjockisen sval och snart ska jag njuta av sushi och torr (?) äppelcider.





GRATTIS till min fina kusin Helena som fyller år idag!!!
Hoppas att vi kan ses i sommar!
Stor kram







Åska...please!


Med risk att bli halshuggen säger jag det... jag längtar efter ett ösregn och ett riktigt hejdundrande åskväder! Jag kan knappt andas här hemma och har fått stänga in mig flera gånger i sovrummet som är aningen svalare än resten... Sommar, jag älskar dig men ge mig lite luft bara.... sen får gärna solen skina igen!

Idag har jag lämnat jobbet! Avslutade med badutflykt, 29 barn, minst lika många grader som barn och några fina kollegor. Erkänner att när jag lämnat dem för att skynda till parkeringen och åka till läkaren så kom några tårar.... Det är en konstig känsla att jag inte ska jobba på nästan ett år. Inte träffa människor som jag delat så mycket tid med. Jag önskar och tror förstås att jag ska kunna njuta lite mer av min föräldraledighet den här gången när jag har något att komma tillbaka till. Längtar jag för mycket kan jag ju bara besöka dem den regnigaste dagen i november och de jag kommer sakna mest får jag se till att träffa ändå! :-)

Fira semester och kommande föräldraledighet tänker jag göra imorgon! Henrik har bjudit in ett helt gäng vänner på afterwork på vår altan för lite grill, öl, bad och lek! Jag ska blanda alkoholfria drinkar av mousserande och flädersaft och njuta av vänner jag sett alldeles för lite av på senaste tiden.
Härligt!

Kanske ska jag också fira att mitt blodvärde var tresiffrigt idag! Inte bra men ändå lite bättre!

Min plan var att somna oförskämt tidigt idag... men då får jag nog lägga mig i Axelssons pool!

Axel läste kvällsbok på altanen igår kväll...



 

Sista!


Kan inte riktigt förstå att jag jobbar min sista dag... på lääääääääääääääääääänge!
Konstigt......
Trots att jag gjort mitt "nya jobb" förut känns det som en oviss höst.
Tvåbarnschock?
Oavsett så längtar jag, men först - jobba sista dagen och sen - SEMESTER!



RSS 2.0