Polarkaka kl 21:47


Inte många rätt på kostcirkeln den här helgen... därför lägger jag till en punkt på listan inför nästa vecka...

♥BÖRJA TRÄNA!

Så. Nu går jag och lägger mig.

puss


Kära dagbok...


Jag skrev dagbok varje dag och ibland flera gånger om dagen i mer än 10 år. Sen skrev jag ingenting på väldigt länge. Bloggen har blivit min dagbok som vem som helst kan läsa... personligt men ändå inte. Det finns en massa saker jag plötsligt har ett behov av att skriva av mig om men som är FÖR personliga. Var f..n ska jag skriva om de sakerna..? Ska jag skriva i en dagbok igen? Ska jag öppna ett nytt superhemligt bloggkonto? Hmmmm... vi får väl se.

Snart måndag igen...


Nu sover han min skatt. Det är knäpptyst och jätteskönt hemma. Jag har hunnit tvätta och röja i hela lägenheten och nu har jag resten av kvällen för mig själv. Tjemilen i Stockhom idag! Hoppas att min älskade Anna startade och kom i mål nöjd och lycklig..

Kräftskivan igår var väldigt trevlig. Satt med mina närmsta grannar och åt hur mycket kräftor som helst. Det är ju så fantastiskt gott! Drack vitt vin och alldeles för lite vatten till middagen så att i morse var inte min kropp i form.
Henrik kom från jobbet vid 22.30 och gjorde oss sällskap. Vid 1-tiden gick han och några till ner och badade bastu. Jag litade inte på att babycallen räckte ända ner till sjön så jag kröp i säng och somnade som en stock.

BÄSTA grannarna (som snart blir 3!)


Axel och jag

  

Det blev kyligt framåt natten...

Idag åkte vi in till stan och tog en fika med Hella och Nicke. När Henrik sen gick för att jobba på Gothia så gick jag och Axel en sväng på stan. Åt McDonalds, köpte en present och tittade i affärer. Det är svettigt ibland.. men jag är nöjd med min och Axelssons insats när jag ser många föräldrar som trycker ner sina 3-4 åringar i en vagn med napp i munnen. Klart det inte är svårt att gå på stan då...
Det var svårt att hålla honom vaken på bussen hem så det fick bli en glass som räckte nästan hela vägen hem från hållplatsen... men vi diskuterade hans framtidplaner...

A: Kan jag få laga mat i det höga huset (Gothia) när jag blir stor?
K: Ska du blir kock som pappa?
A: Han ska lära mig att dela ut maten. Någon måste göra det.
K: Jasså du ska bli servitör?
A: Mmmm. Pappa lagar mat och jag delar ut den. Då ska jag ha sånna kläder som Crille Pille Kock har.
K: Låter bra.

Trött och tröttare på hemväg...


Måndag igen och jag öppnar... suck.  

Det händer grejer i veckan:
♥klädparty hos Marie
♥tandläkarbesök med Axel
♥föräldramöte
♥middag med bästa Pernilla och utgång med jobbet

Hälften av det som händer ser jag framemot! :-) Kan någon gissa vad jag ska göra nu....
BADA!

Längtar...

Vi kämpar här..


... en lite småbakis jag och en toktrött Axel. Han måste hålla sina vackra blå öppna iallafall en timme till!
Just nu badar han och sjunger hårdrock. Henrik gör Göteborgs godaste räkmackor på Gothia ikväll...

Jag kommer tillbaka när det totala lugnet har lägrat sig...

Snart: kräftis!


Den här sköna lördagen skiner solen och jag ikapp! Axel sov till 8.45!! Jag har haft mysigt besök av Vicke, barnen och min Bevvan-mamma Inger. Det passade ju extra bra eftersom det är Beverly Hills-väder idag (= väder då du kan gå i bikini eller jeans och stickad tröja... spelar ingen roll). Vi gjorde det vi är bäst på... fikade, pratade och promenerade. Sen åkte vi till Henriks jobb och hämtade kräftor för ikväll ska det surplas och smaskas. Föreningen har kräftskiva på parkeringen. Ska bli riktigt trevligt. Just nu har städningen av området börjat.... oooops. Men Axel äter och jag gömmer mig bakom gardinerna. Ska snart gå ut och göra dem sällskap.

Axel och jag har hunnit med Allum också där köpstoppet tillfälligt hävdes. Det började bra med att jag lämnade tillbaka en kjol som jag var skitsnygg i när jag provade den i affären men hemma såg jag inte riktigt klok ut... Alltså fick jag tillbaka pengar.. problemet var att jag istället hittade en ny kjol, en skjorta och ett par solglasögon i samma affär så jag fick lägga till lite... men bara lite. Sen stillade jag äntligen mitt mammasamvete och köpte den docka som jag länge lovat Axel. Könsroller - nej tack. Han är en fantastisk far (och ibland mor) till sin nya bebis.

Nej.. nu kan jag inte smita längre. Ut och städa med mig...


Kärlek

Axel och Saga


... en alldeles speciell kärlek som jag hoppas varar för alltid!

2006


2007


2008



Det festas...


...2 km bort och det låter ända hem till mig! Vilken partyhåla jag bor i! Öltält och coverband.. jag borde varit där... inte.
Filmen på TV var supertrist så jag satte på Så som i himmelen. Valde mellan den, I am Sam eller En officer och en gentleman. Så som i himmelen har jag sett två gånger, I am Sam bara en, En officer och en gentleman...............tvåhundraelva gånger....minst. Varav 200 av dem tillsammans med Johanna mellan åren 1991-1993.
Hur som helst så somnade jag innan Gabriellas sång... sånn är jag. Världens sämsta filmsällskap...

Godnatt!




God fredagkväll...


Ingen
bloggar på en fredagkväll...
Är man singel så är man säkert ute och partajar. Är man nykär ligger man i soffan och hånglar. Är man i ett stadigt förhållande så ligger man antagligen i en soffa tillsammans och halvsover. Är man gift med en kock och har en liten son så kan man blogga på en fredagkväll....
Men jag klagar inte för det är rätt så mysigt... och man kan inte få allt man vill :-)

Idag var en solskensdag på alla sätt! Alla gick runt med solsken i blick på jobbet och det var varmt och mysigt. Det enda som saknades var frökenfilten men istället roterade vi (eller hur Helena...?)... eller vi bytte solplats då och då menar
jag ;-). I love my job!

Efter hämtning på dagis så hade jag lovat Axel en fika. Chansade och bjöd med Karin och barnen men blev istället hembjuden till dem på fredagsmiddag! Lyckliga jag igen!! Åt smaskig hembakad pizza och mös enda tills Axel såg ut som en svettig men lycklig liten hulligan i bar överkropp med röda kinder, blåtira under ögat och skrapsår på ryggen. Wild thing! Men som den mjukis han också är matade han ibland dockan Sofia och blev rädd för Lotta på Bråkmakargatans mamma (allvarligt!!). Han gillar helt enkelt inte arga personer... vem gör det?

Han slocknade i bilen hem.. skönt!

Vad skönt det är att det finns pengar på kontot igen. Den 19e åker jag till Köpenhamn så fram tills dess är det köpstopp!!! Köpstopp it is..... wish me luck! 

Nu ska jag ta mitt duntäck, gosa ner mig i soffan och se på film. Det kan man också göra om man är gift med en kock...
;-) 



En riktigt bra torsdag


Den här dagen började inget vidare...(trött, sliten, snorig, ilsket barn) men blev snabbt bättre och bättre och bättre... (kaffe, det jag behöver, kul collage, en utsuddad snopp, kafferast, IKEA..) och nu har jag haft en riktigt riktigt bra kväll!

End of story....

Imorgon är det fredag! Inga större förhoppningar inför helgen men det är ändå fredag... lyckliga jag.

Gonatt alla fina.

Jösses vad det regnar!


Kan det regna så här mycket??? I augusti??? Tydligen.
Ikväll känner jag mig som jag gjorde varje eftermiddag när jag jobbade på DHL... frusen och toktrött!!
Hoppas det inte är något annat än trötthet i kroppen...

Jag hade friskvård på mitt arbetsschema idag. Jag och Pernilla gav oss ut på en kort men intensiv prommis i ösregnet. Det var nice. Jag hamnade i skolans miljögrupp  också... det känns sååååååååå jag... inte. Jag får helt enkelt bidra med mitt trevliga sällskap på de mötena. Tycker att jag kunde fått Jonnys plats i piff-gruppen... eller så kanske den inte hette men ändå.

Åkte för att hämta Axel hos sin farmor klockan 17. Skönt att ta motorvägen för en gång skull tänkte jag. Bom stopp i trafiken. Först blev jag sur som man ska bli när man hamnar i bilkö. Sen tänkte jag Vilken tur att Axel inte är på dagis. Sen höjde jag musiken, åt hasselnötter och njöt av stunden. Det var inte alls dumt.

Tänkte se en ny serie som börjar kl 22... kärlek och mycket sex tydligen. Hur ska jag hålla mig vaken till 22???

När jag frös som mest för en stund sen kom jag på att min bror och hans familj är på Cypern...... 

Torsdag redan imorgon... var tar dagarna vägen??? Det skulle vara skönt att trycka på paus-knappen en stund... eller kanske tom rewind knappen så det blev vår och sommar lite till. Kom igen nu höstkänslor! I miss you.

pussar


Man lär sig...


Misstag 1 - två koppar kaffe efter klockan 19 (lovar att inte jäspa och gnälla imorgon fina kollegor...)
Misstag 2 - berätta hela historien om Axels vurpa igår för mamma i telefon (hörde att hon fick kämpa mot tårarna)

Nu har jag nyinpackat hår, släta ben, mjuka kinder och skrynkliga fötter... och är pigg som en mört! Undrar om det finns hemleverans av B&Jglass? Undrar om det börjar någon bra film på TV? Undrar om jag blir trött om jag lägger mig och läser boken om Trageton i skolan? Undrar när min man slutar jobba ikväll?

Vilken tur att Pernilla hade med sig lunch till mig idag! Fiskbullar är det VÄRSTA! Tack sötnos.

Om 1 timma och 10 minuter får jag lön! Jippie. Nätshoppa? :-) ha ha ha

Natti natti!





Jag bara är


Njuter av en helt vanlig tisdagskväll... Ibland är det så skönt att bara vara. Lugn. Ensam.

Det var en lång arbetsdag idag. Iallafall kändes det så. Det är många barn och många vuxna på jobbet. Trångt men härligt... Det var inte smart att låta barnen vara inne första rasten. Det fick jag igen på lunchen. I fortsättning kan inget regn i världen stoppa mig.

Hämtade Axelsson som såklart var sist på dagis. Åkte hem, lagade middag, spelade Axels nya dataspel, mös i soffan med en kopp kaffe och choklad och såg "Du är vad du äter" och funderade över var min karaktär tagit vägen. Eller har jag aldrig haft någon...?? I don´t know. Dessutom hinner jag aldrig röra på mig! Jag behöver en bra träningsDVD.. tips någon? Mammas Jane Fonda från -88 håller inte måttet.

Jag vet att ni sett mitt sovande barn på bild tusen gånger men inte med sår i pannan! Mitt hjärta svämmar alltid över när han sover och jag undrar hur han kunde bli så vacker............................



I love you! I love you! I love you!

Jag lyssnar bara på radio i bilen och ibland i badet... Det tog en hel vecka för mig att förstå vem killen i Nya morgongänget är och jag är helt förstörd! Mystisk och sexig.. inte i 107,3. Men det är jättebra att vara trevlig och käck också...´



När tänker alla mysiga höstserier dra igång? Saknar Grey´s. Skönt att vi har Macdaddy, MacArms och nykomlingen MacSweet på jobbet.

Ikväll tänker jag ta hand om mig själv. Bada och hemmaspaa mig bäst det går. Känner mig risig, långhårig och fnasig... och fortfarande inte redo för hösten. Men bad och tända ljus ÄR mysigt.

Fick ett kedjemail häromdagen och jag har aldrig skickat dem vidare men så här stod det i allafall:

Allt medan vi blir äldre, lär vi oss att vissa personer som vi trodde att aldrig skulle strunta i oss, helt säkert gör just det en dag. Ditt hjärta kommer att brista, troligen mer än en gång och det blir svårare för varje gång.
Även du själv kommer att ha sönder hjärtan  - kom då ihåg hur det kändes när ditt eget gick i bitar.
Du kommer att gräla med din bästa vän. Du kommer att söka tröst hos en ny älskare, på grund av vad den förra låtit dig gå igenom. Du kommer att gråta över att tiden går för snabbt och med tiden kommer du att förlora någon du älskar.

Så, ta för många foton, skratta för mycket och älska som om du aldrig blivit sårad, för om du så bara grubblar i 60 sekunder, är det en minut av för evigt förlorad lycka. Hitta en man som säger att du är vacker och inte att du är bra, som ringer upp dig även om du slängt på luren, som stannar uppe bara för att se dig sova. Vänta på mannen som kysser dig i pannan, som har lust att visa upp dig för hela världen om du så bara var iklädd en säck och som håller din hand inför sina vänner.Vänta på honom som regelbundet påminner dig om hur mycket han älskar dig och om vilken tur han har som får vara med dig. Vänta på honom som säger till alla sina vänner: ' Det är hon... '


Men känn ingen press tjejer och killar... ;-) Nä... jag skickade inte detta vidare heller...

Längtar:
till min helg i Köpenhamn tillsammans med Anna och efter att åka skidor med Henrik....
Behöver: klippa mig...
Sugen på: B&J glass...

Kaffepaus i soffan


(Så sköna Helena... det blev en halv roman idag också. Ses imorgon sötis!)



 





 


Bloody monday

Efter veckans skönaste arbetsdag med veckans absolut fnissigaste möte såg jag framemot en mysig fika hemma med Sanna och hennes lille son som jag inte träffat tidigare...

Fikastunden slutade i blodbad och världens största bula!!! Axel stod upp i stolen på altanen för att kolla in grannarna när stolen välter mot altanräcket... Med stolen över sig flyger han in med huvudet före i de järnpinnar som håller glaset på plats!!

Illvrål. Mammapanik.
Hinner se att han har ett rött streck över ögat men kramar honom mest för att lugna honom tills jag ser att luggen är full med blod och runt såret kan jag på riktigt se bulan växa...

En glass i munnen och en glass på den blödande bulan. Telefonsamtal till vårdcentralen som säger att jag ska komma om det ser sprucket ut.... Hur ska jag se det med allt blod och hår...?? Men blodet slutar rinna snabbare än Axels tårar och bulan växer sig större än min oro.

För säkerhetsskull säger vi ändå hejdå till Sanna och Teo och beger oss ner till doktorn. På vägen möter vi Henrik som med sina skärsårsvana kockögon bedömmer att doktorn inte kommer sy ihop vår son så istället blir det apoteket och egen ihoptejpning...

Min son var tapper. Hans mamma riktigt lugn och duktig. Sen fick jag världens huvudvärk.....

Ikväll har jag gått en långprommis med min mysiga granne och nu väntar sängen...

Vattenskalleparty...

Gonatt!

Vaknade med solen...


... som letat sig igenom en springa i rullgardinen! Utvilad, pigg efter en natt med bara sköna drömmar...
Gosade med Axel en stund innan vi gick upp för att äta låååååång frukost med OS sista andetag i bakgrunden.

Fredagkvällen försvann. Pratade med Johanna på hemvägen och längtade efter henne vansinnigt IGEN. Hoppas du haft en bra helg på yogurtkursen hjärtat. Snart ses vi! Hämtade Axel och vi handlade fredagsmiddag och hyrde filmer. Henrik låg hemma småsjuk... Vi åt, tog ett glas vin, pratade och satte på filmen.... ZZZZzzzzzzzz... sen minns jag inget mer.

På lördagmorgon kände jag mig jättedålig. Iallafall 06.20 när Axel vaknade. Han fick snällt se på barnprogram i några timmar innan jag och Henrik segade oss upp. Jag var inte så sjuk.... Åkte på marknad i Benareby där jag fick kaffe och kladdkaka, Axel fick rida ponnyridning och Henrik fyndade ett helt nytt RISK för 50 kr. Spännande.... det finns inget spel som kan starta bråk som RISK kan. Det enda spelet jag slagit i huvudet på någon...



Sen - storhandling i lugn och ro på MAXI  (I miss you MAXI!) och på kvällen kom Vicke med familj hit. Vi promenixade, åt tacos och marängswiss, pratade och barnen lekte. Jättemysigt! Önskar jag kunde visa filmen när Axel och Julia uppträder på dynboxen och sjunger Hero. Inte svårt att se vem han fått sin talang ifrån... :-)

  

Imorse blev det omröstning vad vi skulle göra...

Vi tar båten till klippan och plockar kantareller
sa Henrik
Vi köper en stor helikopter och flyger högt upp i luften sa Axel
Vi åker till Slottskogen och äter glass tänkte jag men sa
Ni kanske ska fråga om farfar och Emma vill plocka svamp med er? (smart!)

Men ingen farfar svarade och det blev kompromiss ta bilen ut till skogen, leta kantareller och dricka kaffe...
och ja... det var minst lika mysigt som en glass i Slottskogen...
Axel plockade fem konstiga svampar och en hög med ved... Jag plockade några trattisar och en endaste gul kantarell. Kasst! Men vi hittade rådjursbajs, myrstackar, älgspår, flugvampar och björnmossa som kändes som en studsmatta också så Axel stortrivdes i skogen. Är så glad att han älskar det!





 

Nu ska vi äta köttfärspaj på altanen och sen ska jag till Allum med min feta plånbok!

Ser ni kantarellen i mitten..?

Skön söndag till alla!

Gahh vilken eftermiddag...


Det blev en riktigt eländig eftermiddag. Say no more.

Åkte till Allum eftersom jag ändå var i närheten och kom faktiskt bara hem med ett par gummistövlar till Axel, en grillad kyckling och en duschcreme. Om det berodde på min sinnesstämning, att all rea är över eller att jag har ungefär 300 kronor kvar den här månaden vet jag inte...?

Kvällen räddades av en powerwalk med Karin. Har sett alldeles för lite av henne i sommar. Vi promenerade upp till stora utsikten och hittade ett perfekt hångelställe. "Hit ska jag och Nicke gå nästa gång vi har barnvakt" sa Karin. Just då kändes det inte så fel men så här i efterhand... offra en barnvakt på att sitta på stora utsikten och hångla!? Eller... varför inte...

Hemma hånglas det absolut inte för stackars Henrik är sjuk. Jag är hård och iskall och tycker att han är gnällig men när hans feber stiger ångrar jag mig och försöker vara snäll.... men det är ju så trist när han är sjuk!!! Hoppas på snabb tillfriskning. Det är ju ändå helg...

Imorgon förväntar jag mig fredagslåten.. den glömdes ju faktiskt bort förra veckan.

God natt!

Jag visste det.


Jag visste att helgen och två öppningar skulle jaga ikapp mig.. Imorse kunde jag nästan inte öppna ögonen och när jag väl öppnat dem dunkade huvudvärken redan.
Arbetade på. Det känns helt ok. Ibland riktigt riktigt bra!
Ikväll har jag varit hos Pernilla, ätit sushi och kikat på fina kläder. Mysigt.

Hann knappt fråga hur Henriks dag varit innan jag sov i soffan...

Imorgon måste jag ringa ett viktigt samtal.

Nu: sängen.

Zzzzzzzz.....

Min son och jag


Jag har ofta dåligt samvete för att jag inte leker med Axel. Jag är inte bra på att leka och även om han är min favoritperson att vara med så är det inte ens roligt att leka med honom. Ikväll ansträngde jag mig timmen innan läggning...

Först spelade vi ett roligt spel där man ska stoppa in flaggor i ett torn utan att den gröna draken hoppar upp. Axel tror att man vinner om draken hoppar upp så man kan säga att det blev en win-win för mig. 5 - 2 till honom eller igentligen till mig då... Sen brottades vi i sängen ganska länge tills han skallade mig på läppen och jag sa "Jag ger mig! Jag fick ont. Jag vill inte leka mer." "Ingen fara mamma. Jag hämtar bara doktorsväskan"... smart  son IGEN... och leken fortsatte. 
Sen lekte vi doktor. En modern sådan som börjar besöket med att skriva in patienten i datorn. Axel tog ut alla mina tänder, lyssnade på min motor och gav mig stark saft som medicin. Själv blev han inlagd för feber i öronen och ont i tänderna (efter brottningen).
Ett lite för varmt bad och sen slocknade min fina kille i sin säng med bilder på tidigare dagiskompisarna Tyra och Maja i handen. GODNATT MIN SKATT!


3 år sedan


Sångsamling på lördagskvällen


Roligast en regnig kväll som denna...

Axel tittade precis på filmen från i lördags där hans inte helt spiknyktra mamma (+Erik och Jessica) sjunger "Du måste finnas" ur Kristina från Duvemåla...

"Har dom sångsamling dom vuxna?"

Ja det skulle man väl kunna säga... eller?


Jag hejar på dig älskling...


hemifrån! Inte en chans att jag ger mig ut i ösregnet för att se Henrik simma i gråa Landvettersjön. Stackars honom. Kallt och blött både över och under. Hoppas de ställer in jippot annars känner jag mig som en svikare... Kanske blir jag förlåten om jag lockar med 20 minuters huvudmassage ikväll... ?

Dagen gick hur fort som helst idag också. Öppning varje dag kanske vore något för mig. Har ändå mina bästa timmar mellan 06-10. En och en halv dag höll mitt fina humör innan jag behövde bli jag riktigt arg på ett av de nya barnen. Men känslan är fortfarande riktigt bra!

Hämtade Axel på dagis idag. Det är så mysigt att hämta nu när han faktiskt vill gå hem. När vi kom hem kröp han ner i sängen och lyssnade på Pippi-saga tydligen helt slut efter dagen. För att hålla koll på att han inte somnade så la jag mig i andra änden av sängen och läste. Gissa vem som somnade. Aldrig har en chic-lit bok varat så länge!!!! Stor risk att jag ger mig på Stieg Larsson igen med mitt lästempo för tillfället. Ljudbok får det bli! Ljudbokspremiär dessutom!

Alla andra har höstmyskänslor. Inte jag. Jag blir ledsen av att tro att sista riktiga sommardagen har varit. Sista är alldeles för definitivt och tråkigt och jag är inte redo för hösten ännu.

Imorgon MÅSTE jag ringa ett viktigt samtal.

"För varje minut man är arg förlorar man 60 sekunder av glädje"

Bada kanske? ;-)






Cooking with mummy...

... can be dangerous! Det syns på Axels utrustning när han och jag stekte pannkakor nu på eftermiddagen. "Gräsöron" och arbetshandskar på bara! Kanske har han sett sin pappas sönderbrända armar. Kanske har han bara varit med när mamma lagar mat förr...  för okej.. en stund senare gick brandlarmet så han är kanske inte så dum i alla fall min son.




Nästan sommar igen


Har precis läst "Nya hyss av Emil" med min mjukaste röst eftersom Axel är vansinnigt rädd för Emils pappa. Jag har dammsugit, tvättat, städat Axels rum och röjt. Städa är jag inte så bra på men RÖJA är jag grym på :-)

Va skönt med lite sol igen! Nästan som sommar fast blekare.

Skolstarten gick bra. Spända och förväntansfulla barn. Vi åt glass och hade våra Skolstart 2008-kepsar på oss. Ingen grät. Yes.

Eriks glasögon gick runt på festen i lördags och när jag hittade den här bilden på hans blogg kändes det som om jag var tillbaka på Lunnaskolan i Landvetter 1988... same same but 20 years ago! Galet.

  

Den här veckan ser jag framemot:
♥att se Henrik tävla i triathlon
♥Me&Imys hos P

Nu tänker jag se på film, äta smörgåsar och sortera tvätt. Imorgon öppnar jag IGEN.

godnattpuss


Måndag

Måndagmorgon. 06.05 sitter jag på moppen. I kjol. Utan handskar och med 45 stycken Piggelin mellan låren. Jag hade tinat upp lagom till lunch. När ska jag lära mig att det är kallt att åka moppe?

Jag får inte blogga nu. Jag måste ta hand om mitt hem först... kommer tillbaka ikväll.

Vilken lysande idé det var att filma när vi sjöng Kristina från Duvemåla i lördags...

puss så länge

En utmattad familj...


Den här helgen var toppen på alla sätt! Bara en sak saknades... tillräckligt med sömn. Tror att jag trillade in vid 4 i natt och sov faktiskt ända till 10.30!  Det är inte riktigt ok för min kropp att sova så länge så jag studsade upp.  Henrik som inte varit på fest verkade mer sliten än jag efter lördagens jobb. Vi mös med långfrukost i soffan innan vi åkte för att hämta Axel som också dödstrött efter lek och bus med kompisen Isak som bor granne med farmor.

Vi åkte vidare till min bror där vi fikade och uppdaterade oss på hur sommaren varit... Har inte sett dem och mina tjejer på hela sommaren!!

Hemåt. Pizza.

Axel gjorde en ny variant av somna vid matbordet. Han åt sin pizzabit med slutna ögon och efter sista tuggan gled han snyggt ner från sin stol och somnade så här...

Kl 17.15


Bar över honom till sängen och klädde av honom. Nu håller vi andan om det ska hålla hela natten.
Ungefär 30 minuter senare sov jag och Henrik i varsinn soffa...

Pernilla och Magnus fest var jättetrevlig! God mat, trevliga människor och MASSA dans i vardagsrummet. En och annan musikallåt har snurrat i huvudet idag. TACK P och M för en kul kväll!

Fina fru Hågner


Jessica och jag


Musikal??


Härliga Cissi


Erik kan underhålla på dansgolvet!


Vänner!


Pernilla med sin underbara Linnea


Det är inte svårt att gå till jobbet när man har de här kollegorna!


Fina Jessica och Malin


Nygifta!


Nu väntar en dusch och sen utlovad huvudmassage till min man. Köpte en massagegrej igår som jag tror ska jobba bort hans spänningshuvudvärk och kanske rädda hans tänder som blivit extremt jämna men som snart inte finns mer av allt gnisslande... "Sensation is greatly improved if another person is able to perform the massage for you"... jag får skylla mig själv som köpte den :-)

Imorgon: öppning och skolstart! På med gula kepsen och största leendet.

Jag hoppas på en gladare jag den här veckan!

Pussar

Nu: Fest!


Nu åker jag. Hade en supermysig dag på stan med Axelsson och nu har jag njutit egenlyxtid. En riktigt skön lördag så här långt!
Hoppas ni har en härlig lördag!




Redo för lite kultur..?


... eller iallafall lite kalas. Nu åker jag och Axel snart in till stan för att se om kalaset bjuder på någon underhållning eller gratisballonger.

Igår blev det spontan grillmiddag med världens bästa grannar! Vi har hur mycket som helst gemesamt och SÅ trevligt tillsammans. Henrik och Robban bastade medan jag och Anna pratade och pratade och pratade så grillkolen förkolnade och vi fick gå över och grilla på deras gasolgrill. Satt ute ganska så länge, flyttade in för efterrätt och mer vin och plötsligt var klockan över 2.

Jag var inte jättenöjd när Axel vaknade 06.27 imorse men jag slumrade vidare i soffan...

När vi kommer hem från stan ska min fina son levereras till farmor och jag ska åka på bröllopsfest! SKOJ!

Trodde för någon timma sen att jag skulle sitta på akuten med brutet småben i handen... Skulle bara dra ur sladden ur brödrosten och slog i handen något våldsamt i en pall. Kunde inte röra handen på flera minuter. Svettades och fick lägga mig ner för att jag trodde jag skulle svimma. Såklart var det bara en rejäl smäll på en nerv men läskigt ändå...

Nu: kalas och lite ärenden.

Helglängtan


Som ni säkert märkt av allt gnällbloggande den här veckan så är helgen väldigt efterlängtad!!  ÄNTLIGEN fredag imorgon. Äntligen. Ser framemot fredagsmys, fest hos P och lite kulturkalas med min son. Henrik jobbar tyvärr hela lördagen och jag får gå på fest och kalas själv.

Igår (när jag inte satt vid datorn) pratade jag i telefon. Händer alldeles för sällan nu för tiden. Tänk när jag OFTA pratade bort timmar... Men igår pratade jag LÄNGE med Johanna. Det är galet vad jag saknar den smålänningen!!!!

LOVE YOU! ;-)

Sen pratade jag med Vicke också. Hon är inne i byggahusdimman så hon behöver inte flytta till Småland för att man ska sakna henne. Vi ses väl i oktober igen...  Somnade sent ungefär i samma läge som Axel och vaknade inte ens när Henrik kom hem från jobbet.

Idag... jösses vad det har blåst. Undra om någon 6åring blåste bort? Nu ska Axel nattas, middagen dukas av, badet tappas upp...
Imorgon - fredag! Undra om det betyder glada kollegor och fredagslåt? Hoppas. :-)





Sleeping beauty...


Axel ville inte att jag skulle läsa för honom ikväll. Han ville läsa en bok själv.
Se hur det gick för min trötta prins...

Zzzzzzzz....



Nu: feber, milkshake och Bolibompa


Idag har det snurrat i huvudet på mig av alla nya barn! Blev glatt överraskad när jag förstod att vi skulle ha planering hela eftermiddagen. Kaffe, godis, blåbärsmuffins och en hel del planering... skönt!
Såg ut som en gammal fiskare när jag åkte moppe hem i Eriks vansinnigt stora oranga regnjacka men var iallafall torr när jag kom hem.

Svärmor var hemma hos en lite febrig Axel och nu ägnar vi eftermiddagen åt att softa och mysa. Axel har precis gjort milkshake i Molly the milkshake maker och skulle absolut ha sin kockmössa på sig. Han har fått en Emilbok från sin bokklubb och jag har fått en Amelia. Let´s mys!





Grandma 87 goes SMSing del 2


"Carina somnade. Vaknade på en havreåker."

Hur det gick med Carina (som är min kusins fru) tog jag
reda på när jag slutat skratta...


Grandma 87 goes SMSing


"Ett gott skratt förlänger livet. TACK Henrik."

Surade lite och kände mig lite sårad av att hon inte uppskattat att ha MIG på besök
tills jag insåg att det hon skrattat åt var Henriks ändring av hennes hälsningsmeddelande på telefonen till Tjena Snygging...


En annan dag

Om det blev en bättre dag igår? Jag vet inte.. döm själva.

Vaknar med ont i magen och går upp med Axel för att sätta på TVn...
A: Vi är nakenfisar mamma!... och vilken stor rumpa du har!

Ok.

Henrik var nästan på riktigt arg på mig när han vaknade för att han hade drömt att jag gjorde slut. Med tanke på mitt humör kan man tro att någon verkligen gjort slut med mig...

Åkte till jobbet i duggregn med moppen och VÄLTER. Kör omkull skulle vara lite väl starkt uttryckt, men jag välte i en kurva. Vuxen som jag är flyger jag bara upp för att se om någon har sett mig. Skadestatus igår: lite öm på knät. Skadestatus idag: Öm i knät, ovanpå (?) foten och i hela vänstersidan av ryggen.

Väl inne på jobbet. Kaffet var slut.

Sen kom 46 barn med 4600 föräldrar för enskolning och det var bara att bita ihop.

Dagen gick långsamt även om det inte var något större fel på den. Klockan stannade och jag höll på att jobba över utan att veta om det. När klockan var halv fem och jag skulle sätta mig på moppen igen VRÄKTE regnet ner. Det var inte superskönt att köra hem i regnbyxor utan något under, regnjacka, gympaskor och inga strumpor.

Hemma möttes jag av en febrig son. Som tur var kom mammsen på besök och vi åt carbonara och fikade. Mysigt. På kvällen sov jag till Never been kissed brevid en vaken Henrik....

En riktig skitdag


Vad hände? Sken inte solen nyss och allt kändes enkelt och skönt. Idag har INTE varit en sånn dag. Fel inställning kanske. Eller bara fel. Studiedagen var en riktig katastrof! Vad gjorde vi? Är det någon som vet?
Huvudvärken kom halvvägs in på den här dagen och den har inte släppt ännu...
Känner mig sur, ledsen och otrevlig. Det kommer nya dagar. Bättre dagar. Kanske inte i morgon men så småning om. MEN... det var härligt att träffa P igen. Vi åt god lunch. Det var bra. Henrik hade hämtat Axel tidigt och lagat middag. Det var också jättebra.
Men sen somnade jag i badkaret och vaknade helt yr och svettig med ännu värre huvudvärk.
Sen deppade jag ihop på sängen med trillande tårar över Henrik schema som inte ens är klart. Jag vill inte börja om där igen. Vill inte. Behöver säkert inte men ikväll tror jag det värsta.

Nya inskolningar imorgon.... wish me luck.

Färdiggnällt för nu.

Vilket land har du varit i? Sommarland!



Bilder från en skön dag....

Sysslingar som tappat hakan åt allt som finns att göra!


Lycka är att köra elbil...


Axel och Maja - fina sysslingar


Alla killar gillar grävskopor!
  



Sötaste badtjejen!


Axel badade tills läpparna blev blå


Vår taktik att stanna till stängning, ladda barnen med hamburgare för att sen köra långsamt hemåt och söva dem med dålig luft i bilen fungerade! Vi fick en jättetrevlig vuxenkväll med gott grillat, vin och prat. Både tårar och skratt.....
Det känns gott att prata om dig, farbror Kenth. Då minns jag dig som om vi sågs igår.... ♥

Den här vackra killen fick vi träffa dagen efter. Han har sin farfars ögon....

Minstingsyssling Olof


På söndagen besökte vi åkeriet för att Axel (eller Henrik...?) skulle få åka lastbil. Efter lite lunch blev det fika hos min fina fina farmor för att sen säga ett stort tack och hej till kusinerna och åka vidare till mormor där det blev middag och Axel fick busa med sin gammelmormor. Världens tuffaste mormor är 87 år, busar på golvet och kan skicka sms... och hon är min! :-)




Tillbaka till 80talet..

Lördagens äventyr var en tripp tillbaka till 80talet... Jag var på Skara Sommarland med kusin vitamin! Saknade rosa träningsoveraller och Herrey´s men annars var Sommarland sig ganska så likt. Inte lika mycket men ändå bra.  
Hade en toppendag som jag berättar om en annan gång...

ikväll lider jag nämligen av en jobbångest nästan värre än förra helgen. Där fick jag!
Om det beror på att det är studiedag imorgon, att de ska ösregna, att Axel ska börja på dagis igen den här veckan eller att helgen bara gav mig semesterfeelingen tillbaka det vet jag inte men jag har INGEN lust att gå och jobba imorgon.

Men jag längtar efter att träffa Pernilla! Brun och nygift!

TACK LARS OCH HELENA FÖR EN JÄTTETREVLIG HELG!


God natt.. eller iallafall natt.


Rastlös... jag?


Kanske har jag det för lugnt på jobbet. Sover för gott på natten. Tränar för lite. Jag är så rastlös!

Kom upp ur badet för en stund sen. Enda stället jag får lite ro i kroppen. Läste några kapitel i min bok och bara funderade. Såg framför mig hur jag skulle mysa in mig i en stor morgonrock och dricka mitt nya röda te och se på tv tills jag blev så där trött och skön i kroppen.
Nu sitter jag här igen, med tekoppen brevid mig och är piggare än piggast. Vad hände? Förr behövde det inte vara något bra på tv för att soffan skulle vara min plats på jorden...! Så vad gör jag? Bloggar om ingenting. Fönsternätshoppar. Tittar på bilder. Tror jag behöver en hobby... som INTE kräver ett tangentbord. Whatever...

Augusti 2007

Den här bilden är tagen i Värmland för ett år sedan.
Sekunderna efter den togs så fick Axel fiskekroken i pannan
... jag hyperventilerade i panik!

Augusti 2008

Redan en storfiskare

Kanske är sängen min plats på jorden.

Go natt!

Snart fredag!

Det bästa med att jobba (iallafall nästan det bästa...) är fredagskänslan! Den här veckan känner jag den redan idag för det var ju ett tag sen. Erik och jag konstaterade nöjt idag att när ett helt gäng andra har jobbångest den här helgen njuter vi i fulla drag av vår första helgkänsla efter semestern...

Jobbat precis lagom hårt idag. Skönt. Riktigt skönt.

Hämtade min nöjda son hos min guldsvärmor som alltid ställer upp. Ännu en barnvakt inbokad. TACK! I gengäld lovade jag att vi ska passa de tre monstrena mellan fredag och lördag. Fast de är inga monster igentligen. Bara väldigt stora men gulliga hundar.
Sen åkte vi för att handla lite. Stannade till i en affär som säljer allt från delikatesser till presenter till inredning. Jag skulle bara köpa ett kort men det var one-of-these-jag-förtjänar-vekligen-det allra bästa-days så jag gick därifrån med 2 hg rött te med jordgubb/limesmak, lyxiga hasselnötter i mörk choklad, ett par örhängen och 2 badpingviner till Axel...

Nu har vi ätit middag (!!!??) - flingor och smörgås. Axel ska snart bada med sina pingviner. När han slocknat är den min tur att bada. Utan pingviner men med min bok... Henrik jobbar kväll för att någon åkte till jobbet med moppenycklarna idag.... så nu jobbar han över för att kunna åka med sin kollega hem. Hoppsan!

I helgen ska vi till Skara och träffa kusin vitamin och hennes familj. Ska bli jättemysigt!

Nu: fixa bubbelbad till två pingviner och en liten kille.


Nu: IFK-FCB

Om IFK går vidare så tänker Henrik unna sig en fotbollsresa. Om de möter ett lag där det är varmt eller där det finns schysst shopping så hänger jag med... :-)

Heja Blåvitt!

Proppmätt!


Mmm.. har precis mumsat i mig massor med mat. Ensam hemma och akuthungrig blev det en lite mognare variant av det jag födde upp min tonårskropp på när jag kom hem vrålhungrig från skolan - pasta med grönsaker.
1994: pasta med frysta wokgrönskaker. 2008: pasta med sparris, tomater, lök, oliver, paprika och mozzarellaost.
Några år senare träffade jag en kille som precis tagit studenten från kockgymnasiet så det är ungefär så mycket mina matlagningskunskaper har behövts utvecklas de senaste 11 åren... men gott var det.
Är rätt säker på att två hungriga familjemedlemmarna som snart kommer hem inte riktigt kommer hålla med mig. Den minst finkänsliga av dem kommer totaldissa min middag. Den andre vet att han måste vara finkänslig och kommer därför tugga snällt...

Idag har några av våra bästa vänner köpt hus jättenära nära oss!!! Jag är så glad för deras skull men nästan lika glad för vår skull! Synd bara att jag inte kommer se röken av min snickarglada man de närmsta året...

Vet ni att det är en lägenhet till salu i Snopptorp? Det behöver jag inte ens vara övertrött för att skratta åt!

Idag var det sommar en liiiiten stund. Njöt av den på en bänk på jobbet. Nu regnar det igen.... suck. Jag som tänkte dra med min höggravida granne ut på en prommis. Gå ut och springa kanske?... för mätt. Åka till Vicke och hjälpa henne med flyttstädningen?...har ingen bil. Tror jag städar lite här hemma istället.

Det är så vansinnigt kul att jobba så jag har bestämt mig för att inte ta ledigt i veckan... nä så kul är det inte men synd att slösa semesterdagar när regnet faller och man bara behöver gå på halvfart ändå.

Nu: jag, kaffe, musik och dammsugaren!



Oh my god!


Solen skiner!! Vad ska jag göra??? Äta en ceasarsallad? Dricka rosé? Gå ner och ta ett kvällsdopp? 
Låtsas att jag fortfarande har semester? Nä. Jag ska se på allsång i mysbyxor och somna i soffan....

Jag tror sommaren kommer tillbaka snart...






Trött, tröttare, jag...


Idag har jag insett två saker..

1 - Man klarar en dag på jobbet men inte två...
2 - Sover man inget så blir nästan som onykter, alltså väldigt fnissig och lite korkad.

Natten till idag var natten från helvetet. Jag betalade min angenäma skuld och trodde jag skulle sova som en prinsessa när klockan inte ens var 23... jag somnar ALLTID på mindre än 10 minuter.

22:50
Jag (till Henrik): Godnatt älskling!
Henrik: Godnatt! Ska jag stänga av datorn?
Jag: Nej det behövs inte.

23:50
Jag (till Henrik):
Stäng av den där j...la datorn. Jag får hjärnhinneinflammation av det där ljudet och kan inte sova!!!

00.15
Jag (till ingen alls):
Jag är hungrig!
Går upp och äter 2 polarkakor och dricker ett glas vatten.

00.30
Axel kommer över. Jag tänker att jag kan nog titta på min vackra son tills jag somnar.... Han börjar pilla mig i ansiktet och jag vänder mig om med arg suck.

01.10
Tar mitt täcke och kudde och lägger mig i soffan och läser min bok. Får äntligen veta att huvudpersonens man dött i en bilolycka och kan inte sluta läsa... och blir dessutom bara piggare.

02.05
Flyttar tillbaka in till sängen.
Jag (till två sovande killar): Jag får panik! Jag kan verkligen verkligen inte sova!

02.15
Tar på mig ett linne. Kanske är jag bara kall...

02.45
Axel börjar gosa med mitt ansikte igen. Jag får ett spel och slänger bort hans fina små armar och puttar honom mot Henrik.
Jag (till Axel): Inte en hand till i mammas ansikte! Antingen gosar du med pappa eller så går jag härifrån!!.
Axel börjar gråta.
Henrik (lugnt till Axel): Kom gubben. Mamma måste sova. Du får gosa med mig.
Jag gråtfärdig (till den som orkar lyssna på mig): Jag kommer få sjukanmäla mig imorgon!!!

03.10
Jag tittar på klockan sista gången... efter det någon gång somnar jag.

06.30
Klockan ringer.

Stackars stackars alla som ofta lider av att inte kunna somna på kvällarna! 
Men jag tog mig ändå igenom dagen. Var med på två anställningsintervjuer på morgonen (efter en hel del kaffe) och sen åkte Erik och jag till IKEA, handlade till jobbet och lunchade.

Nu ska jag snart lägga Axel och själv kommer jag slockna till Allsången. Hoppas jag.....


Jag gjorde det!

Tog mig igenom dag ett och nu känns det helt okej igen... även om vi var bra överbemannade idag. Semester på fredag kanske?

När jag kom hem hade vi besök av Crille och Tilde. Jag tycker verkligen om när det är folk hemma när jag kommer hem.. sånn är jag. Jag skulle laga fisksoppa, somnade i soffan, blev väckt av Henrik, lagade fisksoppa som smakade sådär...

 

Sen gav jag mig ut i ovädret för att hyra en film. Hyrde Heartbreak Kid med svenska (snygga) Malin Åkerman. Den var rolig...och tramsig...och spårade ur totalt på slutet. Men jag var vaken hela filmen!

Välkomnar glatt en ny läsare - världens roligaste och sötaste Helena. Känns skönt att du vill snoka i mitt liv hjärtat! Den här bilden är för dig.... och jag kommer sakna dig i arbetsrummet! :-)



Nä... dags att betala tillbaka en skuld... med ränta.

puss och godnatt




10 maj...

Hittade de här fina bilderna hos Johanna från deras bröllop... ljuvliga dag!

Vackrast!








Klass 1 varning

Lite roligt.. att de utfärdar en klass 1 varning för stora mängder regn på min första arbetsdag efter semestern.
Undra om alla tycker det är lika roligt som jag? Missunsam? Jag? Inte då.


Gnäll...

Japp, jag kommer gnälla nu. Jag vill inte jobba imorgon. Jag vill inte sitta på moppen klockan 06.10 (kanske i ösregn). Jag vill inte ta emot nya barn och föräldrar klockan 9. Jag kommer vara  JÄTTE JÄTTE trött!
Ska försöka att se det positivt.... Det ska bli riktigt mysigt att träffa några av arbetskamraterna. Det ska bli lite mysigt att krama några av barnen. Ja det var väl det då....
Erik var gullig och messade en film från en av de sämre stunderna på jobbet bara för att peppa mig inför morgondagen... jättegulligt.

Men det finns saker att se framemot och sommaren är ju inte slut bara för att jag börjar jobba! I september åker Anna och jag till Köpenhamn. Inga män, inga barn. Bara vi, en massa wienerbröd och en hel del öl. Ska bli helt fantastiskt roligt! För två år sedan åkte vi till Norrköping. Förra året kom vi inte ens iväg så nu tar vi igen det ordentligt med flyg och fint hotell i Köpenhamn fredag till söndag. Lovely!   

Inspirerad av Marie så ska jag lista det bästa med semestern...
♥ morgondopp och kvällsdopp
♥ att hinna träffa alla vänner så mycket som jag alltid önskar att vi gjorde
♥ god mat och gott vin
♥ tid att ta hand om varandra
♥ att inte vara trött och vardagssur

Inte en sommar har vi varit hemma så mycket under semestern. Har njutit så av första sommaren i vår lägenhet!

Istället för att fylla frysen med fisk så bunkrade vi ved idag. Henrik fällde 2 stora björkar hos mamma och pappa och jag klöv ved i flera timmar...

Se så roligt jag tycket det var...


...fast det var faktiskt rätt så skönt och nu har vi en massa fin ved att värma oss med i höstrusket.
Det är bara att acceptera att jag inte kommer somna ikväll så jag hoppas på en bra film ikväll.

Låt jobbkrafterna komma till mig över natten...

puss puss

GRATTIS...

...nygifta herr och fru Nilsson-Hågner som har bytt ringar i Kroatien!
All lycka till er!


(Bild från www.hagner.blogg.se)


Rea och bebisgos...

Vaknade av smattrande regn i morse... lite galet hur fort man vänjer sig vid det fina vädret.

På lördagsschemat stod bara fotboll för grabbarna och jag bestämde mig för egentid på stan. Tog bussen in och bara strosade runt. Tog en latte och tittade på folk... och fyndade så klart. Vad sägs om 2 par jeans för 299 kr och 499 (annars 1199 kr och 1100 kr för) eller jacka 249 kr (annars 999 kr) och en kofta till Henrik 249 kr (annars 1099 kr). Och så en kjol, scarf och lite underkläder till mig :-) 
Jag säger det igen... jag ÄR en riktig rearäv!!!

Efter en halvlek hade Axel tröttnat på Blåvitt så jag hämtade honom på Ullevi och vi tillbringade lite tid på en lekplats innan vi åkte hem. Ikväll blev det pizza tillagad på grillen när Christine, Johan och UNDERBARA Nellie kom på besök. Jag är totalt förälskad!

Imorgon.... förutom den totala semesterångesten som kommer krama ihjäl min söndag så tänkte jag dra upp en makrill eller två.

Godnatt alla fina!

Morgondopp, Riesling och grillad tonfisk...



Det är de här dagarna jag ska leva på i november mitt bland kräksjuka och slaskiga overaller i ett stinkande torkrum...

Idag har vi softat på altanen efter morgonens löprunda. gått ner och badat med täta mellanrum... Crille, Linda och Tilde har varit här. Badat, solat och lunchat. Vi lät barnen sova i 2 timmar. 2 underbara timmar!

Morgonhopp!
  






Igår höll vi oss faktiskt också hemma vid vår mysiga sjö. Mamma och pappa kom på lunch och sen åkte mamsen och jag och köpte blommor. Hann med ytterligare en rearusning. På Allum den här gången, och fyndade en kjol och en kofta.
Hem och byta om för att gå på 1årskalas! Hade en superhärlig kväll hos Tildes farmor och farfar. Som Pripps Blå reklam fast barnkalas och i skogen... Vi åt gott grillat. Alla barn var nöjda och glada, sprang på de stora gräsmattorna och badade i poolen. Alla vuxna var också nöjda...  härligt.

1åringen!


   



Fina familjen!

Nu kom vi precis hem från våra trevliga grannar där vi varit och tagit ett glas vin.
Kan det verkligen bli dåligt väder imorgon? Var det här sista heta dagen?

Måndag närmar sig..... !

RSS 2.0