Sköna söndag...


Njuter av ett tillfälligt lugn. Ville sover, Axel är hos en kompis och Henrik är och kokar kräftor...
Hade en jättemysig eftermiddag och kväll med Karin, Nicke och barnen. Mat, vin, prat och tom lite spel fick vi till när tre av våra fem små slocknat. Idag är dagen oplanerad. Ikväll ska jag träffa Johanna för en fika på stan.
Känns som en bra söndag. Men först måste jag ta tag i att paketera Traderapaket... jag säljer faktiskt mer än jag handlar ;-)

Njut av dagen!

Smile!


Det är helg. Snart kommer Karin, Nicke och tre bustroll hit för middag senare ikväll. På altanen står 4,5 kg kräftor som Henkan fiskade igår. De ser ut som en hel hink full av skorpioner... Snart ska han, Nicke och barnen ut och fiska fler! Axel har varit på bio med kusinerna, mormor och morfar och vi har bara myst hemma. Gud va skönt det är när allt är bra och bekymrena är få!

Det vackraste jag vet...


kram!


Traderaträsket


Jag är fast i Traderaträsket igen!! Henkan också. Jag ropar hem barnkläder och han fiskedrag och flytvästar. Fast flyvästen var det faktiskt jag som budade på... så jag kan sova gott när han nattfiskar.

Nu är det spännande.... en Pop jacka eller inte....

(Update: Ingen jacka.... Ett auktionsproffs knep den... suck.)

Allvarligt men ändå inte...


Axel funderar mycket på liv, död, att försvinna från varandra, skilja sig..... Tunga frågor men ibland inser man att livet är så mycket lättare när man är 5 år...

"Axel: Vad händer om man kör på någon?"
Jag: "Ja då kan man ju den personen skada sig eller tom dö..."
Axel: "Vad händer om någon kör på pappa så han dör?"
Jag: "......ja det skulle ju vara fruktansvärt!"
Axel: "Men då får du hitta någon ny att gifta dig med mamma."
Jag: "????????????? Ja det kanske jag gör men jag skulle ju sakna pappa jättemycket då så det skulle nog ta ett tag..."
Axel:"Jag med... för vem skulle jag då spela Fifa med???"
Jag: "?????????????????????? Om pappa dör Axel så lovar jag att jag ska spela Fifa med dig......"

Jag som är urkass på Fifa.....

Fångarna på fortet


Herregud va dåligt det är men det har fångat min son totalt! Visste att han skulle älska det och lovade honom att vara vaken och se så länge han orkade... Än så länge inte minsta lilla tecken på att släppa rutan med blicken.

Helgen blev ganska så soft med två snoriga barn, en inställd kräftskiva, och två hyrda filmer jag somnade till. Va härligt det är att jobba!!! I söndags hängde jag och barnen med världens bästa bror och hans familj. Henkan fiskade På kvällen blev det träning och spontan middag med grannarna.

Jobba ja... har jag sagt hur jäkla kul det är! Lite tufft att inse att jag äntligen gör det jag verkligen vill göra. Men nu är det bara att göra sitt bästa och försöka hänga i.
Härligaste kollegorna gör ju förstås sitt till...

Nu när tigrarna är inlåsta måste jag få min storskrutt i säng.

Natti!

Godmorgon fredag!


Uppe med tuppen och inte med barnen... Det är bara när huvudet snurrar av jobbtankar som jag kan vakna före dem. Natten har varit bättre än på länge och det känns!
Nu ska jag fixa matsäck, göra mig i ordning... Fredag är BÄST när man jobbar!

Ha en fin dag!


Här är jag!


Jag jobbar. Pussar mina barn. Vet knappt vilken dag det är och minns inte riktigt vad jag gjorde i helgen. När huvudet inte värker av dålig sömn, väderspänningar eller annat mår jag alldeles utmärkt. Jag ÄLSKAR mitt jobb och gör äntligen det jag vill göra.

Jag ska försöka blogga när tiden finns och det kommer den att göra. Idag blev det istället en riktig feel-good eftermiddag/kväll med träning och sen middag med Crille, Linda och barnen.

Nu ska jag prata med min man en stund innan jag lägger mig för att sova brevid min elvisp till bebis. Visst är man bebis tills man kan gå? Han är min bebis. En bebis som vill ha sin mamma varje minut när jag kommer hem. Älskar dig trollet!

Det är dags att träna...


Så skoj...


Men är det inte går... då...j...lar!



Tre dagar?


Har jag jobbat tre dagar? Det känns som 33... eller 333. Jag är dödensdödtrött och avundsjuk på alla som sover ostört på nätterna och sotis på alla som har barn som somnar när de är trötta istället för att gråta. Låt det inte vara så här hela hösten? Och inte ens choklad få jag äta.

Gnällsuck... men imorgon känns det bättre. Det vet jag.

21:06


Båda mina barn somnade exakt 21:06... Det är bara 20 minuter sedan och jag har hunnit plocka ur diskmaskinen, fylla diskmaskinen, plocka upp ett hundratal leksaker, sätta på tevatten, duscha, tvätta håret, raka benen och tända ljus.... Jag håller på att bli en sånn effektiv person jag alltid velat vara! Jag kanske redan ÄR det! Heja mig!
Jag har jobbat två dagar. Det är riktigt riktigt roligt men oj vad jag saknar mina små... faktiskt. När jag kommer hem är det ändå bara den lilla som är hemma. Axel lever för att leka ute (och inne) med sina kompisar.


Henrik är ute och fiskar. Han har hittat en ny fiskekompis. Fiskekompisen har adopterat en gatuhund från Brasilien och jobbar som fritidspedagog. Låter som en riktigt fin ny kompis...

Natti... så småningom.

Bortskämd? Nybakat är vardagsmat här hemma....


Lika som bär! Samma hårfärg, dubbelhaka, ögonfärg, rufsiga ögonbryn...


...och lika söta när vi gråter????



Mums!


Jag har ätit smaskiga rester från tjejmiddagen hela dagen och avslutade precis med samma efterrätt som igår...
vaniljglass, vispad grädde, maränger, röda vinbär och kolasås. Jösses va gott! Mina skatter har varit finare än finaste hela kvällen (ok... Ville fram till läggning) och nu är jag sååååå trött. Svensk film med Helena Bergström eller Sommarkväll på svtplay?

Eller varför inte snarka loss i soffan?

Go natt!


Mitt bustroll...


"Sitt ner i badet Vilmer. Ta Pingu i handen och sitt ner. Sitt ner. Sitt ner. Sitt ner......"

and so on.....


Bovall, Delsjön och tjejfest...


Dags att avsluta semestern. Just idag känns det som om min kropp skulle behöva någon vecka till men ICKE! På måndag är det slut med en hel påse Dumle när jag plötsligt blir sugen. Slut på tjockandet! Punkt.

Vi avslutar iallafall den här härliga semester med mer härligheter...
Bovall var toppenmysigt. Min faster har ett fantastiskt ställe och vi hade sköna dagar vid havet med min kusin och hennes fina familj. Det blåste men solen sken.... och med havet utanför dörren gör inte lite blåst någonting.




 





 

Hemma igen bjöds vi på mycket och god mat hemma hos Alpervall. Säger det igen...lyx med vänner nära.

I torsdags mötte vi Johanna, Johan och Elis för mysig fika vid Delsjön. De söta små jagade kaniner och vi försökte prata ikapp oss men misslyckades sålart som man alltid gör när de små stjäl all uppmärksamhet. Ändå skönt att få ses!!

Det skiljer bara 5 månader på våra små...








Johanna fick jag som tur var mer tid med på gårdagens tjejparty. Linda var den som ska ha cred för idén att få till en liten tjejmiddag och vi skulle hållt till hos henne men då grabbarna i familjen blev sjuka så flyttade vi hennes tjejmiddag hit. MASSA goda tapas, Sangria och jättemycket skratt. Och så lite vardagsrumsdans förstås... den bästa sorten!

 







Idag myser jag och mitt lite tunga huvud mest inne med mina ljuvliga barn. Axel har iochförsig andra omgången av kompisar här och förrut kom Linda och Crille och käkade rester till lunch.... ;-) Ensam är inget för mig!
Henrik..........jobbar!!! Vilken ångest han hade. Lite sådär tycker jag eftersom han inte ska jobba förrän i mitten av januari igen. Vem är det som ska ha ångest igentligen???

Nu ska vi lördagsmysa. Pussa på bebismage. Se på lördagstv. Äta ostbollar. Kanske ett lite glas vin... semesterns sista.

Kram.


Vi är på blåsig morgonpromenad vid havet!

dsc00647 (MMS)

Vi är på blåsig morgonpromenad vid havet!


Morgonblogg...


Morgonblogga är det som gäller semesterns sista härliga dagar... Idag skulle det iochförsig varit jag som låg och trynade under de varma täckena men eftersom Henrik inte kunde sova inatt (han skyllde på en liten elvisp som låg imellan oss...) så är jag en toppenfru och tar hans morgon.

Igår hade vi en jättehärlig dag i Slottskogen bara vi fyra. Eftersom vi alla (eller iallafall tre av oss) ÄLSKAR att ha folk runt om oss så är det tur att vi ibland också ser till att bara vara VI. Vi köpte med oss lunch från Le Pain och satt på en filt i solen. Strosade runt och tittade på djuren (klent med djur) och avslutade med fika och lek på lekplatsen.

Hemma startade Henrik brödbak och jag började betsa hallmöblerna. Axel sprang som vanligt ut och lekte med kompisarna. Kaffe och kvällsprat med bästa grannarna innan vi såg på hyrfilm nr 2 - Midsommar. Svensk tragikomik som spårar ur med Luke Perry som amerikansk snygging. Jag kan hyra film jag ;-) Men Olle Sarri var lysande.

Nu ska jag få i Villen morgongröt innan jag packar familjens väska för en trip till kusin vitamin med familj i Bovallsstrand! Ska bli jättemysigt!

Duktig storebror som tvättar håret på lillebror...


...och fixar frillan!




Morgonstund...

 
Klockan närmar sig 8 och en trött storebror tassade precis upp med yrvaket hår och gnuggiga ögon. Nu sitter han, 2 minuter senare, på golvet och leker med lillebror som varit uppe med mig sedan 06.29.....

Häromdagen sa jag till honom "Vet du Axel att du är världens bästa storebror?"
"Neeeeej mamma. Det hade jag faktiskt ingen aning om."

06.29 är jättetidigt men om en vecka är det en helt vanlig tid att gå upp... varje dag. Varannandagsovmorgon är underbart. Att jag inte förstod det förrän nu fem år senare...

Igår blev en lugn dag för att tämja våra förkylningar. Var hos Jonas och Maria och fikade. På kvällen gick Axel och Henrik på fotboll och jag satte Ville i vagnen och gick en promenad med Linda.
När Henrik kom hem såg vi Har du hört ryktet om Morgans? Löjlig men charmig...

Nu blir det Alvin och gängen 2 innan frukost...

RSS 2.0