Mysbyxorna på!

Har inte sovit många minuter inatt.. Aexl somnade gott igår kväll men vaknade med illvrål! Mardröm? Ont i magen? Nix. Förstod snart att det var öroninflamation. Guuuud vad ledsen han var. Grät sig nästan igenom hela natten med korta stunder då han slumrade med Alvedon i kroppen. Idag har Axel och Henrik varit hos läkaren och fårr pencillin.
Var lite trött och småarg när jag kom till jobbet...."Henne får vi akta oss för idag" sa Pernilla. "Vem då?" sa jag... Inte bara trött utan trög också. Lite senare inte bara räddade Pernilla min dag utan också satte guldglittersvandunskant genom att komma med en alldeles underbar Latte till mig när jag sjunkit ner i fritidssoffan. Och då menar jag ingen äcklig automatlatte utan en gjord med kärlek! Tack favvoapan!

Önskar att jag hade en bild på vad som väntade igår när jag kom hem. Tack älskling för att du vet vad jag behöver... Ett fint dukat bord och en korv stroganoff i kylen är bättre än röda rosor.....

Igår var Pedagogtjejerna här på fika. Runda söta magar och inte alls mycket jobbprat.  Karin stannade lite längre och när Axel somnat fick vi en pratstund utan att behöva överrösta några barn... mysigt.

Ikväll tänker jag bara skrutta runt i mysbyxorna, njuta av att jag slipper gå ut i ruskvädret och så småningom kanske njuta av ett bad när Axelsson somnat.

En sommarbild i ruskvädret... (och i brist på kamera)

image402





VAB

Har min allra första Vård Av sjukt Barn dag idag! Inte illa efter att ha jobbat i nästan ett och ett halvt år och efter Axels första termin på dagis... och då tror jag att det finns barn som är sjukare än vad han är som är på dagis idag. Men efter att ha hostat till kl 4 inatt bestämde vi oss för att hålla honom hemma. Åkte ändå till jobbet och öppnade men var hemma vid 8 igen... Nu snusar han snorigt i soffan och jag har legat i den andra soffan och läst.

Helgen var fantastisk! Var uppspelt som ett barn på julafton hela fredagen inför Stockholmshelgen. Fick lite flygångest när jag hörde hur tidigare flighter den här dagen åkte berg-och-dal-bana men trotsade rädslan och flög i blåsten. Landningen var inte bekväm kan man säga. Inga applåder från mig.... Världens bästa Anna hämtade mig snyggare än nånnsin på flygplatsen och vi åkte in till stan för att äta middag och prata i kapp oss.
Blev inte så sena eftersom jag såklart var nyfiken på nya huset och på V som hunnit bli 1 år och 9 månader.
FINT hus och LJUVLIG son! Sov som en prinsessa i gästrummet och vaknade av små fötter morgonen därpå och trodde att jag sovit pinsamt länge... men det hade jag inte.

Lördagen ägnades åt fix inför kvällens party. Hann med mysig fika och lite småshopping i stan också. Vid 19tiden satt vi färdigfixade med varsitt glas skumpa och njöt. Hade en toppenkul kväll. Annas vänner är väldigt olika men väldigt sköna på olika sätt. Mycket skumpa och vansinnigt många snittar blev det. Somnade vid 4tiden som bubblande prinsessa... men vaknade inte lika prinsessaktigt! FY vad jag mådde!!! Sämre än vad jag förtjänade tycker jag! Men en dusch, en massa rostat bröd och te och en lång promenad i solskenet senare mådde jag fint igen. Bara var tillsammans över McDonaldslunch och mysprat tills det var dags att flyga hem igen. Helgen gick alldeles för fort!!! Tack Anna och Gustav för en toppenhelg!

Möttes av lillprins och storprins som nog hade längtat lite efter mig och hade en mysig kväll innan hostattackerna anföll...

Tyvärr strejkade kameran IGEN och jag har inte ett enda bildbevis av min glamkväll... suck.

Imorgon ska jag jobba halvdag och ta hand om snoris andra halvan. Nu skiner solen. Två dagar irad? Måste vara något lurt med det....

Fotolös helg i lyx

Vilken helg vi fick... den plötsliga bjudhelgen till Sthlm blev helt fantastisk! Åkte efter en halvdag på jobbet i fredags tillsammans med några från Henriks jobb. Trevlig bilresa med 2 kg godis och film. Kom fram till vackra Gripsholm där rummen väntade och någon timme senare bubbel i baren med sällskapet. Sen njöts det underbar mat tillagad av kocklandslaget - mmmmmmmmmmmm.... (eller som Henriks chef valde att ge sitt omdöme "Som en vanlig lunch på jobbet). Tänker inte ens försöka beskriva vad vi åt... men det är helt säkert att det inte var som en vanlig lunch på MITT jobb!!!

Efter middagen blev det en helnatt i baren med mycket prat, skratt och framåt 4tiden avslutades natten med lite biljard.... tyvärr hade personalen låst in köerna men det stoppade inte oss. Vi spelade med knogarna.... något jag ångrade morgonen därpå.

Lång sovmorgon och skön frukost innan det var dags att återigen sjunka ner i sätet, se på film och äta godis. Mysigt fikastopp i Gränna innan vi hämtade upp Axel hos svärmor.

Tyvärr har vi tappat vår kamera i marken så några bilder blir det inte... måste köpa en ny.

Resten av helgen har ägnats åt att tänka, tänka, tänka........

Ny vecka! Satsade stort och tog med mig Axel in till stan för att jaga 30årspresent. Mutade hårt kan jag erkänna och det lönade sig. Han var superduktig i 3 affärer men i den fjärde märkte jag att det snart skulle sluta i utbrott så då gick vi och köpte nya badleksaker och fikade istället.....

Till helgen åker jag till Stockholm igen! LÄNGTAR...

kram på er alla kära

Ny vecka - nya ögon..

... att se allting med. Det som har hänt har fått mig att tänka till...ordentligt. "Va f..n håller man på med igentligen" sa Henrik och faktiskt är det så jag känner. VAR TACKSAM. VAR TACKSAM för varje dag du har och är älskad. För varje dag du får vara med dem DU älskar. Det tänker jag lära mig av detta fruktansvärda som hänt någon i min närhet.

Mina tankar finns ständigt hos henne... jag önskar hon inte behövde gå igenom det hon gör nu och jag önskar önskar önskar att hennes vackra son inte behövt förlora sin pappa....

Ännu en gång...

... har livet på det mest brutala sätt gjort sig påminnt och det är med sorg och en
stor klump i bröstet som jag tänker på hur fort livet kan kastas omkull och hur orättvist det kan vara.

Varför han? Varför dom? Varför en familj med livet framför sig.... 

All min kärlek och omtanke till K och hennes son...


Plötsligt händer det...

...när det är som gråast och snorigast... då händer det!
Imorgon är det jag som är prinsessa på slottet och äter landslagsmat!

Tack vare Henriks chef, mina underbara kollegor (have I told you lately that I looooove you....), och en svärmor som ställer upp med kort varsel!

Vi ses när jag fått av mig skorna av glas och min rosa prinsessklänning! 

puss & kram 
image401

När ska det sluta regna??

Är så less på det här vädret. Svårt att få energi när den enda luft jag får är när jag går från min bil till jobbet eller tvärtom... tänker på soliga dagar och vårsol för att bli lycklig.

Vi ska på semester i maj! Till Bamse och hans vänner. Guuuuuuuud så skönt det ska bli! Å roligt!

Idag dansade jag bannemig ut julen en sista gång,.. på jobbet. Erik (å barnens) fina fina gran åkte ut efter lite dans och sen kalasades det på nybakad sockerkaka och saft. Nänä... inte för de med karaktär förstås. Det var fiskbullar till lunch idag. Jätteblä! Jag åt sallad.

Igår snyftade jag mig igenom idrottsgalan. Jag älskar Zlatan... och galor. Igår var tom Anja toppen. Idag förväntar jag mig ett gott skratt när I huvudet på Carolina Gynning har premiär. Undra om det kan bli lika underhållande som Ranking the stars?? Tevattnet är på och Axelsson sover. Jippie!

Smått och stort att se framemot....
besök av Anna imorgon kväll
middag med Pedagogvännerna på fredag (50% gravida dock så det blir nog inget vindrickande till klockan 4 på natten den här gången...)
Stockholm, coctailparty och uppvakta världens bästa Anna nästa helg!!! Längtar!
Bamse och hans vänner

Jan Björklund verkar ha lyckats med sin betygsattack mot fina svenska skolbarn. Regeringbeslut till våren. Han är ju helt galen...

Nix. Nu är det jag och Gynning.

puss i regnet

På jobbet om 8 timmar...

...fy då.

Men vi sov länge idag och jag har ingen lust att gå och lägga mig.

Eftersom jag redan i början av januari hade 184 kronor kvar så skulle detta en gratis helg. Ingen afterwork för mig i fredags alltså... Inledde helgen med en fika hos mamma (0 kr), middag hemma (0 kr), 2 glas vin (0 kronor), Let´s dance (0 kr), somna i soffan (0 kr) JIPPIE!

På lördagen fick jag sovmorgon och ägg och bacon-frukost (0 kr), sen julgransplundring hos min bror med korv med börd och fika (0 kr). På kvällen kom nyss (eller ganska nyss.....) hemkomna från USA Vicke med familj hit på middag (tror att Henrik var tvungen att inhandla 2 hela kycklingar och 3 flaskor rött men från min plånbok...- 0 kr). Mycket trevlig kväll! Henrik grillade de hela kycklingarna (som smakade helt fantastiskt) i ösregn och Axel och Julia fullkomligt rev stället med skratt.

Söndag... såg liiiiite sol tror jag. Åkte till Delsjön och promenerade med mamma och pappa och kunde inte fika på Bertilsons för att det var sååå fullt (0 kr). Sen åkte vi och lämnade tillbaka en hylla och en lamellgardin (350 kr +!!!) men på hemvägen köpte vi pizza (- 200 kr). Ikväll har vi varit på julgransplundring hos familjen E med dans och mysig fika (0 kr).

Otroligt! En mysig, bra, rolig helg och vi gick 150 kronor plus! Det trodde ni kanske inte om mig.....

Nu ska Henrik titta på fotboll. Jag ska måla naglarna och läsa bok... Nu ska jag vara på jobbet om 7 tim och 50 minuter... fy då.

Gonatt alla kära!

Just nu...

...sover min vackra son i sin säng, regnet smattrar, jag ska krypa upp i soffan
med en kopp kaffe och se på Age vs Love... härligt!


"Är mörk choklad verkligen godis?"...

...sa min kollega idag när vi är inne på andra arbetsdagen i vår nya nyttiga vardag. Skumtomtar, pepparkakor, Digestive Olive.... no more! Nu bara kaffe, grovt bröd och GI-musli... men om nu inte mörk choklad är godis såååå...

Snart fredagsfika! Det är vi värda!

Nu ska jag kolla på Grammisgalan.



Veckan som gick...

...var alldeles alldeles underbar. Förstod först inte varför den här ledigheten känts så fantastisk när vi egentligen inte gjort något väldigt speciellt, men tillslut gick det upp för mig att den här ledigheten är den första på 2 och ett halvt år som vi fått sovmorgon varje morgon!!! Axel har sovit och vi har sovit som grisar och börjat varje morgon med pensionärsfrukost (kaffe å bulle) i sängen... såååå skönt. Är så glad att jag inte har en ny liten skrutt som väcker mig nu när Axel äntligen sover...

Veckan efter nyår var full med skojigheter och vänner som vi ser alltför sällan...
Nyårsdagen - besök av bästa bästa kusinen med familj. Vi åt bakispizza tillsammans och mös. Önskar så att vi bodde lite närmare varandra.
Onsdag - Universeum med mamma, pappa och mina brorsdöttrar.
Torsdag - Bushuset med Karin, Saga, Nicke och Olle och senare besök av Henriks pappa med familj.
Fredag - Översociala och rastlösa som vi är åkte vi en planlös tur med bilen. Det blev Partille på jakt efter förrådshyllor men slutade med ett spontant biobesök alla tre. Lilla Spöket Laban och stooooor popcorn. Läskig tyckte min hariga son. Mysigt tyckte jag. På kvällen fick vi räkor hos svärmor.
Lördag - fika hos mysiga Lotta och Gustav med barn. Lotta och jag ungicks över barnvagnsvallande, BVC-gnällande, amningsångets, babysim och en hel del mys också. Alltid lika kul att träffa dem!
Söndag - SNÖ! Skippade frukosten för att helt hysteriskt ge oss ut som första familj på gatan med en akutinköpt pulka från Statoil åkte vi i backen och byggde en snögubbe som Axel döpte till Nicke Picke Niklas. Synd att det roliga inte varade så länge. Nu finns bara en morot och Henriks dyblöta mössa kvar av Nicke Picke Niklas...Sen träffade vi fler sköna vänner. Fredrik, Lotta och tvillingarna på besök. Axel fick sig en tuff match mot grabbarna som attackerade i trupp!

Sen var det roliga slut... back to work... men lite skönt med vardagsrutiner ändå. Första dagen med barnen idag. Spralligt som attan!

Nu har jag badat... snart dags att sova. Men först lite bilder...

Sysslingbus eller Me&I reklam?
image394

Kusinerna
image393

Lycklig!
image395

Äntligen snö!
image396

image397

Axel och Nicke Picke Niklas
image398

Bästisar!
image399

Axel vet hur man röjer undan en gran...
image400

Puss å Natti natti


Just nu... Age vs love

Typiskt mig att titta på ännu en helknasig bachelor-variant.
20åringar tävlar mot 40åringar om en 30årig tennishunk (..eller inte).
Jag hejjar på 40åringarna! Henrik nattar Axel och jag är inne på min tredje kopp kaffe... 

Nytt år!

2008 alltså... ser framemot ett ännu bättre år även om det inte direkt varit något fel på 2007...
Vårt nya hem är underbart, tillsvidareanställning känns jättebra, Axel har bara utvecklats positivt och är världens mest fantastiska kille...

NYÅRSAFTON var supertrevlig! 8 vuxna, 3 barn som festade på underbar mat och skrattade mycket. Allt var toppen... Två av tre barn sov lagom till varmrätten, killarna tog på sig Weberkepsar och grillade smålandsbiff på Henriks nya grill, vi hann dricka mycket skumpa innan 12slaget, jag skrattade ihjäl mig åt Johannas tandställningsplaner (förlååååt baby...), Nicke fyllde 30, vår altan var ett perfekt men glashalt ställe att skåla in det nya året...

Halv 2 vaknade Axel som ville vara med på festen och sen lekte han med sin stora kärlek Johan till klockan 4.... då iallafall 3 av oss vuxna som var kvar ville gå och lägga oss.

Lite nyårsbilder.... eller jag menar skitmånga nyårsbilder!

Henriks mat gjorde som vanligt succé - här förrätten

image369

Johanna och Johan
image370

Linda med ett av 2007s underverk
image371

En skön syn
image372

Fina familjen
image373

Johan och jag
image374

Middagsdags (Olivia med en fot på bordet ;-) )
image376

GOTT NYTT ÅR!
image377

Nicke och jag
image378

Henrik och Johanna
image379

Johanna och Crille
image380

Bästisar 1
image381

Bästisar 2
image382

Ännu ett GOTT NYTT ÅR älskling!
image383

Våra fina fina vänner
   

Kärlek klockan 03.15 den 1e januari 2008 :-) Axel avgudar sin Johan!
image387

GOTT NYTT ÅR och TACK för en kul kväll!



RSS 2.0