Gott Nytt År!


Här dukas, piffas, blandas, ordnas.... Det är strax dags för nyårsfest med vänner! Villen sitter nybadad i soffan och klappar händerna till Mora Träsk och tilsammans med sin bror är han tveklöst det bästa det här året!! Alla år...

Tänkte sammanfatta året men inser att årets sista dag inte räcker till för det... Det bästa av det bästa var väl ändå att vara föräldraledig, att börja jobba igen med det jag ÄLSKAR, Rhodos, högsommarvecka på Gotland, hösthelg i Köpenhamn med bästaste Anna, att ha min man hemma på heltid....

Det sämsta.... gör ingen lycklig att tänka på då det skippar vi.

Jag önskar.... en lite nöjdare jag när det nya året startar. Allt annat har jag redan! Men jag ser framemot Gotland, Egypten, mitt jobb... Jag lovar att ta tiden tillvara och ta hand lite bättre om mig själv.

Nu ska jag måla naglarna röda, ta på nyårsklänningen och mina otroligt snygga lite för stora heels (rackans att farmors fötter var så stora!), ta en drink och vänta in 2011!

GOTT NYTT ÅR!





Så underbara...


Axel kom hem. Grät floder för att dagens lek var tvungen att ta slut. Efter nio timmars intensiv lek, skridskoåkning på sjön, fika, lunch, mellis, middag med kompisarna hade han ändå inte fått nog. Tårarna forsade och mellan tårarna försökte han övertyga mig om att Peter visst lovat att han fick komma tillbaka till Tilda ikväll....
Samtidigt skrattade lillebror så han kiknade av lycka för att hans bror äntligen var hemma. Sen lekte de. Axel spelade ballongtennis, tokade sig för sin bror, för oss.... Vilmer hämtade 27 ljus ur kökslådan och delade ut till övriga familjen. Skrattade så kinderna var röda. Jag och Henrik satt matta men lyckliga och bara såg på våra små. Så underbara och omåttligt älskade av oss.... Jag spricker nästan. Vill gråta. Skratta. Allt på en gång. Så kinderna blir röda.


Saknad farbror...


Det finns något
som är starkare än döden.
Det är närvaron
av de frånvarande
i minnet hos de levande.

Jean d`Ormessons

Idag tänker jag på fina farbror Kenth....


GOD JUL!


God Jul... Vi myser runt och vid lunch kommer Henriks mormor, morfar, syster med familj... Senare idag åker vi till mamma och pappa. Igår hade vi urmysig uppesittarkväll med Crille, Linda, Crilles syster med man, Christine och Johan och ett gäng barn förstås. Julen är som den ska vara för oss... fullproppad med folk vi tycker om.

Tomten var här inatt och hade fastnat med skägget i kaminen, ätit upp all gröt och lämnat halvätna skumtomtar på golvet!! Men i strumporna hade han lämnat en docka till Vilmer och en gose-Darth Vader och ett spel till Axel.

Nu - kaffe och pepparkakor i sängen! 

Ha en riktigt fin jul!


Dan före dan... på riktigt.


Vaknat upp min första ledighetsdag... Ätit lussekatt i sängen, gnällt lite på min man, räddat finchokladen från mitt godismonster till lillskrutt.. Axel kan inte vänta till julafton... det kan bli en lång dag då magsjuka familjer stoppade dagens lek. Urk urk. Vi tänker hålla oss friska!

Nu är Henkan och handlar till kvällen, morgonen, en annan dag... allt detta handlande. Men snart ska vi bara invänta friden ;-) Ikväll blir det uppesittarkväll med vänner och familj!

Lite bilder från Charlies dop för en månad sedan

Hmmm... vad är det med lillkusinen?














Isfiske och Liseberg...








Pyssel igår...







Dan före dan..


Äntligen! Imorgon är det avslutning och sen.... julledigt! Ser inte mina sköna barn förrän 11 januari och jag ska njuta varje minut av ledighet.

Har precis kommit hem från Linda som bjöd på middag och vin för att fira lite ledigt. Våra män spelade fotboll och våra barn var som fyra lyckliga änglar. Ville åt 6 prinskorvar, Tilde och Axel pysslade, vi åt tryffel och pratade... ♥

Nu har jag badat varmt och ska snart rätta årets sista matteböcker innan sängen väntar. Sista klapparna inhandlade... de till strumporna. Let´s have som christmas!!!

I somras...




2 to go...


2 dagar till ledigt. Jag är slut. Jätteslut.

Våra vänners liv är också slut. SÅ bra! Jag önskar mig 10 nya avsnitt av tomten. Idag köpte jag de sista julklapparna, slog in hundraelva kort på barnen, höll på att glida av vägen några gånger...

Igår var vi på Liseberg igår med Crille, Linda och barnen. Kallt om tårna men urmysigt ändå. Den här vintern är alldeles underbar! 

Pratade med Pernilla från Thailand idag! Längtar efter henne redan....




Go natt!


Vaken ännu...


Lördag med vinteridyll. Vi undvek alla hala bilvägar, alla virusfyllda butiker och höll oss i idyllen.. utan sol men med ett riktigt härligt vinterväder. Stora snöflingor, grillad korv som var så där lagom fisvarm, isfiske med gäddfångst, pulkaåkning, glögg... Jag och Tilde byggde ett sagoslott av snö medan Axel spelade bandy med kusinerna. Idyll.... även om det var lite kallt om tårna.

Inne drack vi kaffe och åt Henkans smarriga lussekatter. Sedan dess har vi bara spelat Buzz, ätit en middag när Villen fick ett utbrott, sett på dubbla avsnitt Robinson och slöat. Trodde alldeles nyss att det var midnatt allra minst men förstod att klockan inte alls var så mycket....

Har ni sett Våra vänners liv på SVT? Herregud va bra det är. Har snart sett alla svsnitt på Play och är lite smått besatt. 

Jag längtar ihjäl mig till onsdag. Det ska bli så fantastiskt skönt med julledigt. Veckan som gått var inte ok. Men nu har jag ju överlevt vår första magsjuka med två barn (om än en lindrig variant......). 
Min älskade man, en världsklasspappa, fick väl inte den bästa av födelsedagar.... men det kommer fler förhoppningsvis kräkfria sådana. ♥

På Spåret vs sova....................... sova!

pussar



 


Need to sleep...


Operationen gick precis som den skulle och nu har Villen allt på plats om än i en väldigt sargad blå liten påse..
I torsdags när de väl kom hem var han såklart trött, ynklig och hade väldigt ont. Det har blivit bättre och bättre och svårast är att begränsa hans rörelser.

Vi mår väl sådär idag. Lite fobi, lite magproblem och lite feber ganska jämt fördelat i familjen. Axel har briljerat i årets lussetåg idag. Första och andra adventsversen var det ingen som hörde men tredje.... när min son skulle läsa, så hörde ALLA! :-)

Pernilla har åkt och jag saknar henne trots att planet knappt lyft. Det kommer bli långa tre månader. Tills dess får jag dricka latte utan henne i mina nya Greengatekoppar som jag fick i julklapp innan hon åkte. Hoppas hon får sitt livs äventyr där borta i Thailand. PUSS hjärtat!

Helgen var jättemysig. Fika med Karin och barnen på fredag. Frukost på stan med Pernilla och Marie på lördag. Borås Djurparks underbart mysiga lussevandring med Haugsnesarna på lördag eftermiddag och sen hembakad pizza och rödvin med samma gäng. I söndags var jag och Ville med Axel på träningen innan jag gjorde det TOKIGA misstaget att ta med mina två barn på julshopping... urk! Dåligt humör och ingen lycka för någon. På kvällen började Villes magelände och jag intog soffan och darrade av skräck hela natten.

Bara lite mer än en vecka kvar till julledigt!! Underbart underbart.

Nu ska jag snyfta vidare till Svenska Hjältar innan jag ska göra som resten av min familj.... sova.

En liten kille kör dockvagn tidigt på morgonen på sjukhuset...


Nersövd...


Hemma igen...


Träff med tomten..


...som blev lite förvånad när lillskruttan önskade sig en pistol! :-)


Mina skatter!


Två fina frusna lussefirare idag...


Natti!


Operation


Efter ett blodigt Grey´s ansnitt tänker jag krypa ner mellan sterila lakan brevid min son som är renskrubbad fyra gånger med operationstvätt och klädd i nytvättad pyjamas och rena strumpor. Usch. Imorgon är det dags. Jag är glad att det blir av för oron har legat som det tjockaste snötäcket över mig de senaste dagarna. Jag vet att det är ett lätt ingrepp men det gör ONT ONT ONT i mig ändå när jag tänker på min älskade plutt i operationskläder.
Dessutom är jag inte där och kan låtsas att jag har kontroll. Bara en förälder får vara med när han sövs och när han vaknar och den lotten föll på den stabila av oss två föräldrar.. som dessutom är föräldraledig. Jag får snällt pallra mig iväg med gråtklump i halsen och jobba mig igenom dagen som jag hoppas går fort.
Nu håller vi tummarna att vällingmonstret dessutom klarar en natts fasta.... Håll gärna en tumme för hans klena mamma också...

gonattkram ♥


Andra advent


Dagen startade 06.50 när Axel hade ont magen av en sprängfylld blåsa... Försökte med ömsom kärlek och ömsom hot få honom att somna om eftersom han kon i säng vid 23 igår.... men icke! Cartoon Network och jag kröp ner till Henrik och Vilmer igen. Där inne låg jag sen. Tittade på Vilmers underbara lille maga som höjdes och sänktes, lyssnade på Henrik som snarkade underligt med munnen... och kunde absolut inte somna om. Sådan mamma sådan son... Tänkte på alla utvecklingssamtal som väntar i veckan. Började oroa mig för Vlmers operation på torsdag. Funderade på om Axel ska få DS-spel eller ett jättestort Legoskepp i julklapp. Och tillslut var det bara att gå upp. Kaffe, mjölk och lussekatt och morgonmys.....



Förra helgen var en dröm. Vi strosade på stan, åt lunch och pratade, fikade och pratade, relaxade och drack skumpa på hotellet, fönstergluttade, fnissade med Crille och Linda, drack härliga drinkar och åt underbar mat! Sov dessutom gott och fick ännu en dag på stan i lugn och ro innan vi hämtade barnen som haft det kanonbra hos min mamma och pappa. Tack tack tack!

Finn ett fel...


 

Den här veckan är lite svår att se framemot. Är redan jätteorolig inför torsdag då Vilmers andra testikel ska sättas på plats. Innan dess ska jag dessutom ha ungefär 15 briljanta föräldrasamtal.......
Men först... andra advent, bowlingkalas för Axel och förhoppningsvis en skön söndag.






RSS 2.0