Lördag med söndagsfeeling...


Min finaste Anna åkte hem för nägra timmar sedan och jag hoppas hon ligger i viloläge med fötterna högt och äter Polly just nu... Det är tufft att resa ensam med barn i hennes tillstånd men jag är så GLAD att hon och Victor kom till oss innan lillasyster ska titta ut!

Dagarna innan var mest snoriga för familjens minsting vilket innebar ännu mindre sömn för familjens morsa... men jag hann med en fika på jobbet, årets första semla med mamma och en väldigt mysig lunch hos Linda.

I torsdags kom Anna och Victor. Två killar med lika mycket energi i kroppen har härjat rätt friskt här hemma. Jag har hittat legobitar, smågodis, riddare och pärlor överallt i kväll. Men de har somnat i tid på kvällarna och gett mig och Anna  liiiite tid att faktiskt höra vad den andre säger... Igår stod hajar och fiskar överst på stockholmarnas önskelista så då blev det förstås Universeum. Ville sov sig igenom både den tropiska hettan, alla fysiska experiment och  en svettig lunch och vaknade inte förrän vi skulle åka bussen hem. På kvällen badade grabbarna innan de somnade och vi tjejer hade räkfrossa och fredagsmys.

Idag tog Henrik först med sig killarna ut men lyckades efter en stund övertala två halvsugna morsor att komma ut i krispigaste vitaste vitt och solsken för varm choklad och kakor. Jag ÄLSKAR den här vintern!!!

Sedan vi lämnat Henrik på jobbet och Anna och Victor på flyget så har vi bara softat... Det känns som söndag som sagt. Men det var Robinsonfinal och jag är INTE nöjd med vinnaren.

Axel har klagat på magont och jag är lite kräkrädd.... Vilmer somnade för 7e kvällen i sträck nöjt i sin säng... han är på god väg att uppgraderas från ett C till ett B-barn nu ;-)

Åh va gott det hade varit med Polly....

Nu blir det SVTplay i sängen innan jag sluter mina sömniga ögon.

Imorgon: frukost med Crille och Linda och sedan soffjakt!



 










Mitt dåliga samvete!!


Ringde Anna idag för att höra hur hon mår i en tuff graviditet.... Hon mådde ok men berättade att hon var lite trött för att honhade haft en massa folk på lunch...

Jag: "Men du... jag blir orolig för dig när du inte tar det lugnt. Varför har du en massa folk på lunch?"
Anna: "För att jag fyller år!"

Usch!!! Jag glömde min bästa väns födelsedag. Det hjälper inte att hon har lovat att inte ringa på min. Jag mår jättedåligt........ 

Annars var det en jättebra helg...........
Fredagsmys de luxe med min bror och hans familj. Henrik och Jonas badade bastu medans jag och Maria bakade pizza. I lördags gick vi en JÄTTElång promenad. Snö+vagn+snowracer+backe upp+backe ner=som ett hårt träningspass. På kvällen bjöds vi på middag hos Jocke och Kajsa. Vilmer var på ett riktigt skithumör så det blev en ganska tidig promenad hem i vinternatten.

Idag fick jag sovmorgon och sedan jag gick upp till äggröran har jag bara skruttat runt hemma i mysbyxor. De andra tre har varit utanför dörren lite mer men inte mycket. En skön dag.... men jag glömde Annas födelsedag.

GRATTIS i efterskott älskade du... Jag håller tummarna så hårt jag kan att ni kan komma nästa vecka ♥

Nu... Johan Falk!

Nattning i torsdags...


Kusiner och bästa kompisar
 



God morgon skönaste stunden!


Den här stunden är lite magisk... Jag har lämnat Axel och Ville sover ute i sin vagn och en liten liten stund så är det bara jag, kaffekoppen och datorn ;-)

Idag på schemat.... INGENTING före klockan 14!!! Skööööönt. Efter klockan 14 idag då är dock schemat fullt med trevligheter!

Kom ihåg bara att sömn är underskattat. Jag är lyckligast över allt som är mitt på dagarna men mellan 01.00 till 08.00 förvandlas jag till ett sömnmonster som bara vill få sova! Förstår inte förrän nu hur bra Axel sov som bebis. Förstår inte alls hur jag kunde vara trött på mornarna för ett halvår sedan då Axel sov till 8 för att sen gå upp ensam och se på barn-tv minst en timma.... MEN då fanns ju inte HAN. Min lilla stora kärlek som kan stjäla hur mycket som helst och ändå förgyller mitt liv till MAX! Men jag drömmer om att få sova....

Och sen drömmer jag om en resa... Små slantar i en prickig burk är en bit på vägen.

Ha en allldeles härlig torsdag!






Sådan mor...


...sådan son. Jag beklagar mig så ofta jag får chansen över mitt matvrak till nattätande son... Kanske ska sluta kasta sten i glashus. Jag är så galet hungrig!! Och på kvällarna hamnar jag i ett lättare matmissbruk. Jag har cravings värre än under graviditeten. Just nu är det Yoggi persika/vitt te, Digistivekex, Earl Grey med mycket honung.... bland annat.

Några dagar efter Ville kom hade jag gått ner 10 kg. Sedan dess har jag gått ner 1!!! Men med tanke på mitt matintag så är det kilot ett rent underverk. Så jag kanske ska sluta klaga och istället tacka Vilmer som tack vare att han äter så mycket låter mig matfrossa utan att gå UPP i vikt. Så snart amningen är över så....

Det har varit en bra dag. Storhandling på förmiddagen och fika hos min käraste granne. På eftermiddagen kom Karin och barnen hit. Vi fikade, pratade, lekte, åt middag... bara hängde. Ibland är middag med våra fyra barn smått galet men jag är så glad att ha vänner nära att bara vara med utan krav och förväntningar. ♥

Mina skatter sover och jag borde göra detsamma...






Tittut!




Barnen sover och lugnet råder. För en stund sedan satt jag och ammade i soffan och Axel låg i sin säng och grät för att han tänkte på döden...... Men det gick över innan jag ammat färdigt och strax sov han sött.

Helgen som gick var toppen! Var hos vännerna Fredrik och Lotta i lördagskväll och det är SKÖNT med vänner som trots att man ses sällan bara kan fortsätta där man slutade... ♥ Småkillarna hade jätteroligt tillsammans och vi vuxna också. Kul att få se deras FINA hus också.

I söndags kom min familj hit för lite vintersportande och Axel som inte varit pigg på att åka skridskor fann äntligen en mening med grillorna... BANDY! Pappa satte en banduklubba i handen på honom och plötsligt var det meningsfullt att kämpa. Spelade i två timmar och ville aldrig gå hem...

Veckan har börjat soft... Idag har Ville protesterat vilt med höga arga skrik så fort han behövt lämna min famn så nu när han äntligen sover i sin säng vågar jag knappt andas.

Häromdagen var det potatisdebut som togs emot med skepsis...

...men sen var det ändå lite skoj!
 

Bandykungen (pappa susar i bakgrunden...)


Bara två saker till....
Å vad jag håller tummarna att jag får besök nästa vecka!!!!!!!
Styrkekramar till några jag tycker mycket om... puss & kram

Natti natti från Tröttis och Tjockis


ps... ser ni att han har mina ögon! ;-)





Godmorgon måndag!


Jag väcktes av bebisjoller och strax hade jag en varm lång 4åring nära nära i sängen... mysigt.
Nu dricker jag kaffe och snat ska vi vara påklädda och iväg! Dagis och BVC väntar.

Hoppas din vecka börjat bra!


FOTon...


Jag ska göra en canvastavla av grabbarnas fossingar... men kan inte bestämma vilken bild jag gillar bäst. Vad tycker du???






???


Fredagsbajs


Det har varit en härlig dag! Besök på jobbet, fika med Pernilla, snowracerprommis med Axel, lite lekdate för Axel medan jag fredagsstädade lite, lax och moghrabi till middag och sen....

....tilll kvällens mamma-grabb-mys så köpte Axel och jag varsinn godispåse...

Axel:"Mamma kolla min mage"
Jag:"Det kanske räcker med godis nu då..."
Axel:"Men om jag går och bajsar kanske jag kan få äta lite mer??!!"

Nu slockande de båda två samma sekund...

Nu är det jag, min godispåse och alla snyggingar i Let´s Dance. Axel hejar på Tobias Hysén (Wallin?) och hon den guldriga (guld+glitter=guldrigt) Det är bara en sak som saknas...min man!

Bye bye


Bra värk!


Jag har träningsvärk... det var ett år sedan sist. Ett år med en massa annan värk men ingen på grund av träning. Igår följde jag med Linda på något så tokigt som mamma-barn-gympa. Ett gäng morsor och lika många bebisar som tränar. Morsorna tränar.. bebisarna ligger och tittar på sina snygga mammor som lyfter vikter och gör knipövningar. Men det var SKÖNT! Och ROLIGT! Ville tyckte också det var småtrevligt och låg nöjd och snäll på golvet nästan hela timmen. Lunch på Långedrags Värdshus förgyllde den dagen ännu mer! 

Steg ett - börja träna √  Steg två - inte äta chokladkakor varje dag...... allt har sin tid.
 
Just nu sover båda mina gossar men om jag känner den minste rätt så är det inte för natten. Räknar med kvällsmat ett par gånger och nattamat alldeles för många gånger som vanligt. Igår slukade han en flaska innan läggdags och jag somnade med tummarna i ett hårt grepp att det skulle få honom att sova länge och han sov i.......4 timmar. Matvrak och sömntjuv!

Idag tog Axel och jag med svärmor/farmor på promenad. Leo drog Axels snowracer på den över timme långa promenaden. Underbara vinterväder!

Imorgon ska jag till jobbet! Tjoho!

kram


Go kväll!


Det har varit en gnistrande tisdag! Började dagen med en långpromenad med Linda i ett landskap som ser ut som det är hämtat ur en vintersaga! Det är helt fantastiskt! Nicke och Oliven var på besök och sen blev det en promenad till innan det var dags att hänta Axel. Hemma stannade vi ute en lång stund till för lek med grannarna.

Bio med Karin i söndags. F..n va skönt det var!! Ville slukade en hel flaska klockan åtta på kvällen när jag var borta och sen sov han som en sten till halv två... Ersättning kanske är vägen till att få sova??

Igår blev det en dag på stan med mamma. Några ynkliga reafynd blev det men det är klen rea i år tycker jag.

Jag har fått jobbångest!!! Eller igentligen inte jobbångest. Bara ångest för att tiden går så fort och att föräldraledigheten är slut om några månader. Får påminna mig själv om att livet fortsätter... för stunden känns det inte så. Jag tror att lösningen på en flera månader lång söndagsångest är att boka en resa i april!!! Peppar mig dessutom med alla fördelar med att Henrik ska vara hemma (förutom det att jag är stolt och glad att ha en man och pappa till mina barn som verkligen VILL vara hemma)... Helgerna, middagarna, de glada barnen... hi hi.

Tror att min känsla igentligen bottnar i skräcken att Ville växer som ogräs och att bebis blir barn fortare än vad jag förstår. Ja ja... det löser sig.

puss mitt ogräs





Härliga vinter!


Det var längesen man kunde njuta så av en vinter och det är LYX att ha både pulkabacke och skridskosjö precis utanför hemmet....



 


Vilmer 4 månader


Min glada, runda, bestämda, betraktande,
nyfikna alldeles underbara unge!

Jag älskar dig!






Det finns sömn...


..och så finns det sömn. Det är så märkligt att jag kan vakna som två helt olika personer på mornarna trots att jag sovit nästan lika illa!? Kanske beror det på glädje och energi jag får av annat. Som tulpaner och människor man tycker om! Igår kväll var Pernilla med familj här! Middag, prat och lite Buzz... jättemysigt!

Årets första tulpanbukett som vi fick

Jag älskar tulpaner!

Nu är mina stora killar ute och isfiskar, min lilla sover på altanen och jag är nyduschad och full av energi!

kram




Snön faller...


Snön faller, Axel är ledsen och kan inte sova för att Henrik är på hockey, Vilmer sover för stunden efter ett övertrött tokbryt... Jag har precis ätit hönekaksmackor till middag eftersom jag för några timmar sedan hade ett mindre emetofobanfall och trodde jag var sjuk...

Nu ser jag på Inför Melodifestivalen 2010... jag längtar!!!

Anderstorp var mysigt. Axel åkte skidor i Isaberg med Henrik och Johan medan jag och Johanna gick långprommis med småkillarna och fick tid att prata. Middag och mys på kvällen... härligt.
Axel var så spänd inför andra slalomdebuten men var modig och duktig!

Om tomten får för sig att titta förbi i januari så BEHÖVER jag en fotbehandling, nya underkläder, ett frisörbesök, en soldusch och nya jeans. Helreond please!!!

Kanske sover båda två en stund nu... jag ska andas lite.
Imorgon plundrar vi brorsans gran!

puss och kram


Socker och kaffe...


Jag kommer få lägga in mig på avgiftning efter den här föräldraledigheten. Jag blir sjuk om jag inte får kaffe och socker. Ont i huvudet? Ta en Dumlekola eller fyra... Kan inte minnas hur jag tog mig igenom dagarna efter ammande nätter för 4 år sedan. Då var det sommar så jag levde väl på jordgubbar, sol och kärlek förstås....

Idag har i åkt SPARK på isen. Den här vintern är fantastisk! Axel har fått åka spark på isen dragen av farmors Samojeder. IDYLL!!! För stunden sover två guldklimpar och vi funderar på att se en film.

Igår hade vi en riktigt skön och mysig dag. Mamma och pappa tog med Axel på fotbollscup och vi latade oss. Senare kom Karin, Nicke och barnen och efter lite skridskor, pulka och glögg (idyll!!!!) så åt vi köttgryta (som stått och puttrat medan vi vinterlekte), chokladbakelser och pratade. Barnen var smått galna som de kan vara men vi lyckades ändå få till några omgångar Buzz för oss vuxna.

Imorgon packar vi in oss och åker på skidsemester till Anderstorp!!! Jag längtar efter Johanna, Johan och Elis och HOPPAS att Axel vill åka utan minnet av senast han åkte......................... inga mer brutna ben tack!!!

puss


En massa bilder från årets sista vecka...



Granen kläs 2 dagar före julafton


 


Dan före dan och Axel vågade äntligen vara (ganska) nära kaninerna...


 

Julafton började med frukost hos mamma och pappa...








... och fortsatte hos Christine och Johan


 



 





Husfest och Henriks fantastiska dessert




Skridskor på Heden
 

 

En sköning softar i soffan


Skridskor och pulka på sjön hos oss


 

Nyår!!




  





  







Välkommen 2010!


Tog tydligen oplanerat julledigt från bloggen men familjen har lite tid att ta igen tillsammans.. därav frånvaron. Men jag är här precis som det nya året!!! 

Det är bara jag och Ville som är uppe efter gårdagens nyårsparty. Hade en toppenkväll hos Jocke och Kajsa. God mat och goda vänner. Nyårsfirande med biljoner barn är inte som festerna förr men minst lika bra på ett annat sätt ;-) Axel härdade nästan ut till 12slaget men när raketerna smattrade så sov alla barnen gott. Det var en mysig promenad hem i nyårsnatten... 

Vad gör vi annars? Vi njuter av att vara fyra, av att det är riktig vinter ute, av ledigheten. Vi har åkt skridskor både på Heden och på vår sjö, massor med pulka! Jag fick en härlig frukost och förmiddag på stan med Pernilla då Ville snällt tog flaskan som Henrik gav honom. Vi har haft årets husfest då vi tillsammans med våra goda grannar äter en fyrarätters i de olika lägenheterna. I år slutade den först klockan tre efter lite Buzz i vår lägenhet. 

Vi mår bra. Ville växer som en liten gödgris men är söt som socker förstås och oftast bara glad. Axel har längtat efter sin pappa lika mycket som jag i december och suger ut allt av tiden... 

Och nu nytt år.... 2009 var ett märkligt år med få höjdpunkter men självklart en som slår ALLT! 

En kort sammanfattning av ett år som karaktäriserades av min graviditet allt för mycket...

Test: positivt!
Fest: inte alls... 
Värsta dagen: 23 mars då Axel bröt benet
Bästa dagen: 8 september då Ville kom till oss
Fint sommarminne: Öland med Crille och Linda och ett Gästgifveri i Jönåker. 
Andra fina sommarminnen: Jönköping med Anna, Madonnakonserten, veckorna innan Ville föddes, Värmland, släktträff i Skara, Kolmården
Välkomna alla 09or: Elis, Svante, Greta, Maja, Viggo och vår egna 09a förstås.
Fysik: tung och bedrövlig, foglossning, järnbrist, brock... bla bla
Axel: en tuffare, lycklig 4åring som blev jättestor storebror
Vilmer: en nyförälskelse som bara växer och växer.
Jobb: föräldraledighet är lyx!
Shopping: på nätet!!

Jag ser otroligt mycket framemot 2010. Jag ser framemot att se mina pojkar bli ett år äldre, att börja jobba igen, en ny härlig sommar, att Henrik ska vara föräldraledig. Jag tror på 2010!!! Välkommen nya året! 













  

RSS 2.0