Vad åt du igår?


Ibland måste jag påminna mig själv (och er andra.. hi hi)
om hur fantastiskt bra jag har det!

Fredagsmiddag hemma hos oss...

Risotto med lax, räkor, blåmusslor och pilgrimsmusslor

Den tog mig tillbaka hit...


  


Bröllopsresa 2004



Here we go again!


Ännu en elak ögoninflammation har landat i min sons vackra ögon... F**n va äckligt det är! Den här gången är det riktigt synd om honom när han försöker kika ut genom svullna röda klibbiga gluggar. Barn med ögoninflammation får tydligen vara på dagis numer men man vill ju inte bli den impopuläraste mamman i dagisgänget så därför får han såklart vara hemma. Mest är det för att han faktiskt är riktigt besvärad av det... Ja ja, vi får väl se hur hans mors vackra ögon klarar sig den här gången ;-)

Idag hade vi brandövning på jobbet. Jag tycker det är fjantigt med övningar så därför försökte jag skapa en riktig brand strax efter. Jag ÄR brandfarlig men det blev iallafall dagens skönaste skratt. En ny skärbräda beställes från IKEA imorgon....!

Dagens ros till vädret som räddade mig från en skogutflykt idag ;-)

Redan torsdag imorgon... skönt.

Nu ska jag torka mitt hår, läsa för Axel, ge ögonsalva, plocka undan middagen..... i någon ordning.

puss puss

"Åk då,.."


"... åk som Ingemar Stenmark!"

Jag är så stolt!



 







Godmorgon soliga söndag!


När vi vaknade var det ljust ute. Axel sken ikapp med solen och han lekte och gav oss en ännu längre sovmorgon... Ljuvliga tider! Sen var han servitören, Henkan kocken och jag gästen till frukost. Perfekt!

Hade en toppenkväll igår hos bästa familjen E. Åt fondue tills magarna stod rätt ut och efter schlager blev det Buzz och Singstar. Alla var snälla men den där riktiga nerven saknades... Snart blir det Tabu igen!
Kvällens bästa var Axel och Sagas nakenrusning! Någon var GLAD kan man säga.... Stackars Axel! En historia han INTE vill höra när han är 14 ;-)

Just nu ser det ut så här hemma......


... det känns som en syn jag kommer få vänja mig vid!

Update: Henkan tyckte inte det syntes vad de sysslar med på bilden... FIFA på Playsstation förstås ;-)

Jag läste i GP om Baby & Barn mässan som är i helgen... Årets nyhet är en Pappa Lounge där man kan softa och lyssna på skön musik.. Det tycker jag va roligt! Jämnstäldhet my a**!

Städa vidare så jag hinner ut i solen! Sen skulle jag ju baka semlor också...... ha ha.

puss

Ensam hemma!


Jag njuter av en lördagsmorgon som aldrig behöver ta slut. Strax före 8 gav sig mina grabbar iväg med en stoooooor packning trots att jag ser dem igen om bara några timmar. Skidpremiär i Ulricehamn med Nicke och Saga.
När jag tassade upp för att pussas i hallen sa Axel "Nämen mamma. Du skulle ju sova hela dagen!" Sen sa han "Vågar du inte följa med oss eller?"....... Inget av det var sanning. Somna om när de hade gått var planen men alla vet ju att jag inte kan somna om så istället blev det en en timmes långt telefonsamtal till mormor och sen uppstigning för lång frukost..

Sov värdelöst inatt. En orolig dag på jobbet som slutade i spänningstårar och senare somna i soffan var inte bra för min nacke (en gång skadad av en dålig jitterbugg i högstadiet) så klockan 3 gav jag upp och gick upp och tog värktabletter.
Idag känns det okej men inte bra...

Planen för dagen är att fortsätta gå i morgonrock ett tag till, hämta ut ett paket, fixa kvällens efterrätt...
Ikväll ska vi till Karin och Nicke för middag, schlager och...... spel! Henkan påstår att han hittat ett vi kan spela där inga regeldiskussioner kan bli aktuella. Men jag behöver ett spel utan dåliga vinnare! ;-)

Jag hoppas att ni har en skön lördag!





Ett kvällssamtal..


Ibland blir man inte klok på det finaste man har....

Tvn: Programmet presenteras av Bertil
Axel: Jag hatar människor som heter Bertil.
Jag: Nämen Axel! Varför säger du så? Var har du hört det där?
Axel: A säger så.
Jag: Du skyller väldigt mycket på A. Gör han så mycket dumheter?
Axel: Han slår mig och drar mig i håret.
Jag: På dig låter det som om han gör det varje dag... ni som är sånna kompisar.
Axel: Han slår mig på tisdagar, torsdagar, fredagar och söndagar. FYRA veckor slår han mig!!!
Jag: Jaha du.....
Axel: Mamma. När man hatar något då tycker man inte om det.
Jag: Nä precis. Men när man hatar något så tycker man VÄLDIGT illa om något. Jag hatar till exempel krig.
Axel: Ja. Å jag hatar chili!

Ok....

Alla kråkorna?


"Varför flyger alla kråkorna in i MIN näsa, mamma?" sa Axel i morse.
Förklara det om ni kan...!

Ny vecka. Inte lov. Speedade barn. Igår morse räknade jag arbetsdagarna tills jag är ledig.... 25 stycken. Härligt!

Söndag var en mysig dag. Mötte bror med familj och min mamma och pappa i pulkabacken. Tre tokiga barn och några åkglada vuxna. Efteråt gick vi hem till Jonas för att fira Elin som fyllt 9 år. Stora finaste tjejen! Mitt hjärta svallar....
Vi frossade i våfflor och pratade. Småkusinerna leker hur bra som helst nu.
Efter kalasandet hade vi bjudit in oss själva till svärmor på skön middag.....

Mina ögon är inte ok efter ögoninflammationen Axel och jag hade... Idag kom Anna med en snilleblixt jag borde insett själv.... BYT LINSER! Smart. Sen handlade jag middag för en hel vecka på Ica Nära... Smart!

  




Alla hjärtan!


Har en skön lördag fylld med kärlek trots att Henkan står och serveras romantisk mat till andra ikväll.....
Det ljuvligaste vädret hjälper ju till att göra den här dagen alldeles fantastisk! 11 bitar sushi och melodifestival om några timmar också. En lycklig son och lite chokladglass på det så är det en topplördag! Fast vi kommer sakna Henrik ikväll...

Dagen spenderade vi i solen och vid miljöarken(parken) tillsammans med Nicke och Olivia. Vi lekte en stund innan vi promenixade bort till vackra Råda där vi fikade i kaffestugan med våfflor.
Sen var jag tyvärr tvungen att göra ett snabbt presentstopp på Allum. Kalas för min älskling Elin imorgon.

Nu tittar vi på Axels nya Lotta på Bråkmakaregatan film och myser....

Ikväll hejar jag på Måns olyssnat!!


Till alla mina hjärtan som gör mitt liv till vad det är.....
I LOVE YOU! Puss och kram på alla hjärtans dag!!


Kaninspan


Axelspan


Olivia


Underbara sol!






 


Ledig!


Ok. Jag gillar mitt jobb men jag älskar att vara ledig!! Vi gör ingenting och det är alldeles underbart skönt. Jag myser runt i min nya morgonrock som är ett riktigt glädjepiller för att bara vara en morgonrock och Axel skruttar runt i Zlatankläder...
Alldeles nyss var Karin och Saga här och det lilla kärleksparet bytte alla♥gåvor. Axel fick en söt blomma och en teckning och Saga fick ett egentilverkat halsband. Det är kärlek..... men sen ville Axel inte pussas för han gillar inte tjejbaciller..



Solen skiner och om inte min enda tjocka jacka låg i torktumlaren så skulle vi varit ute snart...

Senare ska vi går på bio och se Discodaggarna. Hoppas den inte är för svår för Axelsson och att popcorna räcker i en timma och 19 minuter!!!

Karin och Nicke ska enligt Saga åka på span i helgen. Gifta i 5 år imorgon. Jättestort grattis till er! Hoppas ni får en härlig helg.

Alla♥dag 2004


  

Ha en fin fredag!

Sköna torsdag


Solen sken på mig hela skogsutflykten och jag har precis försökt duscha bort röklukten från min kropp. Grillmästaren Erik bjöd på både blåbärssoppa, frökentoast och pannkakor med chokladsås och barnen var liksom jag nöjda och glada. Nu har vi ätit middag, jag och Axel. Han - köttbullar och pasta. Jag - pasta och mozzarella (!?). Vi är trötta av förkylningar och massa frisk luft och snart kommer vi sova gott i soffan tätt intill varandra. Henkan är på kurs och sover säkert gott i skolbänken han också ;-)

Det var en sorgsen morgon.... skickar en massa kärlek till dig mitt hjärta!!!

Ledig imorgon... åh så skönt.


Godmorgon!


Jag är lite sen... men jag lovade min prins att få se färdigt morgonens Dora som tydligen var en riktig nagelbitare. Men snart ska jag ta min säck med ved, mina fleecekallingar och ullstrumpor och åka till jobbet. Först lämna på dagis förstås vilket jag har gjort hela veckan (lämnar ALDRIG annars). Det är supermysigt att lämna en pigg glad kille. Jag som trodde jag fått vinstlotten med hämtning... då det oftast är en trött, hungrig kille.

Ooops nu sjunger Dora på sista refrängen! Fyra timmar i skogen är ingenting för en vinterälskare som jag!!!! Bara en arbetsdag kvar sen HELG!!! Jag längtar.

Ha en fantastisk dag!

puss

Idag!


Idag är det en alldeles underbar dag!!

puss

Lördag!


Hela familjen gör lite vad var och en är riktigt bra på... Axel ser på en ny film, Henkan pillar med sin nya fiskeutrustning och jag sitter vid datorn. Skulle precis vara väldigt väldigt vuxen och betala in en fyllnadsinbetalning till Skatteverket men pappa kom med snilleblixtar och nu måste jag kontakta min personliga favorit bankkvinna. Jag tänker låstas att snilleblixten var min så kanske jag stiger något i graderna i hennes ögon... eller så genomskådar hon mig.

Senare idag väntar middag på stan och bio med Johanna. Revolutionary road.... kom igen... var bra!!!
Oavsett så ska det bli så mysigt att tillbringa tiden med världens bästa Johanna. Alldeles förlängesen!!!

Njut av er lördag!

Tack å hej vintern!!!


Jag är less på kyla! Otålig och intolerant. Längtar ihjäl mig efter varm luft och tunna kläder. Ok.. skidor vecka 13 klagar jag inte på men det är en annan kyla. Då står jag inte i för tunna jobbkläder och skrapar rutan. Då tänker jag förresten gå ut precis när jag vill.

Jag har precis stekt köttbullar och gjort potatismos till mig och Axel. Han ville inte äta min sås för den var orange och inte brun.......... whatever. Gott var det iallafall!

Henkan jobbar. Imorgon ska han på något lyx och på torsdag ska han på Årets kock. Om han är hemma någon kväll så kanske han kan lära mig att göra BRUNsås ;-) Nej då! Den här veckan är inte lik andra veckor. Vi ses ju på fredag........

På lördag ska jag ha biokväll med Johannispäron. Längtar... Middag, bio och en massa prat. Hon vill halvligga med magen i vädret på VIPbio men jag kommer absolut att somna om jag sitter så bekvämt i mer än 2 timmar. Vi får väl se vad det blir. Filmen är inte det vikigaste.... viktigast är vi.

Idag gjorde jag det....... bokade en klipptid!

Jag behöver minnas några sköna sommardagar....

Nordsjön med vänner




Ett sommarregn...


Astrids värld


Ännu ett vacker sommarregnsstund...

Grill hos vänner

Underbara Stockholms skärgård..

... med underbara!!!

Poolbad i Landvetter

En rolig bröllopsfest

Sol och kalas på min altan

Halmstad!

"Eehhh....Vi är bästisar och klär oss likadant" ;-)


Svenska fina midsommar


Något varmare....
♥♥♥





Snart: Me&I


Sitter och väntar på Pernilla som snart kommer hit för att förhoppningsvis sälja lite fina kläder till tjejerna som kommer lite senare. Kladdkakan är klar och godisskålen fylld. Killarna är utjagade från hemmet och jag ser framemot en trevlig eftermiddag och såklart lite shopping (köpstopp my a**!)

Kom hem för några timmar sen från sköna Varberg. Fick mig en riktig överraskning efter frukosten i lördags när Henrik berättade att han bokat rum på kurorten åt oss. Vi fick oss ett dygn med skön avkoppling, varma goa bad, jag testade vattenharmoni (njaaaa...), god mat och en natt i sköna sängar. Tyvärr var det som vi befarade med Axels ögon så natten avbröts några gånger av torkande av ihopklibbade stackars ögon.

Idag blev det god frukost och promenad vid havet! Alldeles underbart!







RSS 2.0