ANNA


Ska snart till flygplatsen och hämta Anna! Jippie!!
Henrik ska vintergrilla och jag tror vi får en myyyyyyysig fredag.

Ha en skön kväll!


God morgon alla fina!


Vi gör oss klara för en skogsutflykt med vänner. Kaffe, bullar och Risifrutti. Två busiga killar, två bebisar i barnvagn och två lediga mammor. Nice!

Senare ska vi till BVC och kvalitetssäkra världens vackraste unge och ikväll blir det Lilla Linné med Pernilla! Ska bli mysigt!

Vi hörs!



Uff...


... vad det var dyrt att betala räkningar!!! Den månaden var det en viss blå j...kla bil som nästan ruinerade oss med försäkring och reparationer. Suck. Jag tror att det blir köpstopp i november... Vilken tur att jag innan stoppet unnade jag mig något vackert och faktiskt inte alls dyrt. De här fina kopparna gör morgonkaffet ÄNNU godare... det är jag säker på ;-)



Idag har jag haft världens snällaste barn. Förmiddagen mös jag och lilleman i soffan. Efter lunch blev det härlig höstpromenad för att göra lite ärenden. Ljuvliga färger som gör mig lycklig! Hämtade Axel och satt på trappan och åt mellis och pratade om dagen. Henrik kom hem tidigt för middag och lite tid med oss innan han stack iväg på fotboll. Axel somnade precis som han skulle och Vilmer bara myser i sin babysitter i kväll... inte mycket att klaga på. Det skulle väl vara den där HEMSKA hundbajsen som jag råkade köra vagnen igenom. Gaaahhaha va äckligt det är med alla hundägare som inte tar hand om sin skit. Grrrrr...

Veckan såg tom ut men nu är det morgonfika med Anna inbokat! Dessutom lekdate med Karin och barnen imorgon, utflykt med grannen och barnen på torsdag innan Vilmers läkarbesök. Kanske fika med Pernilla på efter... förlåt jag menar kvällen ;-) och hej hopp så var det fredag och Anna kommer!!! Happy me!



NJUT HÖSTEN!


Berg-och-dal-Karin...


Ännu ingen tvåbarnschock tycker jag... men min vardag styrs av hur trött jag är, hur glad 4åringen är och hur mycket nyfödingen skriker. Igår var jag en värdelös mamma till min stora son. Idag var jag i några timmar helt nere då jag trodde att min lilla son hade fått kolik. Det går upp och ner och när det går upp är jag väldigt högt uppe bland molnen av lycka och när det går ner så går det verkligen ner.

Gårdagen började fantastiskt med lek i gymnastiksal tillsammans med dagiskompisar och föräldrar. Fortsatte lika fantastiskt med underbart goda pannkakor och blåbär-vaniljsylt hemma hos Kajsa och Jocke... men sen dalade jag. Axel var högljudd och jag intolerant... resten av dagen!

Idag tänkte jag sova. För att bli en bättre piggare kvinna/mor/fru... men istället blev det ett par nya jeans till mig, några pyjamasar storlek yttepytte och en GOD fika med mamma. Sova ska jag göra imorgon... om det är vad Ville också planerar. 

LÄNGTAR till fredag! Då kommer finaste Anna till Göteborg för en snabbvisit. 

På torsdag ska läkaren kika på Vilmer. Håller tummarna att båda kulorna snart sitter där de ska. Deadline är den 4 december... HJÄLP! 

Jag har fått mössorna jag beställde av duktiga Petronella... 


Brorsan gympar och vi softar...


Snart 2 månader


Godnatt!


 


Vintertid...


Jag har tassat upp med Vilmer för att inte väcka resten av familjen som sover gott denna vintertidsmorgon...
Försöker tänka levande ljus, glöggmys och vintervitt istället för att bara tänka MÖRKER!
Igår startade vi dagen med kaffe i sängen och lååååååååång frukost innan Henkan var tvungen att åka till jobbet. Jag och killarna åkte och hälsade på mamma och pappa. Fika, promenad och lek. För första gången visade storebror sig lite svartsjuk... Att dela mormors uppmärksamhet var tydligen värre än något annat.

Vi åkte hem i lagom tid för att tända en massa ljus och ta emot Henrik som haft tidiga gäster vilket gav oss en bonuslördag tillsammans! Oxfilé, sallad, ett glas vin, lite glass..... sen somnade vi ifrån filmen. Men vi behövde nog sova...

Nu har en naken Axel smygit upp till oss här i soffan. Vilmer har somnat i min famn och det är dags att tända ljus och göra kaffe.

Godmorgon vintertidssöndag!


Fredag


Ammade på tok för ofta för min smak i natt... Vilmer verkade tro att natten var mellan 18-24 för då sov min skatt som en stock. Efter midnatt.. då rockade han loss och trodde att jag var en smarrig buffé! Iallafall vaknade hela familjen på ganska så fint humör och gav oss iväg för att lämna in bilen på verkstan. Efter det blev det utlovad McDonaldsfrukost. I väntan på date med Pernilla, jobb för Henkans del och på att bilen skulle bli färdig lockade jag med en något motvillig make till Frölunda Torg och DET skulle jag inte ha gjort. Precis när vi kom dit pågick någon sorts nyinvigning av det något sunkiga torget. Gratis tårta, kaffe och diverse rabatter hade lockat dit halva göteborg. Henrik fick panik och Vilmer fick antagligen svininfluensan... Jag funderade mest över att så många inte jobbar klockan 10 en vanlig fredag i oktober??
Köpte fyra par vantar till Axel och 2 bodys till Vilmer innan vi flydde därifrån.

Eftermiddagen spenderade jag och killarna hemma hos Pernilla. Olivia och Axel lekte toppenfint så P och jag fick en massa prattid! Mysigt!! På hemvägen inhandlades fredagsmiddag... sushi till mig och köttbullar till Axel. Vilmer fick nöja sig med det gamla vanliga blasket..
Vi har kikat på Idol och myst i soffan och nu sover båda två.

Det är fredag...

Har ni sett mina killar?


Mina gryn... Mina kottar... Mina troll...
Jag håller av er så att jag tror att jag ska sprängas!
Att ni är mina är det största och finaste som hänt mig...
Att jag är er för alltid är självklart och villkorslöst...



 

Jag älskar er!



Hummer och Kspecial...


Om jag jobbade hade jag kanske blivit utröstad ur Greysfikagruppen eftersom jag bloggar och bara med ett öga ser på gårdagens inspelade avsnitt. Jag är pigg! Jag kommer inte vara pigg när Vilmer väcker mig för tredje gången i natt med sitt griskultingsgrymtande från sängen och därför borde jag försöka sova men nej....

Vissa får vara på hummer- och champagnekväll ikväll. Vissa får äta Kspecial med russin och banan för hundraelfte gången den här veckan. Livet är inte rättvist. Men när Henrik är sådär läskigt skaldjursbakis imorgon är jag bara helt vanligt mamma-som-ammar trött. Som sagt... inte rättvist.

Men okej... när han stod på jobbet och antagligen rullade köttbullar av 60 kg köttfärs så promenerade jag i ett höstfärgat Anderstorp med min bästa vän... så okej. Han är värd lite hummer! ;-)
Hade en supermysig dag med Johanna och Elis och väg 27 är inte alls så lång och trist med en latte och en påse Polly dark sensation. 
Tack för idag vännen!









Fredag imorgon. Men när Henrik jobbar helg känns fredag som en onsdag... suck. Tänk om! Tänk rätt! Man har inte alltid rätt att tänka och känna hur som helst... Kom igen nu Kråkan! ;-)

Godnatt... så småningom.




Var tar dagarna vägen...


Tänker varje kväll att jag ska blogga.... men någon suger musten ur mig och jag somnar supertidigt allra helst i soffan!

Kom precis hem från långpromenad och lunch på egen hand nere på fiket. Snart ska jag rusa och hämta Axel som är på dagis idag istället för imorgon då han ska få heldag med sin farmor. Jag och Ville drar till A-torp!!!
Jag vet nu att A-torp inte alls ligger nära Vimmerby och drar slutsatsen att Småland är HUGE!!! ;-) Så någon höstmarknad på Astrid Lindgrens världs lär det inte bli. Geografi är INTE mitt starka ämne.... Men jösses vad jag längtar efter Johanna och Elis!

Helgen var supermysig! Picnic med Jonas och familjen på lördag. Korvgrillning i skogen på hösten är NICE!
På kvällen kom Nicke, Lissan med Olivia och Crille och Linda med Tildisen hit på middag. Ha middag med våra fina vänner är definitivt på min topp 10 lista över saker jag ÄLSKAR...
Vi åt och pratade och hade en skön kväll...

Jag har äntligen fått gjort saker jag borde gjort... försäkringar, boka dop, namnpapper osv osv....
Skönt.. för jag är på riktigt mammatrög och glömmer det mesta hela tiden.






Filmmys så länge chipsen varade...


Dags att gå!!!


Godmorgon måndag!




Nu ska vi på BVCbesök och lunchdate med Kajsa...

Ha en fin dag!


Perfekt!


Jag ammar. Min man står i köket. Perfekt!


Det här blir en fin lördag...


Det känner jag! Strax ska jag ta min mjölkslurpande igel och åka till affären. Picnic och middagsmat ska inhandlas. Snart kommer min bror med familj och det blir en promenad till sjön för lite korvgrillning i höstsolen. Ikväll kommer kära vänner hit på middag. Antagligen fullt ös på de små och förhoppningvis lite tid för oss vuxna att prata också...

Att jag dessutom fick somna om och sova till 8.30 och fick äggröra till frukost gör inte den här lördagen sämre!

Igår tände vi 10000 ljus här hemma, åt lax (när Axel får välja middagsmat..), lite vin, lite marängswiss, lite Idol och sen zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz..... i soffan.

Min lilla stjärna har börjat visa oss sitt vackra leende den här veckan... Det finaste vi sett förstås!

Nu... handla!

Hoppas du har en fantastisk lördag!

Sockerberoende??


Vad är det frågan om?? Visst gillar jag goda saker men har aldrig varit en godisråtta... nu längtar jag efter socker HELA tiden!! Jag vill dricka Fanta Exotic som om det vore vatten. Äta kanelbullar, chokladbollar och marängswiss hela dagarna! Längtar efter mörka Polly varje minut! Jag försöker skylla på amningen men det här suget är INTE bra för en hyfsat nyförlöst kropp!!

Suck....


Det finns inget dåligt väder?


09.00 mötte jag mina mammalediga granntjejer för en barnvagnspromenad i snöblandat regn... Men det var skönt och man glömmer vädret om man pratar konstant i en och en halv timma! Dessutom var det vansinnigt mysigt att komma in och dricka latte och bebisgosa efteråt.

Veckan har mest varit snorig och hostig. Axel har varit hemma med oss det mesta och dagarna har gått fort... Föräldramöte, sandlådemöte, tandläkarbesök.... thank god it´s friday ;-)
Har dessutom fått mitt första mammabryt som slutade med att min tappre förstående son säger: "Mamma... ska jag laga min egen carbonara?"........ Snyggt morsan!!

Idag är Axel med Henrik på lekland och jag hoppas de har en toppendag tillsammans med Nicke och Olivia. Ikväll ska jag fredagsmysa med mina tre killar. Dags att ge den största lite uppmärksamhet och kärlek... de två andra får absolut så mycket de behöver ;-)

Nu... Efter tio med Malou och mer kaffe!


I love You!





Best of Mrs Anka...


Äsch. Jag som trodde jag skulle få några nya sköna skratt åt kvällens Hollywoodfruar... men jag skrattar trots att jag redan sett allt!

Ny vecka... Imorgon är Villy Wonka redan fem veckor! Mamma tror att han är döv för att han inte skrattar ännu. Jag tycker bara att han visar att han är en seriös liten herre som inte tänker smila upp sig på beställning. Eller är det så att han inte är lycklig????? ;-)

Helgen var toppen! TREVLIG fredagkväll med Anna och Robban. I lördags åkte jag och Axel till Nordik i Partille som hade "barnkalas". Axel fick träffa en clown, fiskade i fiskdamm och åt bulle. Jag dregglade över alla saker jag ville ha!! Det var mitt första Nordikbesök... och jag åker inte tillbaka förrän plånboken är mer välfylld. Vi åkte därifrån med en gratisballong, pruttlera, handbojor i skumgummi och fyra fina barntallrikar. Jag önskar mig hela affären.

Fotbollskvällen tillbringade vi tillsammans med Johan och Christine. God mat, mysigaste sällskapet och skitfotboll.

Söndag och den stora dinosauriedagen!!! Är det för sent att skola om sig till paleont... pateonto... dinosauribengrävare?? Showen var helt fantastiskt bra. Jag och Axel var lika exalterade... eller jag var kanske lite mer. Innan hann vi med en fika hela familjen på Le Pain. Cozy!!!

Ikväll blev jag och smågrabbsen inbjudna till Linda och Tilde på middag. Först lek länge ute och kaffe i termos i höstkylan. Sen god middag innan Axel och Tilde lekte vidare. Nu väntar jag på att Henkan ska komma hem. Ikväll lär han kommunanställda laga mat...

I söndags ♥
  

Pussar
 




Fredag!!


Det är sååå skönt att det är fredag trots att jag är ledig! Fredag är ändå fredag. Med fredagsmys. Med godis. Med en ledig man. Med god mat. Härligt!

Igår började jag dagen med att gråta floder till ett inspelat Grey´s för att sen titta på Malou´s Efter 10 som handlade om en man som förlorat sin fru och yngsta dotter i en olycka. Med tömda tårkanaler blev det sen en alldeles underbar torsdag med BVCbesök, snabbtur till stan när Henkan hämtat Axel, simskola...

Ikväll blir det återigen middag med våra sköna grannar. Räkor, Idol och bastu för de som vill. Annars kommer helgen bjuda på fotbollskväll hos Johan och Christine och Walking with Dinosaurs för mig och Axel på söndag...

Nu: fixa lunch till oss.

I sängen i morse
 


My babyBjörn?


Jag gjorde det! Bakade Leilas tekakor (för andra gången den här veckan) med Ville hängandes i bärselen på magen! Han älskar mig... eller iallafall älskar han min famn över allt annat.

Vet inte var dagen tog vägen... Tidig uppstigning men slumrade vidare i soffan. Sen frukost med hela familjen. Grannen på fika. Kort promenad medan axel var hos en kompis och lekte. Leila-bak. Packat upp höstkläder också... Var är mina jeans??? Gick jag inte i jeans förra hösten? Någon som minns??? Jag hittade en massa gråa/svarta/bruna VÄLANVÄNDA plagg. Jag önskar mig en ny höstgarderob...

Det var den här onsdagen det! Ikväll kommer Karin hit för att bara umgås en stund... mysigt. Nu ska jag fixa kvällsmat till Axel.. kanske med Björn the baby på magen.

Vilmer och jag på promenad
 

Kram!




Tisdag


Kaffe efter maten. En liten kille som sover i sin säng (kors i taket!!!). En stor kille som leker med en kompis på rummet och som båda två riskerar att få bullerskador så som de låter. Snart kommer min man hem. Det är en jättebra tisdag!

Efter en förmiddag som bara bestod av ammning så fick vi besök av Kajsa och hennes URSÖTA Svante. Vi gjorde det man gör bäst som mammaledig.... fikade och pratade. Vilmer sov sig igenom hela besöket och Svante var bara glad och charmig.

Där fick jag... nu ropar lillskrutt från vaggan.

Jeans!


Det är en stor dag idag.... jag har jeans!!!


o´boy


Jag trodde att graviditetscravings gick över... jag dricker O´boy till kvällsmat - moget...

I eftermiddag har jag haft besök av kollegorna Pernilla, Marie, Helena och Annie. Annies söta son var med också! Vi fikade, pratade och mina gossar skämdes bort med FINA presenter. TACK sötaste ni för att ni kom och för de fina presenterna!

Elvin hälsar på Vilmer

Fina Marie


Helena blev snabbt poppis


Nu längtar jag efter Henrik... Tur att jag kan fördriva tiden med att titta på min yngsta son när han sover och samtidigt garva åt Svenska hollywoodfruar. Maria Montazani är det roligaste på TV just nu! Jösses...

GRATTIS till världens BÄSTA storebror som fyller 38 år idag! Du är underbar!

Imorgon... mer fika. Kajsa och Svante kommer på besök!

Natti natti




Ny vecka i en ny tillvaro...


Jag säger VÄLKOMMEN till en vecka som än så länge inte bjuder på stopp i några mjölkkanaler eller regn å rusk väder! Nu vill jag njuta varenda sekund den här veckan av vårt nya liv som faktiskt fyller en hel månad imorgon. Jag tänker inte säga.... "va fort det går"... för det visste jag ju redan!

Vi vaknade på bästa sätt alla fyra. Sedan dess har jag lämnat Axel, gått promenad till affären, försökt söva mitt hungriga barn, ammat, ammat, ammat.....

I eftermiddag kommer fyra fina flickor hit!!! Jippi! Jag lyssnar på Ratata och försöker baka tekakor...




Frukost med stil


Här hemma dukade Axel med bordsplacering efter favoritfotbollslag till frukost...



Mitt favoritlag är tydligen Sverige...

Duktiga tokstolle vad du förgyller vårt liv!


Helgen har börjat


Hela familjen ledig idag betyder att helgen redan startat! Den kunde dock startat bättre... Nya stockningar, feber i natt igen. Idag blir det samtal till Amningshjälpen och en tur till hälsokosten i Allum. Jag är beredd att prova allt just nu för detta är överjävligt!!!!

Nu är Henkan på promenad med Vilmer och grannarna. Jag och Spiderman ska sätta fart på dagen efter flera timmars barntv och frukostätande i soffan....

Ikväll hoppas jag att jag mår såpass bra att vi kan åka och äta middag hos Vicke och familjen! Alldeles för längesen :-)

Ha en härlig fredag!


RSS 2.0