Ovanlig vardag...


Så var allt igång igen...

Idag var jag tillbaka på jobbet och Henrik stannade hemma med gipsmannen. Imorgon ska vi till Östra för röntgen och samtal med läkare. Hoppas hoppas hoppas på att benet läker fint och att vi kanske får låna med oss en rullstol därifrån. Min rygg har tagit stryk av lyftandet av 18 kg Axel och ikväll har stackarn fått hasa sig fram på golvet och jag har bara lyft när jag verkligen måste. Men han är SÅ duktig min skatt. Inte alls gnällig. Istället säger han saker som:

"Ska du inte komma och pussa på min mamma för att du tycker så synd om mig som har brutit benet??"

Han vet var han har mig rackarunge!!!

Trysil ja....
Förutom benbrott var det mer snö än jag någon sin sett i hela mitt liv och mycket mindre sol än vad jag hade hoppats på. Ångrar bittert min höga solskyddsfaktor den där eftermiddagen då jag satt med Stieg Larsson på altanen och Axel hade träff med Mamma Mu i 3 timmar...
Där fanns samma mysiga stuga som för 2 år sedan, mina underbara brorsbarn, ljuvliga backar, en skön bastu, fantastisk sjukvård, en massa god mat och en hel del sömn. Tidiga kvällar blev det på madrass brevid min svettiga alvedondrogade son....

Men det bästa av allt är min man som är den stadigaste klippan för mig när jag faller och den bästa pappan i hela världen!!!! Tack älskling för att du är som allra bäst när det verkligen behövs... Jag älskar dig!!!!

Nu är det bara att ta sig igenom ett par tuffa veckor och börja spara pengar så att det nästa år kan åkas på både skidresa och solsemester. Axel ska få ta igen den skidåkningen han missade i år och jag ska sitta i solen med bebis under parasoll brevid mig. Men inte samtidigt.. ;-)

En massa bilder från en oförglömlig (!!!) vecka....

Fullt ös i snön...


  

Kusinkärlek!!!


Strax före olyckan..
  


Elin och Alva
 

Spel och afterski på en solig altan...


  

Mina älsklingar!


En gipsad hjälte somnade mitt i maten...


Men våfflor går bra att göra...


Morgonmys när min mamma och pappa kom upp

De här två kan busa!!!!
  

Pappa bastar och snöbadar!


...och så lite lekar.


Mitt fina fina hjärta!!!







Det blir inte alltid som man tänkt sig...



Vi kom hem igår kväll...

Axel fick en och en halv dag i backen innan olyckan var framme. En vurpa i Trollskogen, en skooterfärd till sjukhuset, röntgen som visade ett brutet ben och sen ett stort lila gipspaket från tårna till ljumsken. 
Resten av veckan har varit tuff men vi har en duktig och tapper son som fixar både smärta och tristess ganska så bra.
Själv klarade jag kombinationen av smärtan i mammahjärtat och graviditetshormonerna sådär.... många tårar blev det och framförallt massvis med besvikelse för att inte Axel fick den härliga vinterveckan vi hoppats på.

Nu är vi iallafall hemma och snart har den första och förhoppningsvis värsta veckan för Axel passerat.
Berättar mer senare. Han behöver oss 24h just nu...

Några suddiga mobilbilder...

Axel somnade på sjukhuset av smärtan...




Benet som spjälkats av scooterdoktorn...


Kärlek till alla snälla som tänkt på oss i veckan!
Tack!






Packar...


Jag packar...

Förutom mer än hälften av Apotekets hela sortiment har jag packat ner myskläder i massor!!! Jag tänker till och med lämna min mascara hemma! Här ska mysas, vilas, utenjutas och förhoppningsvis solas!! Henrik har packat ner min Roséstol som jag fick av Pernilla och Magnus i somras. Där ska jag sitta. I backen. I solen. I solbrillor. Utan rosé men kanske med en varm choklad eller kall lättöl och se när min son susar ner som värsta Ingemar Stenmark.

Jag lovar att jag ska åka lite skidor och pulka också och jag lovar att se okej ut när jag gör det.... ;-)

Det ska bli underbart med semester!!!!

För två år sedan...

  

Vi hörs om en vecka!

Hemska natt...


Vill helst glömma natten som gick.... och nu önskar jag allt jag kan att det inte är mig det är synd om i natt.

Snälla, snälla, snälla... låt oss slippa. Axel började kräkas klockan 22 igår kväll. Sen kräktes han med 20 minuters mellanrum nästan HELA natten. Tur att emotofoben (jag) har världens bästa man. Jag tog hand om nerkräkta handdukar, lakan, kläder... Henrik tog hand om Axel som det var SÅ synd om. Han hade så ont!! Jag ville mest storgråta men kämpade för att inte överföra min dumma skräck på min modiga son. Fick några timmars sömn i ett annat rum eftersom jag skulle upp och jobba klockan 7 och för att jag som sagt har världens snällaste man. Världens snällaste man, världens modigaste son och världens räddaste mamma... vår kräkfamilj.

Men idag är Axelsson på benen. Tagen förstås men han har ätit både yogurt och makaroner och just nu leker han Rorri racerbil. Jag är förstås inbillningssjuk.. eller sjuk. Det får vi ola om....

Rent förebyggande åkte jag och handlade och fixade ett kylskåp rustat för krig (=kräksjuka). Nu har vi bara Proviva nypondryck, mild yogurt, rostbröd och blåbärssoppa.

Min mamma ringde precis och frågade Axel hur han mådde... "Jo tack, det är bra med kräket".

Om alla små och stora kräk är friska tills på lördag så är jag lyckligast!!! Då är det semester...

Snart storebror funderar på ole dole doff...



"Mamma.. vet du en sak??? När bebisen kommer uuuuuuuuut, då kommer det att göra ONT!"
(No shit!!!!)

"Bebisen kommer ut i snippan och då blir den alldeles platt."

"Man vet inte om det blir en lillebror eller lillasyster. Det får vi ola om när den kommer."




Kan man bada sig pigg?


Energin har hängt i... till efter middagen. Jag somnade till Bolibompa och nu samlar jag kraft för att ta tag i resten av kvällen. Bad/hårtvätt kanske gör mig pigg...?? Eller iallafall varm.
Men jag har hunnit laga middag till oss tre OCH göra en lunchpaj som ersätter morgondagens fiskbullar på jobbet... URK för fiskbullar! Mer fisk i fiskbullar än kött i köttbullar??? Det är frågan det... Axel var helt slut han också. Helt slut efter en helg med barnvakter kanske?

Jag handlade mat förut med 4 recept i högsta hugg utskrivna innan hemgång från jobbet... Handlade till köttfärssoppa, vitlökbröd, fiskgratäng, paj med spenat och fetaost och en kladdkaka. Det är middagsplanering det!

Tror att jag ska bada, sen kvällsfika och gråta till Spårlöst på TV4....

Idag längtar jag efter Anna... och Dunder-Karlsson.



Skittävling!


... jag säger inget mer.

Kvällen var iallafall allt annat än skit! Jättegod mat, trevliga människor, schlager på storbild, en hel del sång och en riktigt snygg 30åring. Kanonkul!

Idag har jag mått riktigt bra. Om det beror på en trevlig helg, lediga dagar, lite vårsol, att jag sov till 10 i morse eller något annat det vet jag inte men jag hoppas på en kombination av alltihop och att ÄNTLIGEN kanske vinden har vänt. Tänk om jag får må bra nu. Ett gott tecken är att jag ikväll helt otippat alldeles nyss började röja bland handdukar och lakan.... När jag väntade Axel blev jag helt skåpmanisk. Jag hade en lista på skåp jag skulle städa i min almenacka som jag tittade på under dagen och bara längtade hem så att jag skulle få röja loss i ett skåp och SLÄNGA! Det var inga problem att hinna med att bocka av den listan innan Skrutt gjorde entré men sedan dess har skåpsröjarlängtan aldrig mera infunnit sig... KANSKE har vinden vänt! :-)

Idag har vi som sagt haft sovmorgon innan vi åkte till svärmor där Axel sovit. Där rev Henkan en carport medans jag tittade på Let´s dance och gosade med Nellie.... När vi kom hem fikade vi med några grannar och Axel lekte med deras son. Gick en promenad och njöt av solen. Ikväll blev det pizza och snart Beckfilm. Jösses vad jag är pigg idag.... å då jämför jag med mina tidigare 11 veckor.

Vi skulle ta första kortet på magen igår.... det gick sådär...


Middag igår kväll...


Johan och jag kollar schlager


Syskon och Djurgårdare... från Småland


Eehhh?


Fina fina kusinerna...






♥ ♥ ♥

God dag lördag!


Sitter duschad, nylackad och nyplockad.... nu ska vi bara se vad jag kan hitta i garderoben som sitter snyggt på den här kroppen jag inte helt känner igen ;-) Tänkte att om jag fixar mig helt färdig innan den obligatoriska hysteriska klädprovningen börjar så är förutsättningarna liiiiiiiiiiiite bättre.
Ikväll ska vi fira Karin och se på schlager. Hemklickade presenten gjorde mig nervös genom att komma i sista sekunden men nu är den här!

Igår mumsades det "räkmaska" och fnissades. Överskattad macka?? Japp men ändå j...ligt god. Kanske ännu godare om man kommer någon annanstans ifrån och inte njuter färska polska handskalade räckor lika ofta som vi ;-)

Vi saknade Helena!!!! Elisabeth Höglund kunde inte ta hennes plats men däremot fick vi sällskap av mammalediga och nyblivna Växjö-bon Malin! Mysigt! Om inte Marie lagt in världens minsta bilder skulle jag stulit dem... men vi kanske inte var snygga nog för större bilder.
HÄR hittar ni dem iallafall...

Ikväll kan jag tänka mig att heja på nästan vilken låt som helst.... undantag Marlena och grekiskan. Du blir jag sur. Gladast blir jag om Måns, EMD eller Alcazar vinner. Rycker på axlarna gör jag om Caroline af Ugglas, Sarah Dawn Finer, Molly eller Agnes vinner. Lite småsur kan jag nog bli om Heat eller Emilia vinner.

Hoppas ni har en fin schlagerlördag!

Go kväll!


Här pågår nattning och kvällsfikafix! Kom precis hem alla tre från brorsdotter Elins musikuppträdande. Mysigt.
Det är mindre mysigt med snö! Om en vecka åker vi till Trysil för att njuta av just snö men det är en helt annan sak.... Här vill jag ha torrmark och vårsol och nya skor...

Jobbade idag igen. Det blev ofrivilligt en kort vecka. Imorgon är det fredag och efter jobbet blir det räkmacka och... minus vin ;-)  på Gothia med världens finaste kollegor - Marie, Helena och Pernilla. Håller fler än 2 tummar för att PB är frisk!!!

Imorgon fyller min Karin 30!! Inte har du väl åldersnoja med man, hus och 2 fina barn?? Jaha... du har högkostnadskort på Apoteket också ;-) LOVE YOU!
På lördag ska hon firas med fest och schlagerfinal!
Axel får fredagsmysa med  sin mormor och morfar och lördagsmysa med sin farmor och Janne....


Nu fixar jag fikat färdigt!

puss

Sjuk...


Alla som känner mig vet att jag har kräkfobi... eller igentligen är det magsjukefobi. De senaste veckorna har jag kräkts om jag råkat stoppa in tandborsten för långt in i munnen, om skolmaten inte fallit mig i smaken, om andra elaka dofter trängt sig på.. men det är inte så farligt. Det borde kanske också vara så att 10 veckors illamående dämpar fobin.. men nej då.
Gick hem i måndags med värsta sortens magknip och trodde jag hade magkatarr. Drack en massa saker som ska vara nyttiga för magen och kräktes som en galning. Sen dess..... bara magknip. Magnip och svältdiet. Idag känns det mycket bättre.. snart ok. Läste bloggen för ett år sedan och såg att det var precis på dagen 1 år sedan jag var magsjuk sist!!! Galet.

Tror faktiskt inte att detta var maginfluensa... ingen annan i familjen har blivit dålig. Tror jag fått i mig någon elak bakterie som bosatt sig i min mage några dagar.
 
I söndags njöt jag och Henrik av brunch på Incontro i 3 timmar.... sen bio. "Män som hatar kvinnor". SÅÅÅÅÅ BRA! Nu har jag kraft att ta tag i andra boken... som jag ändå läst 160 sidor av en annan gång ;-)

Nu funderar jag på att gå till affären och köpa lite nyponsoppa... Kroppen är inte direkt energitankad.

Ses!


1 + 1 = snart 4


Ja! Så är det. Nu när närmaste nära och kära fått dela nyheten med oss är det bloggens tur...

Vår lilla familj blir lite större. Snart (eller om en hel evighet som det känns...) blir vi fyra! Förutom oförklarlig lycka har min kropp drabbats av ett konstant illamående i snart 10 veckor, en sjuklig trötthet, ganska så mycket snyggare bröst, 3 härliga kilo redan nu snyggt fördelade över mage, rumpa och lår och en längtan jag aldrig tidigare upplevt.
Med Axel var jag gravid... nu VÄNTAR jag barn.
Jag väntar och längtar och skulle jag få önska en sak nu så skulle det vara att vrida fram tiden.
För mig är det en helt annan sak att vänta nummer två.... jag vill ha mitt barn. Gärna nu!
Men den som väntar på något fantastiskt.... får vänta ändå till september. I början av september är det tänkt att bebisen ska göra entré om allt går som vi önskar.

Axel säger att den ska heta Dunder-Karlsson om det blir en pojke och Blom om det blir en flicka.... Jag tror stenhårt på Dunder-Karlsson! ;-)







Lycka är...


En bloggfri vecka senare...

Vet inte var dagarna den här veckan tog vägen. Föräldramöte, långa telefonsamtal som lyfte ok från mina axlar, jobb och alldeles för mycket sofftid. Idag är dock lycka lördagsmys med sushi och min son....

Sorry. Återkommer när jag har något att berätta...

Trevlig lördag!


Fina Johanna!


Min grodprins


Inte bara magen hade vuxit på Johanna upptäckte Axel...


Två darlings på Universeum med sina pappor





Snart: Söndagsutflykt!


Snart packar jag och Axelsson in oss och åker på spontanutflykt till A-torp för att krama på Johanna. Henkan är ute och fiskar och kommer väl hem lika kall som en djupfryst fisk....
Igår var vi på middag som överraskade! Jag borde skämmas! Första intrycket är inte alltid det sanna... på gott och ont.

På dagen tog jag ledigt från vedpackande i Landvetter och åkte ensam till Kungsmässan. Shoppade och fikade. Kom hem med kofta, linnen, tunika, leggins till mig och de COOLASTE skorna till Axel. Att de var kanske 2 cm för stora får man leva med när mamma shoppar på halva reapriset. Hann till och med med ett bad i lugn och ro innan de andra kom hem och det var dags för middagspiff!

Men nu kan jag inte sitta här och slöa. Flingorna är i magen, DVDn laddad i bilen med Nils Karlsson pyssling och jag ska bara se till att få på mig lite kläder.

Ha en härlig söndag!


RSS 2.0