Mätt och belåtet!

Ikväll har vi äntligen fått veta längden på snoppen, snippan och rumpan. Axel och Saga mätte... med linjal! Sköna barn - I love you! De lekte som vilda änglar till en bra bit efter läggdags ikväll och jag och Karin hann prata... 

Innan var jag hos svärmor och provade tärnklänningen. Den blir såååå tjusig om jag bara kan hänga lite mer på solariet de kommande veckorna.

Så här såg mina vackra tärnor ut på vårt bröllop.. även de klänningarna sydda av svärmor.
image551

Henrik kommer hem om en och en halv timma och jag ska verkligen försöka hålla mig vaken tills dess... men jag öppnar på jobbet imorgon.

Önskar jag hade lite bilder från en myshelg över förväntan!

Godnatt!

Läste ni GP igår?

Min son var med!!! Med munnen full av grillad röding och vansinnigt fin som alltid ;-) Hittade tyvärr inte bilden på nätet men ni kan se bilden den i 2 dagar. Artikeln hittar ni här


Innesöndag

Det regnar ute och Pernilla kanske halshugger mig när jag säger det här men det är faktiskt lite mysigt med regn idag...

Jag och Axel kom hem från Vicke, Calle och Julia för en stund sen där vi sovit i natt. Flera timmars lek, middag och när alla tre barnen slocknat fick jag och Vicke kvalitetstid på tu man hand. Jättemysigt! Satt i köket och drack vin och pratade till Calle snubblade in klockan 2. Då skrattade vi med (åt? hihi) honom i en timme innan vi gick och la oss.

På dagen tog jag barnvakterna (mamma och pappa) med mig och åkte på utflykt för att leta utemöbler. Turen gick till Skene och när jag kikat där skulle jag ta med dem till Skårs gård för fika.... irrade runt på bygden läääääänge. Jag och pappa njöt av vitsipporna och mamma och Axel letade kossor, hästar och får. När jag väl hittat rätt var stället STÄNG! Mammas kaffenivå var LÅG och det höll på att bli katastrof men vi hade turen att trilla på ett supermysigt café i Tostared!!!!! Axel fick hemlagade köttbullar och vi nybakade smörgåsar och ekologiskt kaffe. Utflykten var räddad.....
Om Henrik håller med så blir det de här möblerna...
image550
...fast kanske med svarta ben.

Nu sitter Axel och leker med lera och jag borde städa lite. SKÖNT med kort skolvecka!!! Imorgon spås det blir VARMT igen. Då räcker det med regn tycker jag. Inatt kommer Henrik hem. Jag misstänker att han inte något vidare idag efter hur han lät på telefon i natt :-)

Städa eller betala räkningar??? Åka till Allum och köpa skor eller till Blomsterlandet och köpa blommor??? Eller kanske bara dricka kaffe och leka med min son????

Ha en härlig söndag!!

Taskiga torsdag!

Har haft en bedrövlig arbetsdag! Möten och samtal från 12 till 16.30 med full fokus...Var så trött så jag ville storgråta och när jag håller igen så kommer gråten genom näsan (???)... eller var det min svåra allergi (hihi). Var inte på dagis förän 17.15 och det dåliga mammasamvetet höll på att krama ihjäl mig. Axel hade varit på dagis från 7.20!! Men snälla fröknar lugnade mig med att han varit glad och go hela dagen så det kändes skönt...
Hemma landade jag och lillprins med mat, lite tv, ett bad och snart tror jag vi sover båda två. Henrik har åkt till Hemsedal idag. Hoppas han får en fantastisk helg!

Imorgon ska Axel vara hos farmor och jag ska få träffa de 8 (!!!) nya små ljuvliga liven - Bellas valpar. Om någon är sugen på den sötaste isbjörn som växer upp till den vackraste hund så säg bara till....

Så här såg det ut för ett år sedan
image543

Och några veckor senare så här....
image545

image546

image549

Imorgon är det fredag och då ska ingenting rubba fredagshumöret!
Vi får se hur den här helgen tar sig... lite kanske-planer har jag. Tid med mamma och pappa, leta utemöbler, fika på PGs nya jobb, Slottskogen, träffa Vicke och barnen och såklart mysa med min fina son. Än sålänge har han gråtit efter sin pappa 2 gånger... båda gångerna såklart när han var arg på mig.

Hoppas ni får en fantastisk fredag!

Vackra väder!

Vackert väder betyder mindre tid vid datorn..precis som det ska vara. Ikväll svider det i mina ögon för att jag har varit ute så mycket! Stackars mig.... ha ha! Säger det igen - väääääärldens bästa jobb och idag uppfann Erik "frökenfilten".... en helt perfekt uppfinning. Men det blev en hel del barngosande i solskenet där också.

Helgen som gick var raka motsatsen mot förra kan man säga men underbar på ett annat sätt. Efter jobbet njöt jag och Henrik av  varsinn spabehandling. Efteråt blev vi uppbjudna på middag hos svärmor där Axel höll till. Eftersom jag inte ville sminka mitt välbehandlade ansikte så kompenserade jag ansiktet med att rusa in och köpa en ny topp innan vi åkte dit... smart.

På lördagmorgon sprang jag medan killarna fiskade.

 

Senare mötte vi Nicke, Lissan och Olivia för promenad i underbar vitsippeskog och kaffe på ett perfekt ställe för de små. Fyra fototokiga föräldrar och två fina barn!

  

image528

 

Sen åkte vi hem till oss och grillade hamburgare i solen. När barnen slocknat fick vi till lite spel. En jättemysig dag!

På söndagen jobbade Henrik och jag tog Axel och åkte till mamma och pappa och gjorde det man brukar göra där... Lekte, fikade och pratade. På eftermiddagen när Henrik kom hem var vi hos våra nya grannar och fikade. SÅ trevligt! Känns som en perfect match!

Igår hade jag Me&I party och blev igen påmind om att det där inte är något för mig... även om jag älskar kläderna. Nöjer mig med vanliga partyn i fortsättningen då jag faktiskt tycker om att se till att alla har det bra. Men då är det inget köpa och sälja inblandat... nää.. inte min grej. Men som vanligt handlade jag kläder till Axel som både han och jag kommer älska!

  
(Bilder från wwww.meandi.se)

Henrik mutade med massage för att få se Champions Leauge ikväll... tycker att det snarkas lite lätt borta i soffan. Undra om jag kan kan inkassera mutan nu? Jag borde jobba men har verkligen ingen lust...

Vårkärlek!

Hockey... suck.

Om det inte vore för slutspel i hockey så skulle jag njutit av Greys om en liten stund... istället ska jag jobba, vika tvätt och läsa. Henriks gäster passade inte tiden så jag är ensam ikväll....

Om jag hade världens bästa jobb igår så visade det sig från sin sämsta sida idag... iallafall för Erik. Stackars stackars Erik... Du är min hjälte... iallafall om du spritar händerna ordentligt.

Har pratat länge med Johannispäron ikväll. Plötsligt kändes Anderstorp långt borta, men jag vet ju att Linnégatan inte var närmare. Vi spikade midsommarfirande i deras nya hus. "Då ska jag ta med mina verktyg" sa Axel. Sköna unge vad jag älskar dig!

På fredag ska jag och Henrik på spa-behandlingar tillsammans. Känns skönt att det finns saker vi inte upplevt tillsammans på 11 år... Ska bli mysigt och lyxigt!

På jobbet igår...
image524

Idag skulle jag spela fotboll med några 6åringar. "Vi gör inte vårt bästa då" sa en av killarna. Jag var tvungen att göra 2 snabba mål på honom. Vad tror han om fröken???
9 av 25 utvecklingssamtal avklarade... bara några kvar.

puss och kram och nyp i harten
(Axel såklart... vem annars)






Idag:

Idag hade jag  världens skönaste jobb... låt det bli en fin vår med många sköna utedagar.

Ett division 4 lag någonstans i Småland hade krismöte igår... hihi... jag lägger det till meritlistan!

Erik bjöd på vårens första glass! Tackar!

Ikväll var Pernilla med familj här. När Axel inte grät var det väldigt mysigt...

Nu ska jag gå och lägga mig med Stieg Larsson... jag har inte gett upp ännu.

Natti natti den här tisdagen

Måndagkväll...

Sitter och väntar på att Henrik ska komma hem från fotbollen... dags för lite Anna Pihl och te i soffan.
Det här höll på att bli den värsta sortens eftermiddag när jag fick ett utbrott först på stackars Henrik och sen på en frysleverantörs-gubbe som var så vansinnigt DUM... när dessutom Axel totalbröt ihop för att Karin sa till honom och Saga som lekte doktor råkade sticka spateln i gommen på honom var det inte heeeelt perfekt men lugnet la sig... Saga stannade på middag, Henrik kom hem och vi fick lite korv och makaroner i magen...
Misstänker att min förlorade natt har något med mitt humör att göra... man är ju ändå snart 30... eller hur var det???
Vårvädret är underbart och jag så himla glad att kvällarna är ljusa!!

Har jag sagt förut att jag gillar mina kollegor?? :-)

Försöker välja en tavla till hallen... vilken ska jag ta?

  
(Bilder från www.isa.nu)


  

Äntligen THE möhippa!

I helgen var det då äntligen dags för det som tagit det mesta av min tid de senaste veckorna och självklart har jag inte kunnat nämna det här. Den 10 maj gifter sig bästis Johanna och tillsammans med hennes syster Lisa, Vicke och med hjälp av lite fler fina tjejer hade vi stora planer för den här lördagen... möhippan!
Läs om du orkar...

Eftersom hon tagit sitt pick och pack och flyttat till Småland höll vi till där. Tre trötta och galet fnissiga tjejer åkte därför mot Anderstorp redan efter jobbet på fredag. Skrattade oss igenom bilresan, checkade in på Herrestad B&B och åkte sen till Värnamo för middag. Med hjälp av bästa Erik hittade vi  en bra restaurang i Värnamo och åkte till vandrarhemmet väldigt nöjda och mätta. När Jonas Therns mamma checkat in oss så berättade hon dessutom att förutom vi så bodde det ett fotbollslag från Uganda.. eller jag menar från någonstans i Småland på stället. Vi försäkrade oss om att det inte var ett pojklag på läger innan vi började smida planer för att slippa gå ut på Harry´s i Värnamo.
Tillverkade en melonbikini innan vi stupade i säng...

Hela lördagen var fullspäckad. Vi spionerade på Johanna som förvandlades från storstadschick till.... mindre chick. Mötte upp 15 tjejer och Johanna i hennes nya hus och skålade! Efter det dansade vi afrikansk dans (vissa i melonbikini och leopardtights...), åt lunch, åkte till Bodaborg i Sävsjö och tävlade innan vi landade på Herrestad. Vilket ställe! Pensionatet kändes som en lägerskola, vissa rum var mindre trevliga men oj så vackert det låg. Therns pappa hade eldat i tunnan och tänt den vedeldade bastun så vi badade (både i sjön och i tunnan), drack och bastade. Helt underbart!! 

    
  

Sen väntade middag som serverades i en jordkällare på tomten. Så perfekt! God mat, vin och tjejsnack. När vi tröttnat på det fixade vi till en bar i en lokal vi fått låna och startade ett tjejdisco......................... tjejmiddag är en sak... men tjejdisco är sådär. Vi märkte att det började lukta Harry´s men då kom räddningen..... fotbollskillarna var såklart sugna på tjejdisco och ställde glatt upp på en lagstripp till Hero för att få komma in. Jag ska bespara sötnosarna bilder på detta men de var helt ljuvliga och efter det var Harry´s definitivt ute ur bilden. Vi fick en kanonpartykväll!
Vet inte när jag hade så roligt sist.... Johanna stormtrivdes och festade som aldrig förr! Du är så underbar!

 
  
 
Vi avslutade natten med mer bad. Vi är rätt säkra på att grabbarna som åkt till Harry´s ångrade sig när de hittade 30 glada tjejer och killar badandes klockan 3 på natten! Mindre glada var lagets tränare idag. De tittade  på oss som om vi lurat deras fina killar i fördärvet... ha ha. Mindre glad var också Johanna i morse.... någon fick bära ner lite frukost till henne för hon kom inte ur sängen. Eftersom vi hade en polis i sällskapet och kunde provblåsa vågade vi åka mot Anderstorp och Göteborg framåt lunch. Levererade en mycket ynklig men lycklig blivande fru Skans hem till Johan. 

Uppdrag slutfört och aldrig har jag haft så kul under tiden!

Tänker inte bjuda på mer bilder... sparar dem till bruden.

Eftersom jag iskall kröp ner i sängen klockan 5 så blir det ingen lång kväll för mig idag. Öppnar imorgon på jobbet... jääääääsp! 

Nu ska jag pussa på och gosa med min lillkille som jag längtat efter! Min stora kille är nere och fiskar i kvällsolen...


MÖHIPPA

Jag har skrattat i 2 dagar!
Jag har sovit 2 och en halv timma i natt.......................
Har haft så vansinnigt KUL! Världens bästa party för världens bästa brud! 

Jag återkommer när jag är lite piggare.

puss
 

Bondgård

Har tillbringat dagen ibland kossor, kvigor, kalvar och en hel del bajs. Det var tur att Pernilla uppmärksammade mig på att väggen i ladugården inte var målade melerad.. det var bajsskvätt överallt. Jag som precis skulle luta mig lite... Som vanligt är glamfaktorn hög på jobbet! Men mysigt var det. Barnen fick hoppa i hö, mata kossor, klappa kalvar och fika. Mjölkstockning drabbar nog inte kossor... vilka jättejuvrar!!

Pernilla myser i höet...

image513

Ikväll har jag jobbat och förberett utvecklingssamtal och samtidigt sett på Barnmorskorna på SVT. Grät och längtade med blandad skräckfylld ångest till att kanske vara med om det där igen.... såsmåningom.

Axel vill inte gå och lägga sig på kvällarna längre... snart måste han sluta sova middag. Det värsta är att han blir gnällig och bara kör med en massa tricks. "Jag vill haaaaa min paaaaappaaaaaa", "Jag är rädd när jag sover eeeensaaaaaam", "Jag måste ha lite yoooooooguuuuuuurt"
Inser också att en ny föräldrafas att växa in i har anlänt. Nu berättar han vad som händer på dagis mycket mer än tidigare... på gott och ont. Vad av det som är sant vet jag förstås inte men det hugger i mammahjärtat när han berättar saker som gjort honom ledsen. Det är nästan så jag föredrar det tidigare standardsvaret:

"Vad har du gjort på dagis idag då?"
"Jag har lekt, vilat och ätit."

... inte mycket att oroa sig för då.

Nu är jag 27 minuter försenad till sängen. Hade lovat mig själv en tidig sänggång idag också. Imorgon börjar utvecklingssamtalen... det enda de utvecklar hos mig är magkatarr men det ska nog gå finfint!

Puss och god natt.


 


Utmanad!

Jag har blivit utmanad av Annie....

Tre namn du går under:

- Älskling
- Mamma
- Tarin

Tre saker som skrämmer dig:

- Sjukdom
- Människor som vill göra andra illa
- Mörker

Tre saker du har på dig:

- Jeans
- Linne
- glasögon

Tre sanningar:

- Utan min familj och mina vänner är jag halv!
- Jag blir mer och mer lik min mamma...
- Det finns mat jag inte ens smakar på...

Tre saker jag verkligen vill ha:

- En frisk familj
- Lite mer pengar
- Ett barn till (någon gång...)

Två personer jag utmanar:

Pernilla
Erik

Är din vardag grå och färglös?..

...låna de här två godingarna!

image509

  


Kaffe!

Vad hände? Var det för att Pernilla inte var på jobbet eller var det för att jag skulle till tandläkaren efter lunch? Var det för att dagen gick i 120 km/h eller för att jag rastvaktade första rasten? Hur som helst så är klockan 17.45 och jag ska snart njuta min FÖRSTA kopp kaffe för dagen i soffan. Inte undra på att jag bråkat med Axel flera gånger sen dagis...

Den ljuvliga solen skiner in i vardagsrummet och vi har precis fått i oss lite mat. Ikväll får jag se på Anna Pihl utan Henrik... trist.

Helgen var bra! Tyvärr landade jag som vanligt i soffan med hela veckans trötthet i kroppen på fredagkvällen efter lite vin och räkor. På lördagen tränades det innan jag lämnade Axel hos sin mormor, såg Pixbo förlora och fixade mig inför kvällens fest. Åt fantastiskt gott och hade en kul kväll. Inte lika kul var det att vakna av telefonen och inse att vi parkerat in Vickes bil... det var bara att lämna den sköna sängen och förmiddagsmyset på egen hand vi sett framemot och istället köra iväg och lösa bilproblemet. Som tröst bjöd Johanna och Johan på hotellfrukost där de övernattat. Sen åkte jag och Henrik ut och letade utemöbler. Åhhhhhh vad billigt det är! Känns som om det blir en picnicfilt på altanen i sommar....

Sen var vi på våffelkalas hos Alva som fyller 4 idag. GRATTIS min fina fina tjej! Älskar dig ofantligt!
Axel var som vanligt lyckligt trött efter övernattning hos mormor och morfar och jag fick kittla honom hela vägen hem för att hålla honom vaken.

Nu: kaffe!

pussar

Redo för fest!

image507

Och det här fick 30åringen i present...



"30 är en härlig ålder.... man har liksom rynkor och finnar på samma gång"
(citat av födelsedagsbarnet)




Bakåtvolt i vårsolen...

Idag slog jag mig ner med en kopp kaffe på staketet runt gungorna på skolgården. Helt plötsligt slog jag och Marie en bakåtvolt och landade i sanden... jag landade med kaffekoppen i handen och kaffet kvar i koppen. Hela brädan bara gav upp! Ätit för många Anthon Berg ägg i påsk kanske....????

Efter jobbet drog jag med mamma och Axel till Freeport. Axel kan inte gå och svettas i sina flygplansstövlar när det är 15 grader varmt. Hittade finfina kläder och ett par skor som inte kommer godkännas av dagis.. men han behöver ju ändå fler. Axel tyckte det var toppen att prova kläder. Varje plagg springtestades i full fart runt runt i affären. Gladast blev han för teknikbollen mormor köpte år honom...

De korta jeansen och  de fina tröjorna är present från snälla mormor... TACK!
 

Nu är klockan som vanligt påväg mot läggdags och jag har en massa att göra...
Skriva veckobrev, vika tvätt, plocka undan i köket...

Imorgon är det FREDAG! Älskar fredagar!

Godnatt så småningom!

April, april...

Första april bjöd på lite vårkänslor och några bra och mindre bra aprilskämt... Andra april ösregnade bort till ljudet av instängda högljudda barn. Jag är heeeeelt slut idag och borde nog gå och sova...

Hade en underbar söndag! Träffade Anna på Hagabadet. Mös i badrockar, badade, bastade och åt lång brunch... så mysigt! Blev hämtade av Henrik och Axel och åkte och köpte mosaik till badrummet. Bjöd in Karin, Nicke och barnen på spontan söndagsmiddag och hade en trevlig skön kväll. Är så glad att ha spontana vänner! Inget krångel här inte! För att toppa den här dagen fick Henrik energi sent på kvällen och målade om hallen. Jippie! 

Den där lilla sommartidstimmen har verkligen känts den här veckan. Är halvt medvetslös när klockan ringer... det var kanske därför det här komiska hände när jag kunskapstestade en elev idag...

Fröken Karin: Kan du läsa det här ordet? (lägger DAM med plastbokstäver på bordet)
Elev: Ja. DAM. Lägg till ett A framför så blir det mitt namn.

Smart fröken...allvarligt.

Igår var det en JÄTTEstor sprindel på fritids. Jag är så glad att barnen ropade Eriks namn och inte mitt. Då hade det regnat ännu mer idag. Nu lever spindeln. 

Idag har jag varit hos svärmor och provat tärnklänning. Kommer bli kanonfint! 

Natti natti.

 

RSS 2.0