God morgon söndag!


Nu började ju min morgon för tre timmar och 20 minuter sedan men... GOD MORGON ändå!

Jag sitter färdig sminkad men naken... Ska med bussen om en halvtimma men vill inte störa de två sovande i sovrummet. Kanske blir det brunch med nakenchock!?
Ska möta mina kollegor för brunch på Lilla Linné. Det ska blii riktigt mysigt!
Ville är bättre och vi har haft en helt ok helg som blev till söndag lite väl fort...

Ha en skön söndag!



 




Övertrött?


Övertrötta barn gråter. En övertrött morsa skrattar!! En bild på världens sötaste Elis i skyddshjälm och kvällens Solsidan får övertrötta skratt-tårar att trilla just nu.

Min Ville grät hela natten. Ingenting jag och Henrik gjorde hjälpte. Håller tummarna hårt att han och vi får sova lite i natt...

Osv...


Jag gnäller vidare... som en ventil. Det snöar. Ville kräks slem. Magsjuka på dagis och Axel ville verkligen inte följa med mig hem igen. Barnmedicin kl 13. Snälla svärmor kommer och tar billösa mig och Ville dit.... suck.

Och på det en hockeyförlust...

Jag: SKIT också!! Skithockey!
Axel: Man får inte säga skit!
Jag: Jo när man blir så besviken får man det! (Smart mamma?)
Axel: Jag blir så besviken varje gång jag inte vinner på Buzz...... (Smart liten!)

Såja... överlistad igen. Ingen är perfekt.

Men nu tänker jag postitivt, spritar händerna och är tacksam över att Ville inte är en späd spädis som tynar bort utan mat. Hur mycket det än snöar så kommer det en vår! Och en sommar. Med mina två ljuvliga barn... och med min man som snart blir hemmapappa!!

Igår...









Surfsmurf...


Ville är superdålig och jag är säker på att han har RS!! Jag missbrukar nätet då jag är orolig för mina små och ingenting gör mig mer orolig. Googlar allt. Utslag. Virus. Plitor. Ljud. Allt. Och idag är diagnoses RSvirus och förmodligen sjukhus, astma osv... Min mormor sa till min mamma att slänga Stora läkarboken i soporna... kanske borde jag spärra alla sidor där man kan söka på sjukdomar? Eller slänga datorn i soporna?? 

Men det gör ont i mig. Ville har knappt någon feber men är så medtagen som man inte borde vara av en förkylning. Han gråter när han är vaken och lämnar snigelspår i mängder. Han äter knappt och sover mycket. Min lillplutt. Jag kommer vara ett levande andningslarm inatt. 

Annars kändes det som om den här dagen började sådär när jag vaknar med huvudvärk, fyrkantiga bröst och en vagel i ett svullet öga. Två alvedon, frukost och lite solsken så var dagen helt igång. Mellan oron för Ville fick vi några härliga stunder. Vi hade picnic på altanen med solsken, snöfortsbygge, varm choklad och köttbullemackor. På eftermiddagen åkte Axel och jag till stan och såg Prinsessan och Grodan. Axel tyckte Skuggmannen var läskig men höll bara för ögonen när prinsen och prinsessan kysstes...  Jag njöt av både filmen och min stora killes hand i min! 

Mina kära kollegor fick visst ledigt idag. Vintern fortsätter att slå oss med häpnad!

Nu - slutet på herrstafetten. Nervöst...
 

Söndagsafterski...


Några bilder från söndagens grillning på en snöig altan...



 


No lattemama!


Vilken tur att lattemorsorna är ute enligt senaste numret av Mama... för det finns tre saker jag har blivit bra.. eller iallafall bättre på under den här föräldraledigheten:

1. Städa
2. Laga mat
3. Tända brasa


Go housewife, go! Men visst blir det en och annan latte också.... ;-)


 


Slitna...


Fy för denna natt! En febrig, hostig och ledsen liten som höll oss båda vakna större delen av natten. Halv fyra gick jag upp för att ge Henrik och Axel lite sömn och hamnade framför tvn med något bättre än OS - Dawsons Creek!!!! Hade svårt att slita mig trots att en svettig liten skrutt snart sov i famnen.

Jag försökte få Axel att stanna hemma med oss men det blev NEJ och jag känner att han så väl behöver sina lektimmar så det vara bara att släpa sig iväg i snön. Men det blev overall och termobyxor ovanpå pyjamaser för mig och Ville så nu ska vi softa och vila så mycket det bara går... Hoppas på inte allt för mycket tårar och att jag inte blir sämre än vad jag känner mig nu...




Troende?


Min pratkvarn till son funderade över språket igår...

"Jag undrar vem som kom på alla orden?.. Vem bestämde och hittade på alla orden mamma?"
"Jag vet inte Axel..."
"Det kanske var Jesus? Eller judarna? Eller änglarna?..."
"??????"

Idag är en lång dag. En lång dag med en snorig Ville och en trött jag... Nu dricker jag te och äter lite marsipan som tröst. Axel har pingislektion i sitt rum med grannpojken och lillsnor sover en säkert alldeles för kort stund. 

Nämen!!!? Snöar det??? Det ÄR vackert och alldeles underbart härligt men VÄLDIGT bökigt när man är mer eller mindre vagnberoende. Igår bjöds vi på lyxig fisksoppa och en mysig kväll hos Pernilla och Magnus. Ikväll bjuds det på OS och mindre lyxig middag alá housewife Olausson...

Gammal repris av SATC på tv... härligt.

Snöig söndagsstatus...


Vi ser på Ice Age 2. Jag dricker kaffe och mumsar Marabou Premium Marzipan... VARFÖR upptäckte jag den??? Den är som Anton Berg ägg utan det där knastriga. Alldeles underbar!!

Axels kompis gick precis hem och nu softar vi en stund innan vi ska åka och plocka upp Henrik på bröllopsmässan innan det blir söndagsmiddag hos Pernilla och Magnus. Lovely!!

Helgen har innefattat mycket snö, väldigt mycket OS, barnkalas, tapas med grannarna, korvgrillning på altanen och melodifestival förstås. Jag tror Darin vinner i globen. Låten är snygg och han är bedårande gullig!

Idag ska det bokas här hemma! Båt, charter och flyg! Eller så är jag bara hög på marsipan...

Söndagskärlek!

Kisspaus


"F..n!! Jag hinner ju inte ens kissa!!!"
Jag har en OS-tokig man som har svårt att få till det med kissepauser från soffan för tillfället. Jag har ont i magen efter Anjas fall...

Idag har det varit en feel-good-onsdag. En morgon då allt flöt innan Linda hämtade mig för träning och efteråt god lunch på Långedrags Värdshus. Vilmer har tydligen bestämt sig för att inte missa dessa lyxiga luncher och håller sig alltid vaken men på gott humör.

Axel tog med sig en kompis hem efter dagis och de lekte finfint hela eftermiddagen. Halva kvällen har ägnats åt charterletande... Turkiet??? Cypern?? Det är inte många resmål att välja på om man vill ha någon värme att tala om i maj om man inte vill flyga 10 timmar. Vi vill ha sol, härlig barnpool, all-inclusive, värme och sandstrand... eller ska vi tänka om och ta med barnen till.... London. Nja.....

Idag är det 3 månader tills jag börjar jobba... Känns ändå helt okej. Det blir en bra start med först ledighet tillsammans, sen knappt 2 månaders jobb innan mer föräldraledighet i sommar iennan det kör igång på riktigt i höst. Ja ja...  

Blir man magsjuk i Turkiet? Kommer ville lära sig sova hela nätterna de närmsta tre månaderna? Hur mår Anja?

Jag sover på saken...




Boktips


Två sköna böcker av Gunilla Bergensten som får dig att somna med ett leende på läpparna...
LÄS!






Godmorgon sportlovsvecka!


"Let it go... just let it go" mumlade jag i mörkret till min 5månaders lillskrutt som absolut måste upp och bajsa VARJE morgon. Blöjan duger inte. Vi kallar honom "Fribajsarn" (Har ni sett underbara Solsidan?) Imorse flyttades dessutom morgonritualen bak en halvtimma och redan 05.24 var det dags. En timme senare hade jag fått honom att somna om... för att sova en halvtimma till. Allvarligt!
Den halvtimman låg jag med glasögonen på och helt orörlig för att inte prassla med duntäcket...

Det är underbart att vara bebisförälder ;-) Nu har även det här eländet börjat...



Mums med mat... men kladdigt!
Men sen tog vi ett bubbelbad och allt var frid och fröjd igen...





Några helgbilder...










  

Sportlovbrukar innebära mysiga dagar på jobbet... om man slipper knyta skridskor då förstås.
Idag väntar doktorsbesök för Ville och senare åker vi till mamma för lite mamma/mormor-tid.

Ha en härlig måndag!


Alla hjärtans...


Årets 14e februari blev en trött söndag med kalas, tupplur med mitt minsta hjärta, en underbart god middag och svår emetofobi...

Det ser ut som om jag väntar barn... Jag har INTE varit snäll mot fikamagen den här veckan. Suck..

I fredags var Henrik ledig med oss och vi fick en lugn dag vi behövde. Fick besök av Nicke och Olivia som stannade på fredagspizza! Igår jagade vi present till världens finaste 10åring innan vi åke till underbara Långedrags Värdshus för fika. Två harmoniska gossar och en supermysig stund...
På kvällen var det middag och schlager hos Crille och Linda. Drog Axel hem i pulka någon gång runt midnatt... hemma satt han och Henrik och tittade på OS till kvart i 2!! Själv vacklade jag upp 05.25 mer levande än död.

Kalas hos Elin idag! Jag och Henkan sjöng kärleksballader och hade svårt att slita oss från hennes nya Wiispel.
Min stora kärlek är 10 år!!!

Den här veckan är väldigt oplanerad. Jag vill att alla ska vara friska!!! Sen måste jag faktiskt fika liiite mindre. 

Alla kära vänner och släktingar - stor alla-hjärtanskram till er!

Go natt.






Fötterna upp!


Nu är pojkarnas fötter på plats. Det blev ingen canvas utan en förstoring istället...


5 månader


I måndags var mitt troll 5 månader...





Onsdag...


...redan?? Dagarna rusar men de rusar på rätt så trevligt så jag klagar inte!

Lördagens egentid var skön. Mysig lunch med Pernilla och lite stros på stan. På kvällen var det schlager med vänner. Axel och Saga lekte som de bästaste bästisarna de är och vi hade en trevlig kväll.
På söndagen pressade vi Villes sovtid till max och i samma stund som Axel trippade in kalasklädd till grannen som fyllt fyra somnade Vilmer. Vi fick BF i hela TVÅ timmar!!
På kvällen kom mamma och pappa och åt världens godaste Wallenbergare som Henkan fixat! Mumsigt!

I måndags genrepade Linda sitt Friskispass för några morsor med barn och idag var det dags för premiären i Majorna. Jätteskönt och över förväntan att träna med bebis!
Idag efter träningen fikade fyra mammor, tre bebispojkar och en bebistjej här. Fast Ville missade hela kalaset och sov som en stock. Något tagen efter gårdagens sprutor i de gosiga låren. Stora krokodiltårar blev det....

Nu myser bara han och jag hemma. Axel är hos en kompis och Henkan jobbar. Imorgon kommer Johanna och Elis!! Jippie! Nu ska jag värma vetevärmaren till min onda nacke. Det var visst någon klumpig jäkel som trillade häromdagen...




Lördagsmorgon


Jag har varit uppe med lillskrutt sedan 06.05 i morse..... gääääsp. Men nu är klockan redan 9, Henriks sovmorgon är snart slut för frukosten står framdukad och han har två solskensgossar och en solskensfru som väntar på honom ;-)

Jag har halvrecondat mig själv i badet medan Ville sov en morgonlur och idag ska jag gå på stan!!! Möta Pernilla, dricka kaffe och bara strosa runt lite. Ska bli sååååå skönt. Ikväll blir det schlagerlördag med Karin, Nicke och barnen! Fram med chipsen så kör vi! Olyssnat hejar jag på Anders Ekborg, Jessica Andersson och Ola. Jag tror på en ballad i år eftersom Christer Björkman sagt att Pernilla Wahlgren har den enda riktiga schlagern.....



Ha en fin lördag!


Nöjd


Jag bestämde mig för att lämna Axel... Ville somnade på vägen dit kl 09.30. Nu har han sovit i två och en halv timma och jag har städat. Lyssnat på radio och städat. Så skönt. Nu har jag ätit smoothie, smörgås, kaffe och kaka till lunch och jag kan faktsiskt inte ha det mycket bättre...

Nu tänker jag beställa hem mat. Det finns tusen bra anledningar att göra det istället för att åka och handla. Klick klick och imorgon eftermiddag lagom till fredagsmyset kommer Icas lastbil hem till mig.

När Vilmer vaknat ska vi städa hans garderob. Behöver min tjocka lilla älskling som måttstock för alla urvuxna bodys...

KRAM!


Att bearbeta en fobi...


Jag kämpar... Inte miljoner löpsedlar om svininfluensan kan skrämma mig lika mycket som när det pratas om vinterkräksjukan! Just nu kämpar jag med mig själv... Ska Axel få gå till dagis eller inte idag?? Men jag kan ju inte hålla honom hemma hela vintern? Och jag kan ju inte ringa dagis varje eftermiddag för att undersöka kräkstatus! Och man kan ju bli magsjuk året om!!! Dumma skräck.

Ja ja... det löser sig.


Snöish...


JÖSSES vad det snöar...

Jag har precis varit inne och pussat på mina två sovande prinsar. Jag har fortfarande svårt att förstå att jag är tvåbarnsmamma. De är mina och i den här tvåbarnsmorsans ögon världens vackraste!

Idag var en sånn där dag då ingenting annars kändes riktigt rätt. Humöret... vädret... samtalen...
Det blev ett alldeles för tidigt uppvaknande, ett misslyckat Ikeabesök men sen en ganska lyckad lunch.

Fick med mig ett bonusbarn (Tilde) hem från dagis och efter lite mellis så kom en snöig Linda hit. Vi fikade och pratade.. som vanligt ;-) Med deras besök blev dagen betydligt bättre och okej... jämfört med hennes dag var min dag en fis i rymden.
Sedan de gick hem har vi tre badat, ätit middag, haft kurs i kvävningsrisk och spelat lite ap-buzz.

Vilmers nattningar är (för tillfället) för bra för att vara sanna! Lampa tänd medan jag sjunger När trollmor, Sov lille Isidor och Nu i ro för en skrattande bebis. Sen lägger jag honom på sidan med napp och snuttefilt, drar i gång den spelande tigern, pussar lite och går ut............ zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz..... Ibland ropar han på mamma och jag buffar några gånger i rumpan..............zzzzzzzzzzzzzzzzzzz. MAGISKT! Axel som aldrig har kommit till ro utan fysisk närhet och gråtit sig själv sjuk då han inte velat sova. Självklart vet jag att detta kan vara extremt tillfälligt men jag njuter av varje dag det fungerar. Det ännu mer upphetsande är att det fungerar på dagtid också men då till och med utan sång!!  

Undra om min man kan ta sig hem från jobbet i natt??? Hoppas....

Imorgon ska jag och Vilmer gympa loss om vi inte snöar inne. Sen väntar lunch hos Kajsa. Axel får hänga med sin pappa.

Nybadade



Godmorgon snöiga måndag!


Vaknade upp med geggamojja i huvudet men med drivor av nysnö utanför!
Jag har INTE fått nog av vintern! Det är bara att njuta... Det var tydligen 1987 senast vi hade en sådan här vinter.
Nu är det morgonkaffe, en sovande Ville och en storebror på dagis.

Igår var en urmysig dag!
Började söndagen med att bli bjudna på brunch på stan av Crille och Linda. Ja vi lämnade byn (ha ha) för lite stadsluft som var mycket råare än den här hemma ;-) Ljuvlig brunch på Egg & Milk. Tilde och Axel mumsade pannkakor och äggröra och vi njöt av GOTT kaffe, bagels och förstås lite pannkakor med sirap för min del. 

Efteråt åkte Henrik och jag vidare på soffjakt. Våra två år gamla skinnsoffor har gått sönder och då vi reklamerat dem fick vi helt enkelt välja nya. Det blev förstås liiite dyrare soffor men också mycket bättre kvalitet och något roligare modell. Vi höll på att göra ett galet färgval men eftersom vi bor som vi gör med öppen planlösning valde vi ett säkrare alternativ. Nu får vi vänta 12 veckor................. 

På eftermiddagen blev vi bjudna på söndagsmiddag hos Karin, Nicke och barnen. God middag med våra fina vänner och våra småtokiga barn ♥

Hemma somnade barnen på två sekunder och jag några minuter senare i soffan... Härliga söndag!

Nu ska jag snart ta tag i någon av alla de borden jag har på min lista. 

Mina två hjärtan i morsen innan dagis...


 

I LOVE YOU!!!!!!!!!!!!!!!!!

  


RSS 2.0