Dagen efter...

Misstänker att det beror på att mina gravida eller ammande vänner kommit ut ur bebisdimman..... ännu en städad parmiddag som blir ett riktigt party. Oj så skoj igår, mindre kul idag. Har varit alldeles långsam, trög och trött hela dagen. Imorse när jag skulle sätta i mina linser upptäckte jag att jag lagt en lins utanför linsburken när vi kom hem från Karin och Nicke klockan 4 inatt... den såg ungefär lika risig ut som jag. 
Killarna slog oss i spel... IGEN! Jag och Karin borde ju vara SÅ bra... tror att det vänder när vi kommer till Cypern... om vi skippar Ouzon. Tack för en kul kväll vänner! 

Tidigare på dagen fick jag storstryk i bowling på jobbet.... GRATTIS Erik! Jag är glad för din skull...verkligen.

Idag sov Axel tack och lov till klockan 10. Henrik har jobbat. Jag och Axel tog bussen in till stan där vi lunchade med Johanna och Johan. Axel passade inte in i inredningen på SoHo.... och jag köpte de dyraste pannkakorna någonsin. Men det var mysigt att träffa (soon to be) makarna Skans! Längtar såååå till bröllopet.

Sen åkte vi hem och jag slog världsrekord i snabbstyling av lägenheten. Fick spontant besök av Nina och Isak. Jättemysigt! Åt scones, drack kaffe och pratade medan grabbarna lekte. Axel var totalt medvetslös när de åkt och bröt ihop fullständigt ("Jag vill ha min pappa nuuuuuuuuu") och somnade på  1 minut.

Nu ska jag äta chips,vara bakis i soffan och se på Körslaget.

puss puss


Dagboksläsning vs Grey´s

Alltid när jag inte kan bestämma mig för vad jag ska göra så fastnar jag här... Axel somnade på 2 sekunder efter att vi kommit hem från mamma där vi åt middag, drack kaffe och Axel fick lite mormorsbus. Jag har släpat med mig en JÄTTElåda med alla mina gamla dagböcker och diverse brev hem.... så nu är det bara att välja mellan två njutningar - gårdagens inspelade Grey´s eller mitt samlade liv från 1988 och framåt. Skrev flitigt dagbok mellan 1988 och kanske 2000... räknar med både asgarv och generade kinder. 

Axel hann med dagens visdomsord innan läggdags...
Jag (när vi busade innan pyjamasen åkte på):  "Nu pussar jag på din söta rumpa!"
Axel: "Nej! Man får inte pussa på rumpor, snoppar och snippor!"

... min kloka son ;-)

Nix. Soffan och Grey´s lockar mer än mina dammiga tonårsbekymmer. Dagböckerna får vänta. Dags för Karev! Och mina gulliga kollegor avslöjade nästan ingenting vid morgonkaffet!!!! Hmmmm....

KRAM!

Pulka på bågarna och specialmassage

Japp. Det är min härliga dag! Jag och Axel begav oss till en pulkabacke för att fira Julia som fyller 4 år idag. Korvgrillning, minitårta och pulkaåk i världens fart över "bågarna" (läs: guppen).
Sen åkte vi vidare till Anna och Magnus för att se deras nyinköpta (hrrmm... december) hus. Anna bjöd som vanligt på fika utöver det vanliga (nygräddat hembakat knäckebröd och kaffe med kardemumma) och vi fick en skön pratstund eftersom Axel adopterade Magnus och tokbusade med honom i en och en halv timma. Vårt prat tar ju aldrig slut så det är tur att vi får fortsätta på söndag då Anna ska få sin födelsedagspresent på Hagabadet.

Hem, lämna sonen och bara vända för att åka in till stan igen. Dags för mig att kassera in fler sparade presenter! Specialmassage på Gilda. Heeeeeelt underbart. Det skrubbades och skrubbades och knådades och knådades i en och en halv timma och när hon slutade ville jag skrika som Axel gör när något roligt tar slut.... NEEEEEJ jag vill inte! Eftersom behandlingarna utförs av elever så pågår flera behandlingar i samma rum. Min massör(ska?) upplyste mig först om att en bystmassage (!!) ingick och frågade om jag ville ha det... när jag lite osäkert tvekade upplyste hon mig om att en kille fick fotbehandling på andra sidan rummet. Jag tackade nej.

Påsken har varit vilosam och skön. Jag har verkligen inga problem att koppla bort mitt jobb!
Snabbresumé...
Skärtorsdag - Först var jag påskkärring på jobbet och på kvällen var vi på middag hos Vicke med familj. Liiiiiiite för mycket av det goda men kul var det. Det är alldeles för sällan man dansar loss i vardagsrummet efter en parmiddag. Vet inte om Vicke håller med med facit i hand.... hihi.


Min mamma är en riktigt snygg kärring!

 
Som tur är finns det bara bilder på de små från kvällen...

Lååååååååångfredag - vaknade något slitna hos familjen G. Åkte hem och sov hela familjen i soffan framför konståknings VM. Middag hos svärfar med familj på kvällen... mysigt.
Påskafton - påskharen hade varit på altanen och Axel blev jätteglad över tablettasken som stora killar äter... till han stoppade en i munnen. Han gillar inte godis!!? Knasboll. Åkte till svärmor och Henrik trodde att han skulle tvätta bilen men svärmor och Janne överraskade och bjöd på påsklunch på Skårs Gård. Hoppas vi är lika spontana när vi närmar oss 55. Kvällen tillbringades hos min bror med familj. Mer mat, mer påskägg. Axel gjorde ett nytt tappert försök med godiset och fick kräkreflex av en klubba. 

      

Påskdagen - kändes som låååååångfredag. Vi gick till skogen med matsäck. Satt med solen i ansiktet vid en sjö och njöt. Slappade hemma med mer konståkning och tog det lugnt hela kvällen.



Sen har vi njutit en del av snön också. Mycket pulka, en och annan snögubbe och till och med en snölykta. Är glad att vi fick lite vinter... men det kom lite sent.

Nu ska jag och min möra kropp krypa ner i sängen (Va?! Mitt under Grey´s? Ja, vissa får massage, andra får se på fotboll på TV...). Imorgon ska jag jobba och det känns verkligen helt okej!

Natti natti!

Påsklov...

...från bloggandet också kan man tro.
Påskrapport kommer snart men nu ska jag och
Axel ut och åka pulka
i solskenet!

kram på er!

 image494





GLAD PÅSK!


Varsågoda...en JÄTTEglad påskkille till er!

image487


image488

image489

image490


Klick!

För ett tag sen gick jag på ett erbjudande på telefon... Jag fick ett par gratis trosor. Inget porto. Inget köptvång. Lätt att gå ur... osv blablablablabla.
Trosorna kom och det visade sig att de var designade av samma gamla barnmorska som tagit fram engångstrosorna man får på BB! Asfula!
Skulle genast avsluta medlemsskapet så att jag inte skulle få några fler men hittar bara ett faxnummer på brevet!!!

Idag ringde samma företag och ville ge mig en rakhyvel. Nej tack sa jag bestämt. Varför inte sa han. Nej tack sa jag igen och sen sa jag på ett snällt att jag inte var riktigt nöjd med trosorna och att jag ville avsluta medlemskapet... Det står i brevet hur man gör sa han. Nej där finns bara ett faxnu........ KLICK! Han la på!!!! Allvarligt!? Kan jag stämma dem? Om inte för fula trosor så kanske för fula telefonförsäljare!


Finaste presenten!

Helgen var helt perfekt! Lyckliga jag och Henrik som har vänner med de största hjärtan man kan tänka sig! I helgen fick vi bröllopspresenten som inte blivit av pga av bebisar och annat. Efter jobbet körde Henrik och jag mot Stockholm. Var uppe vid 9tiden och mös med lite ost och vin tillsammans med Anna och Gustaf i deras fina hus. Sov som en stock och vaknade ur prinsessömn till ljudet av små fötter. Fick tillbringa morgonen men söta Victor innan vi åkte vidare. Bilresa och färja ut i Stockholms skärgård... Promenad i vackra Sandhamn och sen lunch på hotellet.
Efter det slappade vi ett par timmar på rummet (bara det sånn LYX!) innan vi lyxade vidare i relaxen med lite bad i pool och bubbel i glas. Fortsatte kvällen med god mat, vin, prat, drinkar............ så fantastiskt härligt.

Ja... vi pratade lite barn.... men det var så skönt att bara få vara vuxna och njuta av lyxen. Och ALLT var en present från världens bästa Anna med sin Gustaf.
TACK TACK TACK fina vänner (om ni hittat hit nu...;-) )
Dagen efter var det vårväder och efter sovmorgon och frukost tog vi en promenad runt Sandhamn. Skumt med hav och tallar på samma gång... Skumt men vackert.
Vid 14tiden satte vi oss i bilen och var hemma för att hämta vår längtande son 4 och en halv timma senare.

Är så GLAD och fick så mycket ENERGI av helgen!
Lite bilder...

image478
Anna & Gustaf

image479
Nygifta?

image480
Mätt och belåten...

image481
LOVE YOU!

image482
Vänner

image483
På promenad Sandön runt

image484
Tack fina vänner!

image485
Saknar dig redan!


Igår sken solen och jag satt i bilen och funderade på vilken jacka jag skulle ta till jobbet idag....
jag kan säga att det funderade jag på i onödan! Vintern kidnappade våren!
Ge tillbaks den NU! Vi planerade ju sandlåda till helgen...
Idag såg det ut sähär på altanen..

image486
Snöwrestling

Nu ska jag tvätta håret på min son, natta honom och sätta på te i väntan på Henrik och Anna Pihl.
VARFÖR måste Hoffa vara en bad guy!???

Hoppas er vecka har startat bra!
kram

I love you

Inget mer bloggande innan helgens skojigheter trodde jag men jag
måste dela med mig av min härliga dag å kväll..
Skönt att vara tillbaka på jobbet!
Mitt livs första utvecklingssamtal (där jag är föräldern!!) gick finemang.
Vi sög i oss all beröm vår son fick! Underbara fröknar!

Ikväll: mat, öl, 3 timmars tjejsnack och sen en riktig girlmovie (ps I love you) med både skratt och gråt. Mest skratt dock åt tanten brevid Marie som knastrade godis som värsta Kexchokladreklamen! Fnissorgie och det är så skönt att få skratta åt allt och ingenting! Enda missen var att äta en FET hamburgare efter några dagars svält... men det var det värt. Nu: en Zantac, en packad resväska och en dusch senare ska jag krypa i säng.
Ska vara på jobbet om 6 timmar.. men igen: det var det värt!

Till mina kollegor Pernilla, Helena och Marie:
ps. I love you!!!

godnatt!

Ordning och reda...?

...är inte min starka sida. Jag jobbar på det hela tiden men mitt absolut största problem är garderober! Började precis packa inför Stockholmshelgen. Lyckades bestämma vad jag ska ha på mig på lördagskvällen men kan inte hitta jag min svarta BH med avtagbara band!! Varför har jag bara en? Eller varför ligger den inte där den ska? Har letat överallt, till och med under sängen och där hittade jag istället 2 stycken julklappar som Axel aldrig fick!
HA HA... Den ena blir en fin påskpresent men Astrid Lindgrens Julberättelser får väl ligga där till nästa jul.
Så nu är packningen avbruten... BHn är borta. Det finns ingen annan lösning än att åka och köpa en ny imorgon...
Om en timme börjar Grey´s.. vi får se om BHn dykt upp tills dess.

Den här killen gör min dag...varje dag!
image474
I love you!!!

Inget bloggande förrän efter helgen kan jag tänka mig. Imorgon ska jag jobba igen. Sen ska jag och Henrik på Axels första utvecklingssamtal (STORT!) och sen ska jag på bio med mina fina kollegor. PS. I love you.... jag laddar med stooooora servettpaketet. Direkt efter jobbet på fredag så åker vi till Stockholm. Axel ska vara hos sin farmor och jag har lite separationsångest.. men det handlar nog bara om att jag är lite ynklig den här veckan. 
Vi sover en natt hos Anna och Gustav och sen befinner vi oss här....

image475
Vår bröllopspresent från Anna och Gustav... nästan 4 år senare.
Den som spar han har!

Ta hand om varandra! 




 

Människa igen!

Henrik tog med sig Axel för att besöka sin pappa med familj en stund innan han ska jobba. Jag stannade hemma för att samla ihop mig själv och bli människa igen. Feberfri idag och efter en lång dusch och 2 hårtvättar har jag bytt lakan och vädrat ut sjuklingen. Det vräker ner ute men jag håller på att svälta ihjäl och det enda jag kan tänka på är mannagrynsgröt så nu tror jag att jag tar på mig regnkläder och ger mig ut på en promenad, rensar huvudet på negativa tankar och gläder mig åt att jag är kry igen!

puss i regnet

Fyyyyyy....

... jag har maginfluensa. Fyyyyyyyy... Önskar att jag kunde säga till mig själv nu när det värsta är över att "så farligt var det väl inte din vekling!" men det kan jag inte... för lika snabbt som eländet är över så glömmer jag hur det på riktigt var och nu tassar jag runt med oro i kroppen att Axel är smittad. Den risken är nästan minimal eftersom det antagligen var han som smittade mig men ingen logik biter på mig...
Igår sov jag hela dagen och hade SÅ ont i hela mig. Nu är det bara  lite feber i en mycket tom kropp kvar. Har ätit 2 små rostade smörgåsar, en halv bananmuffins och 3glas nyponsoppa på 2 dagar. Varm mat är liksom inte ett alternativ för mig ännu... 

Axel har varit hemma med mig idag. Vädjan från dagis.... tack för den. Det är så lätt att roa en aktiv liten kille när man själv bara vill ligga under ett täcke och sova.

Så! INte gnälla mer... Tänk vilken tuuuuuuuur att det kom nu och inte till helgen när vi ska till Stockholm! Bitterfian tänker inombords "stackars mig som åkte på det överhuvudtaget..." ;-)

Jag läser Stieg Larssons Flickan som lekte med elden. Alla säger att den är så hiiiiimla bra. När blir den det? Jag har läst 230 sidor nu... men jag kämpar på.

Åh vad jag saknar Henrik! Behöver honom när jag känner mig liten och gnällig...

gokväll.

Godmorgon söndag!

Gårdagens andra chans är knappt värd att kommentera men...
Röstar folk på Nordman för att han har knarkat och inte gör det längre....? Sibel är söt som socker och så tonårsaktig när hon öppnar munnen så att jag smälter! Andreas Johnson är vansinnigt snygg och Carola som ändå hade tonat ner sig själv SÅÅÅ mycket för att behaga hela sverige. Varför?

Vi hade en supertrevlig kväll med underbara familjen Crille, Linda och Tilde.
Ni är de coolaste föräldrarna och den här lilla älskar vi sååå...

image473

Min tokiga man är ute och fiskar med svåger-Johan.... Vem fiskar i ösregn?
Senare idag ska vi med spänning ge oss in i Lissan och Nickes soffprojekt
(om det inte ställs in pga av regn) och ikväll kanske vi får besök av Vicke med familj.

Men nu...
åker jag och Axel snart till Karin, Nicke, Saga och Olle för en mysig söndagsstund.

Njut av dagen!

Igår kl 21.15...

Det är så skönt när barnen har somnat, lugnet lägger sig och man kan få lite vuxentid........ eller????
Synd bara att jag och Linda varken hörde låtarna på TVn eller varandra! ;-)

image471

Hello helg!

Har stängt in mig i sovrummet... Henrik och Axel ska precis börja leka med sin nya leksak, en radiostyrd helikopter. Undra vem som är lyckligast? 3åringen eller 30åringen? Ännu lyckligare kommer en av dem vara ikväll när Crille kommer med en likadan då de dessutom kan skjuta på varandra med någon slags laser. Den ser ut som en stor insekt och verkar vansinnigt oberäknelig... tror jag håller mig här tills den krachar in i något och går sönder ;-)

Igår somnades det som vanligt i soffan. Vad är det med fredagar?

Idag har jag tränat och sen åkte vi till stan för lunch och shopping med Crille, Linda och Tilde. Mysig lunch på Pasta e Panini. Shoppat blev det inte så mycket mer än ett par skor + 2 tröjor till H och en JÄTTEFIN helikopter!

Ikväll kommer Crille, Linda och Tilde hit för lite mat och schlager. TREVLIGT!

HJÄLP! Nu kommer helikoptern in i sovrummet!

Veckan som gick var sådär. Det värsta för en emetofob som jag är att själv få magsjuka. Det näst värsta är när någon nära och kär blir magsjuk......... Man kan säga att det blev några dagars svältdiet och lite orolig kropp för mig men (som vanligt) klarade jag mig och det var rätt bra terapi i lagom dos. Axels magsjuka (eller var det matförgiftning) gick över fort.
Gladast är jag för våra nya grannar. Ett radhusbarn som jag ser framemot spontana grillkvällar och kaffe på altanen... jippie!

Dags att tända brasa och fixa lite lördagsmys!

Ha en skön lördagkväll!
 Jag hejar på Carola-Johnson, Sibel och E-type!



Bullpappa!

Gissa om min man just nu är den mest populära pappan på dagis?
Gissa hur många pappor som kommer med nybakade kanelbullar till dagisfröknarnas kvällsmöte?
Ren tillfällighet menar Henrik. Superfjäskigt men rätt så underbart menar jag.
Hoppas Axels underbara fröknar njöt av bullarna... jag fick nämligen ingen ;-)

image470



Är det vår eller vinter?

Idag bestämdes det att vi skulle ut i skogen med barnen. Solen sken, fåglarna kvittrade och det var sååå skönt när vi promeneradepå lunchrasten. Jag och Pernilla bredde 2 miljoner mackor och Erik tog barnaskaran och promenixade i förväg... efter 5 minuter ringer han och säger att det snöar!! VA!? Men vi gick ändå. Sen blev det sol igen. Sen haglade det. Jag blev iskall och har inte tinat än trots ett träningspass efter jobbet. Självklart var jag varm under passet men nu är jag kall som en isbit igen. Tror jag måste bada...

Idag lämnade jag på dagis. Det har hänt mindre än 5 gången sen Axel började. Henrik gav mig en lektion i dagisavlämning innan han åkte till jobbet. Jag tror att han var rädd att jag skulle curla min son i tamburen och pussa ihjäl honom med tårarna rinnade över mina mammakinder. Men jag följde instruktionerna och lämnade min fina stora duktiga son stolt som en tupp... eller höna. Herregud! Hur ska jag känna när han åker på sitt första fotbollsläger?

Igår vid middagen så somnade Axel mitt mellan tuggorna! Han såg SÅ rolig ut! Hans mamma och pappa skrattade rått men hjärtligt när han höll på och trilla av stolen flera gånger. Gav honom en glass för att han skulle vakna men han somnade med den i munnen också...

Äta glass och sova.. va!? Va konstigt!
image468

Jag känner att ljuset har gett mig nu energi. Eller är det vitaminerna och plommonvattnet...?
Onsdag redan imorgon. Jösses! Vad händer med veckorna? Snart kommer påskharen!

tisdagskärlek till alla

Fika någon?

Har bara fikat.. hela helgen! Hemma med Henrik, hos Pernilla, hos mamma och pappa, i Lisebergshallen och ikväll här hemma med vänner. No more fika för mig! Men det är ju bra mysigt...

Äntligen lite schlager! Varför satte de alla bra bidragen i samma delfinal?

Idag fick vi lite solsken och skyndade oss ut. Axel fick sin belöning igår för att han lärt sig somna själv. Sin SPARKCYKEL! Sen vi lovade den presenten har han frågat varje dag: "Har jag somnat själv en gång nu?" Undra om han tror att han inte behöver somna själv längre nu när han fått sin spark...?

Stolt kille!

image464

image465

Sen åkte vi iväg för att se Pixbo vinna... men det gick tyvärr inget vidare.

Så här såg Axel och Olivia ut under matchen...

 
(tihi)

Nu tror jag att jag ska lägga mig i ett bad och ladda inför en ny vecka.
Hoppas på fina dagar och mycket energi!

Skön söndagkväll på er! 

RSS 2.0