Me in a box!

Om vi inte ses på ett tag vet ni varför...
Jag gömmer mig bland flyttkartonger!
Men vi ses snart i vårt nya hem som känns som en nystart!

Kram så länge!

Flyttnostalgi....

Jag har bara flyttat 2 ggr i mitt liv... inte mycket att skryta med va? Först när jag var 5 år då vi flyttade från radhus till villa och sen när jag var 21 år och flyttade hit med Henrik!!! Vi har bott här i 9 år!!! Helt otroligt. Det var här vi höll till med alla kompisar när vi var de enda som flyttat hemifrån. Vi har haft MASSVIS med roliga fester här , MÅNGA mysiga middagar.Uppesittarkvällar (vi stöpte verkligen ljus i vårt kök!), coctailpartyn, nyårsaftnar, tjejmiddagar, pokerkvällar...  Det var min och Henriks första lägenhet. Det var här vi bodde när vi förlovade oss, gifte oss, fick Axel....... Det var härifrån jag tassade iväg när jag började 04.00 på flygplatsen och det var här jag satt och läste under universitetstiden. Hela mitt vuxna liv ryms i den här lägenheten.... och nu lämnar vi den snart. 
Självklart känns det HELT underbart! Längtar så efter fler kvadrat, MARKPLAN (fy f...n vad jag svurit mig upp för trapporna de senaste 2 åren..), badkar, tvättmaskin, uteplats......... 
... men det finns ändå lite utrymme att vara lite nostalgisk.
På de här futtiga 56 kvadrat finns minnen av allt som betyder något för mig....

Puss på dig lägenhet! Jag kommer inte sakna dig men OJ vad jag har tyckt om dig!  


Bröst i ansiktet?

Idag pillade Axel fascinerat på Johannas födelsemärke i ansiktet.....

"Vad är det?"
"Det är ett födelsmärke."
"Nä... det här bröst du har."

hahaha

image270
"Älskar dig Hanna -  med eller utan ansiktsbröst!"

Lyckliga lördag!

När man inte har en massa måsten är det bara SÅ fantastiskt att ha en heldag med Axel! Jag har igentligen en massa flyttmåsten men skippade dem och har haft en toppenmysig lördag. Efter frukost med Henrik blev det marknad med svärmor. Supermysigt! Axel åkte karuseller... Den första var ett tåg som skakade sig fram på det något kvalitetstveksamma tivolit. Efter ett varv började han storgråta...och då var det fyra varv kvar. Den polska tivoliföraren skrockade glatt och jag stod med värkande hjärta och tittade på ledsen kille i fyra varv. Provade modell lugnare och det var toppen! Spelade och vann småfula gosedjur men det är ju roligt att spela!
Drev runt på marknaden och köpte lite olika saker till både mig och Axel. Åt grillad majs och Axel fick en Dora-ballong som var lika stor som han själv. Nu står den där gasballongen och gungar i hallen och skrämmer livet ut mig i mörkret. Det var kul att gå på marknad utan min älskade bromskloss... Henrik är underbar på alla men lite mindre underbar då man befinner sig på marknad eller shoppingcentra... hihi.

image262
Storgråtande brandman

 image263 
God majs och scary Dora

image264
       Axel med sin farmor

image265
Nu är jag tuff!

Efter lite fika när vi släppte av svärmor så åkte vi hem till Johanna och Johan. Axel hann busa med favvo-Johan medan jag och Johanna fnissade åt alla gamla bekanta man kan hitta på Facebook....
Sen blev det en prommis i Slottskogen och lite lekplats innan det var dags att åka hem...  Hemma delade jag och Axel på en pizza innan han somnade i soffan till fotbollen på TV. Han som aldrig kan somna i soffan. Riktigt mysigt! Nu har jag ätit glass och spillt chokladsås på tangenterna. Dags att sova så snart fotbollen är slut. Måste ladda för Hoppis och Skuttis i morgon... Rena hårdträningen för en sånn som mig...

image268
Två favoritpersoner

image269
Ska vi pussas?

Gonatt alla skatter!



"Hur många har DU sett som har en tand i mitten?!"

Det var Henriks smått frusterade svar till en kille på kalaset häromdagen (som dessutom är tandläkare!!) när vi för 1000e gången fick frågan om Axel slagit ut en framtand. NEJ han har en GLUGG! En REJÄL glugg! Men utan den hade det inte varit samma kille och andra tandläkare har lovat oss att det absolut inte är någon fara... å vem f...n har en tand i mitten ;-)

image261
Ingen Axel utan glugg!

Fredagsmys för 2...

Det blev en prommis i eftermiddagssolen. En Piggelin och en kaffe och lite lek på lekplatsen brevid ett gäng glada a-lagare. Nu har Axel tagit ett bad och sitter i soffan och äter kvällsmat och ser på favvoprogramet Dora. Jag ska snart ta mig ett glas vin och sjunka ner brevid honom. Henrik jobbar så det är vi 2 ikväll... men jag tror att mitt sällskap inte ens håller sig vaken tills de salta pinnarna kommer fram!

Hoppas ni har en fin fredagkväll!


 

image258
Alldeles nyss

image259
Mammas badkille!

image260
Tvättar håret...

Astrid, älskade Astrid...

Efter lång arbetsdag så ångrade både jag och 2 kollegor bittert att vi anmält oss till inspirationskväll på biblioteket.... men Åsa och jag laddade med sushi och skvaller och fasade för att behöva lyssna på sömniga bibliotikarier. Istället fick vi höra Lena Kjersén Edman tala om Astrid Lindgren! Lena ser ut som en underbar sagotant och berättar med en röst så att man vill vara 6 år själv igen....
Vi fick äta pannkakor med blåbärssylt och vann en bok i en citattävling (Karin, du skulle varit stolt över mig...).

Oj så bra!

image257


 


Vintervantar

Har fått paket med vantar jag beställt till Axel. Verkar så bra!

image256
(bild från Barndesign)

Letade vantar som var lätta att ta på men ändå satt kvar hela förra vintern och det slutade med att Axel gick i blöta stickade fingervantar... Jag tror på de här! 119 kr på Barndesign av märket Zipit. Jag köpte de svarta.

Bilder från en kalasonsdag!

I onsdags var vi bjudna på födelsdagskalas hemma hos Lissan. Trevligt och mycket mumsigt!

image253
Axel och Olivia

image255
Nicke blev sagofarbror

image254
Tack Lissan och GRATTIS!


Hösttecken!

Jag längtar konstant efter att bada i badkar.....
Jag fryser inomhus....
Ljuvlig morgonluft...
Alla serier börjar på TV...
Den överfulla garderoben känns helt tom...

Välkommen hösten!


Jag kan inte!!!!

Nu har jag kämpat jättelänge med att försöka ändra layouten på bloggen... Det går inte! Det enda som hände en gång var att hela bakgrunden blev vit..... Nu ger jag upp och tar proffshjälp av goda vännen Lissan.
Dags att fixa sig inför natten och titta på Ensam mamma söker i sängen.

Gonatt!

image252

Bilder från trevlig lördagskväll

image247
Grabbarna lagade hjortfilé och Creme Brulé

image248
Axel och jag gosade med Tilde

image249
Crille fick låna Axels förkläde

Om 2 veckor...

...då kan jag sjunka ner i ett varmt bad vid den här tiden på kvällen när jag är trött och frusen...
Jag har längtat efter det i 9 år! Det och en hel del annat ska bli så fantastsiskt med att flytta.
OM vi nu kommer från det här kaoset.... vet inte var jag ska börja så därför gör jag ingenting...

Sköna söndag bjöd på lååååång promenad i regnrusket tillsammans med Johanna. Allt för längesedan jag såg den smålänningen men  oj vad jag behöver henne! Pratade bröllop, hus, jobb, skvaller, hemlösa fågelungar, svartsjuka, pengar och annat som förgyller livet... Gick över en mil och tog ett fikastopp halvvägs. Hemma hade Henrik börjat måla om en Trip Trap vi ärvt och allt var som vanligt lite upp och ner. Fotade våra möbler och la ut på Blocket. Hoppas på att få sålt det mesta.

Idag rusade arbetsdagen förbi och Axel fick vara med på jobbet en stund. Terapi för en hökmamma som jag..... tror att jag klarade av att släpp honom några sekunder med blicken. Det var såklart en lillgammal tjej som ville ta hand om honom och förmanade honom flitigt men när hon sen skulle visa att hon kunde hänga knäveck drog Axel henne i håret så hon började gråta....
Efter jobbet kom favoritkompisarna Karin & Saga ( och såklart guldklimpen Olle) hit så att de små kompisarna fick leka och de stora prata och äta kakor.
Axel somnade efter Bolibompa och nu tror jag att  jag ska försöka packa en låda eller två......

Måndagskram!

Bacardi Apple och Bolibompa....

Väntar på middagsbesök och passar på att helgblogga lite....

Avslutade veckan med att vara kvar på jobbet till kl 19 när vi igentligen stänger 17.45.... Ett barn blev inte hämtat och varken mamma eller pappa gick att nå... hmmmm. Som tur var visade det sig bara bero på taskig familjekomunikation och inget allvarligare än så. Höll på att svälta ihjäl på hemvägen och en pizza senare låg jag och Henrik brevid Axel (som nästan var piggare än vad vi var) i sängen. Blev ingen lång kväll men ändå mysigt med fredagkväll...

Idag döptes fina Olle och jag och Henrik är STOLTA gudföräldrar! Vackert, gott och trevligt!

image242

I doppresent fick lillprinsen en specialbeställd tavla med hans namn och
en egen blåbärsbuske att ha i trädgården...



Nu kommer snart Crille och Linda och lilla Tilde!

lördagspussar!

RSS 2.0