Leo har blivit pappa!

Igår fick fina Leo och Bella sex stycken små valpar! Fyra tikar och två hanar.
Sex stycken små kravlande skruttar som om några veckor kommer vara sex små ljuvliga isbjörnar.  Glömmer aldrig när Leo tittade fram på svärmors altan 8 veckor gammal......

Återkommer med bilder när valparna har gullat till sig lite...

                  image23



Äntligen fredag!

Fast den här veckan har känts betydligt lättare än förra.... Glada arbetskamrater och lite nya krafter efter Fredrikshamnresan.
Nyss hemkommen från jobbet där vi har haft boktstavsfest och ätit våfflor med barnen. Jag luktar os!!!
Lillskrutt sover och snart kommer Karin och Saga och då ska vi ut i vårsolen och lapa sol på lekplats. GOTT!

Annars blir det kalasande i kubik i helgen. Först ska Axel på barnkalas imorgon förmiddag - Julia blir 3!
På kvällen ska vi fira min mamma med bror + familj. På söndag blir det mer lekplatsdatande. Ska träffa Lotta och Klara... längesen, det ska bli mysigt.

Bra det är sol så ska nog detta bli en toppenhelg!

våffelkram

Dejliga Danmark!

Helgen i Fredrikshamn var toppen! Lite gungigt på båten men barnen verkade totalt oberörda av vågorna och härjade vilt bland enarmade banditer. Framme hann jag och Karin med en liten (med betoning på LITEN) shoppingrunda innan affärerna stängde och lunch väntade. Köpte iallafall fina kläder till Axel och en liten bebispresent till alla efterlängtade bebiskompisar! Checkade in och gick ner till äventyrsbadet. Axel och Saga hade time of there life... minst sagt! Helt perfekt! Blev så lycklig av att bara se dem! Efter lite eftermiddagsvila så åt vi middag på den lite mindre barnanpassade restaurangen i anslutning till hotellet vilket gjorde att det var inte många stunder vi 4 vuxna satt ner samtidigt.... men ändå SÅ trevligt! Avslutade kvällen i baren där det var barndisco för Axel och Saga och biljard för killarna... Jag å Karin tindrade mest med ögonen av glädje när vi såg våra ljuvliga ungar roa sig kungligt. Axel tyckte discolamporna var skumma och lite läskiga, men det var toppen att bara springa runt runt med Saga. Köpte öl till oss och juice till barnen och förstod hur lättlurade vi föräldrar är..... Synen när Axel och Saga fick sina glas med äpplejuice laddade med roliga drinkpinnar, plastdjur och tomtebloss var värd många danska kronor.... vilket det säkert också kostade.

Efter en kaotisk frukost dagen efter badade vi i 2 timmar. Jag gav mig på att åka vattenrutchbana med Axel vilket resulterade i total noll kontroll och en nästan tappad Axel. Som tur var stod Henrik som en livräddare vid banans slut och fångade Vattengrodan....

Tack min lilla familj och tack vänner för en mysig helg....

                 image20

                 image21

                 image22


Fredagsblogg...

Är helt färdig efter den här veckan...
Lite folk på jobbet pga alla influensor och annat och efter en hel vecka ensam med en klass 6åringar är jag rätt trött. Satt på datorutbildning igår och när jag kom hem var mina ögon alldeles röda! Resultat av dålig sömn natten innan när en pigg Axel inte kunde sova, tuff vecka och slarv slarv slarv med mina linser. Så idag blev det en tur till optikern efter jobbet för att köpa nya frächa....
Imorse vaknade min lille kille på världens solskenshumör och sedan dess har han bara överöst oss med kärlek... Inte för att han brukar vara sur men iallafall lite segstartad, men inte idag. Ljuvliga unge...... förstår inte hur mycket man kan älska....

Imorgon åker min lilla familj på minisemester till Fredrikshamn tillsammans med Niklas, Karin och Saga. Ska "åka stoooooooooor båt", bada, dricka öl, äta god mat, shoppa och bara få komma hemifrån lite. Ska bli så mysigt!
Njut av helgen....


Minnen...

Axels nya favoritsysselsättning är att titta i gamla fotoalbum! Väcker en massa minnen till liv och plötsligt minns jag att det faktiskt fanns en tid innan han kom till oss. En tid då jag faktiskt tog kort på vuxna människor också.... ;-)
Till sommaren har jag och Henrik delat 10 år.... vansinnigt roliga år.♥♥♥

                        image19                  

Tack för tipset Lissan...

                                                image16

                                                         Va roligt! Har en del att lära...

                                                                                 ♥


Ljuvliga sol...

Vilket underbart underbart vårväder! Visserligen har jag jobbat mellan 8-18 men som tur är innebar det också en och en halv timma ute med barnen... skööööönt! Tror aldrig jag längtat efter våren så mycket som den här vintern...

Helgen bjöd på mysig fredag med lilla familjen, lördagslångpromenad och fika hos Karin, Nicke och Axels bästis Saga. På kvällen kom Linda, Nicke, Lissan och lilla Olivia - gullunge! Axel blev lite sotis för första gången och tyckte att Olivia skulle sitta hos sin pappa istället för hos mig... tihi. Mat, vin och schlager - trevligt! Axel körde på i värsta schlagerstilen till klockan 22 och hejjade på Cara Mia förgäves. På söndag var det födelsedagsbrunch hos vännerna Anna och Magnus. Jättegod mat och kul att träffa vänner vi inte sett på länge. Gick en liten sväng på stan efteråt och lyckades faktiskt shoppa lite underkläder trots en mycket gnällig shoppingkille i vagn. Skit... jag tror han brås på sin far. På kvällen kom Henrik hem med feber... stackare.

I fredags klippte jag av 2 decimeter hår och färgade det brunt... typiskt mig.

Har också lyckats bli skälld på TVÅ gånger på TVÅ dagar! Först igår råkade jag ut för en argbigga i tvättstugan som hävde sin surhet över dagens ungdom (snart 30!) som tydligen inte vet hur det fungerar i vårt hus ( bott 9 år i huset!) Men jag bet tillbaka utan att sänka mig till damens nivå. Heja Karin! Idag - utskälld av mamma på jobbet. Curla på du bara mamma så lär du plocka din lilla prinsessas smutsiga strumpor i ungefär 20 år till..... Det sa jag förstås inte. Det är jag alldeles för snäll för. Dessutom blev jag lite ledsen.....

Jäpp! Nu måste jag sova. Det är så jag håller mig frisk i influensatider.....

Ses i solen.....

Anna Phil ikväll...

Strax nypremiär för den danska polisbruttan! Gillar verkligen den serien och gillar den ännu mer nu när jag vet vem som dyker upp i kvällens avsnitt... Ola Rapace...Hoffa! I like!

                                            175000-15     




Vårkänslor...

Tog de här fina bilderna idag på mina fina killar när solen gav oss en liten försmak av våren....

     175000-12 175000-13

                                                                                       ♥♥♥



Pott-debut!

Tjoho! Imorse kissade Axel på pottan för första gången. HIghfive och pott-dans! Stort steg för en tidigare helt pott-ointresserad liten kille. Bravo Axel!


image9


Surprise!

Hoo ho hi... jag skrattar fortfarande! Igår var jag på mitt första överraskningsparty någonsin. Ni vet, klassiskt där gästerna gömmer sig och ropar SURPRISE! Min barndoms vän Kajsa har fyllt 30 och hennes sambo hade alltså ordnat en överrasknigfest för henne (STOOOOR eloge till honom!) och det som man bara tror hände rpå film hände!  "We wasted the good surprise on you" ni vet. Vi stod och tryckte allihopa längst in i deras butikslokal med partypoppers i händerna när dörren öppnades. Vi rusade ut och skrek SURPRISE...... och det var Kajsas pappa som kom! Jag skrattar fortfarande! Synen när 25 gäster backar in i lokalen som en film man spolar baklänges medan några fortfarande inte fattat och smäller av sina poppers... tihi! 30 sekunder senare kommer Kajsa och den här gången är surpriset inte alls lika starkt och kraftfullt... men oj så skoj. Överraskad blev hon iallafall och kvällen tillbringades med god mat, vin och fnissiga kompisar.

Idag har jag och Axel varit med Vicke och Julia på barnteater. "Färdigt" ropade Axel efter 2 minuter. Sen pratade han högt hela föreställningen ( en lite skum rödhårig dam som berättade sagor och lekte med sin rävboa....) Sen var vi och tittade på vår lägenhet...... LÄNGTAR!

Nu är Henrik på whiskeyprovning och snart kommer mina fina föräldrar hit och hejjar på schlager med mig och Axel. Mysigt!

kram på er och......... SURPRISE!

image7

RSS 2.0