Kort update i solskenet...


Flydde hettan en stund in i sovrummet. Jag är tjock och varm men det är alldeles UNDERBART! Jag har bytt kläder tre gånger och inget är tillräckligt svalt. Ser ni en naken gravid kvinna ligga och svettas någonstans så kan det vara jag ;-) 

Henrik och Axel har gått ner till sjön för att provköra den nya radiostyrda båten och jag ska laga en järnrik middag!
Grillad entrecote och sallad med jordgubbar och bladspenat. Kalas nummer 1 var mysigt idag och likaså 4årsdagen igår. Nu laddar vi för barnkalaset imorgon. Men först härlig grillkväll på altanen med min älskade lillfamilj och senare Robinsonfinal på tv...

solskenskyssar!

4 år...


Det är snart födelsedag här hemma... Axel fyller 4 imorgon och jag undrar såklart var åren tog vägen???
Mitt tillstånd gör att jag såklart minns lite extra hur den här dagen såg ut för 4 år sedan..... varesig jag vill eller inte.

Vid den här tiden på dygnet hade jag varit inne på förlossningen i 8 timmar, haft värkar i 18 timmar och trodde (eller ville tro..) att jag snart skulle ha min bebis hos mig. Vid 22 tiden tackade jag nej till bedövning just för att jag så gärna ville att allt skulle vara över, att han snart skulle vara där... barnmorskan trodde nog också det. Hade jag vetat att jag hade mer än 6 vansinnigt tröttande och smärtsamma timmar kvar hade jag inte tackat nej... Vid 12slaget slutade jag att prata med Henrik och barnmorskorna och jag minns ingenting av de timmarna och det är de timmarna som gör att det är med väldigt blandade känslor jag ska gå in i det där en gång till. Jag är livrädd för att uppleva samma sak igen men peppad av tanken att det KAN bli annorlunda. Inte ens tanken på att jag fick den finaste av belöningar gör rädslan mindre... bara upplevelsen värd att gå igenom igen.
Det är det häftigaste och värsta jag varit med om. Häftigaste för att han blev min. Värsta för att jag inte var "där" då han blev det... Men nu är det bara att hänga med! Om lite mer än 3 månader är jag där igen.
All min längtan finns i stunden då det är över och h*n är HÄR!!!

Men imorgon är det min 4åring det handlar om!!! Paketen är inslagna, frukosttårtan (!!!!!) är inhandlad och helgen är full av födelsedagsfirande!

Besöket på MVC idag gjorde mig varm när jag fick höra det älskade lilla hjärtat slå och lite skraj när blodvärdena visade ett starkt nedåtgående och barnmorskan skrämde med sängliggande och dropp. Självklart är det långt dit men blodpudding, spenat och paltbröd... kom igen bara!! Nu kör vi!


Magen 27 maj 2005... några timmar innan allt satte igång

God natt föda-barn-dagen 2005......


That´s what friends...


Säsongsavslutning av Grey´s. Final i Champions Leauge.
Jag löste problemet genom att bjuda in mig själv på TVkväll hos min fina granne :-)






En fullspäckad vecka börjar...


Sov så gott inatt! Ovanligt för en söndag men den fina helgen fortsatte alltså ända tills klockan ringde 05.30 i morse. När Henrik och Axel kom hem från fisketuren igår hade vi en mysig stund i kvällsolen på altanen. Axel skulle visa oss något..... och när han varit borta lääääänge blev jag misstänksam och gick in för att se vad som pågick.
En pyjamasklädd kille stod och bredde smörgås och hällde upp yogurt till sig!!! Alldeles nyss kunde han inte ens öppna kylskåpet av egen kraft, än mindre ta på sig pyjamas frivilligt. Älskade fina du! Jag fixade smoothie till mig och Henkan och sen blev det kvällsmat i solen.

När Axel somnat blev det hyrd film och stor godisskål! Taken med Liam Neeson. Se den!! Jag grät mig igenom början och slutet och njöt av varenda nermejad otäcking i mitten.
Nu har arbetsdagen börjat och jag väntar på att det ska komma lite fritidsbarn....

Den här veckan är full i almenackan.... MVC, föräldramöte, gårdsfest på jobbet, födelsedag och kalas x 2. Håller tummarna för mycket sol och att världens bästa snart 4åring får en underbar födelsdagshelg!

Hoppa veckan börjar bra för er!

Ta inte slut helgen!


Det är så skönt med helg!! Och trots att vi bott här i snart 2 år så blir jag fortfarande ibland förvånad och lycklig över att vi kan ta våra dagar med lugn här hemma. Idag har vi promenixat runt sjön, haft Jocke och Kajsa här på fika och ätit en tidig söndagmiddag - köttfärssås alá Andersson. Nu ska Axel och Henrik gå ner och meta och jag ska lägga mig i badet och läsa. Det enda lilla molnet på min himmel idag är ett enormt godissug ;-) Undra om jag kan få Henkan att åka och köpa lite...?

Igår hade vi en underbar dag! Först tillsammans med Linda och Tilde och senare kom Johanna, Elis och Vicke och åt middag med oss. Grillade och kunde sitta ute. Hade en toppenmysig kväll tillsammans. Fina tjejer vad jag tycker om er!!!

Bebissug någon?


My girls
 

Underbaraste Elis!

I natt tror jag fullmånen spökade för både mig och Henrik..... eller var det för mycket kaffe, för lite mat och för pigg bebis i magen ;-)

puss!


Godmorgon lördag!


Vaknade pigg! Efter att Axel vinglade upp och kissade 06.30 så somnade han om!!!! Det händer aldrig! Vi sov allihop till halv nio och det känns i kroppen :-)
Axel lekte kock och tog upp frukostbeställning och fixade så gott han kunde innan servitrisen (jag) blev inkallad som frukostsupport. Nu har Henkan åkt till jobbet, jag har tillslut tagit på mig kläder (känner mig som en flodhäst i allt just nu....) och nu väntar vi på Linda och Tilde som kommer och fikar och leker med oss.

Ikväll kommer mina tjejer, Johanna och Vicke, hit på middag och Johanna har såklart med sig lillprins Elis som jag LÄNGTAR efter!

Känner mig glad idag! OFTA känner jag mig som tjejen i den där reklamfilmen med strumpbyxorna som går sönder.... Hon som är så arg så det sprutar ur öronen. Det känns som om det kommit en lastbil fullastad med arga gravidhormoner och dumpat hela sin besvärliga last i min kropp. Jag är känslig, trött och arg.... jag är inte jag och det är svårt att acceptera....
I morse satt jag och tittade på min mage som rörde sig av sparkar och knuffar. Jag la händerna på den och längtan tills jag får ha den där lille i mina armar är OFANTLIG!!!! Endast den längtan får mig att stå ut med mig själv just nu... Frågan är bara hur alla andra står ut med mig..???


Önskar er den skönaste lördagen!


Henrik och en nyfödd Axel...



I did it!


Jag gjorde det!
Hittade stället där vi i sommar kan fira fem år som gifta!
Bokat och klart! och jag tror det blir perfekt för oss....

Jag är så nöjd att jag nästan glömmer att jag är
tröttheten själv och mår lite illa....
Önskar att Henrik kunde komma hem NU!





(... nu är han på väg med sushi och fredagsmys!)


Ledigt!


Har en skön ledig dag.!
Har suttit och semestersurfat en stund. Semestersurfingen har för tillfället ersatt min vanliga besatthet av nätbutikssurfing. Semestern är rätt så oplanerad av förklarliga skäl men när det nu ändå närmar sig så drabbas jag som vanligt av planeringsmani!!

Har mailat ett hotell om Kolmården-paket där vi tänkte möta upp Anna med familj....


Letar efter det rätta stället att fira 5årig bröllopsdag i juli...


Önskar att pengarna räckte att uppfylla Axels önskan om Legoland...



Men i augusti kommer Anna och då ska vi gåpå Madonna! Min enda spikade semesterplan som jag ser så mycket framemot. Blir det fint väder finner jag ro var som helst.... även om det kanske inte verkar så ;-)

Igår kändes min  vanliga 4åring långt borta.. Han vaknade 20.00 och trodde det var morgon. Efter Grey´s när klockan var 22 satte jag på Madagaskar och när Henrik kom hem strax efter 23 så låg han och såg på film och jag halvsov brevid i soffan..... snyggt. Gissa vem som är trött idag?

Ikväll blir det grill med grannarna. Jag förtränger att jag öppnar imorgon ;-)






Stackars barn...


Han hade precis ätit upp sina köttbullar och vi diskuterade varför han var tvungen att duka av sin egen tallrik.
Plötsligt var han tyst..........


Han somnade på golvet och klockan stod på 17.57!!! Stackars trötta barn.

Min fina kille fyller fyra om lite mer än en vecka. Till min bror han han sagt vad han verkligen önskar sig. Smart som han är säger han 2 saker han vet att han inte får av mig.... pistoler och kortärmade tröjor med Spiderman på. Igår köpte jag den här tröjan till honom. Håller tummarna att han ser att det faktiskt är en Spiderman tröja ;-)



Men jag köpte ett sovlinne och boxershorts också med lite tydligare Spiderman tryck.... stackars barn.

Helg men ändå inte. Ska jobba på fredag och just nu ångrar jag mig djupt... men jag behöver den semesterdagen bättre i väntan på Dunder-Karlsson.


Godmorgon söndag!


Idag vaknade både Axel och jag på rätt sida trots att klockan bara stod på 07.21. Vi lekte Bulleribulleribock och gissade bokstäver på ryggen en stund innan vi gjorde frukost som vi åt i sängen. Tillslut hamnade han vid datorn och jag fastnade i upplösningen på tredje Stieg Larssonboken...... äntligen. Jag som annars läser både snabbt och mycket har verkligen kämpat med de där tre böcker i en hel evighet nu. Å ändå är de så bra...?? Bara några sidor kvar nu....

Igår kämpade en halvsjuk bror sig runt varvet på den ändå fina tiden 1.44! Du är så duktig älskade bror! Jag och Axel stod med Pernilla, Karin och barnen ute vid Lindholmen och hejade på alla duktiga! Hann träffa Johanna, Johan och Elis en snabbis också!

Det verkar som om den här lille mannen trivs i mitten...




Jag kom hem med en värkande rygg och så trött så att jag mådde illa. Vågar inte tänka på vad mina blodvärden kommer visa på nästa besök..... suck. Men myskläder, middag och glass råder bot på det mesta och vi fick en mysig kväll. Blev 1700 kronor rikare eftersom det kom en man hit och köpte mina MCkläder! Nojjiga jag ringde Anna som "helt oväntat" kikade in strax efter att han kommit för att kolla att det var MCkläderna han var ute efter ........ Man vet aldrig ;-)

Somnade vid bidrag 21 men höll mig vaken nästan hela röstningen. Men eftersom det ganska tidigt stod klart vem som skulle vinna så gick jag och la mig innan slutet. Grattis Norge! Tycker absolut att rätt låt vann!

Idag ser jag framemot att träffa mina kollegor. Snälla morbror ställer upp som barnvakt några timmar och så får Axel lite kusinbus!

Njut av er söndag!



Med schlagerchipsen...


...på magen!


Heja sverige!

Fredag...

..med HÖG mysfaktor! Trots att jag vinkade av min man tidigt på morgonen och saknade min bästiskollega på jobbet så blev det en fredag full av mys! Det finns så mycket att vara tacksam för....

När jag hämtade Axel på dagis blev jag medbjuden på Afterdagis nere vid stranden. Vi var ett gäng föräldrar och ett gäng glada dagiskompisar som grillade korv, drack vin och läsk och bara mös i solskenet. Barnen sprang i kalsonger och badade fötterna och vi pratade. Ibland får jag panik när jag tänker på att vi någon gång måste flytta härifrån ;-) Tyvär har kameran åkt med Henrik till Värmland så jag har inga bilder...
Hemma igen bakade jag Annies foccacia och gjorde räkpasta eftersom min granne Anna var inbjuden på middag. Vi åt och pratade hela kvällen... Igen: MYSIGT!

Idag vaknade Axel tidigare än vad jag önskat men jag slumrade någon timma till innan han behövde frukost. Om några timmar ska vi åka in till stan, se Göteborgsvarvet och heja på världens finaste bror som springer för..... säkert snart 20e året! Innan det tror jag det blir en promenad i Mongisskorna/cykeltur för Axel runt sjön och KANSKE en garderobsröjning. Inte mycket i den garderoben klär min kropp för tillfället....

Ikväll: schlager!

Ha en härlig lördag och heja alla tappra löpare!


Thank god it soon is...


... men än så länge slö torsdagkväll. Medan Axel slår kullerbytter i sängen så funderar jag på två saker:
Hur tjock kommer jag vara i slutet av sommaren????? och Är 9 barn för många att bjuda på ett 4års kalas?????
Jag lär väl få veta... både det ena och det andra.

Sen jag kom hem har jag försökt att torsdagsstäda, ätit korv OCH stroganoff och förlorat en match i BUZZ Junior mot Axel. Han ska i säng tidigt för att få fredagshumöret i topp. Imorgon åker Henrik på sin fiskeresa han fick av mig i 30årspresent och jag ser framemot helg!! Ska ha min granne här på middag, se Göteborgsvarvet på lördag och träffa kollegor på söndag.

Nu håller vi tummarna att Axel inte kommer på att det är torsdag vilket betyder det där galna Japanska tävlingsprogrammet börjar klockan 8. Då blir det ledsamt...... eftersom han enligt mina planer ska sova sött då.
Förra gången tyckte han nog att Anna Book och de andra var lite läskiga för då sa han:
"Är de där vuxna lika stora som oss om de spricker ut från TVn????"
Och sen fick vi ha en mindre tekniklektion för att reda ut det där.....


Harmoni...


Känner mig varm, nybadad och harmonisk...
Henrik är nere och förfiskar... kan ju behövas när man ska iväg på en fiskehelg med grabbarna.
Jag sa till min stora son att "mamma tänker ta ett bad". "Jag vill bada med dig" sa han. "Idag vill jag bada själv "sa elaka mamman och sjönk sen ner bland bubblorna. Lika nöjd och glad för det är han och gladare och nöjdare är jag!

Nu ska jag se på Grey´s och förhoppningsvis inte gråta mig fördärvad den här gången.

Johan och Nellie tittade in och hon satt på golvet och bubblade av skratt så fort hon tittade på Axel. Ljuvliga ungar vi har! Hoppas att lillebror/lillasyster blir lika lätt att underhålla... Då är det inte färdigbubbelbadat för mig! ;-)

Nu: GREY`S!!!

Kärlek till er!

 



Kalashelg...


... men ingen kalasstart på veckan. Kunde inte sova inatt. Den vanliga söndagspiggheten och lite magsjukefobi satte stopp för sussandet och idag har jag varit jättesömnig!! Ska lägga Axel om en liten stund och sen har jag lovat mig själv en tidig nattning av mig också...

Helgen var iallafall kalasfin! Lördagskvällen hos Pernilla med god mat och trevligt sällskap var toppen!! Kom hem samtidigt som Henkan och låg och fnissade till American Pie - the wedding.
På söndagen knöt jag på mig förklädet och försökte se lika vacker, varm och frodig ut som Leila i köket... Frodig och varm.... ja. Är iallafall hur nöjd som helst med min afternoontea som jag bjöd min familj på senare på eftermiddagen!
Fick fina presenter och hade en mysig eftermiddag.

    



Nu ska jag pussa lite på min son innan han somnar. Idag var Henrik och han på Östra och läkaren var jättenöjd med honom hur han går! Duktiga du Axel! 



 

Dunder-Karlsson tror inte på skrock...



...och det gör ju inte jag heller men man kan ju alltid roa sig med lite myter medan man väntar...

"Vad har du varit sugen på under graviditeten? Om du suktar efter sötsaker är det en del som menar att du ska få en flicka. Är det i stället salt eller surt du trånar efter blir det en pojke."
Flicka. Jag dricker oboy som en 5åring!

"Titta på din mage. Har du en hög mage så brukar man säga att det är en flicka. Har du en låg mage är det en pojke."

Flicka. Med Axel i magen var jag platt under brösten och hade mage som en viss tjock statsminister.... Nu går magen och brösten i ett....

"Nästa gång du är på mvc, fråga din barnmorska om hur många slag i minuten barnets hjärta slår. Slår det mer än 140 slag i minuten menar många att det är en flicka. Slår det färre än 140 slag är det i stället en pojke."

Flicka. DunderKarlsson ligger stadigt på 160.

"Om man har problem med finnar under graviditeten sägs det att man väntar en flicka. Flickor stjäl nämligen sina mammors skönhet, därav finnarna."

Flicka...

"Det sägs att Mayaindianerna tog reda på barnets kön genom att titta på mammans ålder och det år då barnet blev till. Om båda siffrorna är udda eller jämna - då blir det en flicka. Om ett av talen är udda och ett är jämnt blir det en pojke."

Flicka. 2008 och 32...

"Var du illamående som tusan under första trimestern? Då är det många som menar att det är en flicka. Om du bara är lite illamående eller inte alls är det en pojke."

Flicka. Men å andra sidan mådde jag precis lika illa med Axel i magen :-)

Vi får väl se vem det är jag längtar efter så.....
Myterna hittade jag på Expressens Allt om barn




Äntligen!


Äntligen kaffe efter en kaffelös förmiddag och äntligen finns Polly dark selection! Jag och Axel har ätit lunch och nu njuter jag av kaffe ur min nya mugg jag fick av Pernilla...


Vi har varit en tur till Ubbhult och ikväll ska vi till Pernilla och fira födelsedag! Eftersom Henriks tankar fanns hos en alltför salt Hälleflundra redan när han slog upp sina vackra ögon i morse så skickade vi honom tidigare till jobbet.

Idag fyller två fina vänner år!!! Grattis Johanna och Pernilla!

Johanna med världens vackraste Elis!
 
Pernilla på partyhumör i Halmstad!

Igår var en arg och trött dag. På posten väntade paket som muntrade upp (nätshopping I love you!!!)... Kläder och MBT-skor till mig, kläder till Axel och fiskedrag till Henrik. Alla nöjda och glada!
Axel lekte modefotograf och jag provade. Henrik försvann ganska snart för att prova sina nya saker också.
Sen blev det en kort promenad för att inviga skorna som ska ge mig foglossningslindring OCH snyggare afterbaby-kropp ;-) Nu rullar jag fram... på mer än ett sätt!

Nya kläder och nya  promenadskor...
   

Axel i nytt fint linne

Sen landade den fredagströtta familjen i soffan. Åt pizza, chokladglass och såg på TV.... somnade gott och sov ända till 9 i morse. Härligt!


Hoppas ni har en fin lördag!


Födelsedag!


Det blev en strålande dag trots att den började med ösregn.. Pappa sa att det aldrig på alla 31 tidigare år regnat på min födelsedag! Dåligt tecken eller bara ett tecken på att 32 år låter skittråkigt?

Dagen började med skönsång från mina favoritkillar och rosa prinsesstårta i sängen! Fick parfym och vackra blommor av Henrik och Axel... eller var presenten från Nicke??? Det sa iallafall Axel! ;-)
Lämnade Axelsson hos Karin och åkte till jobbet för en kort dag. Fick sötaste armbandet av sötaste kollegan och åt smarrig sushi till lunch. Hemma hos Karin igen bjöds det på rabarberkaka och kaffe och en stunds fikaprat.

Ikväll har vi varit inne i stan och ätit middag. Jag åt en hel fläskfilé (!!!!) och chokladmousse till efterrätt. Nu var det igentligen Grey´s som skulle avsluta födesedagen men många grattissamtal och en svårsövd son har gjort att jag skjutit upp Grey´s-myset en stund. Men snart tänker 32åringen krypa i morgonrock och tofflor och inta liggläge i soffan tillsammans med MacDreamy & co. Henkan får såklart göra mig sällskap.....

Natti natti!

Idag...


 

Bada efter 7 veckor var skööööööööönt!!!






Födelsedag för 4 år sedan..... 23 dagar innan Axel kom!






Snö?!


Nej, det är bara Axels ben som släppts fram ur gipset efter sex torra tappra veckor och nu byter skinn!! Än går han inte på det men snart....snart....... :-)

God natt!

Trött men god morgon...


Jag är trött nästan alla kvällar i veckan... utan söndagkvällar då jag ställer klockan på 05.30...
Om du har minsta tendens till förlossningsskräck... börja INTE tänka på förlossningen om du har svårt att sova!!! Att dessutom försöka få med Henrik i ett bra samtal där framåt natten var ingen bra idé....

Men nu är jag på jobbet och väntar på första barnen. Ska tänka bara glada tankar för idag är det realese (the leg) party!!! Jag är bjuden men måste tyvärr jobba. Partyt börjar på Östras barnkirurg kl 09.30 och fortsätter med valfri gigantisk glass på Triumf glass i Sävedalen. Å vad vi ska bubbelbada och pussa på det benet ikväll! Pussa benet efter badet  menar jag då......skitgris. Jag slipper iallafall stå generat brevid och se på när en hel sandlåda rasslar fram ur gipset.... ;-) Jag har lovat bidra till festen med bubblor som kan flyga... alltså badskum som kan flyga... ooops.

Lat söndag igår innehöll deklaration, papperssorterande, en hel del fika och sen middag hos svärfar. Fick några minuter med min nya kärlek Elis också!!! Längtar redan efter honom!

Hoppas din vecka startar bra!



Maj!


Underbara maj har börjat... och börjat skönt. Har fått tillbaka lite krafter men är fortfarande otroligt trött...

Valborg firades med goda vänner och god mat! Satt ute länge och det kändes som en kväll mitt i sommaren.
Första maj firades på Karin och Nickes altan och medans barnen lekte brände jag mig lite i solen. Att jag aldrig lär mig...
På kvällen grillade vi här hemma och såg på film.

Idag är det jobb för Henrik och en helt oplanerad dag för mig och Axel. Ska försöka så länge det går att bara ta det lugnt och mysa här hemma. Både han och jag behöver samla krafter och bara ha en dag när vi är snälla mot varandra....
men vi får väl se när rastlösheten kryper på ;-)

Födelsedagsvecka den här veckan!



  








RSS 2.0