Greys-världen är upp och ner...


Jag: "Vet du vad som hände på jobbet idag?..." (inget svar) "Jo när jag skulle...." (ingen reaktion, ingen blick) "Har Greys blivit så viktigt att jag inte får prata nu???"
Henrik: "Ja men du har ju sovit de senaste onsdagarna. Jag är helt inne i det här nu..."

Kanske kan jag skicka Henkan på Greysfika 09.15 på jobbet imorgon?

Och ja... det där hemska lördagshumöret promenerades bort. Vi fick en urskön lördag med häng i Miljöarken, vårkänslor brevid en fotbollsplan för att sen fredagsmysa på bästa sätt med min bror med familj. Jag vet att jag sagt det förr men det finns ingenstans med någon som mina barn blir så nöjda, glada och harmoniska. Total avkoppling.
På söndagen tog jag med mig Axel för att fika hemma hos finaste Pernilla som äntligen är hemma från Thailand. Senare firade vi mamma med middag.

En bra helg. En vecka som börjat extremt förkylt. Idag fick vi en extraordinär onsdag med grillade hamburgare, öl och solsken tillsammans med Karin, Nicke och alla barnen. Mysigt och enkelt. Lite skit i hörnen. Nästan Thaistyle.. eller hur P? ;-)

Kusiner




Kaninerna var tåliga




Minstingkusinen


 







Fel sida...


Har vaknat på ett sjuhelsikes skithumör! Har kallat en i familjen för något fult och sagt på skarpen till en annan att om man inte är glad så kan man gå och lägga sig igen!!! För det hade jag gärna gjort! Orkar inte med en förkylning till. Orkar inte med fler trasiga nätter. Orkar inte vakna när klockan står på 05-någonting. Orkar inte med fler fobianfall. SUCK SUCK SUCK!

Men jag ska göra mitt bästa att vända dagen. Solen skiner och febertermometern visar iallafall inte rött. Så snart han som jag kallade idiot för några timmar sedan vaknar ska jag gå ut och gå en långpromenad med musik i öronen och så hoppas vi att det här blir en bra lördag ändå...

♥ 


Världens bästa minuter...


Ser på En unge i minuten, gråter en skvätt och är så j...la mallig att jag har gjort det där två gånger!
De bästa minuterna i mitt liv var när de kom till mig!







(Bilder från min senaste bragd)






Filmen


Filmen vi såg var förresten Gnomeo och Julia. Se den!
Bästa barnfilmen på länge!


Söndag


Har söndagsfeeling och en slänga av dagisångest... Det bästa med kopporna var att inte behöva lämna en ledsen Ville 07.15 varje morgon...

Fredagskvällen var fnissig och trevlig. Fick en ny 4 år gammal bästis och åkte hem alldeles i fel läge. Thaistället var en upplevelse precis som alla i vårt arbetslag ;-) Lördag var LOVELY! Lite småbakis men ingenting kunde förstöra den vårdagen! Årets första utefika med världens bästa grannar och på kvällen promenerade vi hem till Crille och Linda, drack skumpa och firade två nya jobb!!! En kall nattpromenad och vi fick chansen att kolla in den 14 % större supermånen...

Idag fick jag med mig min storskatt på bio. Såg en underbar film, åt en massa godis, höll handen och srattade högt. Nu softar vi. Är alldeles för trötta för att det ska vara ny vecka imorgon och jag kaninte bestämma mig för vad jag längtar mest efter när Villen har somnat... ett bad eller rättning av nationella prov.



Friday!!


Ha en trevlig fredag! Nu åker jag strax för ett glas vin hos en kollega innan resten av gänget skall mötas upp för middag.

kram


Världens bästa jobb?


Nej. Det finns dagar då mitt jobb verkligen inte är världens bästa. Inte ens i närheten faktiskt. Idag var en sådan dag. När jag inte hann kissa. När jag fick gå imellan, slita i sär, lugna 2 slagsmål på mindre än 15 minuter. När det enda som fick mig att överleva eftermiddagen var en Happy Meal och lite fniss. Men så är det så med mitt jobb... att den ena dagen kan aldrig vara den andra lik. Imorgon hoppas jag att jag har världens bästa jobb igen.

Imorgon är det ju iallafall fredag! Dessutom är det kväll på stan med vårt brokiga arbetslag och det ska bli så skoj.

Nu ska jag ta en kopp te och hoppas att jag inte ser på Bolibompa på SVTplay i natt igen............................

I helgen hoppas vi på friska barn och lite fina vänner. Dessutom har jag bokat en biodate med min stora son. Det börjar kännas att vara storebror. Vilmer äter upp mig med sin mammighet all vaken tid!! Ändå har han en tolerant, pussande och busande storebror som accepterar att tiden inte alltid räcker för dem båda. Han är så duktig!!! Oförskämt duktig.

Jag älskar dig storprins!








Time to laugh!


Ikväll flyr vi kopporna och hoppas på en massa skratt. Henriks alla-hjärtans present ska upplevas. Apelgren och Mannheimers Gift - ett livsfarligt ämne på Konserthuset. Känns lite tokigt planerat eftersom jag längtat halvt ihjäl mig idag efter Axel som alltså får komma hem till farmor som är barnvakt istället för att pussas med mig hela kvällen men så får det bli.

Det värsta verkar vara över för Villen och vi har sovit hyfsat bra de senaste två nätterna. Igår blev det schlagerkväll med vitt vin och räkor. Hade hellre sett Danny som vinnare. Jag är lite förälskad i honom... och han är väl ändå några år äldre än Saade? ;-)

Jobb imorgon... ska bli riktigt skönt!


Vår gemsamma drömkvinna


Febrig liten sover och jag ser på efter 10 och dricker kaffe med datorn i knät. Lyssnar på intervju med Pernilla Andersson. Hon är så vansinnigt vacker. När vi såg Melodifestivalen förra veckan sa jag till min man "Jag skulle vilja se ut som Pernilla Andersson". Henkan svarade "Jag skulle vilja vara gift med Pernilla Andersson.... för hon älskar att fiska." Jösses. Vilken drömkvinna! Tur att Henrik och Dregen inte har mycket gemensamt förutom fisket då...


(bild Sportfiskarna.se)


Syskonen


Även om det skiljer 3 månader på dem på de här bilderna....
men visst är de ändå lika? Och mössan har hängt i :-)

 

Axel mars -07




Axel eller Vilmer?? Här skulle till och med jag kunna bli lite osäker...

Axel 18 månader

Mina hjärtan!


Vilken häst?


Mitt i nattens gråt av onda elaka prickar hör jag "Vill du ta en promenad med hästen?".... "Jaaa aa!" svarar en förvirrad men entusiastisk Vilmer. Det tär på en när man inte får sova men Henrik lyckades iallafall drömma om en häst. Själv minns jag inte mer än att blöjan åkte av och på, Alvedon, välling, potatismjöl.... kli kli kli... och en massa gråt.

Igår kväll dränkt i potatismjöl.....


Imorse en piggare kille...


I morse letade han överallt efter Axel. Nu har vi ringt honom och Villen har pussat på telefonen. Mig ville Axel inte prata med.... Målet med den här dagen är städa min och barnens garderober, göra hemmet lite fredagsfint och hålla ögonen öppna länge nog att se finalen i På Spåret..... Wish me luck.




Oh my god!


Och då menar jag inte schlagerlåten... utan mer hur jag känner mig efter natten. Vilmer har varit så ledsen. Jag har kramat, pussat, tagit av blöjan, blåst, duttat potatismjöl... Urk. Axels var ju små plitor jämfört med de här jätteläbbiga elakingarna. Nu har jag dessutom pussat iväg Axel som sitter i bilen men sin mormor och morfar. Grät en skvätt när jag stängt dörren. Axel fick bara tårar i ögonen när han fick hejdåpuss av Villen. Men nu är han på väg och då känns det bra!

Idag ska jag bara pyssla om min lille med de få krafter jag har efter natten. Nu på morgonen har han varit pigg och glad igen så det är väl på natten det jobbiga kommer.

Några bilder från helgen...

Att vakna till...



Mina små blekfisar i underställ..


Sovstund...


 













Snö i helgen var härligt men utanför fönstret nu....... va f...n!!!!!!!!!!!!!!!! Häromdan glömde jag av mig och gick i mina Converse över skolgården men upptäckte att den ändå var torr. Nu????!!! Vem kidnappade den lilla lilla våren som fanns i luften? Ge den tillbaka! Våren har två veckor på sig... annars kanske jag inte får hem Pernilla! ;-)


Here we go again...



...again!

Så var det dags för Villes vattkoppor. Precis på dan två veckor efter brorsan kom kopporna. Ten times blaffigare än brorsans. Innanför blöjan är det trångt av koppor!!! Att han skulle få det nu var precis vad jag ville men jag önskar att jag kunde ta hans onda nu! Stackars liten. Dagen som Henrik varit hemma har gått bra men senaste timmen har han gråtit, ojat, ajat, ropat mamma aj aj aj aj aaaaj....... Älskade. Men nu är det bara att göra det! Gav precis lite tavegyl och hoppas att han tål det bättre än Axel.

Och dessutomlider jag av svår barnvaktsmage och det rycker och drar i navelsträngen som sitter sååååå hårt i min stora son. Faktiskt nästan hårdare fast i honom än lillbrorsan. Imorgon ska Axel på semester UTAN mig. Jag har höga tankar om mig själv. Svårt att se hur han ska klara sig utan mig. Hoppas ni förstår att jag inser hur jäkla löjlig jag är. Tönt hade Marie sagt. ;-)
Han ska iallafall på skidresa torsdag till söndag tillsammans med min resterande familj. Sin mormor och morfar, morbror och kusiner.... och han kommer få det toppenbra! Jag har kramat honom stenhårt ikväll.

Helgen som gick var iallafall alldeles magnefik! Vädret, stugan, skidåkningen, myset.... Är glad att jag tillslut gav med mig.

Han behöver mig nu.


Lite sol i blekansiktet... Underbart!

dsc00803 (MMS)

Lite sol i blekansiktet... Underbart!


Har vaknat till en strålande vacker dag oc...

dsc00794 (MMS)

Har vaknat till en strålande vacker dag och myser runt i underställ... Snart backen!


Oh my...


Herregud vilken kväll det här blev. Trots två aptrötta vuxna här hemma så lagade vi snabb thaimat, packade, skrattade och log åt våra fina busiga barn innan jag däckade i soffan och då small det. Ville klättrade (som såååå många gånger förrut) på soffkanterna och ikväll hände det som jag bara väntat på. Pang i parketten och en bula som växte som en muffins i ugnen! Nu ser det ut som han har en blå pingisboll innanför huden i pannan. Jag kommer aldrig våga låta honom sova i fred i natt. Här ska väckas och statuskollas! Suck.
Strax efter blev jag tokarg på Axel. Pyjamasen skulle på och en liten lögn triggade igång den hårda morsan i mig och sen blev det mer tårar, förklaringar, kramar och jag älskar dig. Nu har jag för en gång skull liiiite dåligt samvete men tröstar mig med att han trots allt lär sig något av det. Och jag sa förlåt.

Vattkopporna är nästan borta och imorgon är det helg för mig och grabbarna. Skönt. Idag har möten avlöst varandra hela dagen.


Visst är det vår i luften och min man sa precis att vi borde piffa lite här hemma! Det finns hopp ;-)




Jäääääääääsp!


Jäklar va trött jag är! Börjar överväga någon sorts plågsam metod snart så att jag får sova en hel natt!!! Snälla bara en!!! Det är välling, kisspauser, maaaaaaaaammmaaaaa-gråt, ansiktsgos, mer maaaaaaaaaaaammagråt och när man tror att nu sover vi kanske äntligen så hör jag "Mamma? Om! Om upp!!" Och då vill jag allt annat än att komma upp!! Jag brukar inte gnälla över dålig sömn för det hör småbarnsåren till men nu börjar jag få nog. Ville sover SÅ dåligt. Sover inte mer nu än när han var fyra månader och ammades näterna igenom.
Gnäll gnäll gnäll.

Såja.

Nu är vi i allafall påklädda och klara. Jag för jobbet och de små för en heldag med farmor och Janne. Jag har skön träningvärk eftersom jag äntligen tog mig iväg och tränade igår och idag hoppas jag på att få gjort en massa bra planering inför intensiva veckor med nationella prov.


Imorgon är det fredag och då åker min lilla finfina familj på miniskidsemester till Värmland. Måste ju ladda oss för nästa omgång kliande prickar!

Ha en fin torsdag!






Vab.


Vabbar. Såklart. Axel kämpar på här hemma med sina kliande prickar. Idag är det jag som är hemma och stryker rygg och myser. I natt har jobbtankarna snurrat galet i mitt huvud lika mycket som Ville snurrade runt i sängen och den något trötta morgonen har ägnats åt planering av nationella prov. Villen lämnades gråtande på dagis och snart kommer granntjejen hit och underhåller Axel en stund. Det finns värre vab-dagar.... absolut.

För att förgylla tisdagen lite extra så bokar jag en tågbiljett till Stockholm för mig och barnen! Jippi.

RSS 2.0