Surprise!


Jag fick en överraskning i morse...
Om en liten stund åker jag och mina killar hit.

I LOVE YOU!


I väntan på familjen...


Jag dövar min hunger med Digestivekex i väntan på min lilla familj. Hade varit trevlig med en middag för tre ikväll... vilket inte händer alltför ofta. Håller dessutom på att baka fredagsfika till jobbet. Tyvärr ser jag varken ut som Leila eller lyckas lika bra som hon men den här blir det iallafall...



Det där är Leilas bild och inte min.... KANSKE kommer min kaka på bild senare....
Imorse var det lyxig frukost på förskolan. Kan tänka mig fler sådana. Arbetsdagen var lätt som en fjäder! Härligt. I ett svagt ögonblick erbjöd jag mig glatt att öppna imorgon. Härligt? Ja, klockan 14 när jag går hem för att ha helg!
Men svärmor ringde för en stund sen och misstänkte att Axelsson hade ögoninflammation... suck. Antar att det betyder inget dagis
.... dubbelsuck.

Henrik har bokat bastubad med grannarna imorgon. Han tyckte jag skulle handla fredagsmiddag på vägen hem... men jag kunde bara koncentrera mig på de 1000 ingredienserna som skulle vara i min kaka så det blev ingen fredagsmiddag. Undra om Leila har något bra recept? ;-)

Nu bakar jag vidare.

puss

Yttepyttelördag


Gick hem lite tidgare idag och förberedde mig på sjukdom... Har dragit på en hemsk huvudvärk hela dagen men nu... en snäll son, lite vila på soffan och en underbart god lasagne senare mår jag bättre. Jag borde betala räkningarna men är rädd att det ska ge mig en ny huvudvärk. Kom ihåg! Klippning SKA prioriteras! Då menar jag prioriteras högre än nöje och kläder, inte högre än elräkning och fordonskatt. F..n. Fick nästan huvudvärk bara av att tänka på det.

Min man är världens bästa som lämnar en nylagad lasagne hemma innan han går till jobbet!!! Love you.

Imorgon ska jag på dagisfrukost! Den kampen vann jag lätt. Misstag av Henkan kanske. Såg nämligen att det BARA vara hungriga mammor uppskrivna på listan. Hot and hungry!

Jag tror SJ ljuger när de annonserar sina 95 kronors biljetter. Har ett stort behov av att bara boka något. Något någonstans!! Borås? Skene?
Nä, men kanske Anderstorp. Vi får se.

Idag hängde det en middagsinbjudan på Axels dagiskrok! Trevligt men oväntat!

Nu gör jag det! Betalar alla räkningar och förbereder ännu en månad med skolmatsdiet men utan miljöpartistfrisyr!

Hej hej!


Sjuk? Nej då..

Sms idag...
"Är du sjuk eller har det hänt något...?
Du har inte skrivit i bloggen på en vecka.
Jag blir orolig... puss och kram"

Nej då. Inte sjuk. Det har inte hänt något. Bara inte lust, ork eller så har tiden bara rusat som vanligt...
Omtanke iallafall... värmer :-)

Helgens höjdpunkt var den här filmen



Se den!!!!

Förra veckans höjdpunkt var att mysa en kväll med Anna.



Veckans glädjefnatt var en överraskande värmeräkning...
Henrik är nominerad till årets snålfarsa men han har sparat oss många kronor det senaste året. Well done darling!

Idag tog jag med mig Tilde hem från dagis och det var supermysigt.
Linda kom en timme senare och vi åt soppa och pratade.

Nu: TV-kväll.
Ses snart igen...

kärlek.

Tisdagkväll


Har precis tänt en brasa är hemma och är så nöjd med den. Efter några misslyckanden la jag det till listan över saker som jag inte är bra på (= saker jag inte gör) men idag var det så kallt när vi kom hem så det var nödvändigt att försöka. Bästa brasan!

Hela tisdagsmorgonen gick åt till att sucka åt vädret eftersom vi skulle gå till ishallen med 90 barn... lyckliga jag fick köra skridskor! :-) Sen knöt vi till fingrarna blödde.

Alla är så sjuka.... Kan vi inte prata om något annat än magsjuka?

Axels förskola har ordnat föräldrar- och barnfrukost nästa vecka. Frukostbuffé till självkostnadspris på förskolan för att föräldrar ska få chans att träffas. En förälder per barn.... Henkan och jag kommer slåss om den platsen! Det är ju ett toppenarrangemang! Heja förskolan! Hoppas nu bara att fler kan tänka sig att kompa en timme för att vara med....

Nu ska jag och Axel baka bröd innan läggdags. Jag hade hoppats på handboll på TV men det var ingen idag... Tur att det finns lite Top Model, Mästarnas mästare och ett inspelat Lipstick Jungle att tillbringa en ensam kväll med ;-)

kram





Ny vecka, ny människa?


Nja... helgen var av den lugnaste sorten man någonsin kan tänka sig. Jag behövde tydligen sova.... Sov som ett barn 13 timmar mellan lördag och söndag. Galet.

På travet blev vi inte rika men kalla. Axel vann mest pengar. Travbanor är sunkiga platser...
I går städades det här hemma och sen skulle Karin och Nicke med barnen komma på söndagsmiddag men eftersom stackars Olle kräktes i bilen på väg hem till oss stod vi här utan middagsgäster med 2 stora grillade kycklingar och massvis med klyftpotatis. Bjöd spontant in grannarna på middag och Anna kom och åt med oss. Resten av kvällen byggde 2 av 3 med lego, nummer 3 låg mest på soffan. Slappaste jag...

Idag var det sådär att gå till jobbet. Men om man bortser från ett nytt nässpraysberoende så är jag frisk och glad. Vi har precis ätit middag och jag har bakat banankaka för att fira Henkans namnsdag (... försökte jag i alla fall att lura i honom när jag upptäckte att jag glömt att gratulera). Namnsdagsbarnet är på fotbollsträning och jag längtar mer efter Lipstick än efter banankaka.

Om jag fick välja skulle jag INTE  åka skridskor i tre timmar imorgon....
Om jag fick önska så önskar jag att vi klarar oss ifrån alla otäcka magsjukor...

Hoppas din vecka startat bra!



Godmorgon helgen!


Jag skruttar runt i myskläder, Axel i sin nya underbara pyjamas (tack Pernilla!)... Dricker te och slötittar lite på morgontv. Henrik har åkt till jobbet några timmar och jag och Axelsson ska tillbringa förmiddagen hemma.
Senare idag ska vi på travet (!!??) tillsammans med Nicke, Oliven och min mamma.

Jag har jobbat i 2 dagar som kändes som 2 månader... Kraftlös och trött. Hoppas på att samla energi i helgen. Igår kväll mös vi hemma hos Christine och Johan. Åt räkor, såg på Lets Dance och bara hade en mysig kväll. Gosade förstås med Nellie en hel del också.

Annars i helgen...
försöka att spendera så lite pengar som möjligt (travet? eehh?)
bio med Karin på söndag?
VILA!



 



Hoppas ni får en fin lördag!

Ludd på ......


Ofrivilligt vid disken på verkstaden  för att hämta Henkans firmabil....

Jag: Lite generat Tyvärr kan jag bara bokstävernai regnumret...
Verkstadskillen: Okej...............(dumma tjej) Har du ett inlämningskvitto?
Jag: Ehhhhhhh???
Axel (krypandes på golvet någonstans nere vid mina ben): Mamma du har ludd på snippan!
Jag: !!!!!!!!!!! Inlämningskvitto?? Nä, jag blev bara ombedd att hämta bilen (blink blink)
Axel: Maaammmaaaa! Du har ludd på snippan.
Verkstadskillen: Okej................ 3900 kronor då ska du betala med kort
Axel: Mammaaaaaa! Du har...
Jag: TYST Axel! Nej det skulle faktureras.
Verkstadkillen: Vänta ska jag hämta någon som får hjälpa mig.
Axel: Mamma?
Jag: TYST!

Utanför asgarvade jag bort svetten. Ludd på snippan??? Bara lite noppiga, dammiga, gamla tights......

Hoppas ni har en fin kväll!

Godmorgon nya dagen!


Idag tänker jag bli frisk! Duscha, kanske ta lite luft senare..? Lämnade en överlycklig Axel på förskolan och nu har jag suttit med min tekopp en bra stund och sett en utspridd karavan av små i gula västar gå förbi här utanför fönstret. Utflykt i skogen... sweet. Jag som tycker att skolbarn går långsamt...................

Somnade tidigt igår. Så tidigt så att jag vaknade och gjorde ett Panorama-telefonsamtal till Henrik. För 10 år sedan (när han jobbade på Panorama) innan jag vant mig vid hans sena kvällar vaknade jag varje natt 10 över 12 och ringde Henrik för att se om han var på väg hem....  Mitt i natten vaknade Axel och grät av mardrömmar. Ville absolut inte gå och kissa trots att jag såg att det verkligen behövdes. Jag fick bära honom runt i lägenheten och visa att det inte fanns en endaste liten tjuv någonstans innan han kunde kissa och efter krampaktigt kramande somna om. Jag vet precis hur det känns....

Nu ska jag ta alla chanser jag kan att bara vila och se till att bli frisk. Vill väldigt gärna gå till jobbet imorgon.... Lite talkshows, lite bok, lite sova...

Ha en bra dag!


Tisdag?


Är det bara tisdag idag? Det känns som om jag varit sjukskriven i minst en månad men jag är ju bara inne på min andra sjukdag. Eller igentligen min fjärde sjukdag men andra jobbsjukdag. Måste tyvärr inse att det inte blir något jobb för mig imorgon heller.... febern vägrar att ge sig. Undra om samma gäller för vuxna som med barn..? Att om inte febern gått över efter tre dagar ska man ringa någon??! Någon?! Jag brukar ringa mamma när jag är sjuk. Det hjälper. Hon är min levande sjukvårdsupplysning eftersom hon och jag delar kropp.. eller iallafall oftast samma åkommor. Det kan funka att ringa mormor också som bara är en äldre variant av våra kroppar.

Jag har fått en ny favorit tv-serie! Jippie!
Undra om Henkan kan tänka sig att flytta fram sin fotbollsträning två timmar varje måndag??


(Så rätt du hade Marie...mums)

Undra om någon av filmerna på Guldbaggegalan finns på DVD ännu? Hade behövt något som håller mig fast i soffan. Ska hämta Axel om någon timme men imorgon kanske...?

Rastlöst har jag trots febern:
plockat bort de sista spåren av julen
beställt bilder som ska upp på väggen
betalat en räkning som var sen
gjort frukost till familjen

... i omvänd ordning förstås. Undra vad det blir för vettig middag idag???
Nu ska jag vila en timma innan jag går till förskolan och hämtar hem Den svarte Spiderman.

kyss.

Min sjukt långa kväll...


Hämtade Axel och handlade lite och blev tokyr och svettig av den lilla utflykten (inget jobb imorgon alltså). Lagade blomkålssoppan som till och med Axel gillade och stekte pannkakor som aldrig riktigt hittade rätt värme i stekpannan. Fick nödvändigheten av mitt löfte bekräftat när Axel ringer min mamma och lyckligt säger "Vi gör EEEEEGNA pannkakor. Vi har inte köpt dem!"
"Jahaaa. Ni har köpt färdiga någon gång?"
sa min mamma. Ja någon gång.

Sen åt vi. Sen lekte Axel ensam så bra som han inte gjort på hela lovet. En dag på förskolan och han sitter inte längre som ett plåster på min kind! Sen pratade jag LÄNGE med Karin. Axel låste in sig i badrummet för att leka och jag fick länge länge försäkra mig om att legoräddningsbåten INTE varit på räddningsaktion i toalettstolen. Men han är ganska dålig på att ljuga så jag tror att han bara hade lekt i handfatet. Efter en nyponsoppaolycka i soffan somnade Axel och jag sjönk ner i soffan lätt febrig för att se Guldbaggegalan. Konstaterade sorgset att jag bara sett en endaste svensk film på bio 2008....... och den fick inte en enda bagge.
Men Cecilia Frode var asrolig, Josef Fares bedårande och Eva Röse lika vacker som vanligt. Och jag och Johan Glans...... vi är ju bara SÅÅÅÅ tajta ;-)

Nu ska jag krypa ner i sängen och sova mig frisk....

godnatt puss!

Ett försenat löfte..


Okej. Jag gör det. Jag lovar något inför 2009. Jag ska bli bättre på att laga riktig mat!! Halvfabrikat får i fortsättningen missbrukas i undantagsfall. Jag tänker inte sätta ribban högt. Bara högre än idag. Målet är att inte Axel (och vi andra förstås) ska äta så mycket halvfabrikat. Ett mål på vägen är att jag lär mig laga mer mat. Dessutom är jag helt övertygad om att jag kan sänka matkostnaderna som är ganska höga i vår lilla familj (ja det är DYRT med färdig fiskgratäng och stekfärdiga köttbullar). Så jag gick in på recept.nu, klickade i snabbt och billigt och har printat ut en hög med recept som ska bli min vardagsmatlagning.
Jag hör redan Henrik hålla sig för gapskratt åt min entusiasm trots att han inte vet om vilket underbart löfte jag precis givit!! Skratta bäst som skratta sist när jag sänker matbudgeten med 1000 spänn i månaden! Men okej.. han känner mig och vet att det jag precis lovat är som att lova att sluta röka för en storrökare....

Wish me luck.... det lär jag behöva!

(Idag.... trots sjukdom... blir det Soppa med blomkål och curryfräst äpple. Mest för att det var det jag hade hemma men ändå. Pannkakorna får bli till efterrätt!)

Inte på benen


Nix. Inte på benen ännu. Trodde att jag var feberfri men efter dusch och hårtvätt i går kväll stod termometern åter igen högt... suck. På dagen är det dock mest huvudvärken som plågar mig...
Idag har jag tittat på både Oprah och Rachel Ray, sett färdigt filmen med Ashton Kutcher som jag började se igår kväll och nu är jag färdig med tvtittande för några timmar. Har pratat länge i telefon med en sjuk Pernilla och med en Johanna på språng. Min man har gjort hemmet strålande fint innan han gick till jobbet för att briljera mera!
Borde vila intensivt i två timmar innan jag måste ge mig ut i ruskvädret för att hämta Axelsson. Han ville ha våfflor i morse. Det vill jag med!! Synd att vi inte äger något våffeljärn... får kompensera med pannkakor tror jag.

Längtar....

Det är bra att leva i nuet men ibland är det inte så dumt att längta lite också....

Längtar till skidsemestern vecka 13. Då ska vi lära Axelsson att åka på riktigt...


... eller så kan någon annan lära honom så sitter jag såhär.. ;-)


Jag längtar efter den här skönheten... jättemycket!!


Och så längtar jag efter den som gömmer sig i den här vackra magen...


Och så längtar jag till det här förstås..


Men just nu.... nu längtar jag bland annat efter en kopp te, en smörgås, mitt duntäcke, ett huvud som inte gör ont och efter att få ligga nära min son efter flera dagar av gosstopp pga sjukdom.
Några av dem sakerna är jag faktiskt ganska lätta att ordna...

puss på er!


Gnällig och uttråkad!


Varför tror man alltid att det ska vara lite småmysigt att vara lite lagom sjuk och få ligga hela dagen och läsa och se på TV? Det är inte mysigt. Jag har ont i kroppen för att jag legat still i två dagar och jag är galet uttråkad...
Det svider runt näsan och jag nyser så hela huset skakar. Dessutom måste jag bestämma om jag kan jobba imorgon...
Låter febertermometern avgöra det strax...

Satt och läste gamla inlägg och kom på att Vicke har en 30årspresent att inkassera. Känns som om det hade varit en alldeles utmärkt idé att åka till Smögens havsbad snart! Men med tanke på att hon fick sitt möhippealbum nu på nyårsafton (gifte sig 2006!!!) så kanske vi åker till Smögen 2011?!!

Ser framemot att tiden skall gå.... mot lite ljusare tider, lättare tider för några jag tycker om, mer spännande tider...
Nä.. januari skall inte bli nya november. Kom igen nu gnällfis!

Vi ses när jag är positiv igen!

Filmkris


Aningen för frisk för att sova, trött på att läsa och för sjuk för att göra något annat blev jag vansinnigt sugen på en film. Mellan Nicke Nyfiken, Pippi på Rymmen och Rorri Racerbil hittade jag Djävulen bär Prada som jag fått med i någon tidning någon gång.... Det får bli den och en hallonsmoothie.

Bye.

Sjukling...


Ligger däckad i soffan... Sent i fredags bara sköljde en influensavåg över mig och jag fick feber och värk i hela kroppen. Igår låg jag hela dagen. Idag känns det redan lite bättre. Inte feberfri men ändå bättre...
Hoppas mina killar klarar sig. Just nu är de på lekland med Nicke och Olivia. Senare ska de på julgransplundring hos min bror. Jag..  jag ligger där jag ligger.

Krya på mig ;-)

Fredag på riktigt...


En helt vanlig fredag. Ingen afton, ingen röd dag... en helt vanlig fredag. Med fredagsfika och fredagstempo på jobbet. Fredagshandling på MAXI och snart fredagsmys med mat, rödvin och Lets Dance...

Fick ett mail idag som lättade hjärtat.... alltid något.

Ikväll kommer Crille och Linda hit och myser med oss. Henrik och Axel är nere och bastar med några grannar. Eftersom de inte lyckats såga upp någon vak så är jag inte så sugen....  ;-) Jo jag kanske ska gå ner och göra dem sällskap snart...  
Pratade länge med Johannispäron förut. Anderstorp känns långt borta ikväll..... suck.

Känner mig inte riktigt bra.... Är det verkligen en helt vanlig fredag???

Hoppas ni får en fin kväll!

Karaktärtest eller bara omöjligt uppdrag??


Nu hade jag bestämt mig för att ta tag i min kropp och leva lite hälsosammare... Jag övervägde ändå lågkalorialternativet idag på lunchen i säkert 20 sekunder men Västerbottenost (det och stekt lök) står på min topp-10 lista över goda saker så jag slutade överväga.... Sen kom jag hem och min son stod och rullade köttbullar och min man gjorde hemmagjord hallonglass!!! Ingen människa i världen säger nej till nygjord glass!! Eller???
Jag bjöd in min bästis-granne så att inte jag ska äta upp all själv...

Jobba?? Ja det var ändå helt okej... som alltid :-)

Njut av kvällen... det ska jag göra!
Kärlek.

Familjedag!


En helt vanlig morgon i vårt sovrum...

Axel:
Mamma. Visst har bin snopp och snippor?
Karin med yrvaken morgonröst : Nä det tror jag inte.
Axel: JOHO! Annars kan de inte bajsa när de har ätit honung!
Henrik med ännu mer yrvaken morgonröst: Bin äter inte honung, de producerar.
Karin: Jo i Bee movie äter de honung.
Axel: Jaaaaaa det gör de.
Karin: Men man behöver väl ingen snopp eller snippa för att bajsa....???
Henrik: De kanske har en rumpa....

Snillen spekulerar.....

Trots att inte solen ville göra oss sällskap blev det mysig familjeutflykt idag! Mamma, pappa och bror med familj kom och vi åkte skridskor nere på sjön. Grillade korv och mös med varm choklad...
Valde att gå upp till oss för kaffe och bullar efteråt. Axel kämpade på jättebra men Alva är ett riktigt Team Surprise-ämne!! Helt suverän andra gången på skrillor!

Nu har vi ätit rester från gårdagen, Axel och Henrik spelar spel och jag ska förbereda mig inför studiedagen genom att läsa i badkaret. Sen har Henrik önskat att vi ska dricka vin och spela spel ikväll..... Är det ett bra sätt att förbereda sig inför studiedagen??? Vi får väl se....

Trevlig trettondag på er!


Alva briljerar!


La familia


Mamma, Axel och pappa pausar


Fina pappsen


Min lyckliga kärlek

Nästan som fredag igen...


Sådärja. Arbete i lagom dos. Det var inte alls så farligt som jag hade förställt mig. Det var inte roligt att titta på klockan en gång i timmen i natt eftersom jag var rädd att försova mig. Det var inte roligt att gå in med klappande hjärta i en ödslig skola. Det var INTE roligt när det klappande hjärtat snabbt utbyttes mot ilska i hela kroppen över världens stökigaste fritids!! Inte ok! Fick ägna en och en halv timme åt att städa upp efter de som jobbat förra veckan. Tack för den starten!!

Men sen tände jag ljus, gjorde kaffe och dukade fram frukost åt den lilla tappra barnaskara som var där idag. Då kändes allt riktigt bra igen. Sen kom Pernilla och då blev allt precis som det ska vara ;-)

Hemma fick jag en lektion i positivt tänkande innan jag åkte och handlade trettondagsaftonsmiddag till mig och Axelsson. Henrik stack iväg för lite beachvolley och middag på stan. Jag fick tyvärr tacka nej till en middag hos Pernilla eftersom jag bedömde att Axel var för trött för det... Det verkar som om jag fattade rätt beslut... 18.31 somnade han till filmen vi hyrt. Han har tydligen lite att ta igen efter det här lovet.
Innan åt vi iallafall supergod papardelle med svamp, biff och senapssås. Jag börjar bli riktigt bra på att laga mat! ;-)

Nu ska jag kura ihop mig och se filmen som jag har hyrt... antagligen en riktig ångestrulle.
Nyttig behöver man inte vara förrän EFTER trettonhelgen.... eller hur?

Det ska bli skönt med lite ledigt imorgon...



My darling!


Killarnas dag... Axel och Johan
 

Bästa kompisar!


Christine








Skridskodebut i Hindås


Det var en tapper isprins som höll ångan uppe i 15 minuter
innan tårarna kom av besvikelse och onda fötter...










Ångest...


Ångest! Och det är inget jag bara säger för att man ska säga det........ Jag har den värsta sortsens jobbångest så svår att jag inte ens har kunnat njuta av helgen ordentligt.
Vi fortsätter att fylla vår tid med folk vi tycker om och lata dagar.

I fredags gick jag dock upp tidigt helt frivilligt för en underbar dag på stan. Mötte Pernilla och Cissi för att gå på REA klockan halv åtta på morgonen. Efter några fina fynd så åt vi mysig frukost innan vi shoppade vidare. Senare mötte vi Helena och Marie för lunch och jag avslutade med en sväng på stan ensam.... nice.

Nu kom vi precis hem från fotbollscup där jag med nostalgitårar i ögonen sett Elin spela i mina gamla färger! Årets målgörare 1992... där har hon något att leva upp till ;-) Älskar dig fina tjej!

I eftermiddag ska jag försöka förtränga min ångest som dessutom kantas av mörkerrädsla då jag måste vara först på jobbet efter lovet.... Tänk om någon gammal luffare övernattat där när skolan varit stängd??!!

Fika hos vänner vi inte sett på ett år... trevligt.
Innan dess kanske lite skridskor på sjön. Det är jättemycket folk ute och njuter av isen och solen....

puss så länge

New years eve...


Härliga nyårsafton firades hemma hos oss! Som vanligt med god mat, goda vänner, en hel del skumpa, lagom raketer och lite vardagsrumsdans!

Men först började vi dagen med korvgrillning nere vid sjön tillsammans med Karin, Nicke och barnen. Senare på dagen badade vi bastu tillsammans med grannarna och jag badade i isvaken TVÅ gånger! Så vansinnigt mallig!

Johanna och Johan


Vicke fixar förrätt


Sötnosarna


Nyårsdukat hos oss


  

Johan och jag


Vicke


 

M2B!!!


MILF!!!!


En rädd kille på 12slaget
 

Johanna och jag


Bjuder på några väldigt-sent-på-natten bilder...








"Don´t leave me girl! Stay with me tonight.."


Tack vännerna för en fantastisk start på 2009!


Nytt år!


Jag hade tänkt att se tillbaka med världens årskrönika här... men jag väljer att se framåt istället! Året har varit speciellt men utan några riktigt stora överraskningar, men många små.
Om jag ändå skall välja ut några saker/personer som berikat mitt 2008 så ser det ut såhär....

♥ Johanna och Johans bröllop med allt vad som hörde där till.
♥ Resan till Cypern med vännerna.
♥ Den första och underbara sommaren i mitt och Henriks nya hem!
♥ Mina ljuvliga kollegor som förgyller mina arbetsdagar.
♥ Köpenhamnshelgen med Anna.
♥ Nyheten att Johanna väntar bebis!
 
Jag tänker inte ha några löften alls... däremot saker jag vill bli bättre på och göra
anorlunda men de sakerna behåller jag för mig själv...






RSS 2.0