Gravidsjuk??


Vem har inte någon gång fått höra "Det är ingen sjukdom att vara gravid"...?
Det är absolut ingen sjukdom men när man blir sjuk av det så är det så långt ifrån ett välsignat tillstånd man kan komma!!! Tröttheten var järnbrist. Järnbrist betyder tillskott. Tillskottet slog ut hela min mage!
Har krampat av smärta hela natten, kräktes i går kväll, och har legat sänkt hela dagen. Fortfarande är magen så ond och öm att de där järntabletterna troligtvis hamnar i soptunnan istället för i min kropp.
Har sovit nästan hela dagen och haft lite feber. Världens bästa mamma hämtade Axel på dagis, såg till att han fick middag och lite lek och att jag fick snälla saker för magen. 2 glas nyponsoppa och ett halvt glas katrinplommonjuice.... tur att inte Henkan sett mig. Han som alltid äter sig frisk....

Har till och med fått stänga ute den underbara solen idag.... men det kommer nya soliga dagar utan magsmärtor.

Usch....

Galet gott!


I lördags på Annies trevliga Me&I brunch så bjöd hon på Leilas foccacia... Idag knyckte jag receptet och bakade två varianter. I min receptbok heter de nu Annies foccacia! Jag har provsmakat och förstår inte hur jag ska kunna hålla mig tills Henrik kommer hem från fotbollen!! Galet goda!
Eftersom jag aldrig kan göra en sak i taget så bakade jag Lola-limpor samtidigt (önskar att jag kunde posta en till dig Anna...) OCH lagade middag till oss tre. Inte illa!

Jag fick en bonuseftermiddag i solen eftersom Henrik började jobba idag och Axel inte får ha så långa dagar på förskolan ännu så 12 hämtade jag honom och njöt resten av VABdagen i solen på altanen med kaffe och trevlig granne medan Axel lekte med en kompis.

Denna underbara värme! Känner mig lycklig i hela kroppen....






Jag - en gravidmonstermorsa...


Allt skulle ju bli så mysigt... När jag lyft in den 200 kg tunga rullstolen i bilen och Axel så startar inte bilen. Stendöd! Jag hetsar ju inte upp mig för det utan bestämmer mig snabbt för att ta den andra bilen. Sonen flyttar sig själv men det gör inte 200 kilos stolen och tydligen är batteriet i bilen så urladdat att inte ens låset till bagageluckan fungerar... Försöker baxa ur rullstolen genom passagerardörren men ger upp efter 20 sek. Ringer på hos världens snällaste grannar som hjälper mig.... 

Bio, McDonalds och lite BHshopping - check!

Mina kassa järnvärden gjorde att jag tog mig en liten tupplur under Petson och Findus.... Sova ostört mitt på eftermiddagen är absolut värt 90 kronor. Mysig film.... tror jag.

Väl hemma igen vaknade ett gravidmonster av inte dess like i mig!!! Ryggen värkte, magen gjorde ont, lägenheten som skulle vara så fin när Henrik kom hem var inte det minsta fin och Axel tjatade öronen av mig. Fräste mindre lämpliga kommentarer åt honom. Nu sover han så där vackert att jag undrar hur han någonsin kunnat väcka något annat än innerlig förälskelse i mig..........

Nu har jag IGEN fått hjälp av mina fina grannar, startat bilen med startkablar och samma snälla granne har rastat bilen så att den är okej igen. Jag har röjt upp här hemma och jag tror att en dusch, en ananassmoothie och en järntablett kommer skrämma bort alla monster i mig. Då ska jag lägga mig i soffan och känna DunderKarlsson leva runt där inne....

Längtar längtar längtar efter dig........................

...och i natt kommer Henrik hem från Hemsedal. Brun, glad och med alla ben i behåll! Längtar efter dig också!

puss och god kväll!


Frustrerad!


För andra gången på en vecka har jag gapat högt åt den automatiska telefonrösten på Försäkringskassan. Jag blir galen!!!

"Du vill anmäla tillfällig föräldrapenning"
Nej jag tryckte 1 för blankett!!!
"Du har frågor om barnbidrag"
Nej jag vill ju bara ha en blankettj..el!!!!

Jag gav upp.....

Jag och Anna åt långfrukost och pratade ännu mer innan hon åkte. Nu har jag en son som fullkomligt skriker efter uppmärksamhet så nu ska vi göra oss i ordning för en myseftermiddag med McDonalds och bio.

Anna



Middag med grillad fläskfilé och halloumi, risonisallad med ruccola och parmensan
och en sallad med avokado och jordgubbar.... sommarfeeling!

Njut av söndagen!

Sleepover!


Ska krypa till sängs efter en supermysig lördag som började med Me&I brunch hos Annie och fortsatte med solning på altanen. Ikväll har Anna varit hos mig! Vi har ätit grillat, goda sallader och ananasglass och nu ligger hon i Axels rum för att fullända tjejkvällen med en sleepover. Axel ligger på Henriks plats och ser väldigt mycket ut som sin far när han rullat hem efter en krogkväll......... men han luktar definitivt godare!

God natt!

VAB - Verkligen AsBra


Henrik har vabbat i mer än tre veckor nu... idag vabbar jag och för mig är det SEMESTER! Jag njuter av min dag...
Dagens I-landsproblem var nog att jag trots semester var tvungen att ställa klockan på 06.30 för att vara hos barnmorskan 07.30! Tog med mig Axel som höll på att prata öronen av snälla Annika. Fick höra bebisens hjärta slå..... den ljuvaste musik!!! Sen gick vi och fikade med ostfrallor och hallongrottor innan vi kte till dagis för några timmar med kompisarna. Jag stannade en liten stund och hann väl läxa upp iallafall 4-5 barn... jag är hopplöst besvärlig för de små.

Just nu väntar jag bara på att solen ska nå min altan. Där tänker jag dricka annanassmoothie, äta jordgubbar och bara njuta av solen. I eftermiddag hoppas jag på besök av Vicke med barnen...

Nice!

På Annas begäran kommer en magbild.....
i bredrandigt OCH ofördelaktig vinkel ;-) Varsegod hjärtat!

En skum dag...


En lite skum dag... Grey´s fika (utan fika), svårt utvecklingssamtal men en lång skön stund i solen. En bilfärd som kunde förändrat allt och en massa ledsna tankar till min bästa vän och hennes familj....

Har myst med mamma och Axel, sett Elin spela match och garvat åt Axels nya favoritprogram Hjälp jag är med i en japansk tv-show.

Bebisen sparkar och jag önskar tyvärr liiiite för mycket att Henrik var hemma.......




Vad händer???


Ofta har jag förfasat mig över människans grymhet...
Det jag fick veta idag fick mig stum av förfäran över hur makabra,
elaka och vidriga handlingar som kan begås!

Jag är arg, ledsen och förtvivlad....
tänker på dem som kränkts mitt i den värsta sorgen.



Att födas och döpas...


Vi förbereder storebror.. Vi läser både 70tals mysiga Snart har vi en bebis och lite mer överpedagogiska Kråke i mammas mage. Axel struntar fullkomligt i historien om när Kråkes mamma och pappa blir kära. Han bryr sig inte ens så hemskt mycket om när orden snopp och snippa förekommer. Däremot fullkomligt älskar han att förklara bilderna med magsäcken, "ägget" (livmodern) och navelsträngen för mig... Blivande doktor kanske?

Men okej... snippan är lite spännande. Sen är det det där med att födas och döpas. Präst och doktor. Kyrka och sjukhus. Same same but (j...ligt!!) different.....

Axel fnissandes: "Mamma. När bebisen ska komma så måste du ta av dig trosorna!"
Jag: "Mmmm"
Axel gapskrattandes: "...och då står hela familjen där alldeles nära i kyrkan!!!"
Jag förvirrad: "Eehhh? Va? Nej Axel. Bebisen föds på sjukhuset och sen döps man i kyrkan."
Axel: "Ja! Och då blir snippan sådär platt" (Där kom det IGEN!)

Mitt smarta, glada söndagsbarn.....

Nyfödd... eller jag menar nydöpt!



Vad mammaöronen hör...


..är inte alltid sanningen.

Henrik och Axel var på Östra idag för röntgen och omgipsning...
Jag ringde från jobbet för att höra hur det gått och jag skyller lite på pratglada kollegor och en miljon barn. Jag hörde nämligen att Axel hade rivit sig våldsamt på benen så fort gipset försvann och att hans känsliga hy som inte fått luft på en månad bara sprack!!! Blodet forsade och Axel skrek våldsamt!! Sen blev allt bara svart...

Så var det såklart inte.. och min man överdriver inte. Snarare tvärt  om. 

Sanningen är att han nu fått en blått fräscht gips som slutar strax under knät, att hans ben visserligen är så torrt att han fjällar som en krokodil men annars är ganska så hel där under. Två veckor till så får vi se sen... 

Han är så förbaskat duktig mitt söndagsbarn!!! 



 

Nästan-cravings...


Inte direkt några galna cravings men det här tänker jag leva på i sommar...

annanassmoothie
Carte D ´ors smultronglass
Henriks ceasardressing (funkar till ALLT!... kanske även till annanas)
självplocksmusli (DYR men GOD!)
sushi med mycket ingefära

mums...




Hej nya veckan!


Vet inte var tiden tog vägen men här är jag iallafall....

Helgen fylldes med trevligheter! På fredag hade vi grillafterwork på altanen med Fredrik och Lotta och deras fina pojkar! Lotta hade omtänksamt köpt Karl Ljungs alkoholfria mousserande till mig! Ett MYCKET gott alternativ när vårsolen gör mig sugen på ett glas vin... Grillad lax, nudelsallad och hallonglass.... Stora och små killar gick på en liten fisketur men kom hem utan fisk.

På lördag fick jag äntligen träffa min nya kärlek! Johanna och Johans fina fina lilla kille. Jag och Vicke åkte på roadtrip till Anderstorp och njöt av att bara umgås i en bil såpass att vi stannade och drack kaffe i Tranemo!! Hemma hos Johanna gosades, fikades och promenerades det och tiden gick alldeles för fort. Ljuvliga E!!!!!

Hem till mamma och pappa för att plocka upp Axel och slänga i mig mat innan Nicke och Karin lämnade Olle och Saga innan de gick på fest. Lördagkväll bestod av lek, popcorn och Pippi på de sju haven.

På söndagmorgon kom Henrik med den alldeles underbara ideén om hotellfrukost! Sådana ideér hugger jag på genast så hotellfrukost blev det. Axel åt äggröra och jag annanas tills magen stod åt alla håll! Resten av dagen softade jag...
Axel gick på barnkalas, Henrik på föreningsmöte och jag hängde med soffan och godisskålen.
Sköna söndag...




UL-dag!


Idag var det ultraljudsdags! Vi fick se vår 17 centimeter långa bebis i närbild. Förutom den stora snoppen jag såg (eller var det en navelsträng ;-) ) så fick vi se att allt satt där det skulle och såg fint ut. På vägen dit spelade jag superhög musik och sjöng mitt allra högsta OCH vackraste för att h*n skulle vakna och det verkade fungera. Väldigt pigg för sina 17 centimeter måste jag säga. Voltade, vinkade, karatesparkade och levde rövare såpass att det knappt gick att ta en bild.... 

Du är en skatt redan och jag längtar något vansinnigt efter dig!!!!

Namn, magbilder, gravidtidningar......???? Nummer två är verkligen nummer två men inte mindre, utan tvärtom mer, efterlängtad. Nu vet vi vad det är för fantastiskt som kommer till oss.................... om ca 200 år!!!! ;-)

Efter jobbet blev det tårtkalas hos gamla pluggkompisen Sanna som fyller 30 år idag! Väl hemma spelade jag och Axel sex matcher airhockey och ritade en stund innan vi skulle se på fotboll. Axel fick kill på ryggen och somnade.... Nu ligger Henrik i soffan och ser på fotboll själv. Tror att jag ska göra honom sällskap snart....

Tre arbetsdagar.... sen helg. Då ska jag få träffa Johannas lillprins!!!!

Jag längtar hela tiden framåt. Korta delmål, långa mål. Längtar efter människor som jag inte sett på länge, efter ledighet, efter en gipsfri son, efter sommardagar... efter Dunder-Karlsson. Jag borde lära mig att leva nu.... tids nog blir det sen.

puss




Imorgon... en Annandag.


Påsken är lugn, trevlig, solig och skön. Mitt humör vände någonstans påväg till Delsjön där vi senare låg på en filt med kaffe och bullar och kikade på en påskbrasa...

Först äggmålning...

Sen Delsjön...
  

"Jag ser inga häxor mamma..."



Sen släppte vi av Henrik utanför ett bråkigt Ullevi (gamla? nya? nygamla???) och Axel tyckte såååååååå synd om sig själv som inte fick gå på Blåvitt men kompenserade det i höjd med Heden där han fick mig att svänga tvärt in på ett litet tivoli!!!




På kvällen kom vänner och firade påskafton med oss. Henrik lagade som vanligt FANTASTISK mat!!! Mat, dryck, prat och tillslut lite spel framåt natten. Trevligt!



 

Chokladmousse med hallon och rabarberkompott, mynta och hallonsorbet....
Vad åt du till efterätt Pernilla? ;-)

Idag har vi latat oss, softat, slöat....... så skönt! Nu är Henkan bort i Crilles hus och jag har gjort pastasallad till oss.

Långfredagen? Först bio med min stora tjej Elin (Kenny Starfighter - hitta ett lagom stort barn och gå och se NU!!!) och sen grillning och mys hemma hos Christine, Johan och Nellie.

Underbara Nellie!


 

Vattnat med sin faster


Busar med sin... ingifta moster ;-)


Imorgon tror jag att vi latar oss lite till!

Kram!

Det finaste jag har...


Glad påsk!



 

Du gör min dag varje dag!

Stekt ägg...


Påskafton och jag vaknade på fel sida!
Dags att vändsteka mig så att jag hamnar på rätt igen... :-(


Glad påsk!


Hemma från en skärtorsdag på jobbet. En ganska så skön dag då snällaste kollegorna som vanligt räddade mig från närkontakt med magsjuka. En dag med god påsklunch och påsktårta som jag och barnen bakade.
Nu... en efterlängtad långhelg.

Henrik har stuckit iväg för att fånga påsklaxen och jag har suttit på altanen med en kopp kaffe och kikat på barnen som så nöjt leker i den nya sandlådan. Jag är så glad att jag har grannar och dessutom så trevliga!!!

Planerna för helgen är få men om jag känner oss rätt är påskschemat snart lagom späckat ändå.... Men jag ser verkligen framemot att vara ledig med mina två, äta så många AntonBerg-ägg som får plats brevid Dunder-Karlsson, ha påskmiddag med vänner, gå på Kenny Starfighter med Elin och kanske kanske sitta i solen på altanen.

Ikväll tror jag att jag drabbats av min första ett-glas-vin längtan.................. suck. Jag tar en påskmust, ett AntonBerg-ägg och 10 pepparkorn istället.

Mest längtar jag dock efter att få träffa Johanna och hennes nyfödda lillskrutt!!! Hoppas att ni snart får komma hem... då kommer jag till A-torp snabbare än påskharen!!!!

GLAD PÅSK!

Det är humor...


Axel ville absolut stanna uppe och se fotbollsmatchen ikväll...

"Mamma... heter dom Bajselåna!!!????"

BAJSelåna vs BAJen munchen!
ROLIGT!
Vicke hade iallafall skrattat med mig.....

Det behövdes ett skratt för jag har dunderhuvudvärk och oro i hjärtat...

Nu ska vi dricka te och se en antagligen urtrist andra halvlek.

puss och gonatt

Things to do...


... när du har gipsat ditt ben.

Leka med lillkusinen...


...bli en mästare på kapla...


...flirta med tjejer...


...trädgårdsarbeta med pappa...


..spela Buzz med polarna...


...gå på fikadate med söta tjejer...


...busa i en gympasal...


...tvätta håret i toaletten...


...leka i sandlådan som pappa byggt!


Livet är rätt bra ändå!

Hemma-man is the thing!


Vissa drömmer om att ha råd att sluta jobba och vara hemmafruar... Ägna tiden åt hem och barn, påta i trädgården och sy gardiner... Jag drömmer om att ha råd att ha en hemmaman!! Fast då ska det vara MIN man förstås. F..n vad han gör det bra!! Längtar redan till 2010 då han går på föräldraledighet...... Love you! ;-)

Nu: kvällste för två.





Påsklovsmorgon...


Sitter och äter en löjligt stor portion musli... Känns som en craving i repris ;-) Minns när Anna brast ut i asgarv när hon såg min musliportion när jag väntade Axel. Väntar på första påsklovsbarnet på jobbet. Lov är skönt men semester hade varit skönare.... Känns som om semestern vi fick virvlade bort i diverse känslostormar.

Veckan som gick............. jag förstod och fick bekräftat att jag har foglossning. Antagligen tyvärr utlöst av stress, oro och fysisk påfrestning när Axel bröt benet. Jag har varit riktigt ledsen. Svårt att acceptera att det är så här (eller i värsta fall mycket värre) det ska vara  i mer än 20 veckor till. Men nu är det som det är och det är bara att göra det bästa av tiden... Någon gång blir det september.......... tror jag.

Helgen har varit skön och ännu mer fantastisk blev den när telefonen pep på söndagmorgon och jag fick veta att Johanna efter mycket kämpande fött en alldeles perfekt och underbar son!!! Jag och Axel fixade frukost på sängen och sen låg både jag och Henrik och beundrade bilden av vår nya lilla kompis. Om jag längtade mindre till September.....???????

I lördags träffade vi lite dagiskompisar innan vi slappade på altanen i solskenet. Underbara vårväder!! En fika med storebror med familj innan Crille, Linda och Tilde kom på middag.

Henrik som alltid drabbas av matlagningslängtan och skapandelust när han är ledig testade något nytt..... Asiatisk fondue. Vi fondueade lax, kyckling och risbollar och njöt av olika asiatiska sallader, såser och röror till. En lång, proppmätt, jättegod och trevlig middag!

Och hela tiden visste jag att Johannispäron låg och kämpade....

Igår tänkte jag ge Henrik en andningspaus från sin handikappade familj så jag tog rullstol och Axel och åkte till Frölunda Torg. Köpte födelsdagpresent, PoP fleece till Axel och fikade med mamma och pappa. Provade ut ett par MBT-skor också.. en smart investering inför närmaste framtiden. Och någon gång så blir det september.... ;-)

Nix. Muslin är slut och inga barn ännu.... Dags att städa lite kanske.

pussar

Välkommen!


Igår kom en ny liten prins till världen som redan äger en bit av mitt hjärta
trots att jag inte träffat honom ännu...

Grattis älskade Johanna och Johan!
Vi längtar efter er och er nyfödda skatt!


Superhjälte med handikap...


Ibland är det bra att få perspektiv på saker och ting.... Jag behöver det kanske mer än vissa andra. Jag tyckte allt var sådär. Sen blev det besvärligt... och strax därefter blev allting ännu lite besvärligare. Jag orkar inte ta det nu...

Istället skrattar jag åt den skönaste synen på länge... Spiderman i rullstol!!!!







Tack Pernilla å Magnus för presenten som gör hela familjen glad! ;-) Puss!

Nu: fredagkväll.




RSS 2.0