Malta 1997


Jag hamnade här i en reklampaus för Idol är faktiskt skittrist i år... och då är det ändå schlagertema ikväll. Men när Kevin från Malta sjöng Lyssna till ditt hjärta smälte jag. Då log jag, fnissade, sjöng med och blev lycklig i kroppen. Han är jättesöt. Låten är jätteglad. Jag uppträdde med den på min 25årsfest, sjöng in den på min möhippa. Jag och Lissan har varit Kim och Nina så många gånger. Jag var glad innan men blev ännu gladare. Dessutom så är han från Malta! Om inte Kevin varit typ nyfödd -97 och om inte jag varit alldeles nykär när jag bodde där kanske jag hade kommit hem med honom... precis som tjejen i Norrland gjorde ;-)
Men sen kom tonåringen från Mjölby och afterski underhållaren från Sälen och då tröttnade jag och började leta julklappar på nätet istället. Hittade en till någon och flera som tomten kan komma med till mig...


Axel vägrade tvätta bort trollsminket. Kanske ska gnugga lite Mary Kay i ansiktet på honom... eller näe. Det är för dyrt :-)
Inte ett enda spöke eller en enda häxa har kommit för att få godis. Tur. Det räckte med att jag hade en plastspindel i håret... Undra hur den kom dit?!

Bloggandet ger ett visst kontrollbehov... PB eller inte, eller är det inte så Helena? Jag vill ju veta vad du gör ikväll? ;-)
Men jag hoppas att någons rygg tillät ett restaurangbesök, att någon hade en trevlig date, att någons öroninflammation är bättre, att någon vann Fifa09, att någons familjemiddag blev mysig, att AWn var lyckad... osv osv

Bada någon? Soffan ger mig ingen ro ikväll. Jag trotsar spökrädslan och lägger mig i ett varmt bad.

Ha en fantastisk fortsättning på helgen....

P&K... många

Raggmunk vs sushi


I onsdags när det trots all ilska kändes lite som fredag för mig fick jag ett starkt sushibegär på hemvägen... Ringde Henrik som innan jag hunnit kläcka min briljanta middagsidé hann före och sa"Kan inte du handla på hemvägen? Jag är så jäkla sugen på raggmunk med fläsk!" Ibland är vi de skönaste kontrasterna.... Men jag tvekade inte på att låta hans middag segra trots att den enda raggmunk jag ätit är den som serverades i Landvetterskolan 1988. Henriks raggmunk med fläsk var huuuuur god som helst!!

Men idag... ikväll.. när jag precis lämnat Henrik på after work blir det inget fläsk. Ikväll blir det sushi, vitt vin, Idol och efter att Axelsson har somnat en egen spakväll i badkaret. Hoppas bara på att inga läskiga barn ringer på dörren efter klockan nio när jag landat i vattnet.
Axel ville absolut klä ut sig till troll när vi kom hem så nu är det en nöjd trollunge som leker med bilar på sitt rum.

Arbetsdagen var lugn och mysig, trots besök i ishallen. Mina skidskor var precis lika mycket för små som varje gång jag försöker så det blev mest kaffe på läktaren för mig. Tillbaka på avdelningen mös vi runt i tjocka strumpor och tinade upp. En riktigt bra dag.... Men det var synd om Pernilla som fick ont i sin rygg. Hoppas du är bättre hjärtat!

Happy Halloween!
Njut av vackra höstskogar och tända ljus i helgen..

Halloween hos oss













No limit


Har precis duschat efter träningen. Skönt och fantastiskt jobbigt pass! Fick fnissattack under sista låten eftersom jag såg 14åriga Vicke och Johanna framför mig som  alltid hängde med i hela raptexten på No Limit. Sen såg jag Laura Palmer framför mig under avslappningen!!!! Den låten borde vara förbjuden.

Risken är stor att det är en stel isprinsessa imorgon... men en glad, charmig och bekymmersfri prinsessa. Jag verkar oroa för många med mitt dåliga humör.

Jag måste äta. Vill inte ha en repris på förra natten...

Friday I´m in love
(Johanna! Gissa vem jag såg framför mig nu då??)


Min batteriladdare och kramar som aldrig tog slut



Hon är en liten skrutta. Mindre än någonsin tidigare. Hon rör sig inte lika fort och dricker inte sitt kaffe i lika snabba klunkar som tidigare. Men precis som alltid spelar det ingen roll vad vi ägnar våra timmar av prat åt...skratt eller gråt, hon ger mig alltid energi. Hon är som en batteriladdare som bara ger fast hon övertygar mig om och om igen att det är hon som behöver mig mest.
Jag hade köpt rosor till henne och när vi möttes tog kramarna aldrig slut.

Om jag bara fick önska mig en enda sak så skulle det vara det.






Hjärtan


Här kommer två glada hjärtan......

♥Det gick jättebra att lämna Axel
♥Nu ska jag dricka latte och äta bulle innan jag åker

Ha en skön dag!


Här är ett annat hjärta...
(Anna & jag för 5 år sedan)


Godmorgon torsdag!


Ledig och vid datorn innan 8...?! Ledigt eller inte så startar min dag alltid numera innan 07.00 med att Axelsson sjunger dagens visa i sängen. Idag blev det Råttan Max som följdes av lite ansiktsgosdiskussioner och lite tokiga grimaser och ett "Kan vi inte gå upp och dricka juice så att jag blir lite pigg?!" .......Som om han behövde det. Det är helt säkert att morgonhumöret inte kommer från hans pappa.

Jag kunde inte somna igår. Först somnade jag i soffan när det var 2 minuter kvar av Grey´s. Vaknade och såg på Ekdal och Marcus Birro. Gjorde misstaget att läsa mina mail och efter det kunde jag inte somna..................... upprörd IGEN. Jätteupprörd. Tillslut kliade det sådär som det gör på kroppen när man inte kan somna. Det kändes som om jag låg och knep igen ögonen hårt hårt och förutom all oro i magen så blev jag såklart hungrig. Gick upp och åt vaniljyogurt och läste Stieg Larson i soffan. Satt där ganska länge. Blev inte tröttare. Inte mindre upprörd. Bara mindre hungrig. Tror jag somnade framåt 2tiden.

Igår var iallafall en härlig dag i skogen. Kallt men härligt. Ännu härligare att bli varm igen efter utflykten.
Är inte såååå ledsen att jag missar dagens aktivitet på jobbet.
Istället ska jag lämna Axel om lite mer än en timme och sen bege mig till Kungsbacka för att träffa någon jag saknat och som jag varendaste sekund oroar mig för.

Det är tufft att vara 3 år och ha en hel värld av ord man inte riktigt kan förstå....  Igår fick Axel den här bilbanan av en av Henriks arbetskamrater och ropade förtjust:

"Titta vilken överraskning pappa hade det mig! Jag blev SÅ besviken!"
Tycker ni att han ser besviken ut?



...det tycker jag är roligt!

Igår kväll åkte vi till en kundkväll där Fredrik på Henriks jobb stod och serverade desserter. Henrik sa "Tänkte vi kanske kan köpa några tidiga julklappar" Jag tänkte "Man tackar absolut inte nej när Henrik vill åka till en affär, oavsett tid på dygnet." Det blev inte så mycket handlat.

Jag måste tänka glada tankar idag. Försöka släppa alla sura jobbtankar. Undra om vi har råd med att jag går ner i tid ;-)

♥Imorgon är det fredag och redan helg.
♥Snart får jag krama Anna.
♥Vi ska på trevlig middag på lördag.
♥Ikväll ska jag träna.
♥Jag har ett roligt paket att hämta på posten.

Igår fick jag Me&I leverans... jag fick ett hemligt plagg Axel inte hade! Trodde jag handlat allt ;-)
Nu: duscha, märka kläder, tänka på saker och personer som gör mig glad...

Hej så länge!





Jag länkar igen!


Jag vet att jag länkade till den här bloggen för bara en vecka sen men någon kanske har missat att läsa!!!
Jag läser. Får sug i magen. Pirr i fötterna. Ont i hjärtat. Och vill bara veta mer, läsa fler av hennes vackra meningar...

"Någonstans, bara några meter bort, fortsatte livet på gågatan men hos honom värkte mina läppar av förvåning och jag stod mer upprätt än jag gjort på länge  (...) och han är mer jag än alla andra."

"...små regndroppar hade fastnat i hans ögonfransar och gjorde mig galen."

Galet men underbart.


Nytt hemma hos mig...

Färdigmonterat och upphängt...
  

..och en kille i ny fin vinteroverall!



Arg och ledsen ängel...


Är arg och ledsen. Arg på mitt jobb. Arg på Axels förskola.
Ledsen för att jag är arg.
Lika bra att ägna kvällen åt tråkiga saker som att städa och betala räkningar...

suck.
KRAM!

Sopplunch och Ubbhult


Tiden går fort när man har det bra...
Så var den här lyxdagen förbi och imorgon är det jobb igen. Förmiddagen ägnades åt en tur till Ubbhult för att köpa en overall till Axelsson. Var så nöjd när jag med världens sämsta lokalsinne hittade en finfin väg till guldgruvan i skogen - Stjärnboden. Mindre nöjd när jag upptäckte att overallen jag ville ha var slut....
Hemma igen blev det ett besök hos min mysiga granne som bjöd på soppa och fika och trevligt prat! Lite matinköp innan det var dags att hämta hem lillprins bus igen som luktade fiskbulle... URK.

Vid middagsbordet planerades det skidresa och annat........ vem vet.

Nu ska jag ringa min bror innan jag tar hand om mig själv. Vet inte vad den här årstiden gör med mig..??

Kärlek

Godmorgon!


Sitter och dricker en kopp kaffe med svullna ögon som ingen Mary Kay kan besegra.
Morgontv i bakgrunden och en utläst GP. Lämnade en ledsen son idag men jag vet ju att han redan nu skrattar och har det bra. Det är bara att acceptera...
Inte mycket på dagens schema. En fika hos min granne klockan 12. Overallinköp? Ligga på sängen en stund och läsa?
Har lite att fundera på.

Bye for now.

Vintertid och längsta dagen...


En endaste timme borde inte göra sådan skillnad men jösses vilken lång dag det här har varit. Härlig men lång. Regnig men härlig. Helgen är slut men inte för mig... den här söndagen heller! Föräldraledig imorgon. LYX!
Har haft en bra helg.

Fredag och en massa sköna känslor i kroppen! Hämtade Axelsson i LA och åkte hem till Henrik som lagade mat. Gick ner till sjön och bastade innan middagen..  Efter middagen: ZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz... fredag it is.
Innan jag somnade i soffan så smidde jag och Karin planer på telefon med varsitt glas rödvin i fredagskroppen... Vi var på väg till Munkedal men sedan halvvägs till Danmark, nästan i Småland och till och med på ett hotell i Borås... vi skulle höras efter lite överläggning med våra män. Entusiasmen mattades dock av tröttheten så det bokades istället träning klockan10.00 och ett beslut om att vi skulle hitta på något på dagen.

När jag vaknade på lördag morgon hade jag INGEN röst. Lite småhes på fredag men nu.... Axel pratade och pratade och hans mamma svarade mindre än vanligt. Kunde ändå inte motstå träning (va?) och lugnades av Karins inflammationsteori... Funderade på korvgrillning i skogen men Henrik totalsågade det förslaget eftersom vi ändå HADE varit halvvägs till Danmark. Istället kom han med den lysande idén att packa in två familjer i vår nya bil och åka till Klädesholmen. Packade gjorde vi och Klädesholmen blev det. Underbar lunch på Salt och Sill och promenad på underbara västkusten i mysigt höstrusk.

Underbara unge!!!


De stora busarna




Fantastisk mat!!


Riktigt nöjda barn i bagaget


...och en som är nöjd där framme också!


Efter vår utflykt var vi inte mätta på varandras sällskap så det blev middag hos oss på kvällen. Mat, massvis med vin och såklart......... spel.... som som vanligt slutade i häftiga diskussioner och ett konstaterande att vi är så nära vänner nu att vi kan bete oss nästan hur som helst mot varandra :-) Det stormade och blåste så hela familjen E blev kvar och sov över. Det var fyra jättetrötta vuxna och tre galna barn i morse.....
Tack fina vännerna för en toppendag, kväll, natt.... dygn ;-)

Zlatan och Zlatan  lördagsmyser

Idag har vi mest varit inne och fixat, vilat, myst... Promenerade bort till Crille och Linda som renoverar hus och bjöd på kaffe och nybakade muffins. Henrik har satt upp skåp och håller på med min (!) tavla. Det kommer bli jättebra!

Höstlov... skönt. Tre dagars jobb... skönt. Det hade verkligen varit helt okej att jobba imorgon... kanske för att den här dagen varit så lång. Men det är bra lyxigt att slippa...
Vet inte riktigt vad jag ska göra med min dag.... japp...lyxigt!

Kram i höstrusket!

Medlem i den rosa sekten..


Jag är ett lätt offer för vissa frestelser... Ett företag som delar ut diamantringar som bonus till sina säljare! Och där alla förpackningar är rosa och vita!! Klart man tror på produkterna. Jag vet att det är insidan som räknas men jag bestämde mig för att satsa lite på det yttre också och kolla bara vilken fin påse jag fick... gratis ;-)



Det var en jättetrevlig kväll! Både hos Karin och sen hos Vicke. Nu ska jag gå och lägga mig. Fredag på jobbet är mysigt!! Axel pratar i sömnen. Den killen är full av nya intryck. Så här somnade han mitt i en mening tidigare idag...



Ikväll håller jag mina tummar. Ser framemot update på rasten imorgon....

God natt!


Det blev...


Det blev fleecefodrade regnkläder och fingervantar till Axel, årets första julklappar (måste vara personligt rekord), guldkundsshopping på HM, en snygg skjorta till brorsan, sex nya muggar till jobbet och kaffe med färsk croissant och en tidning i soffan.
Inga akutsamtal från dagis och snart ska jag hämta hem honom!

Nu önskar jag mig bara en lång (eller kort) höstpromenad också...




Godmorgon!


Jag ska inte fastna här... bara ett snabbstopp vid min kompis datorn innan jag fortsätter njuta denna fantastiska torsdag!
Jag och Axel började morgonen men att skriva bokstäver på varandras ryggar i ett mysigt mörker. Henrik åkte till jobbet, vi gosade lite i soffan... sen höll det på att bli ett Helena-moment! Jag skulle duscha ur mitt illaluktande Wella-spray när jag upptäckte att Henkan glömt MITT schampo i badhuset. Det fick bli en hårtvätt med lika delar Natusan milda barnschampo och Nivea for men body & hair. INTE vad mitt trollrufs önskade sig. Men... whatever! Solen skiner, jag har en ledig dag och det kan inget trassligt hår i världen ändra på!

Jag lämnade en för en kort sekund ynklig men sen ganska så lycklig son på nya förskolan och promenixade hem. Sedan dess har jag druckit kaffe och ätit god yogurt och smörgås i soffan, läst tidningen och tittat på solen som glittrar i sjön.
Men redan börjar den inre strssen av att utnyttja den här dagen till max infinna sig. Jag måste göra saker jag inte kan göra annars... och det finns saker jag borde utnyttja tiden till. Listan är lång...

klippa mig
gå och träna
promenera ensam i skogen
ligga i soffan och läsa Amelia
shoppa upp mina bonuscheckar på HM
köpa regnställ och vantar till Axel
dricka en latte på stan
byta Jonas present och fixa Nellies
sova middag

Nummer 1 går bort eftersom jag inte bokat någon tid. Nummer 3 stryker jag för att skogen är inte mysig utan sällskap och dessutom tror jag att det är älgjakt. Träna eller sova... nää.. waste of qualitytime ;-)  Jag tror det blir en blandning av övriga...

Ikväll ska jag på 2 partyn på kort tid. Båda är trevliga, dyra och inget av dem ger någon bakfylla (men dock ett stort hål i plånboken..)

Ses senare!

Inte ok.


Eftersom jag missar rastpratet imorgon kommer mitt enda inlägg i diskussionen här: Det är INTE ok att luras så mycket i en trailer! Eller här kommer ett till: Jag visste att Rose var osympatisk!

Jag är trött.
Axel har slagit i huvudet idag och har en så stor bula i bakhuvudet att han inte kan sova på rygg och snyftar då och då.
Nu tänker jag gå och lägga mig på sidan brevid min son. Kanske (inte så troligt) är jag vaken när Henkan kommer...

Dröm sött. Det tänker jag göra...


Pasta och ett glas rött...


Jag vardagsnjuter. För att min vardag är rätt så fantastisk. För att jag är ledig imorgon. Behöver jag fler anledningar...? Isåfall... jag överlevde bilresan hem i ösregn som gjorde att jag inte såg någonting, jag har världens finaste son, jag fick någonting som gjorde min dag, jag har en bästiskollega som har blivit en bästis jag aldrig vill vara utan... det är en bra dag helt enkelt.

Kanske just därför tänker jag ge er den här bloggens första och sista DAGENS:

Frisyr: en halv flaska Wellas hårspray och Lili & Susi-tofsar, Näsa: alkis-röd, Fräknar: Pippis, Svans: otäckt lik...... en fläskfilé, Kläder: grå kofta & grå kjol, skor: Shepard´s tofflor

Idag var det trollfest på jobbet. Innan tofsarna kom i såg jag ut som en blandning mellan lejonkungen och en snäll hårdrocksbrud.... när jag kom hem såg jag ut som en hårdrocksbrud som festat hårt hela natten.



Det finns 1000 saker jag vill så gärna. 1000 och en saker jag önskar.
Ikväll tänker jag bara njuta av min egna fredag(!)kväll, min lediga dag imorgon!
Johannispäron - vår favorit, en gammal fax skulle vi haft ikväll. Du har något jag vill se!!! puss

Ses kanske i någon reklampaus... ;-)

Man minns det man vill minnas och vissa saker glömmer man aldrig....






Godnattprat...


Pernilla vill att vi ska springa imorgon... friskvård... galning. Ja ja.. jag packar väskan så får vi se.
Skönt.. jag behöver inte blåsa håret efter duschen nu eftersom jag ändå ska vara utklädd till troll imorgon.
Om jag hade en laptop nu skulle jag slippa Stieg Larson... då hade
den här bloggen varit min kvällsläsning i sängen. Jösses va bra hon skriver!! Och storyn skulle kunna vara storyn i en bästsäljande chiclit.
Jag känner för att åka bort i helgen!!!
Oroar mig för att någon jag tycker väldigt mycket om undiker mig.......

Stieg Larson it is.

Go natt fina!

Trevliga tisdag...


Jag var utvilad och glad på jobbet idag. P och jag flamsade ihop en trolldeg och på rasten firade vi Erik och Lisa som fyllt år med bullar och tända ljus. Nice. Jag skulle inte ha några problem att vara ledig måndagar. Tisdagarna blir liksom ännu trevligare då...

Eftr jobbet plockade jag upp Axel vid simhallen och Henrik åkte vidare till en mässa... julbordsmässa! Henkans bästa tid på året ;-) Bara en månad kvar tills jag blir julbordsänka igen!
Snabbstopp i affären för att köpa hårspray men åkte därifrån med mörk choklad och Axels miljonte hundvalp....
Brist på karaktär?? Inte alls. Klart man ska njuta när man kan....

Om det var lördag igår så borde det vara fredag imorgon eftersom jag är föräldraledig igen på torsdag. Synd bara att ingen av mina kollegor kommer ha fredagsfeeling i kroppen. Kanske ska bjuda hit Karin på fredagsmiddag imorgon kväll... hon är ju också föräldraledig på torsdag :-)

Jag har sett trailern till nästa Grey´s....... f**n.

Igår ringde den största idoioten från ett fondförvaltningsbolag!! Man behöver inte förakta människor utan intresse för ekonomi!! Vet ni förresten vilken anonym vänlig generös själ det är som sparar pengar till min son??? Det är jag. HA HA HAHAHAHAHHAHAHHAH

Imorgon ska jag vara troll med fläskfilé (eller???!!!) till svans. Vilket fantastiskt jobb jag har!

kärlek i massor



Canvas


Jag vill beställa två stycken canvastavlor... hjälp mig att välja

 
 

 

???

Lördag


Vad fantastiskt ljuvligt och alldeles underbart det är att vara föräldraledig när jag vet att jag har ett jobb att gå till redan imorgon! Säger inte att jag inte gärna njutit av en dag till hemma men jag tänker på hur dagarna kunde vara när jag gick hemma med en nyfödd Axel, en bebisAxel, en vild ettåringAxel.... ibland lika underbara som denna förstås men ibland..............!!!!! Om vi blir fler i den här familjen blir det inga 16 månader hemma nästa gång. Jag är lycklig lottad med en man som är bätte än jag är på att vara föräldraledig!

Men som sagt, idag -  underbart! Tid för mig, tid för oss, tid för mysig fika med Anna, tid för ärenden...

Idag orkar jag inte älta någon inskolning. Jag är ju varken den första eller sista mamman som oroar sig för detta.
Imorgon låter jag proffset ta över.

Jag köpte tyg till väggen..



Det var den tuffa Karin i tygaffären. Den mesiga hade betalat för en extra meter. Heja mig! Nu väntar jag bara på en träram och en häftpistol.... "Du köper, jag tar hand om det".... Förstår inte vad han fått det ifrån..?

Mitt lediga och lyckliga humör gjorde att jag lagade lördagsmiddag. Henrik hann tyvärr bara mellanlanda vid bordet innan det var fotboll för hans del. Jag tänker fortsätta låtsat att det är lördag!

This week...
hoppas jag att inte trollet är rädd för vatten och att torsdagen blir urtevlig för två vänner!

Ha en härlig lördagkväll!

 

FL


Ibland är det helt okej med höstregn... Just nu när jag och Axel är lediga, vi har tänt ljus, fixat plättar och fika och väntar på grannen Anna och hennes lilla bebis.... mer än okej.

Min inre väckarklocka var inställd på öppning idag. Vaknade vid 6 och låg i en halvtimma och funderade, lyssnade på Axel som snarkade som en vuxen man och önskade att jag kunde somna om...

Klockan 14 ska vi vara på Axels nya förskola. Jag målar tyvärr 1000 små f**n på väggen....

Hoppas att ni har en skön måndag.


Snart: fika! 
I bakgrunden på bordet ser ni lite tyger jag lånat hem. Time for change!

Bye bye fina dagis...




  




Ingen vanlig söndag


Helgen är slut fast ändå inte... jag börjar veckan med en föräldradag. Lyxigt även om måndag faktiskt är en av mina bästa dagar på jobbet. Den här söndagskvällen liknar inte de två tidigare och det är jag så glad för....

Igår fick det bli Allum för att köpa presenter. Galet mycket folk! Axel somnade medan jag cirkulerade och letade parkering. Mötte mamma och pappa vilket gav shoppingrundan det där lilla extra...  tre helt olika shoppingstilar vilket kunde slutat i total kaos men jag spred mitt lugn, parkerade pappa och Axel med en glass och snabbhandlade med mamma innan vi avslutade med fika alla fyra.
Lördagskvällen tillbringades i soffan... Grannen hade fest och mitt killgäng från gymnasiet var där. Höll på att göra dem sällskap i mysbyxor av ren nyfikenhet!

Idag kalasades det i skogen. BÄSTA sättet för en stor familj  med litet hus att fira födelsedagen. Grillade korv och marsallows innan vi gick hem och åt tårta.

"I hennes skor är på TV".... jag älskar texten i slutet. Tror jag måste skaffa mig boken... igen.

Inskolning är inte överst på min saker jag älskar att göra lista....







Nu har jag 1 timma och 26 minuter på mig att utnyttja en rabattkupong... vilken tur att jag inte öppnar imorgon :-)

puss

Rätt så snäll


Du är 15% ond!

Du är en aningen ond, fast i smyg!

Gjorde det här testet....

Kärlek...

Vi älskar dig...




Långhelg!


Sitter och lördagsmyser med kaffe... Axel ser på Pippi. Vi har inte ens dukat av frukosten, inte bäddat, inte diskat efter fredagens middag. Här latas det! Henrik åkte ut för att fiska klockan 6 i morse. Jag längtade så efter en sovmorgon så när Axel ville gå upp 06.25 var jag INTE trevlig.

"Mamma. Jag vill gå upp"
"Det går inte. Det är mitt i natten...."
"Men jag viiiiiiiiiiiiiiiiiill gå upp med dig"
"Jag tänker INTE gå upp. Jag måste få sova!"
Jag vacklar upp i mörkret, sätter på Nicelodeon...
"Allvarligt Axel... halv sju... på en lördag!?"

Eehhh... precis som om det spelar någon roll för honom.
Men som tur är har jag världens bästa barn som dessutom gillar barnprogram så sängen var min fram till halv nio bara med en uppstigning för att servera yogurt!

Sedan dess har vi ätit mysfrukost med jordgubbar, annanas och tända ljus, pratat länge med mormor Lisa, Axel har målat ett fantastiskt konstverk med flaskfärger och jag har pratat med mamma och försökt lösa dagens presentproblem på smidigaste sätt.

Apropå torsdagens karaktärstest... ja, jag tränade styrkepass för en galen tant i 75 minuter.  Efter 25 minuter tittade jag på klockan och undrade om mina armar skulle klara av att skaka i 50 minuter till.

Igår nominerade vi oss själva till världens käckaste familj när det var Axels sista dag på förskolan....... Bilder kommer en annan dag, kameran är på fisketur. Fick hem Axels mapp med teckningar och målningar igår.
Bajsande bokstäver är inte det enda han kan måla....

"Här är Axel och en snorkråka som flyger ur hans näsa"

eller

"Här är en gubbe med hår på kalsongerna"

eller

"Här är pappa när han är kamel"

Igår kväll var svärfar med familj här på middag. Henrik lagade som vanligt världens godaste mat och jag blandade Mojitos. Man ska göra det man är bra på... ;-)  Drack bubbel, Henrik och Christer bastade och vi pratade ikapp oss. Mysig kväll!

Nu ska jag försöka ta tag i mig själv, min son och mitt hem innan vi beger oss till Allum för att köpa presenter till min fina bror och hans Maria. Kalasdags imorgon.

Det känns som om jag hamnar här igen.....

kram



Karaktär?


Karaktärstest 1: Vara på Frölunda Torg utan att shoppa någonting......
Karaktärstest 2: Åka och träna utan Karin....

Jag SKA klara ett av två möjliga!

Bye for now.


Feelgood my a**!


Tar tillbaka det sista i senaste inlägget! Efter reklampausen blev det ett enda gråtkalas och smoothie med salta tårar smakar helt fel. Jösses vilket avsnitt! Jösses vad jag grät...
Nu ska jag smörja mina torra kinder och krypa ner i min sköna sköna säng... :-)

Natti natti

Mitt gamla jag


Jag behöver gnälla. Jag behöver det ibland... men jag vet att jag inte borde. Jag har så mycket som är bra, ibland oförskämt mycket... Ändå önskar jag precis som en kollega önskar att jag kunde vakna varje morgon, vara glad att jag har mat på bordet och ett jobb att gå till. Jag önskar att jag var Mamma Mu.
Rubriken skulle kunna lura er att jag en gång var en Mamma Mu... det har jag aldrig varit. Men ibland vill jag ha lite av mig själv tillbaka. Ibland är jag så nöjd där jag befinner mig.... idag är jag en ynklig gnällspik.
Tråkigt att läsa? Isåfall kryllar det av överpositiva bloggar att läsa istället. När allt är enkelt behöver jag inte skriva. Då finns det så mycket annat roligare att göra...

Det var så ruggigt kallt idag så jag gick och köpte mig en halsduk och en mössa efter jobbet. Kom igen höstrusk! Idag var det ett mycket trött gäng på jobbet... Pernilla tror -  sviter efter helgen. Jag tror - brist på skojiga planer! Dags att Henrik utnyttjar en löneförmån vi alldeles för sällan tar del av... :-)

Jag såg på Bonde söker fru alldeles nyss. Jag blev så generad att jag fick gå därifrån... phuu. Om bara några minuter ska jag ha en smoothie färdig inför veckans skönaste egen stund i soffan. Grey´s..............

Torsdag imorgon... och inget får stoppa mig från att träna. Har en del presenter att köpa. Ska jobba lite också hade jag tänkt. Pigg, glad och ognällig torsdag. Allt är en inställningsfråga ;-)

Smoothie på 2 minuter?... inga problem för Mamma Mu.



Update mitt i reklampausen.... Grannen ringde och jag öppnade i för lite kläder!! Blev så stressad av det av han måste tyckt att jag var rätt så otrevlig.. Han sa att de stänger av värmen i natt. Jag ska sova med min nya mössa.
Smoothie med jordgubbar och mango +  en gråtande Karev = feelgood!!

Feberfri och lycklig


Vaknade efter 12 timmars sömn och tänkte att jag bara måste ha feber eftersom jag inte är ett spädbarn som kan sova så många timmar...! Men jag var feberfri, ändå inte helt utvilad men ganska så glad. Började dagen med att barnet närmast mig i samlingen säger "Min mamma kräks hemma" (emetofob!)... så jag slutade att andas. 

Glömde att jag inte klarar mig på en smörgås till frukost så när jag öppnade locket på lunchvagnen (I love you lunchVAGNEN!) så höll jag inte bara på att kräkas (fiskbullar) utan jag var världens suraste fröken också. Barnen satt livrädda och tysta som små små möss... Jag försökte kompensera frökens humör med att leka dansleken efter lunch och eftersom de dansade till Backstreet så blev både jag och barnen lyckliga!

Dagens roligaste var ändå ett meddelande på mitt mobilsvar. Jag är glad att nyheten om vem som är "artisten som slår sin fru" äntligen har nått Anderstorp. Jag är ännu gladare för att Johanna ringer och förgyller min dag med den informationen och dessutom med besvikelse i rösten säger "och vi som verkligen gillar honom" Absolut! 1993 på Gården i LA. Love you sweetie! Sen höll jag och Pernilla på att elda upp skolan (andra gången på kort tid för min del) innan jag fick åka hem.

Hade bråttom hem  för öppet hus på Axels nya förskola (bye bye DAGIS). Fräscht, snyggt och trevligt! Ska bli spännande...

Kvällen har ägnats åt middag, pusslande, ett varmt bad och nu ska jag snart gå och lägga mig. Min kropp verkar inte få nog av sömn...

Godnatt alla fina!
Vi ses i drömmarna..

Dammigt ute, dammigt inne...


"Oj va dammigt det är" sa Axel när vi gick från dagis. Menade förstås dimmigt. Dimmigt, mörkt och blött. Nu på eftermiddagen kom helgen ikapp mig... ordentligt! Är trött, eller sjuk. Eller både och.

Jag har varit med och ordnat en massa möhippor men i lördags var jag med om min första Fruhippa och inte vilken fru som helst utan min bästiskollega Pernilla!

Uppdrag som hon löste galant, lyxig lunch på Avalon, fotografering i studio, middag och fest hos mig och såklart utgång på favoritstället. Dessutom tillsammans med alla fina kollegor/vänner! Toppendag!

Pernilla i sin SATC-look


Vacker




Sminkas...


...och fotas som ett proffs!!




Hemma hos mig...
  

...klart vi sjöng lite (!!!!??)


...och dansade


Marie och jag


På Tranquilo väntade Mojito


  

Tack alla för en underbar dag!

Om söndagen var lika underbar...? Njaaa. Men jag sov länge, mådde hyfsat och bet ihop för det var Nellies dopdag.
Vår fina fina lilla tjej döptes och efteråt var det kak- och tårtfrosseri på Henriks jobb. Jag kanske inte var den mest pratglada på kalaset men den rollen tog min överaktiva son glatt på sig!!! Tålamod i normal tillstånd = sådär.Tålamod bakis = obefintligt.

Trygg i morbrors famn


Syskonpar + Nellie




Vår skönhet!


  

  

Fina Emma...


...solskens Axel


... och en sliten jag.



Den här tavlan fick Nellie av oss i doppresent...

(Beställd från www.isa.nu)


Trots lite sliten så begav vi oss till en iskallt Liseberg för att suga ut det sista ur säsongen. Det är ju ändå en hel månad tills det öppnar ;-) Åkte iallafall upp alla biljetter vi fått. Henrik fick hjärtklappning och svttningar i Lisebergstornet. Jag fick hjärtklappning och svettningar så fort jag tittade på något som snurrade.....



 

Resten av kvällen... no comments.

Just nu längtar jag såååå efter ett bad. Fryser. Värm mig!

Den här veckan ser jag framemot att besöka Axels nya förskola... ja det var väl det.. ha ha.

puss och kram



Måndagmorgon


När jag vaknade i morse kändes det som mitt i natten............
Den här helgen var alldeles på tok för kort!

Men jag vet nu....
att kärlek till små inte hänger på att det är små...
att min bästiskollega inte bara är en bästis utan också världens vackraste....
att jag klarar ganska mycket dagen efter....
att man sover dåligt när man somnar med fel känslor i kroppen...

Idag blir det en dag å jobbet med svår nackvärk men med ett leende på läpparna.
Nu: dagens första kaffe.

Ses senare..

Jag borde inte...


Jag borde inte sitta här nu.. Jag har en miljon saker före lite bloggande på min lista men det bara blev så. "Det var inte jag det var bara min kropp" som en av mina elever sa häromdagen ;-) That´s me!
Överst på listan står att rulla 40 chokladbollar... suck. Jag är så glad för våran Kitchen Aid. Synd att den inte kan rulla små bollar också. Kanske finns det ett tillbehör för typ 2000 kronor som fixar just det?! Imorgon ska det ätas glass och firas med chokladbollar. Innan dess är det dessutom jag och Pernilla som står för fredagsfikat. Det blir morotskaka... som vi inte någon av oss tidigare bakat. Hmmm.... hoppas den smakar bättre än den såg ut att göra strax innan den åkte in i ugnen.

Idag var en oväntat härlig rolig dag på jobbet. Barnen var fantastiska. De vuxna också. Vi kan verkligen förena nytta med nöje! Kaffe, kakbak, veckobrev, fniss och en massa kärlek!

Jag skulle tränat... för en timme sen. Men jag var hemma sent och ville hinna med både min familj och alla saker på listan innan jag blir allt för trött så ingen träning idag. Henrik åkte till Crille och huset med kaffe och smörgås för en stund sedan.

Axel tog kort på förskolan idag... han säger att han såg ut så här:



...och det är faktiskt inte helt otroligt.

Han fick nya färger från Ikea igår. Det här målade han ikväll:


"Det här är ett A och A:et har bajsat"

Ok.

Nu måste jag ta tag i allting. Rulla. Packa. Fixa. Trixa.
Helst av allt skulle jag vilja bada och tänka på annat....

puss och kram



Pimped in pink


Åkte till Ikea idag på min bonuseftermiddag! Snälla svärmor behöll Axel så att jag kunde stångas i lugn och ro. Trots fint väder alltid mycket folk. Målet var att piffa billigt och då är Ikea bra att ha. Det blev rosa piff till badrummet, en svart lampa, såklart en massa ljus och en hel hög med ramar som ska pryda väggen ovanför vår nya skänk.

Några (suddiga) bilder....

  

 

Hemma hos svärmor bjöds jag på kaffe och underbara nybakade bullar och muffins. Axel busade med grannbarnen så vi blev kvar en bra stund.

Annars var det här en ganska så vanlig onsdag.. Jag gjorde inte slut med någon kär vän (aldrig mitt hjärta...). Jag har ätit alldeles för dåligt. Framhävt mig själv på ett samtal. Jag har skrattat och längtat mig bort vissa stunder. Om bara 40 minuter sitter jag i soffan med kvällsmat, sköna kläder, en filt och en timmes Grey´s. Gud vad bra jag har det!


Det blev ju bra ändå...


Positiv överraskning idag: det var inte fiskbullar. Negativ överraskning idag: jag skulle visst vara med på kvällsmötet...
Det ena vägde liiiiite upp det andra. Det finfina vädret och annat underbart hjälpte till. Det blev en lång men helt okej dag. Till och med mer än okej. Dessutom en mamma som ställde upp på både barnvakt och te och kvällsprat i soffan.... mysigt.

Nu tror jag att jag ska sova. Det känns som att det är fredag imorgon MEN jag går hem tidigt och solen kanske skiner imorgon också. Känner mig trött och höstsliten. Skulle må bra av lite friskvård tror jag!

puss och godnatt

Update en stund senare
: Sliten är inte samma sak som sömnig! Jag kan inte alls komma till ro. Ska prova med det bästa sömnpillret - "Män som hatar kvinnor" (slå mig inte Pernilla!). Jag tror jag hämtar Lillskrutt till sängen. Somnar alltid bra nära honom. "Du kom för sent mamma" sa han när jag kom hem 20.05 efter mötet. Åh vad rätt han hade! : -)

Jösses vad jag fick kramar idag när jag lekte kramkull med ettorna, mina gamla fsk-barn. Äntligen en ursäkt att krama fröken! Mysigt!

Okej Stieg Larsson - vi ses i sängen. Bore me to sleep please ;-)



Vad gör man...?


Vad gör man när man fått ett paket som man inte beställt?
Vad gör man när man inte vet vem som sparar pengar åt Axel på ett konto?
Vad gör man när man har så mycket träningsvärk att det känns som om man fått influensan?

Jag bara undrar..

Godnatt!

Pruttlera och ett gäng älsklingar...


Det är så jobbigt när möten på jobbet ger en klump i magen................. speciellt när det är måndag och jag somnade som man aldrig ska göra igår kväll...

Jag skulle ta Axel till tandläkaren halv tre. Eftersom jag sällan slutar tidigt så känns halv tre som förmiddag för mig. Därför ringde jag Vicke och bjöd hit dem på kaffe efter tandläkarbesöket. Axel var supernöjd i väntrummet. Kaxig som attan när han skuttade med sköterskan in i undersökningsrummet. Glad som en spelman när han hoppade upp i stolen... tills tandläkaren Edgardo kom. Edgardo pratade skånska JÄTTEhögt och inkräktade på både mitt och Axels private space. Dessutom hade han taskig andedräkt. Axel storgrät. Vilken tur att Edgardo var ett proffs och kunde räkna tänder på gråtande barn. Sen sa han att Axel var jätteduktig (??!) och lät honom välja två klistermärken. Då slutade Axel gråta och visade gapet både en och två gånger.
Efteråt köpte vi den utlovade belöningen - pruttlera! Axel ville såååå gärna köpa en till Julia också och jag höll hårt tummarna att Vicke fortfarande skulle vilja vara min vän efter den presenten......

Vicke och barnen kom, vi drack kaffe och pratade medans det HÄRJADES vilt med pruttleran. Senare skulle vi gå ut en stund... och hittar bara hälften av leran!!! Alla letade men eftersom vi hittade små lerpluttar lite överallt konstaterade vi att det nog inte fanns en större klump någonstans...... eeehhhhh... det fanns det! När vi kom in en timme senare satt en stor pruttklump fastkletad mellan Vickes jeans och insidan på hennes nya stövlar. Jag höll på att skratta ihjäl mig och Vicke tackade för den fina presenten...

Vad vi gjorde ute? Uppträdde på soldäcket som fullt normala vuxna och barn gör.
Vicke kan få mig på det mest underbara humöret. Skulle inte klara mig utan de här vardagsstunderna med henne!!!

Först uppträdde stjärnmorsorna....


...sen småstjärnorna!


My darling Vicke!


Höstkille..


Mysig höstlek vid vattnet....








Senare stod den nakna kocken för middagen...


Nu väntar nattning, bad och te... i den ordningen.

Om jag är öm i rumpan..? Ja.. bland annat.
Idag kom ett paket....... jag är förvirrad.
Ta chansen när du får den!







Hej då helgen!


Varje söndag känner jag att helgen borde varit en dag till... Inte söndagsångest utan bara en väldigt stark känsla av att jag inte är riktigt färdig med helgen... Att vara ledig måndagar måste vara helt fantastiskt!

Det blev ordning på mig tillslut igår. Jag tog mig ur myskläderna och det blev middagsmys hos Crille och Linda. Om några månader kan vi promenera till varandra :-)

Axel och jag tog kort på varandra innan vi åkte...
  

...han var inte nöjd med mitt och ville absolut ta om...






Fick ont i mammahjärtat förut...
"Mamma jag vill ha nya tänder för jag vill inte ha någon glugg"
Vad f..n har jag sagt?
Är det någon annan som sagt något så ska den personen få stryk.
 Min fina kille med glugg är TRE... varför säger han så? Snyft...

Jag TRÄNADE i morse. Karin gav mig inte en sekund att tveka på. Jag kommer ha en öm rumpa imorgon....

Hej då helgen!


Kom igen nu...


... det här var dagen jag aldrig vaknade. Innan jag öppnat ögonen i morse trodde jag att jag var hemma i min säng men förstod snart att jag och Axel sov i lekrummet hos familjen E. Huvudvärk. Hastigt uppvaknande med promenad med Karin för att handla frukost. När vi kom hem hade jag lite energi men vid lunch hände något. Jag la mig i soffan och har legat där till NU! Dags att vakna.

Blev lite pacat igår... ;-) Mysig fredag på jobbet och god fika på stan med Pernilla och Åsa innan jag mötte Karin vid bion. Hann med ett glas rött och lite fniss innan bion - Patrik 1,5. Jag är svag för svenska filmer. Svag för Skarsgård. Svag för Torkel. Alltså var det en film som passade mig perfekt. Killen som spelade Patrik var helt fantastisk och Gustav Skarsgård också. Torkel är alltid Torkel. Skrattade mycket och grät lite.


Efteråt hamnade vi på El Corazou där vi åt tapas och drack en massa rödvin. Härligt! Vid halv ett ringde vi hem och hemma hos Nicke och Karin satt Henrik och Nicke och drack GT så vi tog en taxi hem, gjorde dem sällskap och utmanade dem i Tabu. Som vanligt blev vi ovänner men för ovanlighetens skull så VANN jag och Karin. Tror aldrig att det hänt tidigare. Halv fyra somnade Henrik och Nicke i varsinn soffa och jag gjorde Axel sällskap i lekrummet. Oh my god.... tack vänner!

Morgonen var jobbig för vissa. Olle och Henrik var bästa kompisar och Saga och Axel lekte som bara de kan.

Jag hade lovat Axel bullbak idag. Dåliga jag. Bakar imorgon istället. Kanelbullens dag - whatever ;-)

Grattis Jessica & Malin som gifter sig idag! 



Om jag skulle göra lite nytta...? Ska åka till Crille, Linda och Tilde om en stund.

Njut av er lördag.. jag gör så gott jag kan ;-)

Kram


"Bio"kväll...


Kan det vara så att min och Karins biokväll imorgon är en förtäckt gils-night-out...? Vem vet. Vi har utnyttjat två-för-en förr om man säger så. Vardagsbiokväll har i alla fall förvandlats till en fredagskväll på stan med först bio, sen mat och vin.... Vi får se var/hur det slutar. Ska hur som helst bli vääääldigt mysigt att ses bara Karin och jag, något som våra barn har lite svårt att acceptera. Att det fanns en tid innan dem de verkar de inte alls ha någon förståelse för ;-)

Idag har det jobbats i lagom fart. Efter jobbet åkte jag för att fixa present till Anna och Robbans nyfödda tjej och blommor till andra som ska firas i helgen! Jag är så kräsen med presenter... inte de jag får men de jag ger bort. Är jag inte riktigt NÖJD med det jag ska ge bort försvinner hela glädjen. Därför tar det sin tid.... men nöjd blev jag och förhoppningsvis blev Anna och Robban också det.
Ikväll har det fikats hos dem och bebisgosats. Ljuvlig!

Fredag redan? Håll tummarna att det inte regnar där jag bor klockan 07.15 imorgon... moppe till jobbet!

Godnatt!

"We don´t need the farytale...


... we just need to be happy..."

Grey´s premiären blev inte så andaktsfull som den borde... men har jag rätt att klaga när jag släpat hem en stor möbel och inte lyfter ett finger för att montera den? Nope. Jag vet att han klarar det bäst utan mig.
Har köpt en skänk och ska äntligen möblera den svårmöblerade väggen! Det tänkta frukostbordet röstades bort av typ ALLA. Fåtöljer och läslampa?? Hade blivit outnyttjade. Så en snygg skänk med förvaring it is. Hoppas att det blir fint. Min man kämpar tappert på....

Idag var  jag surfröken. Usch. Bekymrad fröken. Usch.

Men eftermiddagen blev smått fantastisk för att vara en helt vanlig arbetseftermiddag. Miljöombyte kan få vem som helst att jobba hårt. Kaffe också. Och bästa kollegor. ("Hej då älskling" - ha ha ha ha!!!!!!)

Axel hade en kompis full av bus här hemma. Samma barn som jag nästan kidnappade igår. Jag kan inte föräldrareglerna för det här med leka hos kompisar ännu... en helt ny värld.
Efter middag har det som sagt monterats. Jag har hejat på och serverat te. Nu måste jag duscha och överge Henkan bland skruvar och frigolit.

Taktiskt drag... pappa är i Tyskland och jag har messat att han ska köpa en parfym åt mig när han ändå flyger... hoppas att han glömt att jag flög till Köpenhamn för 2 veckor sedan ;-)

Nix. Dusch. Nu!

Godnatt!

RSS 2.0