Middagtips
Det går bra med min vardagsmatlagning! Jag gör matlista och lagar mer eller mindre lyckade middagar och dagens middag förtjänar faktiskt ett inlägg. Både jag och Axel tyckte det var supersmarrigt!
Ur boken Mat för stora och små
HÖSTKYCKLING MED ÄPPLE (4 port)
2 msk smör
3-4 kycklingfileér
salt och peppar
1 stor gul lök
2 stora äpplen
1 dl äpplejuice eller äppelcider
2 dl mellangrädde
1 msk koncentrerad hönsbuljong
1 msk dijonsenap
1 tsk torkad eller färsk timjan
Hetta upp smöret och bryn kycklingen runt om. Salta och peppra. Skala och skiva lök och äpple i stora skivor. Lägg i pannan. Häll på juice/cider, grädde och buljong. Rör ner senap och timjan. Koka ihop under 15-20 minuter. Servera med ris.
Nu blir det Mini Marängcup till efterrätt!
Happy dinner!